makabra z tym kontaktem, w tamtym roku to jeszcze jakoś ten kurator odbierał telefony ale teraz to normalnie masakra, nerwy mnie biorą na to wszystko, może by tak chociaż jakąś skargę napisać do sądu w tej sprawie? może gdyby więcej osób powysyłało takie skargi to może szanowny pan kurator zacząłby odbierać telefony albo sąd zmieniłby kuratora na takiego który byłby łaskaw odbierać telefony od obligatariuszy. Może ktoś napisałby taką skargę i udostępnił na PW tak żeby reszta mogła pobrać i wysłać do sądu? koszt chyba niewielki bo tylko znaczek pocztowy a może akurat poskutkuje?
następna sprawa to odpisy straty od podatku:) myślałem że jak już zlicytują te zabezpieczenia i będzie znana wysokość straty na tym interesie to stratę tę będzie można odpisać od podatku w przypadku gdyby ktoś miał zysk np. z akcji a tu się okazuje że się nie da, tak przynajmniej wynika z tego artykułu;
obligacje.pl/news/3061/upadlos... chyba że coś źle zrozumiałem ale wątpię bo raczej wyraźnie tam Pani prawnik tłumaczy że odpisy są możliwe tylko wtedy gdy obligatariusz dokona odpłatnego zbycia obligacji to można rozumieć że w przypadku sprzedaży zabezpieczenia takowe zbycie nie nastąpiło, dobry numer, kochany polski rynek kapitałowy :))))
jak ktoś ma serię G to mam info z tego tygodnia od PFH że sąd nie wyznaczył jeszcze terminu pierwszej licytacji , wniosek o wyznaczenie terminu PFH złożyło w marcu ale to chyba za krótko 4 miesjące dla sądu żeby odpowiedzieć na wniosek, pewnie jeszcze z rok musi upłynąć