hzucnamq
Advertisement
PARTNER SERWISU
bvxoqsex
29 30 31 32 33
rafsty
PREMIUM
38
Wpisów: 2 393
Wysłane: 14 grudnia 2009 20:20:24 przy kursie: 23,00 zł
JakubS napisał(a):
Ale niech te płatne teksty pozostaną w odrębnych miejscach, tak żeby wszystko było czytelne.

A dlaczego mają być w odrębnym miejscu? Ja chcę mieć wszystko, co dotyczy spółki, w jednym miejscu. I jest to czytelne - bez abonamentu teksty otwarte widać, tekstów zamkniętych nie widać. Prościej być nie może.

kraul napisał(a):
x: moim zdaniem sprawy niedługo przybiorą inny obrót. Możesz to przeczytać w moim tekście za 10 zł
Y; nie zgadzam się z Tobą moim zdaniem sytuacje ksztaluje się inaczej, moje argumenty- 8 zł
Z: Panowi oboje macie racje, ja patrze na to z wyższej perspektywy - moja analiza - 15 zł

Ale to przecież tak nie działa! Płacisz JEDEN abonament SW (a nie poszczególnym userom) - czytasz 100% wątku. Nie płacisz - masz tylko tekst otwarty. Każdemu według potrzeb. Proszę nie konfabulować (co to znaczy można sprawdzić tutaj: usjp.pwn.pl/haslo.php?id=18363... Niestety dostęp jest... płatny).

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 14 grudnia 2009 20:24:40 przy kursie: 23,00 zł
Trochę trudno mi zrozumieć ta całą dyskusję...
Po pierwsze: Na SWOJEJ /atinwestor.pl/ stronie mogę robić co chcę. Moge zarabiać na przykład na reklamach gołych bab. Ja tego nie robię, nie chce tak zarabiać, chce komuś coś dać od siebie - SW jest bardzo dobrym celem wg. mnie.

Skorzystałem z możliwości tego forum ponieważ doceniam pracę WD i zdaję sobie sprawę z tego ile to kosztuje...także pieniędzy.
W ten sposób chcę pomóc WD aby mógł dalej rozwijać to co robi...aby mógł dalej pracować ponieważ jest to unikalne w naszym internecie.
Jeżeli ktoś nie korzysta z pracy WD przedstawionej części płatnej to nie musi korzystać także z tego co ja napisałem. Nie ma tam żadnej opinii, nawet śladu. Tylko przekształcone dane.

Userzy płacący abonament, korzystają z czyjejś cieżkiej pracy i także wspierają cały portal aby miał nowe użyteczności.

Równie dobrze mogłem to zrobić potajemnie prosząc WD o wysłanie hasła userom wpierającym.
Jednakże uważam że byłoby to bezsensowne ponieważ oderwane od ich potrzeb. Wchodząc na wątek BIO interesują się ta spółką i mają w kontekście kawałek mojej ciężkiej pracy.
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl

JakubS
0
Wpisów: 42
Wysłane: 14 grudnia 2009 22:56:48 przy kursie: 23,00 zł
WatchDog napisał(a):
Jakub: Czyli chodzi o formę, nie zaś o istotę?
Np. gdyby Dapi wrzucił linka i cichaczem podał hasło wybranym osobom, byłoby okej?
Jego założeniem było ograniczenie dostępu dla osób, które płacą mi za serwer, pensje pracowników i inne koszty.
W internecie są płatne treści i będzie ich przybywać. Forum to tylko engine, choć chyba jeszcze nikt na świecie nie zastosował czegoś takiego jak my tutaj - stąd szok i opór przed takim procederem.

Głęboko rozważę Twoje argumenty. Ale zamiaru premiowania ludzi z abonamentem nie zmienię.

Oczywiście, że chodzi o formę a nie o istotę. Mój głos dotyczy wycinka problemu bez rozszerzania go na całą politykę abonamentową. To wyłączna kompetencja kierujących tym projektem i nic mi do tego. Ograniczenia ma stooq a teraz stockwatch. Nie ma problemu.

pozdrawiam i życzę - a chyba mogę tak teraz powiedzieć - powodzenia na rynku.
Jakub

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 15 grudnia 2009 00:53:01 przy kursie: 23,00 zł
sytuacja faktycznie kuriozalna, bo caly dym jest o:
Dapi napisał(a):
(...) Tekst nie jest analiza fundamentalną i nie zawiera żadnych tego typu rozważań. Stanowi "short look" na składniki działalnosci operacyjnej. Nie ma tam też żadnych rozważań nad tym czy kurs Biotonu wzrośnie czy spadnie (...)

czyli co? dywagacje jak kazde inne, czy takie bardziej nieomylne? confused3
chapeau bas Applause
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

rafsty
PREMIUM
38
Wpisów: 2 393
Wysłane: 15 grudnia 2009 02:03:02 przy kursie: 23,00 zł
siekoo napisał(a):
czyli co? dywagacje jak kazde inne, czy takie bardziej nieomylne?

Nie mam tych akcji i raczej nie zamierzam mieć, ale Twój sarkazm skłonił mnie, żeby przeczytać tekst Dapi'ego. No i powiem Ci, że to jest kawałek roboty i nie dziwię się, że jest chroniony. Dla zainteresownych spółką jest to kolejny puzzle do układanki, który może się przydać, może dać do myślenia, może pomóc w decyzji, jeśli wykłada się (lub wyłożyło się) pieniądze na te akcje.
A swoją drogą - rekomendacje, to nie dywagacje? Bo moim zdaniem to są dywagacje większe, niż obiektywny, analityczny tekst, który nie kończy się stwierdzeniem "kup" albo "sprzedaj".

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 15 grudnia 2009 09:47:14 przy kursie: 23,00 zł
rafsty, skoro tak piszesz - sam nie czytalem (nie mam abonamentu/hasla). jak za jakis czas bedzie za free - przeczytam i wypowiem sie blackeye na razie w sprawie Biotka jak bylo kazdy widzi.
bylem na stronie Dapi'ego - artykuly sa napisane lekko i inteligentnie - chapeau ba Applause (tym razem serio Shhh), ale forma komunikacji na forum cos kuleje d'oh! a szkoda.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

konris
0
Wpisów: 1 250
Wysłane: 15 grudnia 2009 13:58:18 przy kursie: 23,00 zł
Starak nie chce biotka czy Bioton - Staraka?

Bioton i Polpharma nie informują o zaawansowaniu prac nad fizję
15.12.2009 13:24

Bioton i Polpharma, które do 15 grudnia miały opracować studium połączenia obu firm, nie chcą udzialeć informacji o zaawansowaniu prac nad tym projektem.

- Studium jest przedmiotem analiz wewnętrznych - powiedziała PAP Kinga Fromlewicz z PR Biotonu, na pytanie dotyczące stanu zaawansowania prac i zawartości tego projektu. Także Polpharma odmówiła komentarza w tej sprawie.

W połowie listopada Bioton podpisał z należącą do Jerzego Staraka Polpharmą list intencyjny, który zakłada możliwość fuzji obu firm. List przewiduje również możliwość przejęcia przez Polpharmę antybiotykowej części Biotonu oraz jego włoskich spółek zależnych zajmujących się produkcją leków.

W liście intencyjnym strony uzgodniły, że do 15 grudnia opracowane zostanie studium połączenia Biotonu z Polpharmą, do 28 lutego 2010 roku strony ustalą możliwości ewentualnego połączenia i jego podstawowe parametry, a w razie pozytywnego rezultatu przeprowadzonych prac, do 30 sierpnia podpisany ma być plan połączenia. Jest to drugie podejście Staraka do przejęcia biotechnologicznej spółki.

W sierpniu 2008 roku Prokom Investments podpisał umowę sprzedaży na rzecz należącej do Staraka Windstorm Trading & Investments całego posiadanego pakietu 33,3 proc. akcji Biotonu za 450 mln zł, ale w styczniu 2009 roku firmy odstąpiły od przeprowadzenia transakcji.

Krzysztof Mrówka (INTERIA.PL/PAP)

kraul
0
Wpisów: 127
Wysłane: 17 grudnia 2009 10:48:28 przy kursie: 22,00 zł
Panowie jak myślicie jak Petrol padnie albo jeszcze zapikuje to rzuci się to cieniem na Bioton. Moim zdaniem tak bo to ten sam model biznesowy Ryśka.

mkk
mkk
0
Wpisów: 477
Wysłane: 17 grudnia 2009 22:13:52 przy kursie: 22,00 zł
kraul napisał(a):
Panowie jak myślicie jak Petrol padnie albo jeszcze zapikuje to rzuci się to cieniem na Bioton. Moim zdaniem tak bo to ten sam model biznesowy Ryśka.

"Model biznesowy" - uroczy eufemizm :) A poważniej tak - i dotyczy to nie tylko Ryśka i jego spółek.

konris
0
Wysłane: 31 grudnia 2009 19:06:59 przy kursie: 23,00 zł
Oby coś takiego się nie powtórzyło w 2010:

Zamiatanie strat pod dywan. Przełom roku był fatalny dla wielu spółek. Nawet silne przedsiębiorstwa wykazały duże straty za IV kwartał 2008 r. i I kwartał 2009 r. Ale niektóre posunęły się do brzydkich forteli: najpierw w terminie opublikowały dobre wyniki za IV kwartał w niezaudytowanych sprawozdaniach, puszczając w rynek wiadomość że ?wszystko jest OK?. Tak zrobił Bioton, przekazując wynik IV kwartału na lekkim plusie, a dopiero dużo później, w zaudytowanym raporcie rocznym, który ukazał się pod koniec kwietnia - czyli po wynikach I kwartału nowego roku - cichaczem i bez komentarza przekazał prawdziwy wynik roczny. Różnica, bagatela, prawie 200 mln zł na minus.

Więcej:

gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...

dutesxx
0
Wpisów: 46
Wysłane: 1 stycznia 2010 12:49:45 przy kursie: 23,00 zł
Konris. Masz nadzieję, że takie dezinformacyjne działania Krauzego nie powtórzą się w 2010 roku?. Ok. Wszyscy możemy mieć taką nadzieję, lecz samej natury Krauzego nie zmienimy. On umoczył już tyle kasy na swoich spółkach, w tym i na Bio, że teraz nie liczy się z niczym i nikim starając się wygrzebać z tego błota. Będzie nadal dosypywał akcji na ich stos aby choć okresowo ratować sytuację finansową tych spółek i liczyć że nastąpi jakiś cud. Stąd też ta persona już niczym godzącym w inwestorów indywidualnych nie jest w stanie mnie zaskoczyć. No chyba że się zapije na śmierć albo uczyni innego rodzaju podobne głupstwo, bo majątek swój już w dużej części zmarnował i on o tym wie.

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.

konris
0
Wysłane: 1 stycznia 2010 22:57:39 przy kursie: 23,00 zł
Być może masz rację...
Być może. Mam jednak wątpliwości. Dotyczą one tego, ze jeśli byłoby, jak piszesz - czy nie wiedziałby tez o tym Solorz i ryzykowałby sporą kasę oraz - co dla mnie istotniejsze - firmowanie biotonu swoim nazwiskiem w zarządzie?

dutesxx
0
Wpisów: 46
Wysłane: 2 stycznia 2010 00:59:55 przy kursie: 23,00 zł
Konris. Jak zapewne wiesz 21.05.2008 kontrolowany przez Zygmunta Solorza Żaka Polaris Finance B.V. kupił 305.978.426 akcji Bio za 193 mln. zł, w tym 119.349.426 akcje od Prokom Investments po 0.63 zł i 186.628.735 szt. poza rynkiem regulowanym. Solorz w wywiadzie stwierdził, że "chce zostać akcjonariuszem na kilkanaście miesięcy."
Od tamtego czasu upłynęło ok 20 miesięcy i co?
Już w lipcu 2008 kurs Bio spadł do 0.36 a Solorz stracił ok. 70 milionów. Akcje trzymał jednak zgodnie z danym słowem nadal. Dzisiaj ten jego pakiet wart jest tylko ok.70 mln, czyli, że strata wzrosła do 123 mln. Akcji ma dokładnie 322.978.426 bo dokupił ok.17 mln szt więcej, oczywiście już taniej. I co on ma robić? Machnąć ręką na te 123 mln zł i ten cały swój pakiet sprzedać? Pytanie komu i za ile? Co wtedy stanie się z kursem Bio?
Reasumując, on też jest w sytuacji patowej i czeka tak jak my licząc na cud chyba, bo to głupio by było tak stracić te 120 mln zł bez walki. Rad nierad będzie dalej zmuszony dokupywać je ale już po te 0.20 zł aby nagle nie stracić twarzy i robić nadal dobrą minę do złej gry, w którą wpuścił go Krauze. Tak myślę i chętnie bym to z Nim przedyskutował.

konris
0
Wysłane: 2 stycznia 2010 08:25:06 przy kursie: 23,00 zł
"Od tamtego czasu upłynęło ok 20 miesięcy i co?" - dobre pytanie.
Dla mnie dobre dlatego, iż Solorz chyba jednak posiada wieksze doswiadczenie, mozliwości, doradców itd., by wcześniej ratować swą kasę niz zaczął się w Polsce kryzys. Przy takiej ilosci akcji i cenie kursu - watpię, by dobrowolnie narażał się na straty (moim zdaniem - bardziej wizerunkowe niz materialne).

Myślę więc, iz kroiło się i nadal kroi na Biotonie coś na tyle konkretnego, ze Solorz w to wszedł i wciąż nie panikuje.

"I co on ma robić? Machnąć ręką na te 123 mln zł i ten cały swój pakiet sprzedać? Pytanie komu i za ile? Co wtedy stanie się z kursem Bio?"
Sądzę, iż w odniesieniu do Solorza takie pytania raczej nie pasują. Stawiamy je my, z naszego punktu widzenia. Przypuszczam nawet, ze stać by go było nawet na zaakceptowanie tej astronomicznej dla nas kwoty 123 mln zł, lecz tego nie robi. Czemu? - bo nie musi.
Nie sadzę, by Solorz potraktował bioton hazardowo. Raczej inwestycyjnie. Nie wykluczam jednak słusznosci Twego podejscia, bo przy takiej kasie - honor wazny równie jak pieniadze. Ale co tak naprawdę wiemy o relacjach ZS z RK? Co wiemy poza tym, co oni chcą byśmy wiedzieli?

Moim zdaniem - nie o pieniadze w tym wszystkim chodzi, ile raczej o czas - o czas np. zaprzestawania inwestowania i pozyczania Scigenowi, o uporządkowanie spraw produkcyjno-organizacyjnych, o wyczekanie odpowiedniego momentu na (być może) jednak tanie nabycie LFO itd.

Postaw się na miejscu ZS i RK - przejmowałbys się opiniami takich forumowiczów jak my? Zresztą jest juz jeden chłopiec do bicia - Adam Wilczega. Dla mnie najciekawsze, ze on wciąż jest...

Kolejna sprawa - utrzymywanie się kursu na względnie stałym poziomie. Moze to też element wspolnej strategii ZS i RK, gdzie czas odrywa rolę do np. jakiegoś rozliczenia w akcjach po kursie z ostatnich 3.6 czy 12 miesięcy?
Nie mam zadnej tajnej wiedzy o biotonie, ale póki nie jest w strefie alertów, póki nie ma wzmianek o potencjalnym bankructwie - czekam spokojnie. Pilnuję, gdy zejdzie do 0,21 - 0,20 i biorę ile się pekacem. I zapominam, że mam. Jest takie powiedzenie: są inwestycje udane i są... długoterminowe. Bioton jest chyba z tych drugich...

Ja podchodzę do tego tak: AF jest od tego, co kupić, a AT - kiedy to zrobić...

Zgodzisz się chyba, iż jedni inwestują na podstawie wiarygodnych informacji i pewnych fundamentow. Ale większość decyduje się na hazard i kupują spółki nieprzewidywalne, stojace na krewedzi albo/i będących w takim stanie, gdzie kazda info pozytywne jest czyms tak zaskakujacym, ze moze spowodować wzrost nawet wiecj niz dwucyfrowy (%). Bioton w to sie wpisuje - ma paskudną reputacje i znikomą wiarygodnosć. Jak ktoś na innym forum napisał - to, iż kurs jest taki, jaki jest, to nie dlatego, ze spolka się topi, ale dlatego, ze ludzie nie wierza w ani jedno slowo RK, Wilczęgi czy zmieniajacych sie ostatnio prezesów.

Dla mnie - paradoksalnie - rzadkie zabieranie głosu przez RK i ZS na temat biotonu jest dobrym info. Do myslenia dawałyby mi zbyt częste uspokające wypowiedzi, ze jest dobrze i będzie lepiej.

Sadzisz, że wrogowie i konkurencja juz dawno nie dobraliby się (przynajmniej medialnie) do RK i ZS, gdyby tylko mogli i mieli zasadny pretekst? Ja nie mam złudzeń. I dlatego brak i takich info też jest dla mnie dobrym info.

Jeśli jest tak beznadziejnie, to:
- po co Starak się w to pcha? (skoro akcje nadrukowane, zysków nie ma, GEM manipuluje itd.?)
- czemu wskaźnik ryzyka spółki wynosi tylko 1,16
- czemu Wskaźnik Altmana (Z"-score) wynosi aż 5,17?
- czemu wreszcie Bioton nie jest na liście alertów?
- czemu juz dawno nie wywalono Biotonu z WIG20?...

Dodam jeszcze coś, o czym pisałem gdzie indziej. Przyznaję, iz ilość akcji i kolejne emisje zniechecają. Z drugiej strony - czemu wszystkie sie udają? Przecież nie z powodu magii nazwiska? Poza tym emisje nie są czymś zabronionym, ale naturalnym i legalnym instrumentem giełdowego pozyskania kapitału. Jesli miałby to byc środek do ratowania przed bankructwem - czemu np. Krosno, Elektrim i inne tym się nie ratowały? Moim zdaniem, biotek prowadzi własną strategię. Kontrowersyjnie, ale raczej skutecznie niż nieskutecznie. Dialog z akcjonariatem jest marny, ale być moze jest to po prostu konieczne, by był taki, jaki jest? Nie twierdzę, ze tak byc musi, ale tego nie wykluczam. Poza tym - sądząc choćby po infantylnych watkach i postach - wiekszość drobnych inwestorów ma tylko powierzchowne pojęcie i działanosci, zarzadzaniu (nie tylko Biotonu), ale nawet i samego funkcjonowania gpw.

Ja nie boje sie emisji jako takiej. Może ich byc jeszcze sporo, pod warunkiem, ze nie są marnowane. A póki sa wykorzystywane w inwetowanie strategiczne, rozwój, zmniejszanie zadłuzenia itp. - jestem spokojny. I nie kieruję się tylko jednym wskaźnikiem.

Wielu twierdzi, iz rentowności Bioton nie ma... Czyżby wiec wszystkie rekiny wchodziły w kolejne emisje z dobrego serca i sympatii do RK? Przecież długów Bioton sporo spłacił. I wystarczy na dowód porównać zmiany w c/z (choc ten wskaźnik dla mnie jest raczej mało istotny i niewiele mówiący o realnej sytuacji spółki), a szczególnie w c/wk - jak się sie zmieniała w ostatnich 2 latach... No i jak się obecnie ma zadłużenie do wk. Przytznaję, iż pojedyncze wskaźniki nie są nieomylne, ale po to się uwzglednia jak najwiekszą ich ilość w różnych zaleznosciach. I dlatego problem emisji akcji jest dla mnie raczej problemem wizerunkowo-psychologicznym niż realnym biznesem, aczkolwiek nie neguję jego wpływu na kurs.

Liczy się matematyka, statystyka, gospodarka - fakty. Osobno zaś - psychologia. Przeciez wiadomo, ze jak kurs choc trochę rusza w górę, hurraoptymistów wówczas nie brakuje. Ale ich up-pokrzykiwania też nie mają znaczenia dla znaczących inwestorów.

Ja obserwuję bioton. Jesli dotąd nie zbankrutował; jesli konkurencja jest za słaba, by go welimonowac lub przejąć; jeśi w takim kryzysie trzyma kurs i nie wyglada diametralnie gorzej na tle podobnych (kapitalizacyjnie) spółek - nie widze powodu do specjalnych obaw. Każda spółka ma swój czas. Bioton też...

W tej chwili np. bardzo interesuje mnie, jak wyklaruje się sytuacja na wskaźniku ROC. W jednej z interpretacji sygnałem do kupna jest sytuacja, gdy następuje przecięcie od dołu niemalejącej linii Signal (pomarańczowa linia) przez wskaźnik ROC (niebieska linia). I chyba właśnie taka sytuacja zaczyna miec miejsce.

W innej interpretacji wskaźnika ROC, sygnałem do zakupu jest moment, w którym wskaźnik przebija od dołu poziom zerowy. Ta sytuacja RÓWNIEŻ ma teraz miejsce.

Trzecia mozliwość dotyczy ustawienia poziomów wykupienia i wyprzedania na wykresie ROC, gdzie sygnałem do zakupu będzie przebicie od dołu przez wskaźnik ROC poziomu wyprzedania, co miało miejsce 11.12.2009.

Wreszcie czwartą mozliwą interpretacją wskaźnika ROC jest poszukiwanie dywergencji (rozbieznosci) pomiędzy wykresem wskaźnika ROC a wykresem kursu, ale tu akurat żadnej dywergencji chyba nie ma.

Czyli jest jakby: 3 ZA, 1 NEUTRALNIE, 0 PRZECIW.
Sądzę, że w najblizsych tygodniach sprawa bardziej sie rozjasni (przypuszczam, ze do połowy stycznia).

A warczenie czy miauczenie typu biogniot, błoton itd. - dla mnie jest tylko przejawem bezsilnosci i infantylej msciwosci, ze się było naiwnym wchodząc w daną spółkę i ze brak pomysłu, co z tym teraz zrobić...

A, i jeszcze jedno z teorii AT:

Ponoć najlepszą okazją do kupna jest chwila, kiedy ujemny wskaźnik ROC rośnie w kierunku linii równowagi i oscyluje przez pewien okres na poziomie 5% do 10% od jej granicy. Świadczy to o zakończeniu tendencji spadkowej i możliwości rozpoczęcia kolejnego okresu wzrostów.
Oczywiście należy pamiętać, że sygnał ten jest prawdziwy tylko wtedy, gdy nie doszło wcześniej do przełamania linii wyprzedania (a tego nie było, bo ostatnio wykres się na tej linii zatrzymywał bez przebicia).

Spójrz więc na wykres i popatrz na niego tak, jak opisałem...
Edytowany: 2 stycznia 2010 09:02

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 2 stycznia 2010 09:15:52 przy kursie: 23,00 zł
Ale przepraszam czemu zakładacie że Solorz wszedł w Bioton po to żeby w przyszłości odsprzedać akcje z zyskiem? Nie przyszło wam do głowy że Solorz będzie czerpał kasę z obecności w Biotonie, a nie ze spekulacji akcjami? Tylko że wy nigdy tej kasy nie zobaczycie.

Opieranie się na tym że jeden nazwijmy to oligarcha wchodzi w układ z drugim oligarchą jest równie zabawne jak zakładanie że należy zacząć słuchać Radia Maryja bo Karkosik wchodzi w układy z Rydzykiem :D
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 2 stycznia 2010 09:18

konris
0
Wysłane: 2 stycznia 2010 09:39:02 przy kursie: 23,00 zł
"/.../ czemu zakładacie że Solorz wszedł w Bioton po to żeby w przyszłości odsprzedać akcje z zyskiem? Nie przyszło wam do głowy że Solorz będzie czerpał kasę z obecności w Biotonie, a nie ze spekulacji akcjami?"

Teoretycznie masz rację. Sam nawet o tym myślałem (zakładając, iz ja jestem ZS - i co bym chciał osiągnąć oraz co bym zrobił na jego miejscu).
Teoretycznie dlatego, że równie prawdopodobna jest przeciwna teza.

mathu
0
Wysłane: 2 stycznia 2010 10:01:21 przy kursie: 23,00 zł
Stary news, nie wiem jak się sprawa skończyła, ale to pierwszy z brzegu przykład:

"Rozmawiamy o wspólnych inwestycjach w telekomunikacji, ale negocjacje są na wstępnym etapie i na razie nie mogę nic więcej powiedzieć - przyznał w rozmowie z Parkietem Zygmunt Solorz-Żak. Tak odpowiedział na pytanie, czy zamierza współpracować z Ryszardem Krauze w kolejnych, obok Biotonu, biznesach."

www.telepolis.pl/news.php?id=1...

Macie wyjaśnienie "inwestycji" w Bioton.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

konris
0
Wysłane: 2 stycznia 2010 10:11:10 przy kursie: 23,00 zł
Z całym szacunkiem, ale dla mnie to nie jest wyjaśnienie czegokolwiek. Ani też jakaś podstawa do (nie)inwestowania w spółki RK czy ZS.

To tylko jakieś medialne info nikogo i do niczego nie zobowiazujące.

mathu
0
Wysłane: 2 stycznia 2010 10:19:52 przy kursie: 23,00 zł
konris napisał(a):
Z całym szacunkiem, ale dla mnie to nie jest wyjaśnienie czegokolwiek. Ani też jakaś podstawa do (nie)inwestowania w spółki RK czy ZS.

Przecież sam stwierdziłeś że wejście Solorza jest podstawą do kupowania akcji Biotonu.

A to jest klasyczne "ja ci pomogę, ty mi pomożesz". Tobie Krauze nie pomoże.

konris
0
Wysłane: 2 stycznia 2010 10:44:41 przy kursie: 23,00 zł
Nie zrozumielismy się.
Ja nie uważam, że wejście Solorza jest wystarczającym powodem do kupowania biotonu.
Ja uważam, iz wejscie Solorza jest wystarczającym powodem, by nie wychodzić obecnie z biotonu ze stratą, i jest wystarczajacym powodem, by bioton obserwować i traktować jako potencjalną spółkę do zainwestowania, gedy kurs zblizy sie do 0,20 zł.

A wchodząc na giełdę, nie liczyłem, ze mnie ktoś w czymkolwiek pomoże. Giełda to gra, gdzie liczy się wiedza, doswiadczenie, intuicja, szybsze od innych zorientowanie się(co jest/będzie grane).

Do nikogo nie mam pretensji o swe wtopy ani nikomu nie jestem winny wdzięcznosci za swój zarobek.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE Bioton
  • 3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków
    3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków

Zdaniem Katarzyny Kosiorek z Trigon DM warto obserwować akcje Pure Biologics, prezes Genomtecu natchnął akcjonariuszy swojej spółki optymizmem, a zdaniem Krzysztofa Radojewskiego z Noble Securities Bioton może skorzystać na niedoborach insuliny wywołanych przez popularny Ozempic.

• Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów
    Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów

Sezon wyników za III kwartał nabiera tempa, a listopad pod względem liczby publikacji zapowiada się niezwykle gorąco. W przyszłym miesiącu kilkaset spółek z GPW podsumuje wyniki osiągnięte tego lata. Analitycy Noble Securities i DM BOŚ w ramach Giełdowego Programu Wsparcia Pokrycia Analitycznego 4.0 przygotowali prognozy dla pięciu parkietowych maluchów.

29 30 31 32 33

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,242 sek.

cqiygymc
tmytwgps
udyulbom
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rskophci
iugekosg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat