PARTNER SERWISU
mchcttei
37 38 39 40 41
konris
0
Wpisów: 1 250
Wysłane: 5 marca 2010 21:07:34 przy kursie: 21,00 zł
Niby wciąż coś dzieje się, ale konkretów brak:

www.parkiet.com/artykul/25,904...

torent
0
Wpisów: 24
Wysłane: 9 marca 2010 07:02:19 przy kursie: 21,00 zł
Trend spadkowy na WE dla mnie formalnie sie wyliczyl...
na dziennych trend UP sie potwierdzil i potwierdzil "najwiekszy mozliwy" wzrost tredu ... to jest cos co ja nazywam "standard trend + bonus"... co prawda dzienne tylko wspomagaja WE, ale jednak dzieki temu mozliwe potwierdzenie START UP na WE...
NAjwazniejsze ze na WE DOWN sie skonczyl ... oczywiscie mozliwe jest szarpniecie w dol ale to bedzie relatywnie maly ruch ... bardziej jak korekta...
do zobaczenia jak SS potwierdzi mi trend UP na WE (przynajmniej nie bedzie to wg ksiazek he he).
Szacowany wzrost od 1,5 do docelowego 5-7PLN moze za 12-16 mies...

P ozdrowienia dla Admina !
PS
Prosze o zabranie glosu kogos kto ma swoja metode i moze okreslic moment trendu w ktorym jestesmy obecnie... prosze rowniez o niekomentowanie jesli nic to nie wniesie do tematu... ;-)
Make up the plan and go for it... ;-)
i taka zlota mysl z podrecznika dla akwizytorow:
"you are as good as your last job"...

konris
0
Wysłane: 9 marca 2010 07:28:46 przy kursie: 21,00 zł
Zacznę od uwagi, iż warto pamiętać, że na forum zaglądają nie tylko zaawansowani, ale i mniej doswiadczeni inwestorzy, dla których Twe skróty mogą być niezrozumiałe. Wskazane jest wówczas przy pierwszym użyciu skrótu podanie w nawiasie jego pełnej nazwy, by potem juz było jasne - np. wyniki za IQ (= wyniki za I kwartał).
Sugeruję, byś swój post napisał ponownie - mniej żargonowo, a bardziej przystępnie dla niewtajemniczonych, gdyż nie wszyscy łatwo kojarzą skróty typu START UP, WE itd.

A teraz ad rem:
mam swoją metodę (aczkolwiek nie ja ją wymyśliłem), którą testuję.
Analiza techniczna punktowo-symboliczna to metoda przedstawiania zmian cen, pozwalająca na zidentyfikowanie formacji i trendów. Wykresy nie posiadają skali czasu. Przy ich budowie wykorzystywane są jedynie ruchy kursów papierów wartosciowych - wielkość obrotów nie jest brana pod uwagę. Wykresy rejestrują tylko walkę podaży z popytem. Więcej można poczytać tutaj:
http://www.czasnazysk.pl/wykres/bio

Wynika z niej, że obecnie siła relatywna Biotonu (ocena jego zachowania w stosunku do średniej rynkowej, to jest coś podobnego jak ocena spółki na tle WIG-u 20 lub szerokiego rynku) jest dodatnia, kurs zakupu wystąpił przy cenie 0,19 zł, zaś teoretyczny zasięg kursu sięga nawet poza 0,30 zł.

Wygląda zachęcająco, ale czas to zweryfikuje.

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 9 marca 2010 14:28:28 przy kursie: 20,00 zł
JAG napisał(a):
Potwierdza się to co napisałem wczoraj, wszystkie negatywne informacje są juz w cenie. Bilans został wyczyszczony i spółka może prowadzić dalej działalnośc bez bagażu dotychczasowych toksycznych aktywów. Idą lepsze czasy dla Biotka Dancing

Taki jesteś przekonany, że wszystko wyczyścili? Bo ja nie. Przyznali się do gigantycznych błędów ale to nie znaczy, że do wszystkich. Pamiętaj, ze jak pokazują taką bombę, to może oznaczać, że ukrywają jeszcze większą. To tak z praktyki audytora Whistle

Oczywiście to nie oznacza, że tak jest na pewno Silenced

dutesxx
0
Wpisów: 46
Wysłane: 11 marca 2010 21:52:44 przy kursie: 22,00 zł
Jak wiemy Bioton pomimo ogłoszonych strat za 2009 r. w wys. 519.000.000 zł przez kilka ostatnich dni "rośnie" i jego notowania z 0.17 podniosły się do poziomu 0.22.

Czym należy sobie to wytłumaczyć?

Sam sobie zadaję to pytanie i z kilku możliwości odpowiedzi wybieram następującą:

- prognoza wyników finansowych Grupy Kapitałowej BIOTON S.A. na rok 2010 :
- przychody ze sprzedaży - 363
- EBITDA - 159
- zysk z działalności operacyjnej - 134
- zysk netto - 94

Ludzie chyba w nią uwierzyli?
Czyżby to była zmiana trendu?

Wojtek_Z
0
Wpisów: 54
Wysłane: 12 marca 2010 16:45:24 przy kursie: 24,00 zł
Coś się tu dziś dzieje, ale kurde nie wiem dlaczego...

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 12 marca 2010 23:09:16 przy kursie: 24,00 zł
Kasia Stefanska napisał(a):
JAG napisał(a):
Potwierdza się to co napisałem wczoraj, wszystkie negatywne informacje są juz w cenie. Bilans został wyczyszczony i spółka może prowadzić dalej działalnośc bez bagażu dotychczasowych toksycznych aktywów. Idą lepsze czasy dla Biotka Dancing

Taki jesteś przekonany, że wszystko wyczyścili? Bo ja nie. Przyznali się do gigantycznych błędów ale to nie znaczy, że do wszystkich. Pamiętaj, ze jak pokazują taką bombę, to może oznaczać, że ukrywają jeszcze większą. To tak z praktyki audytora Whistle

Jak na razie jest 1:0 dla mnie binky Nie twierdzę że Bioton to jest super spółka, wydrukowali mnóstwo akcji ale kiedyś zawsze musi nastapić odbicie od dna. I to własnie ma miejsce na Biotonie.
Nie wiem jaka będzie przyszłośc na tym walorze może będzie 0,3 lub 0,4 a może dojdzie za rok do 2 złotych albo znowu pokażą się się jakieś bułki i z powrotem będzie 0,15.

MrCairo
0
Wpisów: 43
Wysłane: 13 marca 2010 00:41:04 przy kursie: 24,00 zł
JAG napisał(a):
Kasia Stefanska napisał(a):
JAG napisał(a):

Jak na razie jest 1:0 dla mnie binky Nie twierdzę że Bioton to jest super spółka, wydrukowali mnóstwo akcji ale kiedyś zawsze musi nastapić odbicie od dna. I to własnie ma miejsce na Biotonie.
Nie wiem jaka będzie przyszłośc na tym walorze może będzie 0,3 lub 0,4 a może dojdzie za rok do 2 złotych albo znowu pokażą się się jakieś bułki i z powrotem będzie 0,15.

W tym przypadku mamy, imo, do czynienia kochani z małym odpryskiem, od Petrolinvestu.
OIL to Krauze i BIO to Krauze. Jeśli Petrolinvest dostał 50 grubych kawałków, to Krauze dobrze stoi. Jeśli Krauze dobrze stoi, to Bioton też. Ot i wszystko.Giełdowa logika.Jeszcze kilka groszy w górę i dalej bussines lat 90-tych. Ale się cieszę, bo sprzedam z zyskiem.

Denilson
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 97
Wysłane: 15 marca 2010 13:19:24 przy kursie: 24,00 zł
gpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...

Bardzo ładna informacja.
"Potencjał komercyjny sprzedaży insuliny klasycznej na tych rynkach szacowany jest w okresie 10 lat na poziomie 500 mln USD."
To daje 50 mln USD per rok.
Gdy wszystkie papierkowe sprawy zostaną dopięte będzie z pewnością szło ładnie w górę.
Może jakiś komentarz kogoś doświadczonego ? :)

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 15 marca 2010 18:11:27 przy kursie: 24,00 zł
Chciałbym zauwazyć, że BIO poprzebijał wszystkie możliwe linie trendu spadkowego.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

konris
0
Wysłane: 15 marca 2010 18:32:45 przy kursie: 24,00 zł
Ale chyba bedzie jeszcze malutka korekcinka, a potem wskazane, by był spokojny, najlepiej max. 2-groszowy wzrost dzienny...

del-20012018
0
Wpisów: 6
Wysłane: 15 marca 2010 23:50:07 przy kursie: 24,00 zł
To dojdzie kurs na 0,30 pln w ciągu 1-2 tygodni czy nie? Jakieś opinie na ten temat zaawansowanych?

Denilson
0
Wysłane: 16 marca 2010 07:43:59 przy kursie: 24,00 zł
Tego to chyba nikt nie powie, bo nikt nie wie (prawie ;) ).
Ale generalnie wydaje mi się, że cena może dojść do 0.31,
a potem... to już zależy. Albo odbicie i podłoga, albo
marsz na ponad .40.
Ale chętnie wysłucham opinii innych.

discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 16 marca 2010 08:12:58 przy kursie: 24,00 zł
Denilson napisał(a):
Tego to chyba nikt nie powie, bo nikt nie wie (prawie ;) ).
Ale generalnie wydaje mi się, że cena może dojść do 0.31,
a potem... to już zależy. Albo odbicie i podłoga, albo
marsz na ponad .40.
Ale chętnie wysłucham opinii innych.

Dopiero przyszłoroczne zyski pokażą co jest grane. Na razie spółka trwa w oczekiwaniu na normalną działalność. Jak zaczną sprzedaż w Chinach to zobaczymy co ta współpraca z Bayerem warta. Kolejne umowy dystrybucyjne mogą pojawić się wcześniej ale nie wiemy jaki będzie z nich pożytek.

Denilson
0
Wysłane: 16 marca 2010 08:26:46 przy kursie: 24,00 zł
Zgadzam się w 100%. Natomiast opnie,o ewentualnym, kursie w górę uzależniam od tego, jak bardzo ludzie uwierzyli w spółkę. Jak wiemy nie od dzisiaj, interesuje się nią mnóstwo inwestorów - jeżeli to co się dzieje w ostatnim czasie do nich przemówiło, będą teraz wykupować akcje z nadzieją, że w końcu Bioton da im to, na co liczyli od bardzo dawna nie jedni. Nie będą chcieli czekać, aż się wszystko potwierdzi i będzie funkcjonować, gdyż wtedy cena już może zawierać w sobie te dane - co spowoduje, że będzie wysoka a zyski dużo niższe, niż przy kupnie akcji po cenach jak teraz.

torent
0
Wpisów: 24
Wysłane: 16 marca 2010 10:46:12 przy kursie: 26,00 zł
Obiecalem sobie ze nie bede dyskutowal z "fundamentami"... ale nie moglem sie powstrzymac... soory to bedzie grozilo kolejnym szlabanem na 30 dni...

Powiedzcie mi koledzy bo logika mnie zawiodla... czytajac wpisy na tym forum...
przy 0,18 - 0,19 groszach kiedy faktycznie pojawil sie sygnal konca trendu DOWN, wg klasycznej szkoly reprezentowanej tutraj powszechnie spolka byla beeeee (przynajmniej nie Dolly ;-)) a teraz gdy faktycznie nic sie nie zmienilo przy 0,25 "jest godna zainteresowania i warto w nia wsiadac" ...
i wlasnie dlatego ta logika do mnie nie trafia ...
i wlasnie za to dostalem szlaban na 30 dni od administratora ...
polecam system zerojedynkowy ... jesli cos jest prawda i cos innego jest prawda 1 i 1 = 1
a jeszcze lepsza jest logika lukasiewicza ... malo znana, ale jest kluczem... kluczem do wszystkiego...

PS
jak by nie bylo szlabanu to przy 0,19 cos by pewnie sie napisalo na forum... ;-)

P ozdrowienia dla admina ktory moze tym razem bedzie bardziej liberalny... ;-)
Make up the plan and go for it... ;-)
i taka zlota mysl z podrecznika dla akwizytorow:
"you are as good as your last job"...

Denilson
0
Wysłane: 16 marca 2010 10:54:58 przy kursie: 26,00 zł
Post jest zaraz pod moim, ale coś ni jak pasuje do moich wypowiedzi, więc wolę zapytać:
czy kolega torent swój post dedykował do mnie ?
Pozdrawiam.

konris
0
Wysłane: 16 marca 2010 11:04:49 przy kursie: 26,00 zł
Podzielam watpliwosci torenta.
Za szybko to rosnie, za gwałtownie, bez konkretnego fundamentu...
Myslę, ze to moze być jakis fałszywy sygnał (kupna).
Powinna jeszcze byc jakś korekta (na szerokim rynku) i wolałbym stopniowy spokojny wzrost bez spekulacyjnych interwencji.

Społka, owszem, wydaje mi sie sensowna do akumulacji srednioterminowej, ale będę bez emocji wyczekiwał na dołki.

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 16 marca 2010 16:39:26 przy kursie: 26,00 zł
torent napisał(a):
Obiecalem sobie ze nie bede dyskutowal z "fundamentami"... ale nie moglem sie powstrzymac... soory to bedzie grozilo kolejnym szlabanem na 30 dni...

Powiedzcie mi koledzy bo logika mnie zawiodla... czytajac wpisy na tym forum...
przy 0,18 - 0,19 groszach kiedy faktycznie pojawil sie sygnal konca trendu DOWN, wg klasycznej szkoly reprezentowanej tutraj powszechnie spolka byla beeeee (przynajmniej nie Dolly ;-)) a teraz gdy faktycznie nic sie nie zmienilo przy 0,25 "jest godna zainteresowania i warto w nia wsiadac" ...
i wlasnie dlatego ta logika do mnie nie trafia ...
i wlasnie za to dostalem szlaban na 30 dni od administratora ...
polecam system zerojedynkowy ... jesli cos jest prawda i cos innego jest prawda 1 i 1 = 1
a jeszcze lepsza jest logika lukasiewicza ... malo znana, ale jest kluczem... kluczem do wszystkiego...

PS
jak by nie bylo szlabanu to przy 0,19 cos by pewnie sie napisalo na forum... ;-)

P ozdrowienia dla admina ktory moze tym razem bedzie bardziej liberalny... ;-)

Jeszcze 2 tygodnie temu wszyscy jechali po Biotku jak po burej s....
Ja akurat 3 marca zachowałem kontrariańsko do wypowiedzi na forum i ładnie wszedłem po 0,19. Warto wchodzić na takim wyprzedaniu.

Obecne wzrosty to na pewno odreagowanie. Kontynuowanie wzrostów będzie jednak zależało od fundamentów
Edytowany: 16 marca 2010 16:40

MrCairo
0
Wpisów: 43
Wysłane: 16 marca 2010 17:23:43 przy kursie: 26,00 zł
konris napisał(a):
Podzielam watpliwosci torenta.
Za szybko to rosnie, za gwałtownie, bez konkretnego fundamentu...
Myslę, ze to moze być jakis fałszywy sygnał (kupna).
Powinna jeszcze byc jakś korekta (na szerokim rynku) i wolałbym stopniowy spokojny wzrost bez spekulacyjnych interwencji.

Społka, owszem, wydaje mi sie sensowna do akumulacji srednioterminowej, ale będę bez emocji wyczekiwał na dołki.

Przepraszam, ale czy ktoś ma wyjaśnienia na którykolwiek ze wzrostów Bitonu? Przecież fundamentu ta spółka nie pokazała żadnego od baaaaaaardzo długiego czasu.A spada i rośnie. Nie trzyma się analiz żadnego rodzaju. Czemu? A bo nie sposób jej zanalizować w rozsądny sposób.
To maszynka do robienia pieniędzy. Prawda ta wychodzi na jaw gdy bio spada, wtedy wszyscy czekają na dno w okolicy 0.01 , rozpisują się jak to oszukańczy Kauze i jakiś prezes, często nowy ostatnio, oszukuje i mami akcjonariuszy. Tak, wtedy mówimy prawdę, ale zastawianie się teraz dlaczego rośnie jest bezpłodne. Nie widać na razie żadnych, powtarzam, żadnych przesłanek, że Krauze i zarząd robią coś co zmieni obecną sytuacje Biotonu.
Przy dobrych wiatrach aktualna zwyżka zatrzyma się na wysokości ok. 30gr, tręd boczny wtedy, później większy spadek , boczny i kolejna pika w górę, do wysokości ok 30gr.
Do tego progu wszyscy wielcy na naszym rynku są w stanie wytrzymać bio-ryzyko, wyżej już nie. To oni grają tym papierem, a my się podpinamy.
Nie chcę tu w żaden sposób negować pracy analityków, po prostu, są spółki przy których ich ciężka praca jest mało przydatna.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE bioton
  • 3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków
    3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków

Zdaniem Katarzyny Kosiorek z Trigon DM warto obserwować akcje Pure Biologics, prezes Genomtecu natchnął akcjonariuszy swojej spółki optymizmem, a zdaniem Krzysztofa Radojewskiego z Noble Securities Bioton może skorzystać na niedoborach insuliny wywołanych przez popularny Ozempic.

• Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów
    Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów

Sezon wyników za III kwartał nabiera tempa, a listopad pod względem liczby publikacji zapowiada się niezwykle gorąco. W przyszłym miesiącu kilkaset spółek z GPW podsumuje wyniki osiągnięte tego lata. Analitycy Noble Securities i DM BOŚ w ramach Giełdowego Programu Wsparcia Pokrycia Analitycznego 4.0 przygotowali prognozy dla pięciu parkietowych maluchów.

37 38 39 40 41

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,383 sek.

mhbfqfln
vacbjzuz
tecrdlcc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 694,79 zł +383,47% 96 694,79 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ukodtyej
pcurpmra
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat