lcviuhzm
Advertisement
PARTNER SERWISU
lypvshjn
epaulo

epaulo

Ostatnie 10 wpisów
jak to kto...drobni odbierają...widać że podaż ogromna....zobaczymy jak sie dzis zamknie...

puscili 2 infa i wywalają akcje....nie zastanawia was ten ogromny wolumen....? tyle na niższych poziomach nie było zebrane....a pozatym skoro ma być cudownie po co wywalają....będziecie płakać....

coś sie dziś ruszyło....wave pamiętajmy że przed nami emisja...z duzym prawdopodobienstwem tania...thumbright

mrk napisał(a):
jeśli chodzi o kapitał zakładowy to tylko nominalnasalute

dzięki...wave Czyli teoretycznie moga nam zrobić nawet 36 mln akcji...Jeżeli cena emisyjna nie będzie niska tocałkie spora kasa dla spólki...było by na ciepłownię...2 pieczenie na jednym ogniu...tylko jak przyjołby to rynek...?Think

tak więc pare złociszy wpadnie...thumbright Jednak prawdziwe emocje wzbudzi dopiero emisja....podali że mogą podnieść kapitał zakładowy o max 1,8 mln zł...teraz pytanie do fachowców..liczymy po cenie nominalnej ( jak dotychczas wszystkie serie 0,05 zł, wychodzi więc max 36 mln akcji !!! )czy liczymy po cenie emisyjnej (do wymaganego ff brakuje im min 7mln akcji co daje max cenę akcji nowej emisji ok 25 gr...!!!) Jak nie patrzeć i liczyć wychodzi niezwykle atrakcyjnie...wave

Pytaniem dla mnie jest co to znaczy że DI Platinium "nie skorzysta" Sprzeda swoje czy przepadną ...bo zgodnie z uchwała na walne dostać je musi...Do wymaganego przez KNF ff brakuje nam ok 7 mlm akcji tj. ok 15 %....Jeżeli fundusz sprzeda swoje pp to emisja powinna wynosić ok 15 % obecnej liczby akcji...jeżeli jednak uznają że ich pp mają przepaść to by emisja miała sens musieliby dodrukawać 100 % wiecej niż jest obecnie...Think

Sam mam (jak na moje możliwości ) znaczny pakiet akcji i niezwykle się cieszę patrząc na notowania hello1 ale w hurra optymizm nie popadam...Jesli wywalą całe swoje pp w rynek to może być różnie...Think

tak sobie myśle...Obecnie w obrocie jest ok 7 mln akcji...reszta zablokowane w funduszu...Aby spełnić warunek przejscia na rynek główny muszą ff zwiększyć..jak już tu wielokrotnie pisano jednym ze sposobów jest emisja z pp gdzie główny udziałowiec (fundusz ) nie wezmie w niej udziału ale zgodie z uchwałami na walne prawa poboru dostanie...Pytaniem jest czy sprzedadzą znów jakiemuś pseudofunduszowi czy wywalą w rynek...? bo by emisja miała sens przepaść nie mogą...no i pytanie o cenę emisji...?

tu sie dzieją rzeczy...???kilka miesięcy temu IDM wywalał na oślep powodując zwałę kursu...

Wiekszość osób czeka jaki to wałek panowie K. tym razem uczynią...A napisane jest to jasno w planach na rok 2011...Powołują nową spólkę która przejmie od PSW handel węglem,10%akcji dla panów K , 10% akcji dla psudofunduszu (panów K.) 80 % dla spółki PSW...Czyli jak na dłoni widzimy że mimo iz przeprowadzą emisję z prawem poboru zwiększając ilość akcji o ok 20 % to ich udział sie nie zmieni

Kod:
mod: wycięto wulgaryzmy

Od dwóch dni widzimy zatrzymanie wzrostów i wymianę akcjonariatu...to bardzo dobrze wróży dla kursu w następnych tygodniach..Dancing Przynajmniej mnie się tak wydaje...po zbyt szybkich wzrostach moglibyśmy mieć cięzkie lądowanie...

Ładny dzisiaj u nas ruch...Ciekawe czy to znów tylko chwilowy wyskok czy może w koncu akcje zebrane i w końcu spółka dojdzie do wyceny na jaką zasługuje....

Wzrosty...? przecież to była zwykła podbitka i dalsze sypanie...

Czy sie aby nie mylę ale chyba dzis miał zostać przedstawiony nasz tajemniczy inwestor...puke_l

Napięcie rośnie...binky Najwyższa pora wybrać kierunek...ja uważam że wybijemy sie góra z tego trójkąta...

Ładny dzionek sie dziś zapowiada...Dancing Tylko proszę Państwa bardzo w końcówce tego nie zepsuc...Shhh Mam nadzieje że dla akcjonariuszy Atonka nadchodzą znów lepsze czasy...

co mam na myśli...mam Atonka i lubie jak rośnie...wave a ostatnio trochę nerwów mnie kosztuje...a że brak gotówki to nie moge nawet dokupić...

No proszę Państwa przystępujemy do natychmiastowych zakupów...łwave adnie by wygłądało dziś 5 z przodu...

No to Atonek sie przebudził....Tylko kierunek pomylił...puke_l głosów jest wiele ale czas pokaże gdzie skonczymy...osobiśćie uwazam ,iż kto wytrwał do dziś i nie sprzedał błedem byłoby wywalanie w panice...jutro pewnie pęknie granica 5 zł ale ja pozostaje na okręcie i mam nadzieje że nie sam...Think Think

daroo napisał(a):
epaulo napisał(a):

0,01x6+2,3=2,36 wave

Ja podałem jako przykład 0,1 a nie 0,01 ;)

Frog stokrotne dzięki, rozjaśniło mi się :)

jeszcze jedno - co się dzieje jeśli po zakończeniu notowań PP ich liczba na koncie nie jest podzielna przez 6? reszta przepada?

dobrze zrozumiałem Twój przykład i dodałem do niego moje nadzieje...tj. kupic pp po 1 gr...wave

daroo napisał(a):
Mam prosbę do Was, drodzy koledzy. Objaśnijcie mi kilka spraw związanych z naszym PP. Czytałem już w kilku miejscach conieco żeby zrozumieć, ale jakoś nie do końca mogę wszystko odnieść do aktualnej sytuacji na ORL.
Pytanie podstawowe - kiedy i w jaki sposób będzie można określić realną wartość PP? W momencie kiedy wejdą do obrotu, to jasne że wartość ustali rynek, ale chodzi mi o wartość która determinuje opłacalność posiadania PP. Nie za bardzo rozumiem też kwestie ilości PP na jedną nową akcję i ceny jednej akcji NE. jeśli załóżmy dla prostego liczenia 1 PP będzie kosztowało po zamknięciu notowań 0,1zł, to jedna nowa akcja ile będzie warta? 0,1x6+2,3=2,9 ? a środki które mam mieć na koncie w chwili składania zapisu to 2,3xilość wynikająca z ilosci posiadanych przezemnie PP (ilość PP/6?) ? no i jeszcze na koniec - kiedy i na jakiej podstawie wyliczona będzie wartość początkowa PP? Bardzo proszę o wyjaśnienie tych spraw, bo jakoś nie mogę wejść na właściwe tory w tym temacie ;)

0,01x6+2,3=2,36 wave

takiej ciszy na Atonku jeszcze chyba nie było...Shhh Shhh Shhh Czyżby nikt nie wierzył w możliwość sprzedaży drugiej licencji do USA ? Testy mają być w połowie wrzesnia więc w ciągu miesiąca powinno sie nam coś wyklarować...Pozdrawiam wytrwałychwave jeszcze nasze dni nadejdąhello1

Plewek napisał(a):
Witam.
Co w przypadku, gdy nie zapisałem się na akcje z nowej emisji mając do nich prawa poboru. Prawa poboru dalej figurują na moim rachunku maklerskim, jednak nie mogę ich sprzedać. Jak mogę odzyskać w tej chwili pieniądze z tych praw? Proszę o pomoc.

Ty juz nie zrobisz nic..przepadły...ale dla mnie może coś z nich skapnie w zapisie dodatkowym hello1

widzę że na forum pełna euforia....oby nie spełniła sie giełdowa prawda...kupuj plotki sprzedawaj fakty...

wydaje sie że to dziś będzie ten dzien...mała cofka do 2.16 - 2.17 a pózniej już padną w końcu opory...wave

ostatnio jakoś cicho tu u nas... miejmy nadzieje iż to cisza przed burzą...

nie pamietam już na wątku jakiej spólki to czytałem ale podobno jak ING sprzedaje to zaczynają sie wzrosty... i napewno nie było to na wątku TEXA...Angel

Po dokładnym przestudiowaniu warunków zawierania transakcji doszukalem sie potwierdzenia Twoich słów.Faktycznie zlecenie złożyłem z limitem 3 groszy.Dzięki wielkie wszystkim którzy pomogli mi do tych wniosków dojść.Przynajmniej na przyszłośc mam większą wiedzę...

mógłbyś mi podać namiary na kontakt z GPW i KNF.Wiem że niemam szans cokolwiek wywalczyc ale prosze Państwa bez takich zartów... co my mali mamy być tylko dawcami kapitału ?

crybaby crybaby crybaby a miało być tak pieknie...

żadnego dziwnego warunku w zleceniu nie było.złożyłem go o 9.38 a tabela transakcji już oglądałem ale wiele handlu to tu nie było bo 11.30 sie otwarło a pózniej już widły nie pozwoliły.nieumiem zrozumieć jak są pozycjonowane zlecenia że moje ciągle było na końcu.To był dzień otwacia poza tym rynek NC więc zleceń uprzywilejowanych PKC nie mogło być

dzięki za link wave tam jest napisane wszystko prawniczym bełkotem ale ja nie umiem tylko zrozumiec dlaczego skoro ja złożyłem zlecenie gdy w arkuszu było ok.7 mlm na kupnie, a otwarło sie wolumenem 11 mln dlaczego zlecenia złozone po mnie ( te od 7 do 11 mln ) zostały zrealizowane a moje do końca dnia wisiało

hello1 hello1 hello1 hello1to chyba wystarczy za komentarz dzisiejszej sesjiBoo hoo!

Szefie może Ty potrafisz mi na to pytanie odpowiedzieć.Jaka jest kolejnośc realizacji zleceń ?

Witam serdecznie.Prosiłbym o odpowiedz jakiegoś doświadczonego gracza na następujące pytanie. W jakiej kolejności realizowane są zlecenia kupna...pytanie wydaje sie banalne ale chyba nie na naszej bananowej GPW. ale do rzeczy.Złozyłem zlecenie kupna dzisiejszego debiutanta gdy po stronie kupna stało 7.1 mln a po stronie sprzedaży chyba 7 mln ale w każdym bądz razie mniej niż na kupnie.ale za chwilę w zlecenia sprzedaży dorzucili 1 mln akcji przez chwile była przewaga sprzedaży.ostatecznie zleceń przybywało otwarło sie wolumenem 11 mln ale moje zlecenie nie zostało zrealizowane....DLACZEGOangryfire angryfire angryfire

dzień zaczynamy ładnie wave pozdrawiam współakcjonariuszy i pewnie jak to mają w zwyczaju o 23.58 poznamy raport...

coś czuje że dziś ruszy...odpoczeliśmy troche ale już chyba najwyższa pora by wyruszyć w drogę..Dancing

Fajnie iż nie jestem sam hello1 hello1 może coś z tego wyjdzie...Think

tak sie zastanawiam czy tylko już ja wierzę jeszcze w tą spółkę...Think ciężko tak samemu ze sobą gadać...wave ale za 2 tygodnie ruch pewnie będzie tu większy...

faktycznie macie racje ale sprzedający i tak mają zysk bo o ile pamiętam odcinali 5,28

powolutku na pólnocDancing Dancing Dancing ale coś czuje że najciekawsze będzie po raporcie....

Wielkimi krokami zbliżamy sie do roportu za 2009...spólka uporała sie z opcjami,z każdym kwartałem pokazuje coraz lepsze wyniki,rating rośnie...a kurs jakoś nie może ruszyć...Think ale przecież giełda jest dla cierpliwych...ten marazm wiecznie trwał chyba nie będzie...

wsiedliśmy chyba do TGVhello1 hello1 hello1

Wraz ze zmianą parkietów nie planuje na razie przeprowadzenia nowej emisji akcji. Ewentualne decyzję mogą zapaść w tej sprawie dopiero po przeprowadzeniu splitu walorów w stosunku 1:4. Decyzje przez akcjonariuszy podejmie walne zaplanowane na 15 lutego.

Jeśli mówimy o ewentualnościach, to oczywiście że dopiero po splicie. Uchwałę emisyjną musiałoby przecież przegłosować WZA spółki, a programie najbliższego nie ma o tym mowy - dodaje Wtorkowski.

w co oni z nami grają...Think

tOfi napisał(a):
Cytat:
update 14:25 - postanowienie uchylone i skierowane do ponownego rozpatrzenia do I instancji.

czyli PN ?

dziękuję serdecznie za ten wpiswave dzięki niemu złapałem sie jeszcze przed pierwszymi widłami...Boo hoo!

I znów było dużo czasu...hello1 tym razem by wejść...

ciekawe czy go jeszcze dziś puszczą....Think

noe33 napisał(a):
Ciekawe kiedy się skończy to pompowanie ? Angel
Kto wie może dojdzie do 7 zl.

to dopiero początek...hello1

i co tak długo debatują....angry3

grubasy przestały sie bawić...zostaliśmy my maluczcy...

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 29 lutego 2012 18:47:37
Liczba wpisów: 65
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,530 sek.

aezchyrl
zvbhplzh
kspmzslm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oumgfqzh
kuackynv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat