11 Dołączył: 2020-12-21 Wpisów: 146
Wysłane:
15 stycznia 2021 17:20:40
Wiec tak wyglądają moje wyniki na giełdzie na której jestem jakoś od niedawna:
dziś sprzedane: cd projekt: zysk 10 złotych w sumie
columbus: strata 170 złotych w sumie (muszę się przyznać, że kupiłem ją na górce, bo naganiali na nią na forum bankiera na cd projekcie, sprzedałem, bo zarząd emituje jakieś miliony akcji teraz po kilka złotych)
one more level: strata 51 złotych w sumie (też kupiłem, bo naganiali na forum cd projektu, sprzedałem, bo kurs ciągle spada mimo optymistycznych wieści o sprzedaży gry)
aktualnie w portfelu: allegro: narazie jestem w sumie 100 złotych na plusie
Edytowany: 15 stycznia 2021 17:21
|
6 Dołączył: 2009-08-23 Wpisów: 65
Wysłane:
15 stycznia 2021 18:15:58
Nie wiem kiedy kupowałeś te spółki ale ja żadnej bym teraz nie kupił. Z tego co mówisz to zakupiłeś wszystkie bo naganiali na nie na Bankierze? Jak to mówią kupuj plotki, sprzedawaj fakty, czyli jak ktoś nagania to już często jest za późno. Na wszystkich spółkach kurs przełamał dołem linię trendu, a to dobrze nie wróży.
Zainteresuj się spółkami, które dopiero mogą rozpocząć trend lub takimi, na których ten trend jest stosunkowo świeży. Jeśli na początku inwestowania będziesz wsiadał do pociągu, który dawno już odjechał, to szybko stracisz sporo kapitału i zrazisz się do giełdy.
A i jeszcze jedna rada na początek, życzę dużo cierpliwości. Naprawdę nic się nie stanie jak nie kupisz nawet przez miesiąc żadnej spółki. Lepiej poczekać na tą odpowiednią niż później przez cały rok odrabiać straty przez pochopną inwestycję.
|
11 Dołączył: 2020-12-21 Wpisów: 146
Wysłane:
15 stycznia 2021 18:20:18
Dziękuje ślicznie za odpowiedź. :) Jak widać na moim przykładzie to naganianie na kupno danej spółki na bankierze na niektórych, np. na mnie działa hehe - ale już się nauczyłem żeby podchodzić z rezerwą do tych naganiaczy. :)
|