PARTNER SERWISU
vredjcvg
enclo

enclo

Ostatnie 10 wpisów
Technicznie patrząc kurs wybił RGR i powrócił powyżej. Jak spojrzy się na wykres dzienny, kurs idealnie odbił się od poziomów ~70zł (MA) i zapikował w dół. Na wykresie tygodniowym natomiast widzimy poziom MA w okolicach 50zł i właśnie tak powinien kierować się kurs docelowo zanim odbije. Oczywiście może być w międzyczasie korekta wzrostowa przy 60zł. Póki co kurs zachowuje się bardzo technicznie i nie ma co się kopać z koniem na siłę. Ja jak miałbym kupić JSW to właśnie gdyby spadła do 50zł, wtedy byłby bardzo mały SL, a tak trzeba poczekać co się wydarzy

Czas leci i trzeba wybrać spółkę.
Poproszę o zakup Cognor Holding SA.
Z technicznego punktu widzenia, kształtuje się podwójne dno i liczę, że zostanie wybite. Fundamentalnie bardzo dobre wyniki i mam nadzieję dodatkowo na dobrą dywidendę

Poproszę o sprzedaż Alior Banku. Powodem jest sytuacja na rynkach, która nie napawa optymizmem, dlatego wolę uciąć stratę i przeczekać te 2 tyg na gotówce. Co do Alior to dalej podtrzymuję prognozę, że stopy pozytywnie powinny oddziaływać na kurs i być może powrócę do pozycji w przyszłości.

Poproszę o zakup Alior Banku. Liczyłem do ostatniego momentu na jakąś korektę spadkową ale się nie udało. Kurs obronił poziom 50zł i wyszedł ponad 59zł, co może świadczyć, że korekta spadkowa się zakończyła. Liczę, że kolejna podwyżka stóp procentowych w lutym pchnie kurs mocniej do góry, oraz podwyżki te znajdą odzwierciedlenie w wynikach

Zgłaszam się do nowej edycji konkursu, bo to chyba już powoli zbliża się czas na zapisy

Poproszę o sprzedaż MOV i zostaje na gotówce

Poproszę o sprzedaż Alumetal, mamy cofnięcie na kursie i przy obecnym otoczeniu zdecydowałem się pozbyć spółki. Proszę o zakup Movie Games (MOV), liczę na to, że sentyment do branży powoli będzie powracał oraz na to, że na kursie można będzie jeszcze coś ugrać w grudniu.

Poproszę o zakup Alumetal, mamy dziś bardzo duże obroty i liczę, że korekta dobiega końca i będzie atak na szczyt

Poproszę o sprzedaż Mabion i na razie zostaję na gotówce

Poproszę o sprzedaż Mercora i kupno Mabion.

Kurs Mercora utknął w martwym miejscu i trzeba poszukać czegoś co da zarobić w krótszym okresie czasu. Wybór padł na Mabion, którego kurs po korekcie, wydaje się dziś odbijać na zwiększonych obrotach

Votum jest już zajęte, przewiń 5 wpisów w górę

Dywidenda 7% przy obecnym kursie jest bardzo dobra, zważywszy, że bank ciąży. Jeśli kupić na długi termin to za 2-3 lata gdy sytuacja się wyklaruje, ta dywidenda może być bardzo atrakcyjna

Nie wiem kiedy kupowałeś te spółki ale ja żadnej bym teraz nie kupił. Z tego co mówisz to zakupiłeś wszystkie bo naganiali na nie na Bankierze? Jak to mówią kupuj plotki, sprzedawaj fakty, czyli jak ktoś nagania to już często jest za późno.
Na wszystkich spółkach kurs przełamał dołem linię trendu, a to dobrze nie wróży.

Zainteresuj się spółkami, które dopiero mogą rozpocząć trend lub takimi, na których ten trend jest stosunkowo świeży. Jeśli na początku inwestowania będziesz wsiadał do pociągu, który dawno już odjechał, to szybko stracisz sporo kapitału i zrazisz się do giełdy.

A i jeszcze jedna rada na początek, życzę dużo cierpliwości. Naprawdę nic się nie stanie jak nie kupisz nawet przez miesiąc żadnej spółki. Lepiej poczekać na tą odpowiednią niż później przez cały rok odrabiać straty przez pochopną inwestycję.

Poproszę o zakup Mercor (MCR)

Stabilny biznes oraz poprawa wyników. Technicznie mamy dzisiaj wybicie kluczowego oporu na 12,50zł. Opór ten służył za wsparcie do 2008 roku, a po jego przebiciu kurs wszedł w trend spadkowy. Od tego czasu była tylko jedna nieudana próba ataku na ten opór w 2017 roku. Oczywiście obroty na dzisiejszym wybiciu mogłyby być większe, więc istnieje ryzyko fałszywego wybicia. Na plus należy jednak zaliczyć, że znaczna część akcji jest w posiadaniu funduszy i można przyjąć, że nie będzie wielu chętnych do sprzedaży. Liczę na to, że kurs ma tu spory potencjał do wzrostu

charts.stockwatch.pl/chart/056...

Również zgłaszam chęć udziału, spółkę podam później

Chciałbym się dopytać o spółki zagraniczne np. Interaolt. Normalnie przy wypłaconej dywidendzie trzeba samemu ją rozliczyć w zeznaniu podatkowym, natomiast przy IKEZ podatek nie jest pobierany, czyli nie trzeba już nic zgłaszać?

W Szczecinie Polnord ma poważne kłopoty, mieszkańcy wczesniej wybudowanego bloku pozwali spółkę do sądu w wyniku czego sąd zadecydował o zajęciu hipoteki nowego budynku na poczet ewentualnego odszkodowania. Zajęcje jest na ponad 3 miliony. W kolejce czekaja kolejne wspólnoty mieszkaniowe z kolejnymi pozwami na 5 milionów jeżeli Polnord nie bedzie naprawiał usterek. Ludzie z nowego budynku nie maja podpisanych aktów notarialnych, Polnord twierdzi, że będą akty podpisane bez obciążenia hipoteki. Banki czekaja na akt notarialny, a jezeli okaze sie, że jednak jest z zajeciem, grozi to wypowiedzeniem umów kredytowych. Sprawa jest opisywana w gazecie i radiu. Podobno ma TVN przyjechac i zrobić reportaż opisujący działania developera.

Dywidenda juz jest na kontach, a w serwisie widnieje, że będzie dopiero 28.05.

W Szczecinie Polnord ma bardzo złą opinię

szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,...

Zapisy na akcje są od 26.01-1.02
A pp miały być notowane od 21.01 z tego co się orientuję.

Co do Banku ING to swego czasu dałem się skusić na atrakcyjną lokatę.
Problem się zaczął gdy kupowałem samochód i potrzebowałem gotówki na zaliczkę. Zadowolony poszedłem do banku aby zlikwidować lokate i jakie było moje zdziwienie, gdy usłyszałem od Pani, że takiej lokaty nie ma w systemie.
Co prawda przedstawiłem wszystkie dokumenty i pieniążki odzyskałem, jednak dopiero po miesiącu czasu, gdy uwzględnili reklamację. Przez ten miesiąc straciłem sporo nerwów i od tamtej pory ING omijam szerokim łukiem.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 30 lipca 2025 10:24:17
Liczba wpisów: 65
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 6

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,317 sek.

ovcuosoo
qhkzpcne
ycymzcgu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xwwxzeiy
panhwegg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat