PARTNER SERWISU
jeraxyel
wojanek

wojanek

Ostatnie 10 wpisów
Nie wiedziałem, gdzie to wkleić, wiec dodaję tutaj. Sądzicie, ze zmiana prezesa coś zmieni - na plus? minus?

wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,1...

Nie bez przyczyny w komunikacie prasowym nazwano tę emisję historyczną. Do tej pory w Polsce żadne stowarzyszenie nie przeprowadziło emisji obligacji.

polecam lekturę: prawainwestora.pl/2014/04/28/e...

Witam, niestety nie moglem dotrzeć na spotkanie, czy ktoś się wybrał? Proszę o info na priv o proponowanych rozwiązaniach.

podbijam pytanie..

Nierzadko to procedury w KDPW opóźniają wejście spółki na giełde. Sama giełda też potrafi uprzykrzyć cały proces...

Wiecie co sie dzieje z Digate? Nie moge nigdzie znaleźć informacji. Oni komunikują sie w ogóle z rynkiem?

Polski Związek Koszykówki wyemitował obligacje

www.dsbj.eu/aktualno%C5%9Bci/1...

kikan123 napisał(a):
ta emisja to (delikatnie mówiąc) szukanie naiwnych. Jak można start-up finansować publiczną emisją obligacji ? Właściciele są z o.o., czyli odpowiadają do 50k PLN a potencjalni obligatariusze (naiwnych nie brakuje) do 10 000k PLN. Zysk właścicieli jest nieograniczony, a obligatariusze za całe ryzyko dostają tylko 9% p.a. Inaczej, właściciele cedują praktycznie całe ryzyko swojego biznesu na tzw. "inwestorów". Ludzie, przecież to woła o pomstę do nieba ! Może spółka jest fajna, ale w takim przypadku chętnie bym wszedł na equity. Start-upy to temat dla funduszy VC/PE

kikan123 zgadzam się z Tobą. Moim zdaniem bardzo nietrafiony pomysł z tymi obligacjami.

- kto odpowiada za długi związku - poręczyciel. Tu jednak nie mogę za dużo napisać, bo mnie uprzedzono, że podanie za dużo informacji narusza ustawę jakąś.

- czy ten obowiązek jest faktycznie obowiązkiem czy raczej zwyczajem - obowiązek jest obowiązkiem :). Minister musi udzielić dotacji.

- kto odpowiada za długi związku - tego nie wiem, nigdzie nie doczytałem. Wysłałem zapytanie, jak odpowiedzą to napiszę.
- czy Państwo ma obowiązek dofinansowania związku typu PZKosz, PZPN - tak - dotacje przyznaje MSiT
- czy są to monopoliści w prowadzeniu reprezentacji i rozgrywek - tak - zgodnie z Ustawą o sporcie
- czy mogą ogłosić upadłość - nie

popłynął Pan z tym stowarzyszeniem myśliwych :), to zupełnie inne twory, inaczej dofinansowywane. Nie orientuję się, ale nie wydaje mi się, żeby myśliwi byli dofinansowywani dotacjami przyznawanymi z budżetu państwa...Nie patrzmy też na związki sportowe przez pryzmat pzpn-u ("Stowarzyszenia sportowe mają to do siebie, że zarządzają nimi i działają w nich prości, chciwi ludzie")to wielce krzywdzące.blackeye

tak pamiętam, bo byłem w gronie czekających...

czy ktos z was ma jakiś kontakt z zarządem spółki? oni w ogóle komunikują sie z rynkiem?

u mnie też wpłynęło.

Temat ciekawy, bo z tego co się orientuje właśnie upadłość tego typu podmiotów jest mniej niż prawdopodobna, możesz zdradzić szczegóły oferty na priv?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 15 maja 2014 16:33:09
Liczba wpisów: 15
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,286 sek.

bbxrjtcr
xjkumfco
stmfuhys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kyhsgdkq
lbjnqvoe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat