to bardzo słabą masz pamięć.
|
|
Czyli zrywałeś trwającą lokatę przed końcem jej zapadalności? zresztą IB już od kilku lat daje najlepsze % na depozytach.
|
|
Owszem leży na koncie i pomieszały się tobie mld. z milinonami, a jak braknie to reszta banków dopłaca, podaj konkretne przykłady gdzie BFG nie zadziałało to wtedy możemy pogadać.
|
|
tym że nie działa BFG.
|
|
maciej_61 napisał(a):Lokata założona? Tylko proszę pamiętać że w razie upadku banku lokaty de facto przepadają. Tak wiem. Jest ustawa o zabezpieczeniu lokat do 100 tys €. Taka PR`owa bzdura. Nie kompromituj się już więcej kolego...
|
|
Wpłacaliście jakąś kasę do Nomad?
|
|
tak - zapomnieć o wtopie
|
|
Nie będzie dobrze
|
|
Też dostałem ...
|
|
i co niby ta firma za darmo podejmuje działania?
|
|
ten kto jeszcze nie skumał tego czym jest catalyst to zrozumie ale jak już będzie za późno - nauka niestety czasami kosztuje - jednego mniej drugiego więcej - żeby jeden mógł porządnie zarobić to wielu musi się zrzucić.
|
|
catalyst to jest totolotek
|
|
|
|
Dlatego lepiej stać z boku poza bagnem, bo tak cię zakręcą w razie czegoś że nie będziesz wiedział gdzie masz d....
|
|
Płać i płacz
|
|
Jeśli ktoś mnie się pyta o rynek obligacji i swędzą go rączki to doradzam mu żeby sobie wsadził rękę między drzwi i futrynę - ból będzie mocny ale niedługi, po dużej wtopie na obligacjach może długo boleć.
|
|
Ja po 3 małych wpadkach wywaliłem jakiś czas temu resztę w rynek i jestem już wolny :-), czy u was jest podobnie czy dalej brniecie w to mimo zaliczonych wtop?
|
|
taaaa czerpiemy garściami ile się da - już dawno zapomniałem o czymś tym, nie tykam obligacji nawet długim kijem i wychodzę na tym bardzo dobrze :-)
|
|
gauss - 10/10 - haha
|
|
pomarzyć to sobie możesz
|
|
Układ dobry dla wierzycieli do 5tys. - dla reszty tragedia.
|
|
Heh - patrz na datę :-)
|
|
Ja nic nie dostałem jak na razie (GCI0414)
|
|
No na catalyst prawiczkiem warto być do końca życia :-)
|
|
Jak widać chętnych nadal nie brakuje...
|
|
Bardzo się trzyma ale to już bez znaczenia, bo kasy nigdy nie odzyskamy.
|
|
a co chcesz sprzedać czy kupić?
|
|
To jeszcze nie ma układu?
|
|
kaziu na catalyst jeszcze nie raz będziesz mocno zdziwiony, to masz jak w banku
|
|
i co łaszczysz się na tak mały zarobek??
|
|
nasza kasa to wspomnień czar
|
|
mocno jesteś zapakowany artur?
|
|
Nic dodać, nic ująć
|
|
Z czego chcesz odzyskać kasę? z pustego dzbana?
|
|
Jest jeszcze wielu do ogolenia na catalyst, w końcu rosną nowe pokolenia
|
|
coś cisza w wątku.
|
|
Ważne jest aby się pogodzić z utartą kasy w 100% (komfort psychiczny), a to co odzyskasz będzie jako bonus w przyszłości - przetestowane na sobie - tylko z MINOX-a odzyskałem - GANT, GCi, RODAN z tego będzie zero - na szczęście poniżej 10 tysi
|
|
Nadal liczycie na odzyskanie jakiejkolwiek kasy???
|
|
Szkoda kasy na świadectwo, ja miałem 3 drobne wpadki na catalyst i 0zł zwrotu - a tylko wygenerowało to dodatkowe koszty : kasa na świadectwa poszła, na notariusza, wysyłki pocztowe (teraz wiem że lepiej by było na browara przeznaczyć) - ja z tego całego cyrku wysnułem wniosek : jesteś poza catalyst/GPW = jesteś szczęśliwy i masz kapitał, miałem kiedyś EKA ale dawno temu sprzedałem lub wykupili jak sobie przypomnę że miałbym mieć to do tej pory to mnie wstrząsa.
|
|
Co tam nowego słychać w temacie GCi?
|
|
|
|
Było jakieś info o tym ile uplasowali z emisji? bo chyba zapisy były do 4 grudnia
|
|
ja już sprzedałem jakiś czas temu jak jeszcze kurs był po w miarę korzystnej cenie.
|
|
odp. numer 2
|
|
nie spłacili was jeszcze?
|
|
|
|
i jak spłacili Was?
|
|
żal patrzeć jak ludzie są dojeni z kasy na catalyst
|
|
wielu pisało żeby pryskać z catalyst... a tak to uda się albo nie i lepiej mieć losy swojej kasy we własnych rękach, no chyba że ktoś poparzył się lekko i zrozumiał tak jak ja.
|
|
Jeszcze nie skumaliście tego rynku? dziwne...
|
|
Kalashnikov napisał(a):Gorąca rada na przyszłość. Jak przyjdzie wam ochota kupić obligacje, to najpierw solidnie uderzcie głową o ścianę Bardzo dobra rada , lepiej bym tego nie ujął :-)
|
|
Bercik bierze PKC - chudy tanio skóry nie sprzedaj - hehee
|
|
inwestycja ogólnie w catalyst to jedna wielka nauczka
|
|
pożyteczne to by było jakby zlikwidowali ten rynek - dużo ludków by ocaliło swoją kaskę, a tak pozostanie jedynie goła satysfakcja ale i to jest mało realne...
|
|
liczyć możesz ale tylko na siebie i nikogo więcej :-)
|
|
medialny to jest ciepły i wygodny fotel sejmowy
|
|
pisałem do tych co nadal inwestują w tym bagienku - mnie też już dawno tu nie ma i jestem z tego powodu szczęśliwy :-)
|
|
a co w tym takiego dobrego że jest zabezpieczenie? czy to jest jakiś rodzyn? - zabezpieczenia na catalyst nie działają...
|
|
To chyba nas nie dotyczy (GCI0414) bo też nie dostałem
|
|
Na forum spore ożywienie jest tylko wtedy jak jest wtopa... a i do strzyżenia też coraz mniej bo populacja się powoli kurczy
|
|
No właśnie czyżby to nie dotyczyło serii GCI0414? albo może pisma są dopiero w drodze :-)
|
|
Do mnie na razie nic nie doszło - mam GCI0414, DRIVER też masz tą serię? jeszcze ktoś dostał takie pismo z posiadaczy GCI0414?
|
|
Cytat:e-Kancelaria miała na koniec II kw. niespełna 5 mln zł aktywów Cytat:Nominalna wartość samych obligacji windykacyjnej spółki to 28,6 mln zł. Inwestorzy mogą nie ujrzeć żadnych środków z likwidacji majątku. obligacje.pl/news/4798/e-kance...
|
|
Sąd już ogłosił listę wierzycieli? wiecie co się obecnie dzieje? było już głosowanie nad układem?
|
|
|
|
macie jakieś nowe informacje?
|
|
cisza temacie zupełna - przynajmniej na forum ...
|
|
Zdecydowanie ten temat jest jak najbardziej na miejscu - oby politycy otrzeźwieli na czas... zresztą przepisy są chyba niekonstytucyjne...
|
|
bzdkas napisał(a):A moje swiadectwo, razem z blokadą wysłałem do spółki (przy okazji żądania wykupu obligacji). Dałem termin ważności do końca roku. Czy w związku z tym BM może wystawić kolejne świadectwo z blokadą? No bo wiadomo, że PCZ mi świadectwa nie odeśle, nawet jak ładnie poproszę :). Dlaczego im wysłałeś oryginał świadectwa, a nie kopię notarialną? zrobiłeś sobie podwójne koszty... mogą ci wystawić duplikat świadectwa, bo żeby zdjąć blokadę musi minąć jej termin lub musiałbyś zwrócić oryginał świadectwa do DM
|
|
Państwo to dba ale głównie o siebie - warto, a o tym pamiętać o własną d..ę trzeba zadbać samemu...
|
|
chętnych jest zawsze więcej niż kasy
|
|
Dla mnie catalyst to też już melodia przeszłości.. aż mnie wzdryga jak pomyślę że miałbym tutaj coś jeszcze zakupić.. żałuję że znalazłem info o tym rynku i tak mnie wciągnęło ale już jestem całkowicie uleczony.. ogólna wtopa na około 7tysi - na szczęście byłem ostrożny i lokowałem tutaj mało...( 3 firmy)... pacjent przeżył :-).. każdemu doradzam aby nie ruszał nawet kijem ale nie każdy słucha i musi sam zostać wytrzepany kasy wtedy skuma co i jak....
|
|
może szybciej będzie kaska dla was :)...
|
|
|
|
Bercik40 napisał(a):a śmieją się że, na lokacie trzymam kasę. ze mnie też ale już coraz mniej...
|
|
zdecydowanie warto wlać kasę z catalyst w swój żołądek niż w jakiegoś pasibrzucha ale mało ludków jeszcze skumało o co tu biega...
|
|
X_Majkel napisał(a):Drodzy inwestorzy, Rozumiem ze w związku z wnioskiem o upadłość, do piątku trzeba wysłać do właściwego sadu we Wrocławiu: -Kwit depozytowy -"jakiś wniosek o przystąpienie do masy upadłościowej"
czy w przypadku układowej jest inaczej?
Pozdrawiam Było to wałkowane setki razy w różnych wątkach, w necie też pełno informacji na ten temat... jeśli szanujesz swoją kasę to wiesz co masz zrobić...
|
|
ricco1 napisał(a):rynek jest spalony.....uciekajcie z kasą póki czas....to taka dobra rada:)
już dawno to pisałem i wygląda na to że miałem racje... kto zostanie ten gasi światło, na niektórych forach/blogach wyśmiewali ludzi że pakują kasę do banku na lokatę 2,5/3% - lepszy mały zarobek niż starta wszystkiego...
|
|
Najlepszy opcja to zapomnieć o tym paździerzowym rynku i tyle - wygaśnie sam w sposób naturalny... i jeszcze przy zakupie obligów na rynku wtórnym lub w emisji pierwotnej powinien był dołączony link do forum stockwatch - PATRZ CO MOŻE CIĘ CZEKAĆ...
|
|
niejeden tak mówił... a później było czy leci z nami pilot?
|
|
kriskbr napisał(a):Dziś dzwoniła do mnie Marcinkowska i jakby nigdy nic spod innego brandu (już nie Leonidas) oferowała jakąś znowu świetną inwestycję... Wszędzie Cię znajdą spece od inwestycji życia - już się nie ukryjesz...
|
|
Nie szukaj tutaj takich porad - musisz sam w sobie to rozstrzygnąć
|
|
daniell155 napisał(a):Witam,
ode mnie alior bank chce pobrać 30 zł za świadectwo i jeszcze 100 zł blokadę,ale co dziwne, mam dwie serie obligacji, więc chcą pobrać to ... 2 razy za każdą serię. Czy ktoś miał dwie serie i jak wtedy jest to rozwiązywane?
chcą cię wydoić - nie daj się, inna seria to inne papier więc opłaty podwójne.. chyba... wyższa kultura bankowości swoje musi kosztować :)
|
|
Życia braknie na dokopanie się do tego, są inne ciekawsze zajęcia.. ważne żeby być poza rynkiem roz/regulowanym żeby nie karmić pasibrzuchów.. swego czasu ten rynek mnie mocno wciągnął ale całe szczęście bardzo szybko otrzeźwiałem po 2 małych wpadkach co uchroniło finanse i zdrowie - ale jak ktoś cierpi na nadmiar gotówki, ma silne nerwy, twardy sen i czas na szarpanie się po sądach to wybór ma spory ;)
|
|
żeby realnie było to trzeba by wpisać 0, bo ja już dwa razy zgłaszałem wierzytelność i nadal mam zero :) a nie chciałem duże jakieś 4tysi - adekwatną liczbą w zgłoszeniu jest zero
|
|
inni patrz na innych że nie płacą - to po co oni mają płacić?? a konsekwencję jeśli będą to bardzo małe...
|
|
ale byli tutaj tacy, co polecali pakować do wora ten skarb, kto mądry po szkodzie lub przed jest już dawno poza tym rynkiem.
|
|
Ja myślę że jest jeszcze dużo leszczyny do wyczesania, bo sporo ludków kupuję różne obligi i nawet się tym nie interesuje...
|
|
to całe catalyst to jest komedia, bo w podobnych przypadkach (inne firmy) pojawiają się podobne wpisy, ostatni zawsze będzie gasił światło, lepiej nie być dawcą kapitału i ostatnim ogniwem w łańcuchu pokarmowym.... ale wielu jeszcze tego nie załapało...
|
|
faktycznie tam jest data 2014...
|
|
zgred faktycznie jeszcze dobierałeś obligi z rynku jak pisałeś w innym wątku około 10 czerwca?? miałeś i jeszcze dobierałeś? czy wchodziłeś jako świeżak?
|
|
a dlaczego mieliby wypłacić? skąd ten optymizm?
|
|
ale urwało ceny....
|
|
bzdkas napisał(a):W aktualnej sytuacji mozna miec pewność, że w poniedzialek na kursach obligacji bedzie masakra. Spodziewam sie ok. 20% nominalu, pod warunkiem, ze znajda sie chetni do ryzyka :(. O ile w ogole puszczą notowania. było tutaj w tym temacie kilku userów co chcieli pakować po korek - będę mieli okazję... jesli nie zatankowali do pełna
|
|
miesiąc bez wpadki na catalyst - to miesiąc stracony...
|
|
Dlatego bezpieczniej stać z boku z czystą głową i spokojnym snem
|
|
|
|
dlatego ja dałem nogę z catalsyt - spokojny sen powrócił szybko :-) - bezcenne...
|
|
na kilka lat w mbanku? to 30zł x ilość lat...30zł za każdy rok kalendarzowy...
|
|
SK raczej pracuje w sądzie...
|
|