PARTNER SERWISU
xvkfmbew
430 431 432 433 434
krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 958
Wysłane: 9 maja 2012 12:49:08 przy kursie: 14,40 zł
to są typowe symptomy posiadania "religion stocks" - próby usprawiedliwiania zarządu, dorabianie koniecznie korzystnych dla spółki wersji rozwoju wydarzeń, uzasadnianie poczynań również w sposób korzystny, nie dopuszczając nawet myśli o tym, że sytuacja wygląda zgoła odwrotnie.

Rabbit,
a nie przyszło Tobie do głowy, że właśnie świadomość umiejętności rzetelnej wyceny tego typu spółek na AIM mogła być powodem uplasowania oferty na GPW?

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 9 maja 2012 12:51:25 przy kursie: 14,40 zł
@Bushido

Z tym nie do końca się zgodzę chociaż może masz rację.Nigdy nie analizowałem wejścia na AIM spółki z niczym.
Tylko co to jest to "NIC"
Dla GPW nic to koncesje na których może kiedyś,coś......
Na AIM potrafią to zanalizować i ocenić czy na tych koncesjach można odnieść sukces.
Jak według mnie wygląda analiza;
-Gdzie znajdują się koncesję (sytuacja polityczna,położenie geograficzne,infrastruktura przesyłowa itp)
-Kto jest właścicielem spółki i jak wygląda akcjonariat
-geologia terenu,historia poszukiwania i wydobycia ropy
-Ludzie którzy są odpowiedzialni za rozwój tych koncesji i inwestycje.

Na takiej podstawie można ocenić czy warto udzielić firmie kredytu zaufania czy nie.
W momenci wejścia KOV na GPW mało kto wiedział cokolwiek na ten temat.Powód jest prosty....
Jeden przykład Petrolinvest i drugiej tkiej spółki nie ma do dzisiaj (poszukiwawczo wydobywczej)
Nie wiem czy pamiętacie/wiecie ale z GPW chciała pozyskać kapitał Ukraińska spółka (chyba Achmetowa) Geo Alians ale wycofali się krótko przed IPO,brak zainteresowania.
"Żeby wygrać trzeba grać"

rabbit
0
Wysłane: 9 maja 2012 13:05:24 przy kursie: 14,40 zł
krewa napisał(a):

Rabbit,
a nie przyszło Tobie do głowy, że właśnie świadomość umiejętności rzetelnej wyceny tego typu spółek na AIM mogła być powodem uplasowania oferty na GPW?

Przyszło i przychodzą mi takie rzeczy że sam byś się za głowę chwycił.
Musisz mi uwierzyć że nie mam klapek na oczach i podchodzę do tej inwestycji bardzo trzeźwo.
To że "zakochałem się w Ukrainie" od pierwszego wejrzenia to nie znaczy że ta miłość jest ślepa.
Miałem nosa,a wcześniej interesowałem się tematem tylko że w Polsce.
Wierzę w to że u nas też znajdą pokłady ropy i gazu i to kwestia czasu.Kuwejtem nie zostaniemy ale nie będzie źle i nie o łupki chodzi.

onyx
0
Wpisów: 35
Wysłane: 9 maja 2012 19:57:33 przy kursie: 14,40 zł
Redface, Czy na Walnym będą poruszane sprawy dotyczące AIM? przedstawiane prognozy wydobycia na lata 2012, 2013? Czy z tytułu uszkodzenia w jednym z odwiertów w Brunei Spółce przysługuje odszkodowanie, i czy w tym zakresie Spółka podjęła jakieś działania względem ubezpieczyciela lub byłego partnera lub podjął takie działania jej były partner? Za jaką kwotę KOV mógłby odstąpić część udziałów w bloku w którym sam ma około 90 % udziałów?

jimmi
0
Wpisów: 169
Wysłane: 9 maja 2012 21:37:27 przy kursie: 14,40 zł
devonuk napisał(a):
kurs nic ? pojechal z 0,80 na 1,93 i teraz mamy naturalna faze korekty.....ale pojawiają się głosy że KoViarze to sekciarze...wiec ino uważaj chlopino....blackeye

fakt bylo tez i z 0,80 na 1,93 w efekcie paniki na rynku..
Mozna tez przyjac wersje z 2,20 na 0,80
Wszystko zaczelo sie sypac w momencie kiedy podano komunikaty ze spolki, ze Brunei jest zalane woda i nici z ropy i tu jest pies pogrzebany...potem scenariusz jest oczywisty... i znowu optymizm Nigeria i ponowne rozczarowanie i zjazd...
Wniosek jest taki , ze Kovowcy chca ropy?

rabbit
0
Wysłane: 10 maja 2012 00:03:37 przy kursie: 14,40 zł
Udziałowiec uchylił trochę wielkiej tajemnicy.
Nowe pola czy nowe zakupy a może to i to?

Cytat:
“We are optimistic about the exploration potential of the NM-1 well and the overall license area.
This is our first well in the license area after an extensive seismic program was acquired last year.
If successful, the well has the potential to allow for the conversion of a significant amount of
resources identified in our current reserve report into reserves. Shareholders should further note
the NM-1 well and license area are part of our overall growth strategy. We intend to grow the
Company through the acquisition of large undeveloped license areas contiguous with current
production, thereby mitigating exploration risk, and developing them through the combination of
seismic, western technology, modern completion practices and local expertise.

Link

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 10 maja 2012 01:46:01 przy kursie: 14,40 zł
Fw190 napisał(a):
Nie rozumiem natomiast jak to działa. Od października spółka informuje o coraz to nowych odwiertach, kasa leci nawet jak piszę ten wpis, a kurs co? ano nic. Jak to możliwe, że po takim powiększeniu wydobycia ciągle czytam, że spółka jest przeszacowana. To jaka była rok temu? No próbuję to na chłopski rozum brać. Jak to możliwe, że po tylu sukcesach ciągle jest tak źle?

KOV to spółka poszukiwawczo-wydobywcza. Część ukraińska wygląda ładnie, staje się coraz bardziej wartościowa i pozwala publikować dobre informacje. Zarazem części poszukiwawczej, z której w zasadzie zostało już tylko Brunei, nie udało się dotychczas niczego znaleźć. Im dłużej nie znajdują, tym rynek za bardziej prawdopodobną uznaje ostateczną porażkę. Równocześnie im dłużej bez sukcesu szukają, tym większe wydatki, więc również i koszt ewentualnej porażki. Te dobre i złe informacje wzajemnie się równoważą.

To oczywiste, że, jak akcjonariusze często tu wspominają, inwestorzy ,,interesują się Brunei''. Choć interesująca jest raczej dla wszystkich inwestorów, nie tylko tych potencjalnych z AIM. Od rezultatów prac w Brunei zależy, czy spółka jakieś $100M na dziś i dodatkowe pieniądze, które planuje zebrać na dalsze badania zmarnuje, czy dobrze wykorzysta. Dla KOV to bardzo istotna kwota, porównywalna z wartością Ukrainy. Bardzo różnie można to wszystko wyceniać, ale zasadę możesz na przykład zobaczyć w publicznie dostępnych rekomendacjach Erste, szacujących zmieniającą się wartość Ukrainy z jednej i reszty spółki w z drugiej strony. Niepewność potęguje rozwodnienie spowodowane planowaną emisją. Prawdopodobnie trochę też szkodzą systematycznie pojawiające się nowe akcje, co prawda powoli, ale jednak rozwadniające całość (od IPO zmiana o około 7,6% - z 390 mln. na 420 mln. akcji).

rabbit
0
Wysłane: 10 maja 2012 07:42:06 przy kursie: 14,40 zł
wapkil napisał(a):
Fw190 napisał(a):
Nie rozumiem natomiast jak to działa. Od października spółka informuje o coraz to nowych odwiertach, kasa leci nawet jak piszę ten wpis, a kurs co? ano nic. Jak to możliwe, że po takim powiększeniu wydobycia ciągle czytam, że spółka jest przeszacowana. To jaka była rok temu? No próbuję to na chłopski rozum brać. Jak to możliwe, że po tylu sukcesach ciągle jest tak źle?

KOV to spółka poszukiwawczo-wydobywcza. Część ukraińska wygląda ładnie, staje się coraz bardziej wartościowa i pozwala publikować dobre informacje. Zarazem części poszukiwawczej, z której w zasadzie zostało już tylko Brunei, nie udało się dotychczas niczego znaleźć. Im dłużej nie znajdują, tym rynek za bardziej prawdopodobną uznaje ostateczną porażkę. Równocześnie im dłużej bez sukcesu szukają, tym większe wydatki, więc również i koszt ewentualnej porażki. Te dobre i złe informacje wzajemnie się równoważą.

To oczywiste, że, jak akcjonariusze często tu wspominają, inwestorzy ,,interesują się Brunei''. Choć interesująca jest raczej dla wszystkich inwestorów, nie tylko tych potencjalnych z AIM. Od rezultatów prac w Brunei zależy, czy spółka jakieś $100M na dziś i dodatkowe pieniądze, które planuje zebrać na dalsze badania zmarnuje, czy dobrze wykorzysta. Dla KOV to bardzo istotna kwota, porównywalna z wartością Ukrainy. Bardzo różnie można to wszystko wyceniać, ale zasadę możesz na przykład zobaczyć w publicznie dostępnych rekomendacjach Erste, szacujących zmieniającą się wartość Ukrainy z jednej i reszty spółki w z drugiej strony. Niepewność potęguje rozwodnienie spowodowane planowaną emisją. Prawdopodobnie trochę też szkodzą systematycznie pojawiające się nowe akcje, co prawda powoli, ale jednak rozwadniające całość (od IPO zmiana o około 7,6% - z 390 mln. na 420 mln. akcji).

Manipulacja i wprowadzanie w błąd godne podziwu a styl pisania to wypisz wymaluj "pióro" Funkyiego.Odnoszę wrażenie jak bym czytał jego wpisy lekko zmodyfikowane dla zatarcia własnej tożsamości.
Wprowadzasz ludzi w błąd a jak pisał wcześniej krewa,zagląda tutaj tysiące ludzi którzy mogą sugerować się wpisami podejmując decyzje o kupnie lub sprzedaży akcji.
Mam już dosyć wklejania linków potwierdzających pisanie nieprawdy przez wciąż nowych manipulantów więc poproszę abyś wkleił linka z potwierdzeniem że w Brunei nic nie znaleźli.
Tak konkretnie i tylko raport że którykolwiek odwiert był nie trafiony.
O emisji nie będę wspominał bo to wasz ulubiony temat od początku działalności tej spółki.
Jak wiadomo emisja będzie pod nowe projekty i tylko i wyłącznie na AIM.
Edytowany: 10 maja 2012 07:44

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 10 maja 2012 08:41:25 przy kursie: 14,40 zł
Rabbit,
ostrożniej z tymi oskarżeniami o manipulację. może sam postaraj się o raport, potwierdzający wydobycie w Brunei.
co dotyczy emisji - powiedz, a co za różnica, że emisja jest pod AIM? do rozwodnienia dojdzie tak czy siak. i na dzień dzisiejszy to jest jedno z podstawowych źródeł obaw spekulantów - brak info o cenie emisji i wielkości.
Devonuk,
skoro post o tej samej treści zniknął wczoraj, to nie przez pomyłkę. nie powielaj.

rabbit
0
Wysłane: 10 maja 2012 09:04:13 przy kursie: 14,70 zł
@krewa

Jak widzisz sam dajesz się nabrać na manipulację.
Czy naprawdę nie potrafisz przeczytać tego co jest napisane.Czy trzeba Tobie objaśniać sens słów które ktoś umiejętnie dobiera żeby przekazać najprawdziwszą nieprawdę?
Nie wczytując się w tekst można dojść do wniosku że KOV nie dowiercił się do ropy bo nie wydobywa na dzisiaj w Brunei ani jednej baryłki.To jest manipulacja i narzucanie toku myślenia.
wapkil napisał:
Cytat:
Zarazem części poszukiwawczej, z której w zasadzie zostało już tylko Brunei, nie udało się dotychczas niczego znaleźć. Im dłużej nie znajdują, tym rynek za bardziej prawdopodobną uznaje ostateczną porażkę. Równocześnie im dłużej bez sukcesu szukają, tym większe wydatki, więc również i koszt ewentualnej porażki. Te dobre i złe informacje wzajemnie się równoważą.

Jak widzisz nie ma tutaj słowa o braku wydobycie a cała siła przekazu polega na tym że KOV nie znalazł ropy ani gazu.
Manipulacja polega na tym że odwierty w Brunei są,jest w nich ropa naftowa i czekają na uruchomienie.Wystarczy przeczytać raporty z Brunei i będziesz sam zaskoczony sukcesem KOV.

Co do emisji:
Cytat:
co dotyczy emisji - powiedz, a co za różnica, że emisja jest pod AIM? do rozwodnienia dojdzie tak czy siak. i na dzień dzisiejszy to jest jedno z podstawowych źródeł obaw spekulantów - brak info o cenie emisji i wielkości.

Emisja nie będzie pod AIM tylko pod nowe projekty a to jest zasadnicza różnica w rozwodnieniu akcji.
Z ceną się zgodzę,nie wiadomo jaka będzie,tylko że nie wiadomo czy będzie.
A jeżeli uda się sprzedać 50% udziałów w Bloku L za taką kwotę że nie będzie potrzeby emisji?
A jeżeli wzrost przychodów na Ukrainie będzie tak ogromny w ciągu roku że będą mieli nadpłynność pieniądza?A jeżeli KI zdecyduje się wyłożyć gotówkę na nowe projekty w zamian za późniejsze objęcie części udziałów w Bloku L?A jeżeli wejdziemy na AIM bez emisji publicznej a takowa zostanie skierowany do jednego inwestora?

Mam do Ciebie pytanie;
Czy na SW jest wątek jakiejś innej spółki na który wchodzi tyle pesymistów i próbują przekonać z całych sił inwestorów że spółka w którą zainwestowali swoje pieniądze jest bankrutem?

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 10 maja 2012 09:15:17 przy kursie: 14,70 zł
Rabbit,
teraz Ty dopuszczasz się manipulacji, zarzucając mi i pozostałym oponentom sugerowanie rychłego bankructwa spółki. nie przypominam sobie, by takie słowa padały "spod palców" innych, ja z pewnością tego nigdy nie sugerowałem.
dodatkowo muszę Ciebie rozczarować - nie jestem pesymistą. po prostu emocje mam zarezerwowane dla życia prywatnego i eliminuje je w 3,14... z gry na giełdzie.
co zaś dotyczy Twoich "a może, a jeśli" - nie dostrzegasz w tym elementu ruletki?

rabbit
0
Wysłane: 10 maja 2012 09:24:03 przy kursie: 14,70 zł
@krewa

Przepraszam jeżeli ostatnie zadanie zabrzmiało jak by było skierowane w Twoim kierunki.
To było ogólne pytanie bo jesteś tutaj dłużej niż ja i masz większe rozeznanie na innych wątkach.
Proszę o odpowiedź,jeżeli możesz mi takiej udzielić (jeżeli masz taką wiedzę).

Cytat:
nie dostrzegasz w tym elementu ruletki?

Zawsze tak pisałem i będę pisał żeby ostrzegać innych.
To jest w dużej części ruletka a wiedza potrafi zminimalizować ryzyko na co obstawiać żetony.
Problem w tym że mało kto posiada taką wiedzę żeby to ryzyko ocenić.Ja próbuję ją zdobywać bo mimo że KOV to moja inwestycja długoterminowa to jeżeli okaże się ona sukcesem to w przyszłości może uda mi się znaleźć inną spółkę w tej branży na początku swojej drogi.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 10 maja 2012 10:07:25 przy kursie: 14,70 zł
Rabbit,
zawsze tak było na wątku peTROLinvestu, podobnie w przypadku spółek bankrutujących lub mocno spadających "bez powodu". wtedy mniej doświadczeni gracze węszyli okazje życia i niesamowicie podniecali się. natomiast zawsze było grono osób, studzących zapał.

daleki jestem insynuowania, że podobny los spotka KOV. ja tylko analizuje i wykładam swoje przemyślenia. a niekiedy z delikatną dozą złośliwości próbuję zwrócić uwagę na coś, co pominięte zostało przez nieuwagę bądź celowo.

odstaw emocje na bok, one tylko przeszkadzają w grze. sam kiedyś kierowałem się nimi, wyzywałem rynek od głupich i bezmyślnych stworzeń. i traciłem ;) pozbycie się emocji natychmiast przełożyło się na poprawę wyników. ale to proces wymagający czasu.

rabbit
0
Wysłane: 10 maja 2012 10:10:28 przy kursie: 14,70 zł
Cytat:
DM BZ WBK obniżył rekomendacje dla KGHM, Synthosu i 5 innych spółek, podwyższył dla Arctic Paper

Cytat:
KOV Kupuj 2 2,6

Rekomendacja BZWBK

Cieszę się że chociaż "amatorzy" thumbright z BZWBK podzielają moje zdanie.Whistle

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 10 maja 2012 10:24:49 przy kursie: 14,70 zł
@rabbit

Czy masz jakąś koncepcję co się dzieje z O14. To już trwa naprawdę długo. KOV już ma obsuwę z terminem rozpoczęcia testów M-21 a przecież trzeba jeszcze przewieźć wiertnie testową w nowe miejsce. Przedstawiciel KOV milczy jak grób. Próbowałeś czegoś szukać w Ukraińskiej prasie na ten temat?

rabbit
0
Wysłane: 10 maja 2012 10:37:10 przy kursie: 14,70 zł
@onochi

Na Ukrainie cisza,nic specjalnego nie ma (dla mnie może i jest ale nie będę Was zanudzał bo uważacie to za pierdy) Konkretnie o KOV nic nie ma.
Co do O-14 przychodzą mi różne pomysły,zależy którą nogą wstanę z łóżka;
-ciężko uruchomić odwiert bo są jakieś problemy
To wersja pesymistyczna ale są i inne;
-testują różne pokłady żeby udowodnić RSP że rezerwy są większe
-pogłębiają odwiert bo okazało się że kilka metrów głębiej są jakieś węglowodory (wiertnią techniczną
-dopracowują odwiert np.szczelinują żeby po podłączeniu już do niego nie wracać
(oddać juz kompletną studnie bez późniejszych remontów)
-remontują nową wiertnią (to to sam co wyżej)
-trzymają w tajemnicy wyniki odwiertu bo gdzieś w okolicy ktś ma podobną strukturę i chcą to przejąć
-nie odkrywanie kart jw.
-robią jakieś doświadczenia,badania porównawcze itp.

Może czekają na walne i chcą się pochwalić dobrym trafieniem przed akcjonariuszami.

Nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

Tofik
6
Wpisów: 101
Wysłane: 10 maja 2012 11:29:35 przy kursie: 14,70 zł
rabbit dużo ciekawsze jest to co opisałeś o starym nowym odwiercie.... nie zastanawia was ostatnie zachowanie redface ? jakoś mocno nabrał wody w usta nie wiem czy powodem jest nigeria i ogólne niezadowolenie z tego faktu wśród drobnych akcjonariuszy czy coś innego. ostatnie wywiady i zdania w stylu "kov może stać sie gazowym potentatem" świadczy dla mnie o czymś dużym na Ukrainie. Redface głównie za nią jest odpowiedzialny. Oczywiscie mamy wiercenia w brunei będzie kilka odwiertów "wystarczy" że jeden się w wierci w jakieś złoże i byłoby cudnie

rabbit
0
Wysłane: 10 maja 2012 11:36:36 przy kursie: 14,70 zł
@Tofik

To chyba nie tak jak opisałeś.
Jeden odwiert nie da nam 2000 bbl/d W Nigerii o ile dobrze pamiętam to 15 000 bbl/d dawało ok 60 odwiertów.Przepływy z jednej studni to nie są tysiące baryłek,chociaż zdarzają się duże.Ostatnio w Wenezueli jakaś firma z Białorusi osiągnęła przepływ 1600 bbl/d.
Trzeba liczyć że ten finalny będzie miał duży przepływ ale po drodze będą mniej zasobne i one też muszą produkować.
Od tego jest rada dyrektorów żeby zadecydowali gdzie wiercić.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 10 maja 2012 12:12:26 przy kursie: 14,70 zł
Buldi, Andryus

spójrzcie na ten dziwaczny stwór i powiedzcie co myślicie. dla mnie rozrysowana wersja wydarzeń budzi wątpliwości za sprawą rozkładu wolumenu jak na punktach tworzenia się dołków, tak i jego zachowaniu wewnątrz formacji i na chwilę obecną skłonny jestem oceniać to jako formację kontynuacji.

kliknij, aby powiększyć

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 10 maja 2012 12:49:41 przy kursie: 14,70 zł
rabbit napisał(a):
wapkil napisał(a):
Fw190 napisał(a):

Manipulacja i wprowadzanie w błąd godne podziwu a styl pisania to wypisz wymaluj "pióro" Funkyiego.Odnoszę wrażenie jak bym czytał jego wpisy lekko zmodyfikowane dla zatarcia własnej tożsamości.

No proszę, teraz już nie tylko manipuluję, ale jeszcze zacieram tożsamość. Ciekawe, co będzie następne. Pewne okaże się, że potrafię zmieniać postać, biegam po domach akcjonariuszy KOV i zjadam ich dzieci...

Przyjmij wreszcie do wiadomości Rabbicie, że ja niczym nie manipuluję. Nie jestem nieomylny, więc gdybym się gdzieś pomylił, ucieszę się z korekty. Dotychczas jednak za każdym razem, gdy zaczynałeś krzyczeć o spiskach i manipulacjach, okazywało się, że po prostu nie masz pojęcia o czym piszesz. Tak było w przypadku informacji z raportu o niewystarczających zasobach pieniężnych, na temat której ubzdurałeś sobie, że w magiczny sposób nie pochodzi od zarządu, nieistniejących pieniędzy na koncie powierniczym, czy możliwości wyprowadzania pieniędzy z Ukrainy.

Zamiast automatycznie protestować, spróbuj dla odmiany przeczytać kiedyś, o czym piszę i skonfrontować z dostępnymi informacjami. To naprawdę nie jest takie trudne.

rabbit napisał(a):
Mam już dosyć wklejania linków potwierdzających pisanie nieprawdy przez wciąż nowych manipulantów więc poproszę abyś wkleił linka z potwierdzeniem że w Brunei nic nie znaleźli.
Tak konkretnie i tylko raport że którykolwiek odwiert był nie trafiony.

Musisz mi wybaczyć, ale nie chce mi się szukać raportu. Wystarczy Ci wypowiedź z 27.04 prezesa KOV dla PAP, czy prezes też spiskuje przeciw KOV?

Cytat:
"Cztery pierwsze odwierty wywiercone w Brunei, pomimo tego, że wskazały obecność znacznych ilości gazu i ropy naftowej, nie nadawały się do komercyjnego wydobycia na tym etapie. Nadal jesteśmy przekonani, że potencjał rozwoju w tym regionie jest ogromny" - powiedział Elliott.

Celem poszukiwań jest znalezienie czegoś, co będzie nadawało się do eksploatacji i przyniesie spółce zyski. Napisałem, że dotychczas niczego nie znaleźli, bo dokładnie tak jest - nie znaleźli tego, czego szukali. Nawet jeżeli podczas poszukiwań odkryto różne potencjalne możliwości, a jeden z pracowników znalazł kilka zgubionych bruneiskich dolarów.

rabbit napisał(a):
O emisji nie będę wspominał bo to wasz ulubiony temat od początku działalności tej spółki.
Jak wiadomo emisja będzie pod nowe projekty i tylko i wyłącznie na AIM.

Z tej samej wypowiedzi prezesa:

Cytat:
Kulczyk Oil Ventures zamierza wejść na alternatywny rynek inwestycyjny w Londynie do końca tego roku - powiedział PAP prezes spółki Timothy Elliott. Debiut wiązałby się z emisją akcji, a pozyskane w ten sposób pieniądze wsparłyby program inwestycyjny w Brunei, który zakłada wywiercenie do połowy przyszłego roku pięciu odwiertów.

W dalszej części zacytowane jest stwierdzenie, że ,,celem byłoby między innymi sfinansowanie dodatkowych prac w Brunei'', ale skoro jedyny podawany cel to Brunei, to jest to cel główny tej emisji. Dlatego nagłówek depeszy wygląda właśnie w ten sposób.

Zabawne, że fakty, o których piszę są potencjalnie korzystne dla takich jak Ty akcjonariuszy spółki. W przeciwieństwie do uprawianej przez Ciebie propagandy sukcesu, która, nawet jeżeli nie zdajesz sobie z tego sprawy, gdyby opisywała prawdę, wróżyłaby akcjonariuszom jak najgorzej.

KOV to nie jest nikomu nieznana spółka, która może przez lata pozostawać niedoceniona. Publikowane są o niej artykuły, przedstawiciele udzielają wywiadów, a akcjonariusze dyskutują na licznych forach. Taka spółka nie może przez lata być niedoceniona. Na wycenę poza fundamentami wpływa wiele innych czynników, akcje czasami są niedowartościowane, czasami przewartościowane, kurs zmienia się w rytm różnych, czasem bezpośrednio ze spółką nie związanych zdarzeń i emocji. Ale jeżeli coś osiąga sukcesy, to inwestorzy po jakimś czasie to kupują i cena rośnie.

Gdyby wszystkie publicznie dostępne na temat spółki informacje były takie wspaniałe, a wyliczenia takie banalne, jak prezentowane przez Ciebie, znaczyłoby to, że gdzieś znajdują się równoważące to wszystko informacje negatywne. Lepiej nie myśleć, co stałoby się z kursem akcji, gdyby takie informacje wyszły na światło dzienne lub gdyby spółka kiedyś dla odmiany nie odniosła jednego z tych ciągłych sukcesów. Na szczęście dla akcjonariuszy i wbrew temu co wypisujesz, nie widać, żeby tak było. Spółka działa normalnie, w jednych miejscach osiągając sukcesy, w innych odnosząc porażki. Jeżeli coś się jej uda, kurs ma szansę wzrosnąć, jeżeli się nie uda spadnie. Prawdopodobieństwo każdy musi ocenić sam, ale to sytuacja dla akcjonariuszy zdecydowanie lepsza od tej nieistniejącej, którą próbujesz opisywać.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

430 431 432 433 434

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,823 sek.

kznphbwr
hmtpmonv
uhhzldhh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rukuntfy
mymougoo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat