1ketjoW napisał(a):Krótko. Każdy zakup mieszkania to nie jest darowizna. To nie jest również przestępstwo. Obrażasz ludzi którzy kupili mieszkania i mają ich więcej niż jedno.
Nie idź tą drogą.
N
O WŁASNIE 1ketjoW MOJE BIZNESY to nie przestępstwo. Masz rację 1ketjoW. 1ketjoW napisał(a):
Cytat:
Znowu masz "całkowicie rację" ;-) Wieloletnie, jak piszesz "bezinteresowne wsparcie" nie jest jednak bezinteresowne, bo przecież Nawrocki przytulił mieszkanie pana Jerzego. Jednak "bezinteresowne wsparcie" okazuje się także ograniczone. Pytanie czy jak już Nawrocki zostanie prezydentem z prezydencką pensją - w końcu bedzie realizował zobowiązanie wobec pana Jerzego, czy będzie musiał wyręczyć go DPS i podatnik? Podkreślam że pan Jerzy nie ma kolejnego mieszkania, aby móc je sprzedać za 10% wartości i uzyskać tak "Bezinteresowne wsparcie" Nawrockiego.....
Nie obawiasz się ustawy o mowie nienawiści. :)
Kupno mieszkania jak pisałem kilka razy nie jest aktem bezinteresownym. To nie darowizna.
Póki co zarobił 185 tys. zł w 2020r.
Nawrocki powiedział dziś w trakcie debaty, że nie może Pana Jerzego zabrać z DPS-u. Widać, że komuś bardzo zależy aby trzymać go w DPS-ie.
Wracając do pożyczki dla uzależnionych. Odezwij się. Nie zarobisz, ale kasę możesz dać. Odezwij się. Procent wyższy niż chciałeś.
Dziękuje CI 1ketjoW za kolejne wyjaśnienia. Rzeczywiście Pan Nawrocki nie jest emanacją Matki Teresy (jak wcześniej z twoich wyjaśnień można było wywnioskować).
TO BYŁ BIZNES.
Zatem jako że pan Nawrocki jest dla mnie nieustającą inspiracją muszę zmodyfikować wcześniejsze wpisy.
DROGIE RODACZKI DRODZY RODACY. (tutaj oczyma wyobraźni widzicie mój uśmiech ale KEN od BABIE). Tak właściwie mam nadzieje, że nie będziecie drodzy, bo
będziemy robić BIZNESY .
Kupię od was mieszkanie za ... 10% ceny. Dajcie mi tylko upoważnienie na reprezentowanie was przed notariuszem. Przed notariuszem złoże oświadczenie, że zapłata nastąpiła w pełnej kwocie (Jak się dowiedziałem z forum to taka NISKA SZKODLIWOŚĆ SPOŁECZNA). PRZECIEŻ
ROBIMY BIZNESY I ŻADEN NOTARIUSZ NAM NIE PRZESZKODZI. Obiecuje podtrzymywać z wami pozytywne kontakty w trakcie robienia
BIZNESÓW (podeślę stówcie na bieżące wydatki - leki odzież i takie tam). Dla osób z problemami alkoholowymi, a mającymi mieszkanie komunalne - proponuje
SPECIAL BIZNES. Pożyczę na skromne 20% (niech padną zazdrośnicy co uważają że to wysoko) na koszt wykupu mieszkania komunalnego w kwocie 12k. Zrobię to tylko dla WAS "DRODZY" rodacy i osobiście tą kwotę zapłacę - żebyście czas nie tracili na łażenie po bankach, tak jak na łażenie po notariuszach.
Miło mi będzie robić
BIZNESY z waszymi rodzicami - oczywiście wyłącznie z tymi co mają mieszkanie własnościowe, a jak już wiecie jak mają komunalne to zrobimy
SPECIAL BIZNES. Pamiętajcie "DRODZY" (co mi tam) RODACY - Wasi rodzice z mieszkaniem, i pamiętajcie - jak jakiś z nich ma problem zdrowotny (nawet alkoholowy) -
SPECIAL SPECIAL BIZNES CZEKA - dam jeszcze mniej, bo co się będą starzy rozbijać, przepijać i wydawać na duperele.
Miło mi będzie obsłużyć w ten sposób waszych rodziców, zwłaszcza tych których wiedza albo ograniczenia związane z wiekiem ułatwią mi to wszystko. PRZECIEŻ
ZROBIMY BIZNESY.
Ja się rozkręcam w robieniu
biznesów, tylko niech mi jeszcze 1ketjoW wyjaśni to co jeszcze nie zrobił:
Znaczy się jak stroną umowy jest alkoholik to można wprowadzać notariusza w błąd?
Jak człowiek uzależniony pójdzie po zakupy to też nie powinno mu się wydawać reszty?
Jak człowiek uzależniony zwróci się o należne mu wynagrodzenie to nie należy mu wypłacać?
Dzięki inspiracji w osobie p. Nawrockiego ile nowych obszarów do robienia
BIZNESÓW "DRODZY" Rodacy.
BIZNESY TO NIE PRZESTĘPSTWO Wiecie podłością jest że Trzaskowski buduje tak mało mieszkań komunalnych. Przez to ogranicza Cham jeden moje BIZNESY.
A tak na marginesie powyższego ciekawe, że jak pisze 1ketjoW pan Nawrocki, który zarabia nieźle (ile to było 1ketjoW? tylko 185k czy 190k rocznie?? Ma pracującą żonę - "przytula" mieszkanie komunalne, które powinno realizować cele mieszkaniowe najuboższych. JEDNAK Z TEGO NAWROCKIEGO TO PRAWDZIWY
BIZNESMENW Warszawie taki numer nie przejdzie - ograniczono to, ale wyobraźcie sobie takich 60ciu Nawrockich w Warszawie i brak ograniczeń prawnych, które zrobił Trzaskowski. Co roku przyrost mieszkań komunalnych w Warszawie wyniósłby równe "0".
Ten Trzaskowski to jednak cienias - zero przyrostu zasobów mieszkaniowych, a i zarobić DRODZY RODACY prawdziwym
BIZNESMENOM nie daje. Cham jeden.