A tu się robi coraz ciekawiej. Najpierw "błąd ludzki" i akcje o ponad 20% w dół, dwa dnia na pozbieranie akcji, korekta komunikatu błędnego i nowy optymistyczny komunikat. U mnie na rachunku powiało jeszcze większą egzotyką, bo uruchomiony został stoploss o 4 zł powyżej limitu aktywacji. Cuda Panie, cuda. Pani ekspert online z mbanku nie potrafi tego wytłumaczyć, mam złożyć reklamację.
|
|
W przyszłym tygodniu wyniki kwartalne, będzie coś wiadomo więcej. Póki co kurs od kilku dni do góry, ale przy niewielkich obrotach. Pewnie część drobnicy ubiera się pod wyniki.
|
|
Temat:
KGHM
|
|
Temat:
KGHM
|
|
|
|
Temat:
GOBARTO
|
|
Temat:
ENERGA
|
|
Temat:
SERINUS
KOV nadal liczy na sukces w Brunei Cytat:Pomimo chwilowego spowolnienia prac poszukiwawczych w Brunei spółka Kulczyk Oil Ventures wciąż wiąże duże nadzieje z posiadanymi w tym kraju aktywami. nafta.wnp.pl/kov-nadal-liczy-n...
|
|
No i "odpowiedzieli" na pytania... Cytat: Zarząd spółki PETROLINVEST S.A. (dalej "Spółka") informuje, że w dniu 30 stycznia 2012 roku, działając w trybie art. 428 § 6 k.s.h., udzielił akcjonariuszowi Spółki informacji poza walnym zgromadzeniem, o następującej treści:
Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych ul. Długopolska 22 50-560 Wrocław
Szanowni Państwo,
w odpowiedzi na Państwa prośbę o przekazanie informacji poza walnym zgromadzeniem, działając na podstawie art. 428 § 6 k.s.h. przekazujemy Państwu, jako akcjonariuszowi PETROLINVEST S.A. ("Spółka"), informacje stanowiące odpowiedzi na zadane przez Państwa pytania: gpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...
|
|
Temat:
KERDOS
|
|
Oświadczenie Petrolinvest Cytat:formułowane zarzuty wobec pracowników spółki zależnej nie dotyczą formalnego wpływania na wydanie decyzji administracyjnej Cytat:Procesy koncesyjne przebiegają dotychczas transparentnie, choć należy odnotować, iż w ich pierwszej fazie, przy bardzo nikłym zainteresowaniu potencjalnych inwestorów. Cytat:Nie przesądzając o niczyjej winie, podejmujemy działania Cytat:Ewentualna odpowiedzialność osób fizycznych, którą rozstrzygnie niezależny sąd nie spowolni prac mających na celu zagospodarowanie koncesji Łot, dyplomacja :) Pełna treść: www.bankier.pl/wiadomosc/Oswia...
|
|
|
|
Temat:
KGHM
Prezes KGHM: podatek wciąż za wysoki www.parkiet.com/artykul/117521...Cytat:Prezes KGHM Herbert Wirth powiedział w telewizji TVN CNBC, że jest zadowolony z modyfikacji projektu ustawy o opodatkowaniu złóż miedzi i srebra, jednak nadal uważa stawkę podatkową za zbyt wysoką, zagrażającą m.in. eksploatacji złóż, gdzie koszty wydobycia są najwyższe (np. w Lubinie).
Zdaniem prezesa, nie ma zagrożenia dla dywidendy (zarząd ma rekomendować wypłatę 3 mld zł, czyli 15 zł na akcję). KGHM nie rezygnuje też z planów przejęcia kanadyjskiej spółki Quadra za ponad 9 mld zł. Kod:mod: dodawaj cytaty do linków
|
|
Temat:
CEDC
|
|
Temat:
HAWE
Ktoś wie co tu się dzieje? W sumie dobre informacje napłynęły dziś a kurs tak ostro w dół...
|
|
Temat:
HAWE
No ładnie, Allianz przekroczył 5%:
"Fundusz Allianz FIO (dalej: Fundusz) w wykonaniu obowiązku wynikającego z art. 69 ust. 1 pkt 1) ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (DzU nr 184, poz. 1539 ze zm.) niniejszym informuje, że w wyniku nabycia akcji spółki HAWE S.A. w dniu 18 maja 2011 roku, ilość akcji posiadanych przez Fundusz wraz z funduszem Allianz Platinium FIZ przekroczyła 5% udziału w ogólnej liczbie głosów w tej spółce.
Przed zmianą udziału w ogólnej liczbie głosów Fundusz posiadał 3 936 682 akcji spółki HAWE S.A., co stanowiło 3,7408% udziału w kapitale zakładowym tej spółki oraz dawało 3 936 682 głosów, które stanowiły 3,7408% udziału w ogólnej liczbie głosów, a wraz z Funduszem Allianz Platinium FIZ posiadał 5 235 682 akcji, które stanowiły 4,9751% udziału w kapitale zakładowym spółki oraz dawały 5 235 682 głosów, które stanowiły 4,9751% udziału w ogólnej liczbie głosów w spółce.
Po transakcji Fundusz posiada 4 081 684 akcji spółki HAWE S.A., które stanowią 3,8786% udziału w kapitale zakładowym tej spółki oraz dają 4 081 684 głosów, które stanowią 3,8786% udziału w ogólnej liczbie głosów, a wraz z Funduszem Allianz Platinium FIZ Fundusz posiada 5 380 684 akcje spółki HAWE S.A., które stanowią 5,1129% udziału w kapitale zakładowym tej spółki oraz dają 5 380 684 głosy, które stanowią 5,1129% udziału w ogólnej liczbie głosów."
|
|
Temat:
CEDC
I robi z tego już teraz wielkie alo, telekonf dla akcjonariatu, ostatnio pospłacała kredyty, hmmm kusi :)
|
|
|
|
Temat:
KERDOS
Same ciekawe info o spółce ostatnio: gpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...Cytat:Zarząd Hygienika S.A., informuje, iż wielkość przychodów ze sprzedaży osiągniętych przez Spółkę w marcu 2011 roku wyniosła 4.471 tys. PLN i była wyższa o 40% od osiągniętych w marcu 2010 roku. Coś tam Foodcare przebąkuje o zainteresowaniu spółką też. Może być hit w tym roku. Kod:mod: wstawiaj cytaty żeby było wiadomo co jest pod linkiem
|
|
Temat:
CEDC
Na podstawie art. 160 ust. 4 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. z 2005 r., Nr 183, poz. 1538, ze zm.), Central European Distribution Corporation ("CEDC") informuje o otrzymaniu w dniu 15 marca 2011 r. informacji od pana William Shanahan (Członka Rady Dyrektorów CEDC) o zawartej w dniu 7 marca 2011 r. na rynku Nasdaq Global Select Market transakcji nabycia przez niego bezpośrednio w obrocie pierwotnym 20.000 akcji zwykłych CEDC, po cenie wynoszącej po zaokrągleniu 12,7 USD za akcję.
Dla niego te 20k to jak splunąć za przeproszeniem, ale leszczem na pewno nie jest :)
|
|
Temat:
SERINUS
Petrol to bardzo wrażliwa spółka, która na pozytywne info o KOV reaguje mocniej niż on sam :)
|
|
Temat:
BIOTON
Dziwne, ale Parkiet już o Biotku nie mówi, a Pudel to wiadomo jakie ma poważanie. www.parkiet.com/artykul/102556...No, ale 29 baniek dla Skotan to jednak nie te same 29 baniek co dla Biotka :)
|
|
Temat:
BIOTON
|
|
Temat:
MUZA
No i mamy raport...
|
|
Temat:
BOMI
thecount napisał(a):Noppi Account Limited z siedzibą na Cyprze nabyła pakietowo 106.175 akcji, co stanowi jakieś 0.0025% wszystkich akcji. :) Ja tam historii spółki, ani jej kierownictwa nie znam. Zaciekawił mnie jednak tytuł tego ogłoszenia a mianiowicie "Nabycie akcji Emitenta przez podmiot powiązany z Członkiem Rady Nadzorcze" Pytanie kto jest powiązany z Noppi Account Limited? :) gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,... A tu zbycie: gpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...
|
|
Temat:
TAURONPE
Nie lubię jak leży kasa odłogiem więc wskoczyłem niestety po 6,43, chociaż ciągle mam pakiet za 5,07:)
|
|
Temat:
BOMI
diR napisał(a):iktorn napisał(a):Nawet na Sygnity swego czasu to już lepiej wyglądało ale nawet mimo tego i tak niektórzy są nadal zachłanni - mimo, że inni drżą Mają markę, wdrożą plan restrukturyzacji; ja tam wskoczyłem, co by nie było będzie jakiś learning :)
|
|
49.98
|
|
Temat:
TECHMEX
|
|
Temat:
MIRACULUM
|
|
Temat:
CIGAMES
kereig napisał(a):Umie się przyznać, bo nie stracił. Przecież wiadomo, że wszyscy Polacy znają się na polityce, są najlepszymi kierowcami na świecie i wygrywają na giełdzie... Łeee tam, mam w portfelu 9 spółek na których jestem w dół średnio ważenie z 15% :) Ale ja ich po prostu nie sprzedaję dopóki się nie podniosą :)
|
|
Temat:
CIGAMES
Ja kupiłem 7 dni temu, ze świadomością wysokiego ryzyka (na granicy głupoty), ustawiłem SP na +10%, dzisiaj mi się zrealizowało i podziękowałem.
|
|
Temat:
PZU
Ja nie wytrzymałem napięcia, ustawiłem wczoraj w nocy na 360 i dziś na otwarciu poszło :) I tak jest great, trzymam kciuki za tych, którzy trzymają :)
|
|
Temat:
COLIAN
Aaa, no to już się pocieszyłem :) Faktycznie, w transakcji jest kwota właściwa :) 2 lata rachunek mam i pierwszy raz z taką sytuacją się spotkałem. Całe życie człowiek się uczy :)
Bardzo dziękuję!
|
|
Temat:
COLIAN
Ktoś mi wytłumaczy sytuację następującą: złożyłem zlecenie na zakup akcji, które zostało zrealizowane w ciągu ułamka sekundy o parametrach: 15 gr taniej niż moje zlecenie oraz UWAGA: poniżej kursu minimalnego z dnia dzisiejszego??? Oczywiście nie jest to powód do płaczu, ale sytuacja dziwna, przynajmniej dla mnie :)
|
|
Temat:
HBPOLSKA
Ja się ubrałem po 4,3 także do radości jeszcze daleko :) Ale i tak miło popatrzeć na zielone w portfelu :)
|
|
Temat:
BIOTON
Coś się tu dziś dzieje, ale kurde nie wiem dlaczego...
|
|
Temat:
BIOTON
Crazy napisał(a):Mrozic kase i czekac na jakis odpal? czy wywalic i kupic cos co "normalnie" rosnie... Pewnie jak wywale to na drugi dzien wskoczy na 0,40 :) Ja wiem jedno. Zatrudniają ludzi z firm farmaceutycznych i płacą im dużo więcej niż zarabiali w teoretycznie stabilniejszych spółkach. Coś się dzieje, tylko nie wiem co. Dokupiłem po 0.29.
|
|
Temat:
TVN
gringo napisał(a):Wojtek_Z napisał(a):Ja kupiłem w największym dołku - dokładnie co do grosza :) Do końca roku liczę na co najmniej 100% zwrotu. Optymistycznie, biorąc pod uwagę całkowity zakres wahań 79% i zmianę roczną 61% :) Pozdr. No, ale z jakiego poziomu szło w dół ;)
|
|
Temat:
TVN
derywat napisał(a):ja nie kupuję w ogóle zapomniałem o tvn i agorze w kryzysie to najgorsza inwestycja Szybka akcja na Agorze = 10% :) Można? Można!
|
|
Temat:
TVN
Ja kupiłem w największym dołku - dokładnie co do grosza :) Do końca roku liczę na co najmniej 100% zwrotu.
|
|