PARTNER SERWISU
fgfdumop
61 62 63 64
mayamak
0
Wpisów: 171
Wysłane: 27 października 2015 12:13:10
Nie wiem czy śledziłeś temat Nicoalsa, ale sprawa wygląda tak, że aktuali akcjonariusze są umoczeni w notowaniach. Nicolas jest w upadłości likwidacyjnej, GPW postawiło 3 warunki do spełnienia (publikacja 2 raportów + podpisanie umowy z animatorem rynku, termin 16 listopada), w przeciwnym razie tej spółce grozi wykluczenie z rynku. W tym momencie sprawa jest skomplikowana, ponieważ w spółce nie ma zarządu, może to tez wpłynąć formalnie na proces zwoływania Walnego przez mniejszościowych. Zatem odpowiadając na Twoje pytanie czasu jest bardzo mało.

Jak bardzo są zadłużeni?
Nie wiem, brak publikacji raportów m.in rocznego, chciałbym się tego dowidzieć na Walnym jeżeli uda man się je zorganizować.

ChiefMike
0
Wpisów: 575
Wysłane: 27 października 2015 13:04:40
Nie śledziłem ich tematu przeczytałem ostatnie posty - to wystarczy.

Dziwnie, że inwestorzy nie śledzili, i mieli w nosie swoje pieniądze przez ostatnie 2 lata+, teraz nagle płacz.Shame on you Niektórzy chyba mają za dużo makulatury na koncie.thumbright

Trzeba zebrać dane i przygotować plan, bez audytu nikt nie zainwestuje.

Wykluczenie z rynku to nie koniec świata, zawsze można wrócić trzeba powalczyć aby Spółka nie została zlikwidowana jeśli warto...

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 27 października 2015 14:10:40
Projekt skazany na porażkę przede wszystkim z powodu pobudek, jakimi kierują się mniejszościowi akcjonariusze. No bo jaki jest ich cel? Uratować umoczoną kasę.
Jak chcą go osiągnąć? Znajdując naiwnego, który zainwestuje w spółkę, która jest żywym wcieleniem obietnic Kononowicza - nie ma niczego. No, może z wyjątkiem zobowiązań.

mayamak
0
Wysłane: 27 października 2015 14:54:10
Rozmawiałem własnie z Działem Interwencji SII, sprawa wygląda następująco. Oto co powinniśmy zrobić na samym początku krok po kroku.

1. Pomiędzy akcjonariuszami powinno zostać podpisane porozumienie mające na celu zrzeszenie akcjonariatu przekraczającego 5%
2. Po podpisaniu porozumienia powinno się w ciągu 4 dni roboczych wysłać do KNF zawiadomienie o przekroczeniu 5%
3. W porozumieniu istotne jest to aby był koordynator pełniący obowiązki informacyjne do KNF, np. o zmianie stanu posiadania akcji każdego z akcjonariuszy, zatem każdy z akcjonariuszy powinien udostępnić informację o kupnie bądź sprzedaży akcji.
4. Po podpisaniu porozumienia i zgłoszeniu tego do KNF, występujemy z prośbą pisemną do GPW o przedłużenie lub odroczenie wykluczenia walory NGS z rynku. Uwarunkowujemy to chęcią restrukturyzacji spółki, wymianą zarządu oraz rady nadzorczej. Dział Interwencji SII jet skłonny poprzeć tą inicjatywę podpisując się pod tym, jeżeli zgodzi się na to zarząd SII.
5. Z pomocą Działu Interwencji SII dążymy do zwołania Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy.

Zagrożenia:
- KNF może nałożyć karę finansową na mniejszościowych za nie dopełnienie obowiązków informacyjnych (np. skup/sprzedaż akcji, sami chyba wiecie za co można dostać po głowie od KNF) - obowiązki informacyjne są opisane w art. 69 ustawy
- GPW może nie być skłonne do przedłużenia bądź umorzenia wykluczenia z rynku

Co jest potrzebne na chwilę obecną:
Do porozumienia będę potrzebował Waszych danych osobowych aby przygotować treść porozumienia do podpisania przez każdego indywidualnie.
- imię, nazwisko
- adres zameldowania
- pesel
- nr dok. tożsamości,
- potwierdzony przez Dom Maklerski stan posiadania akcji w Nicolas Games.

Czas jeszcze jest! Napisz mi jeżeli jesteś chętny do podpisania porozumienia. W odpowiedzi najlepiej zamieść dane osobowe do porozumienia dokument od Domu Maklerskiego potwierdzający ilość akacji. Wystarczy skan z pieczątką Domu Maklerskiego. Pamiętajmy, że wchodząc w porozumienie bierzemy za to pełną odpowiedzialność przed KNF.

mój kontakt: mayamak1986@gmail.com
Edytowany: 27 października 2015 14:55

ChiefMike
0
Wpisów: 575
Wysłane: 27 października 2015 16:04:40
@krewa Dokładnie tak ! Dlatego pytałem czy warto. Po co się kopać z koniem i ratować Spółkę jak można otworzyć nową Spółkę SA (nie musi być publiczna) ?
Mniejsze koszty stałe które można przeznaczyć na produkcje gier i mniej formalności.

Przy Nicolasie może się okazać, że Spółka ma jeszcze trupy w szafie i co wtedy ? Jeszcze większa PANIKA i GASZENIE POŻARÓW ? (Gaszenie pożaru poprzez dosypanie papierowych pieniędzy to zły pomysłthumbright )

Projekt może się udać ale potrzebny jest BIZNES PLAN, i AUDYT oraz KADRA.
A zarobić chce każdy - po to chyba się inwestuje prawda ? w razie problemów ratować nietrafioną inwestycje również chce każdy - ważne jest aby nie działać po omacku i na hura tylko mieć PLAN który jest realny do zrealizowania.

mayamak
0
Wysłane: 27 października 2015 16:30:53
Dlatego dążymy do zwołania Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy aby zobaczyć te trupy w szafie. To jedyna forma aby prześwietlić spółkę i wyjawić wszystko co się tam dzieje lub po prostu odpuścić i utopić zainwestowany kapitał. Nikt nie wie jak wygląda spór z Epic, czy przypadkiem nie doszli do porozumienia. Spółka ma w nosie informowanie o czymkolwiek. Trzeba zorganizować Walne i wszystko się wyjaśni.

@krewa
Nie zgodziłbym się z tym, ze nie ma niczego, ponieważ ma IP Afterfall, marka znana i obecna na rynku. Wystarczy zebrać kompetentnych ludzi, finansowanie i pocisnąć temat do przodu.
Edytowany: 27 października 2015 16:33

mayamak
0
Wysłane: 28 października 2015 19:37:01
Do tych co zgłosili się ze swoim pakietem akcji - POROZUMIENIE.

Proszę posprawdzajcie swoje skrzynki mailowe. Wysłałem Wam treść porozumienia, aby zrobić krok naprzód musimy to między sobą podpisać. Aktualnie otrzymałem podpisane porozumienia stanowiące jedynie 2,2% na prawie 8% które deklarowało chęć uczestnictwa w tej akcji.

Proszę nie obawiaj cie się odpowiedzialności informacyjnej przed KNF, ta odpowiedzialność tyczy się zmiany stanu posiadanych akcji (kupna lub sprzedaży). W tym momencie notowania są zablokowane, więc nikt ani kupić ani sprzedać akcji nie może. Podpisane porozumienie zrzeszające akcjonariuszy przekraczających 5% jest nam potrzebne aby móc odpalić procedury ubiegania się o zorganizowanie Walnego oraz prośbę o odroczenie wykluczenia waloru z obrotu. Nie podpisując tego porozumienia jesteśmy skazani na straty finansowe. Naszym celem jest doprowadzenie do Walnego i poznanie prawdy o spółce. Mnie naprawdę chce się to robić, pomoc prawną mamy w Dziale Interwencji SII. Proszę o mobilizację i możliwość zrobienia kroku do przodu.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 29 października 2015 13:39:02
mayamak napisał(a):

@krewa
Nie zgodziłbym się z tym, ze nie ma niczego, ponieważ ma IP Afterfall, marka znana i obecna na rynku. Wystarczy zebrać kompetentnych ludzi, finansowanie i pocisnąć temat do przodu.

przecież to wszystko można zrobić w nowej firmie, a markę Afterfall w tej chwili możecie odkupić za jakieś śmieszne grosze (i co ona jest warta? przecież mało jest gier na rynku o tak negatywnych konotacjach wśród graczy!)

Reanimowanie zbankrutowanego trupa, którego dominujący akcjonariusz juz nie raz robił cyrki, to po prostu wspieranie nieudaczności. Po co? Kasy nie da się odzyskać, bardzo mi przykro że masz wtopkę na spółce, ale że to trup było przecież widać już przed Afterfallem.

przecież tu już nikt nad niczym nie pracuje, koniec.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 29 października 2015 13:41

mayamak
0
Wysłane: 29 października 2015 14:10:01
Naprawdę da się z tego jeszcze wycisnąć pieniądze, niskim nakładem finansowym, mam na to plan i koncepcję, ale nic nie ujawnię publicznie dopóki nie dojdzie do Walnego.

mayamak
0
Wysłane: 29 października 2015 20:09:05
POROZUMIENIE - otrzymałem 4.755% podpisanych skanów porozumienia, brakuje 660k do 5,001%. Jesteśmy już blisko celu, nie zatrzymujmy tego pociągu!

mayamak
0
Wysłane: 11 listopada 2015 17:49:21
POROZUMIENIE - zapraszam akcjonariuszy na grupę facebook

Na chwilę obecną nie mogę udostępniać publicznie informacji dotyczących porozumienia, w grę wchodzą aspekty prawne.

Stworzyłem tajną grupę NGS na facebook. Wniosek o odroczenie wykluczenia został dostarczony Zarządowy GPW w poniedziałek (9.11.2015). Nie wiem jaka będzie decyzja Zarządu zatem potrzebujemy alternatywnego źródła komunikacji poza forami internetowymi, ponieważ mogą one za jakiś czas zniknąć.

Co najważniejsze dokopałem się do istotnych dla nas informacji.
Wykluczenie nie jest ostatecznym rozwiązaniem i końcem działań.

"...wykluczenie z obrotu nie zamyka Spółce powrotu na rynek NewConnect. Wykluczenie akcji z alternatywnego obrotu nie uniemożliwia, a nawet w żadnym stopniu nie utrudnia, przeprowadzenia procesu sanacyjnego..."

To cytat z pisma od GPW w sprawie innej spółki zagrożonej wykluczeniem.

Proszę dołączajcie się do tej grupy. Jeżeli nie macie facebooka to się na nim zarejestrujcie. Po wejściu na stronę grupy należy wysłać prośbę o dostęp.

www.facebook.com/groups/166501...

mayamak
0
Wysłane: 11 listopada 2015 19:01:48
Warunkiem wejścia do grupy facebook będzie poświadczenie, że jest sie akcjonariuszem Nicolas Games.

Na forum bankier.pl pojawiła się osoba pisząca pod różnymi nickami (~okradziony, ~grześ, ~INWESTOR, ~inwestor, ~majka, ~GRUBYmiszka) która pisze z pod tego samego IP [217.114.169.*]

Nie mam zamiaru przekazywać żadnych informacji osobom nieporządanym. Albo idziecie ze mną albo spisujecie się na straty w postaci byłego prezesa Majki.
Edytowany: 11 listopada 2015 19:08

mayamak
0
Wysłane: 11 listopada 2015 21:12:06
w celu uzyskania zaproszenia do grupy proszę o kontakt na mój email: mayamak1986@gmail.com

Okazało się, że ustawienie grupy jako tajna na facebook wymaga zaproszenia każdego przez admina czyli mnie. Grupa tajna gwarantuje anonimowość poprzez to, że nikt z poza grupy nie może widzieć kto jest jej członkiem.

mayamak
0
Wysłane: 18 listopada 2015 15:20:26
Wniosek o upadłość został oddalony 9 października.

Dzisiaj dzwoniłem do Sądu Rejonowego Katowice-Wschód Wydział X Gospodarczy i otrzymałem taką informację. Jak nie wierzycie to dzwońcie do sądu sami.
www.katowice-wschod.sr.gov.pl/...
Wydział X Gospodarczy (32) 60-47-432

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 18 listopada 2015 16:06:43
A jaki był powód oddalenia? Czekaj, mogę zgadywać? Majątek niewypłacalnego dłużnika nie wystarcza na zaspokojenie kosztów postępowania. Bo to chyba najczęstszy powód oddalenia w tego typu sprawach Zatem samo stwierdzenie, że wniosek oddalony co najmniej wprowadza w błąd.

mayamak
0
Wysłane: 18 listopada 2015 16:11:13
tego nie wiem mogę jutro wykonać telefon ponownie i dowiedzieć się o powód. Mimo wszystko taki komunikat powinien ukazać się w systemie EBI. Spółka w tym czasie była publiczna, notowana na NewConnect.

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 18 listopada 2015 16:42:15
Co do tego jak najbardziej zgoda, ale NGS chyba już od dawna olewa wszystko co tylko można olać, nie tylko obowiązki informacyjne.

mayamak
0
Wysłane: 18 listopada 2015 18:57:53
Tak, ale nasz wniosek o odroczenie terminu wtkluczenia uwzględnia zastrzeżenia co do prowadzonego postępowania upadłościowego ponieważ na stronie KRS Ministerstwa Sprawiedliwości nie ma wzmianki o prowadzonym postępowaniu. Przy okazji w zeszły weekend powróciły suby sprzedażowe Afterfall na Steam

store.steampowered.com/sub/437...

mayamak
0
Wysłane: 20 listopada 2015 10:59:52
Wszystkie zmiany na kontach Afterfall nastąpiły przed datą wykluczenia z obrotu na NewConnect!

Afterfall: Reconquest Episode I
sub na Steam (6,99€): store.steampowered.com/sub/437...

info o zmianach - https://steamdb.info/app/299640/subs/
Afterfall Reconquest Episode I | Store or CD Key - last updated 6 days ago
Last Record Update - 9 days ago (November 11, 2015 – 05:03:01 UTC)

Afterfall InSanity Extended Edition
sub na Steam (4,99€): store.steampowered.com/sub/184...

info o zmianach - https://steamdb.info/app/224420/subs/
Afterfall InSanity Extended Edition Copy | Store or CD Key - last updated 6 days ago
Last Record Update a day ago (November 19, 2015 – 00:50:22 UTC)
steamdb.info/app/224420/histor... - 9 days ago Change #1442652

mayamak
0
Wysłane: 2 grudnia 2015 23:30:42
Epic vs. Nicolas - 2.12.2015 Epic oddalił sprawę bez ustalenia winy
tadammmm.... informacja prosto z sądu z USA. Link do dokumentu

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

61 62 63 64

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,343 sek.

pugrdvfq
vtpxaeqr
lgodeutf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kzjjmvqh
jvtlfusb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat