To jednak zerknij w raporty i porównaj, rok do roku pozycję kosztową. Dwa bieguny. Sami chwalili się restrukturyzacją w raportach.
Nie napisałem nigdzie, że jest rewelacja, nie mają przychodów, które uzasadniałyby peany na ich temat, wtedy pewnie też bylibyśmy na innych poziomach cenowych i wtedy też pewnie nie zainteresowałbym się samą spółką. Po podpisaniu po połowie ubiegłego roku umowy na finansowanie zewnętrzne (2 mln $) światełko w tunelu jednak odpaliło, a wydźwięk raportu za luty br. może sugerować (nie musi) zwiększenie przychodów. Przeczytaj. Wychodzę z założenia, że przy tak słabych danych, spółka mogła już dawno temu się zawinąć, a dalej funkcjonuje. Po co tracić fundusze, zatrudniać dalej 20 pracowników, jak nie ma perspektyw?
Agroma nie posiada salonów, a sprzedaje dealersko (dokłada się do istniejących sklepów -to jest podstawa, nie wiedziałaś o tym?). Mnie bardziej interesuje, z jakim operatorem budowlanym (marketem) odnowili teraz umowę (info z lutego) i jaka jest tego skala? Tego nie wiemy.
Nie jestem łapaczem spadających noży, ani na nic nie naganiam (każdy podejmuje decyzje samodzielnie i może od 11h brać garściami, a tak się nie dzieje, choć jakieś tam podbieranie widać) -ale filtruję i rynek NC, a tak, jak napisałem, nie ma tam spółek typu Agroma, jakby nie było, jednej z najstarszych, istniejących, polskich marek. Dlatego rozważam. A jeśli fundamentalnie będzie z każdej strony bez zarzutu, to pewnie ani mnie, ani Ciebie już tu nie będzie, tylko decydując się na jakieś ryzyko już teraz, wtedy będziemy odcinali kupony