też jestem zainteresowany przystąpieniem do pozwu cywilnego...
|
|
Temat:
BRAND24
Prowly zaprosiło do sprzedaży 521.660 sztuk akcji po 50,10 zł A Porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych zaprasza w swoje struktury w celu wywalczenia lepszej ceny... Po więcej informacji zapraszam do Roberta Ditrycha x.com/rditrych/status/19001156...
|
|
Temat:
BRAND24
|
|
Temat:
BRAND24
Skopiowane z innego forum... ale imo ważne... Cytat:Hej Panie i Panowie, Na pewno wśród nas na tym forum są akcjonariusze Brand24. Zachęcam do skontaktowania się ze mną (dowolnym kanałem, optymalnie Twitter/X) w związku z podjętą próbą zorganizowania indywidualnych osób posiadających większe pakiety (5k+) akcji B24. Doszedłem do wniosku, iż tylko poprzez koordynację działań jesteśmy w stanie podjąć jakąkolwiek negocjacje z SEMRush i wystąpić w interesie akcjonariuszy mniejszościowych w przedmiocie wezwania. Zapraszam. Szczegóły znajdziecie w wątku: x.com/rditrych/status/17889881...Dzięki!
|
|
dr andrew napisał(a):Czy jest jeszcze ktoś prócz mnie kto nie dostał jeszcze przelewu? oczywiście... nadal czekam...
|
|
ale sprawa PCZ to chyba podlega pod starą ustawę, gdzie obligatariusze byli w 4 grupie...?
|
|
było pewne, że tu się nie odzyska żadnej kasy...
zostało tylko sprzedać obligacje poza rynkiem dla straty giełdowej...
|
|
dostałem list...
chcą 30% od uzyskanej kasy...
podziękowałem...
|
|
info od kancelarii, która dla mnie/nas prowadzi sprawę PCZ...
|
|
szkoda, że: "wstępnie planowane jest dokonanie wypłaty 1% kwoty uzyskanej ze sprzedaży nieruchomości dla każdej zgłoszonej osoby."...
no, ale od czegoś trzeba zacząć...
|
|
wielki dzięki Panowie za te informacje!!!!
|
|
Temat:
CaptorTx
ewentualnie będzie jak z Huuuge....
|
|
wątpię czy zejdą z ceny...
widząc tyle wolnej kasy na rynku i te redukcje...
|
|
ja dostałem wczoraj, ale niższą niż z moich wyliczeń wynika...
|
|
Bankructwo Religi Development zakończone wyrokami skazującymi Cytat:Po ośmiu latach od upadłości wrocławskiego dewelopera Dariusz R., jego założyciel, usłyszał wyrok bezwzględnej kary pozbawienia wolności i został zobowiązany do naprawienia szkód wyrządzonych obligatariuszom. Sąd skazał też rzeczoznawcę, która wyceniała zabezpieczenie obligacji Religi. obligacje.pl/pl/a/bankructwo-r...
|
|
Temat:
DADELO
na godzinę 13:00 mamy +6%...
chyba ok...?
|
|
a ja dziś dostałem wezwanie w charakterze świadka w sprawie oskarżonego Marcina P. na rozprawę na marzec 2021...
echhhh...
|
|
Temat:
ANSWEAR
GPW Mistrzunio napisał(a):Tia. Widzę sami spekulanci, a zamrozili tyle kasy na IPO by dostać 3% akcji na które się zapisali.... Ehhh ile to kółek można by było zrobić przez ostatni tydzień choćby na CDR robienie kółeczek...? jakie to proste, prawda.... echhhh....
|
|
Temat:
ANSWEAR
bardzo się zdziwię jak redukcja będzie niższa niż 90%... bardzo...
|
|
Vox napisał(a):Moge zaproponować obligi getbacku. sa jednak po terminie, i zadne Biuro Maklerskie nie zrealizuje transakcji. Podobno niezbędna jest profesjonalna firma czy coś takiego nasi poslowie uchwalili. VOX... jestem już po całej akcji... i mam dla Ciebie chyba dobre informacje... przedmiotem mojej sprzedaży i zakupu jednocześnie były obligacje... odpowiednio Uboat i Kerdos... myślę, że kojarzysz obydwie firmy... dziś stawiliśmy się w Domu Maklerskim Santander (obydwie strony mają tam konta) i umową kupna-sprzedaży wzajemnie kupiliśmy i sprzedaliśmy sobie obligacje... i to nie wszystko... już dziś mam te kupione obligacje na rachunku... tak więc możliwa jest sprzedaż obligacji nienotowanych i niewykupionych poza rynkiem... pozdrawiam
|
|
VOX... już mam chętnego... zobaczmy co z tego wyjdzie... dam znać w wątku...
|
|
Temat:
STILO
Book-building jest w przedziale: 38-47 zł
|
|
co myślisz o awarii ING:
- jestem zdruzgotany... przez nich nie zapisałem się na akcje PCF... - super!!! dzięki awarii dostałem 5% zapisu PCF...
|
|
serio nikt nie ma akcji/obligacji, których chciałby się pozbyć i wygenerować stratę do obniżenia zysku za ten rok ??? c'mon!!!! ;)
|
|
Temat:
OMNIOXY
Adam Cegielski napisał(a):miko231 napisał(a):Panie Adamie, czy planujecie przedłużyć zapisy? Dokument ofertowy zakłada taką opcję Dzień dobry, Nie planujemy przedłużać zapisów na akcje pomimo, że prawnie jest to możliwe i niestety dość często spotykane w ostatnim czasie w akcjach crowdfundingowych. Już w tej chwili pozyskane środki zabezpieczają realizację podstawowych celów na przyszły rok. jeśli pozyskane dotychczas środki + zyski wypracowywane obecnie starczają na realizację podstawowych celów na przyszły rok to jako akcjonariusz jest absolutnie za tym, aby nie przedłużać zapisów... przy następnej emisji będzie drożej...
|
|
Panowie...
Poszukuję chętnego na odkupienie ode mnie niewykupionych obligacji w formie "Umowy sprzedaży instrumentów finansowych poza obrotem zorganizowanym"...
Oczywiście odwdzięczam się tym samym... tj. kupię akcje/obligacje...
Więcej szczegółów na PW...
|
|
Temat:
OMNIOXY
Cytat:Otwieramy się na rynek norweski dzięki otrzymanej dotacji | 30.11.2020
Po wielu tygodniach szkoleń, warsztatów i pracy z ekspertami między innymi Polsko-Norweskiej Izby Gospodarczej udało nam się ukończyć wszystkie etapy i procedury związane z otrzymaniem dotacji, która umożliwi nam ekspansję na rynek norweski i wprowadzenie naszej spółki na nowy etap rozwoju.
W ramach programu „Polskie Mosty Technologiczne” uzyskaliśmy dotację 100% (w kwocie 200 000 zł) na ten właśnie cel.
„[…] Niniejszym kończy się dla Państwa etap krajowy i rozpoczyna ostatni, międzynarodowy etap projektu!”
Czeka nas niesamowita przygoda, na którą jesteśmy gotowi! no to czekamy na pierwsze zamówienia....
|
|
Temat:
MOBRUK
Kris... a jakiego obrotu oczekiwałbyś przy Free Float: 2.66% ????? w milionach złotych???
|
|
Medelin... sprawdź skrzynkę...
|
|
Temat:
OMNIOXY
anty_teresa nie wiem czy dobry adres do pytania, ale czy spółka zamierza jeszcze jakoś zadziałać w sprawie nagłośnienia oferty? czy czeka spokojnie na koniec zapisów?
|
|
Temat:
MOBRUK
pytanie czy warto wejść czy nie?
|
|
Temat:
OMNIOXY
i żeby być dokładnym...
wszedłem minimalnym kapitałem... ale oznacza to, minimalny dla mnie, a nie minimalny zapis... zapisałem się na znacznie więcej niż wynosi minimum...
a patrząc na deklaracje mamy tu średni zapis na osobę wynoszący ponad 12k zł... średnia jest na obecną chwilę bardzo wysoka...
porównując z ostatnimi zapisami: Kombinat Konopny: średni zapis 5785 zł, a tu oferta 4,2mln zł rozeszła się w 40 minut!!! Mazurska Manufaktura Alkoholi: średni zapis 13420 zł, ale tu mieliśmy 2 pule: dla indywidualnych i instytucjonalnych... Wolf & Oak Distillery - średni zapis 2835 zł Browar Jastrzębie - średni zapis 892 zł Alembik Polska S.A. - średni zapis 3475 zł Grow Uperion - średni zapis 7444 zł
tak więc wygląda na to, że jak już ludzie inwestują w zapis to jest to spora kasa... tylko ludzi mało... 49 zapisów...
w przypadku np. Mazurskiej Manufaktury było to 326 podmiotów, Konopnego Kombinatu 726, a w przypadku Wolfa było to 1482, a Browaru Jastrzębie aż 4345 inwestorów!!!
|
|
Temat:
OMNIOXY
Frog napisał(a):Długi czas oczekiwania do debiutu, ale pozostałe czynniki raczej na plus - zyskowność, zmotywowany zespół, rynek, patronat SW... dokładnie jestem takiego samego zdania... wszystko ok oprócz długiego czasu oczekiwania... na czacie padł okres 3 lat... to naprawdę sporo... ja wszedłem, ale minimalnym kapitałem... gdyby debiut był o rok... najlepiej 2 lata szybciej to wszedłbym mocniej...
|
|
Temat:
OPTEAM
|
|
bankrucik napisał(a):uff.. teraz mogę czyhać na okazję i co tam połapałeś???
|
|
ZAKŁADY MIĘSNE HENRYK KANIA SA W RESTRUKTURYZACJI (6/2020) Złożenie oferty nabycia składników majątkowych stanowiących zorganizowaną część przedsiębiorstwa Spółki infostrefa.com/infostrefa/pl/w...dla obligatariuszy chyba żadne pocieszenie...
|
|
Zepak ma średnio po 7,40....
pomyłka przy wpisywaniu ceny...
edit: poczytałem sobie poprzednie wpisy w wątku i zanim napisałem swój post już było wyjaśnienie... ale nie będę postu kasował...
|
|
|
|
aaaaa Milmex...
moja pierwsza.................................................................... wtopa na obligacjach...
aż się łezka w oku kręci...
|
|
wlodek3 napisał(a):To co upłynni syndyk to z punktu widzenia roszczeń obligatariuszy właściwie nie ma znaczenia.
Większość roszczeń zostanie zaspokojona z majątku zabezpieczonego przez prokuratora. hmmm... mógłbyś rozwinąć temat... to prokurator aż TYLE zabezpieczył ???
|
|
Temat:
NOWAGALA
addison napisał(a): a i opcja ciekawa podwyższenia ceny w wezwaniu. chyba nie ma takiej opcji... cytując prezesa Cerradu Pawła Bąka "zaproponowana cena w wezwaniu jest ceną ostateczną".
|
|
dziękuję i ja...
|
|
temu chyba niestety się uda ominąć wymiar sprawiedliwości...
|
|
Policja/prokuratura w końcu zajęła się prezesem PLF...
może i czas na prezesa UBT???
|
|
|
|
dzięki jaskolek za wszelkie informacje!
|
|
Temat:
ROPCZYCE
cena rynkowa już 30,50....
|
|
ricco1 napisał(a):Gadalem ostatnio z zaufanym źródłem i jest duża szansa że odzyskamy wiekszość umoczonych pieniedzy w obligacjach.... ile bym dał, aby Twoje słowa się spełniły....
|
|
tak.... Biznes Radar będzie najlepszy do tego...
|
|
Temat:
TSGAMES
pewnie skalę redukcji poznamy dopiero jak przydzielą nam akcje...
|
|
Temat:
TSGAMES
Ostateczna cena akcji w IPO Ten Square Games ustalona na 46 zł
|
|
Temat:
UNIFIED
jakby to było coś błahego to by napisali w komunikacie...
|
|
Temat:
FAM
Kancelaria (GM LEGAL GROT & MARCINKIEWICZ ), która nas reprezentuje nadal jest otwarta na współpracę z nowymi osobami... wg mnie jest to niestety jedyna i ostatnia szansa na wywalczenie czegokolwiek... a koszty nie są aż takie duże... kontakt mailowy: tkozlowski@gml.com.pl
|
|
Temat:
CAPITEA
|
|
mysiauek napisał(a):Ciekawe co na to SOHO Development? Zbicie ceny i skup? a po co Soho inwestycja w Próchnik jak wysprzedają cały majątek????
|
|
ciekawe ile dziś nabędzie akcji od "panikujących"...
a ile jutro....
i pojutrze....
i...
|
|
a może wezwanie się szykuje...?
|
|
|
|
a czy już ktoś składał jakieś wyjaśnienia???
o co pytali???
proszę o PM...
|
|
a ja mam zaproszenie na policję, aby poskładać wyjaśnienia w sprawie GCI....
ktoś też???
|
|
PROPERTY LEASE FUND SA W RESTRUKTURYZACJI (22/2017) Zaspokojenie wierzycieli obligacyjnych serii C, D i E www.stockwatch.pl/komunikaty-s...Kod:mod: zmieniono link na wewnętrzny
|
|
cric... gdyby prezes był z PO to można by liczyć na zrealizowanie choć części Twoich postulatów... a tak to raczej nie mam złudzeń... nikt za to nie beknie...
|
|
jest i wniosek o ogłoszenie upadłości... infostrefa.com/infostrefa/pl/w...Cytat: Zarząd Property Lease Fund złożył wniosek do sądu o ogłoszenie upadłości spółki - poinformował Property Lease Fund.
Jednocześnie spółka wniosła o wstrzymanie rozpoznania wniosku o ogłoszenie upadłości do czasu wydania i opublikowania prawomocnego orzeczenia w sprawie postępowania restrukturyzacyjnego. (PAP Biznes)
|
|
PROPERTY LEASE FUND SA W RESTRUKTURYZACJI (19/2017) Informacja w sprawie postępowania restrukturyzacyjnego infostrefa.com/infostrefa/pl/w...Cytat:Zarząd Property Lease Fund S.A. w z siedzibą w Poznaniu, informuje iż w dniu dzisiejszym pełnomocnikowi spółki doręczono skutecznie postanowienie o oddaleniu przez Sąd Okręgowy we Wrocławiu Wydział X Gospodarczy, zażalenia, w którym Spółka zaskarżyła w całości postanowienie Sądu Rejonowego dla Wrocławia-Fabrycznej we Wrocławiu Wydział VIII Gospodarczy ds. Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych z dnia 7 marca 2017 r., w przedmiocie odmowy zatwierdzenia układu częściowego przyjętego na zgromadzeniu wierzycieli w dniu 14 i 15 listopada 2016 r.
|
|
Oświadczenie Administratora Zabezpieczeń infostrefa.com/infostrefa/pl/w...Cytat:Property Lease Fund S.A. z siedzibą w Poznaniu ("Emitent"), informuje że w dniu dzisiejszym administrator zabezpieczeń obligacji doręczył Emitentowi oświadczenie o zamiarze przejęcia przedmiotu zastawu rejestrowego zabezpieczającego wierzytelności z obligacji wyemitowanych przez Emitenta. Administrator Zabezpieczeń wezwał Emitenta do zapłaty wierzytelności z obligacji w terminie do dnia 21 grudnia 2017 r., pod rygorem przejęcia na własność objętego zastawem rejestrowym zbioru wierzytelności o zmiennym składzie.
|
|
ooo... super info sasky!!!!
|
|
no to zapakowałeś pod korek....
|
|
Frog napisał(a):Nie pamiętam ani jednej Twojej analizy choćby zbliżonej jakością (w sensie negatywnym) do tej, która została zacytowana powyżej. Przeczytałem sobie analizę @krewy na Ursusie. Tam też są możliwe dwa scenariusze, ale wartość analityczna i merytoryczna jak dla mnie o niebo wyższa niż ta, o której rozmawiamy. Wiadomo co pokazują konkretne wskaźniki, jest autorska wątpliwość w niektóre wskazania AT... To jest analiza w końcu za coś się płaci na SW....
|
|
Temat:
AGROTON
były wzrosty... są też i spadki...
|
|
Temat:
TEXT
a rynek widzi swoje... na obecną chwilę -2,00%
|
|
Temat:
DROZAPOL
na komputroniku było podobne zachowanie prezesa....
|
|
coś mało w ogóle wszystkiego...
|
|
Temat:
XTPL
niezły rollercoaster mamy na spółce...
|
|
Temat:
XTPL
|
|
jestem w stanie dołączyć się do kosztów kancelaryjnych....
poproszę o ewentualne info na pm...
|
|
Temat:
XTPL
no to przed nami ostatni tydzień sierpnia... ciekawe czy zdążą...
|
|
|
|
Temat:
XTPL
dziś zauważyłem akcje XTPL na koncie...
|
|
Temat:
XTPL
wczoraj napisałem do nich maila z zapytaniem o debiut... nie dziękujcie...
|
|
Temat:
XTPL
sierpień się jeszcze nie skończył...
|
|
Temat:
XTPL
jeszcze nie...
|
|
dziś zacząłem współpracę z kancelarią Oniszczuk Olszar & Associates S.A...
oby coś im się udało ugrać...
|
|
tylko skąd on tych kupców bierze???
|
|
Bercik40
poszła PMka...
|
|
Temat:
XTPL
ciekawe kiedy pojawi się zwrot kasy na koncie?
|
|
Temat:
PLAY
|
|
Temat:
XTPL
|
|
akcje są już odblokowane... stąd taki wysyp akcji przez niezadowolonych...
|
|
Temat:
CAPITEA
Akcje GetBack już na rachunku... redukcja 48%...
|
|
Temat:
XTPL
jest jeszcze kwestia, że obecnie mamy 2 wielkie emisje Getback i Play... tu ludzie mogli zamrozić swoją kasę i na Xtpl mogło im nie starczyć kasy...
|
|
Temat:
XTPL
no dziś koniec zapisów... zgred in... Vox in... ktoś jeszcze ???
|
|
Temat:
XTPL
Johnny Bravo napisał(a):cena podniesiona przy jednoczesnym zmniejszeniu ilości akcji emitowanych z 250.000 do 155.000 oraz zmniejszeniu transzy detalicznej do 20.000, przy 135.000 dla instytucji. aktualna wycena start-upu około 111 mln przy założeniu powodzenia emisji. tak jak pisał anty_teresa - za niewielki kapitał można spróbować wejść, a nuż osiągną sukces jak przykładowo LVC, MDG, 11B, SLV czy ALL. osobiście chyba wezmę udział w tej emisji, ale jeszcze muszę rozważyć ile można zaryzykować no kusi aby wejść... tylko za jaką część portfela...? i jakiej redukcji (o ile będzie) można się spodziewać??? hmmmm....
|
|
Temat:
XTPL
|
|
Temat:
XTPL
cena akcji ustalona na 66 zł..
ktoś się zapisuje???
|
|
bzdkas...
lepiej przyjmij założenie, że już nic nie odzyskasz...
w razie czego zdziwisz się tylko na plus...
|
|
NP już dawno (ponad pół roku) nie wysyła maili... nie odbiera telefonów... itp..
trzeba by znaleźć kogoś z Bydgoszczy, żeby tam do nich podjechał...
|
|
|
|
LOL... no po prostu wielki LOL...
|
|
|
|
dzięki 1mariusz za ciekawą lekturę...
czyli co... spółka do piachu.... prezes za kraty... kasa... kasy nie będzie...
|
|