141 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 899
Wysłane:
4 marca 2016 08:48:21
@ varciasz mam bardzo niewielki pakiecik
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
|
Wysłane:
4 marca 2016 08:50:07
kilka moich spółek siedzi tuż przy szczytach 12 miesięcznych, jak się poprawi koniunktura na szerokim rynku na co liczę to jest szansa na konkretne wzrosty
|
Wysłane:
6 marca 2016 21:26:30
myślę, że większość nie zdaje sobie sprawę jak ogromne zmiany przyniosą auta autonomiczne, zmienią wiele branż a kilka całkowicie zniszczą, tworząc miliony bezrobotnych wśród słabo wykształconych i najniżej opłacanych pracowników...za 10 lat w USA i za jakieś 20 lat w Europie będą powszechne pulsinnowacji.pb.pl/4425658,11...
|
Wysłane:
7 marca 2016 09:23:17
MABION - po konferencji zarządu w ubiegłym tygodniu zrobiło się bardzo pusto w karnecie sprzedaży, 3 zlecenia sprzedaży i 4 zlecenie już po 60,00 zł
|
Wysłane:
7 marca 2016 13:56:23
Oponeo jest niesamowite
|
Wysłane:
7 marca 2016 22:03:37
bankrucik napisał(a):tak bardziej globalnie... mam coraz większe obawy, że w przyszłym roku czeka nas kryzys w Europie..wywołany przez sytuację w Niemczech. gospodarka Niemiec rozwijała się bazując na eksporcie ( Chiny, USA i Rosja) w tej chwili we wszystkich tych krajach problemy z tym eksportem narastają choć powody są różne ( chiny i Rosja po prostu nie potrzebują/nie mogą tyle kupować) a w USA narasta na kanwie oszustów z VW niechęć do niemieckich producentów w ogóle. z tego powodu proeksportowa gospodarka Niemiec będzie miała problemy, i to duże. dodatkowo katastrofa VOlkswagena( twierdzę, że aby zupełnie nie zbankrutować, grupa zostanie podzielona i wyprzedana) i imigranci wzmogą perturbacje wewnątrz Niemiec, Merkel poprzez błędy z imigrantami nie utrzyma władzy. taką sytuację wg mnie zaczynają widzieć inwestorzy walutowi, ( wzrost dolara w stosunku do euro) jako posiadacz akcji mam obawy, natomiast jako polski patriota mnie to nie martwi, uważam, że na kryzysie w Niemczech długofalowo Polska może zyskać zarówno gospodarczo jak i politycznie 30 października poprzedniego roku napisałem komentarz powyższy, że MERKEL straci władzę i niestety zaczyna się to ziszczać... niezalezna.pl/77318-scenariusz...
|
Wysłane:
9 marca 2016 22:44:03
wreszcie... pisałem o tym wielokrotnie, że polskie OFE są w gorszej sytuacji niż niemieckie czy amerykańskie fundusze emerytalne są wreszcie jakieś jaskółki zmian "dobrej zmiany" www.propertynews.pl/biura/jest...Eksperci i analitycy rynku o konieczności wprowadzenia REIT-ów mówią od lat. Biura, centra handlowe czy magazyny w Polsce kupowane są głownie przez inwestorów zagranicznych. Nabywają je spodziewając się stałych zysków z najmu. Chętnie inwestują u nas m.in. niemieckie fundusze emerytalne czy też amerykańskie firmy private equity.
- Ponad 90 proc. zlokalizowanych w Polsce nieruchomości komercyjnych jest własnością zagranicznego kapitału, który czerpie z nich dochody - rozwiązania z zakresu optymalizacji podatkowej powodują, że polski budżet na tym nie korzysta.
|
Wysłane:
14 marca 2016 14:56:58
JR Holding szaleje
|
Wysłane:
14 marca 2016 22:03:35
technologie.gazeta.pl/internet...gdyby w Polsce pojawiły się firmy powiązane z tą nową branżą to bym zainwestował w nie bez mrugnięcia na kilka lat
|
Wysłane:
14 marca 2016 22:28:38
www.bankier.pl/wiadomosc/Pieni...ciekawe.. może ciągłe "mieszanie" zawartością koszyka służącego do obliczenia inflacji daje takie efekty?
|
Wysłane:
16 marca 2016 08:44:23
wyborcza.biz/biznes/1,147875,1...zaczęła się ostra gra lobbystów bankowych,a co do wiarygodności opinii KNF to najlepszą ilustracją do tego jest scena z filmu BIG SHORT w której pracowniczka amerykańskiej komisji giełd dostaje "orgazmu" na widok bankiera bo liczy, że ten kiedyś załatwi jej pracę w sektorze.. idealne podsumowanie. dla mnie sytuacja z bankami jest dokładnie taka jakby pytać złodzieja który kilka lat temu ukradł miliony i martwić się, ze jak będzie musiał oddać teraz to chłop straci dom albo żony nie wyśle na hawaje..
|
Wysłane:
17 marca 2016 11:59:46
jak patrzę na swój portfel i spółki to zaczynam zapadać w stan bardzo optymistyczny  ..a z tyłu zapala się lampka ostrzegawcza  i tak sobie te emocje walczą
|
Wysłane:
17 marca 2016 17:15:16
dzisiaj wydałem resztki gotówki z portfela i linii kredytowej teraz żeby coś kupić muszę albo coś sprzedaż albo zwiększyć linię udało się od wczoraj zamienić większość JHR na SFINKS  ( kolejny raz wróciłem do tej spółki  ) dzisiaj zakończyłem wymianę
Edytowany: 17 marca 2016 17:15
|
Wysłane:
18 marca 2016 22:32:42
dzisiaj OPONEO i K2 Internet pokazały "pazurki" patrząc jak zachowują się Miski i Niemowlaki w portfelu  i na rynku to ciśnie się mi jedno słowo..HOSSA
|
Wysłane:
22 marca 2016 13:16:26
raport roczny który pokazało K2 Internet chyba nie został "do końca" właściwie zrozumiany przez rynek. wielu skupiło się na jednej pozycji czyli zysku netto a dla prognozy rozwoju K2 w przyszłości pozostałe informacje z raportu są dużo ciekawsze
|
Wysłane:
26 marca 2016 23:44:25
Wesołych Świąt dla wszystkich forumowiczów i zespołu Stockwatch
|
Wysłane:
1 kwietnia 2016 10:00:23
w weekend podsumowanie portfela... dużo się działo, a dzisiaj przyszła informacja o raporcie dotyczącym K2 z ceną docelową prawie 30 zł, swoją drogą ciągle nie rozumiem dlaczego większość rynku analityków i domów maklerskich nie dostrzega takiej firmy jak PGS SOFTWARE  z drugiej strony cicho jedziesz, dalej zajedziesz ( sprawdza się idealnie dla PGS)
|
Wysłane:
3 kwietnia 2016 21:53:46
SFINKS - stop loss zamknął pozycję,
|
Wysłane:
6 kwietnia 2016 11:07:59
coś o walutach od speca którego cenię..a przy okazji o czymś innym. a pomiędzy wierszami można też znaleźć kto kręci mediami w Polsce i czyjego interesu pilnują  (zwłaszcza dwa media: jedna gazeta i jedna telewizja  , każdy sam może sobie przypomnieć albo odnaleźć w goglach ich katastroficzne artykuły albo programu) tak jak oficjalne  i nieoficjalne sondaże Gdy w styczniu wieszczono Polsce katastrofę, gdy kurs EUR/PLN docierał do 4,50, wielu było zrozpaczonych. Okazuje się, że właśnie wtedy zachodnie banki inwestycyjne kupowały polskie akcje i obligacje, kupowały złotego od spanikowanych polskich uczestników rynku. W styczniu postawiłem tezę, że obniżenie ratingu Polsce było na zamówienie - na zamówienie kogoś, kto chciał tanio kupić złotego, polskie akcje i obligacje. I dziś okazuje się, że tak faktycznie to się rozgrywało. Dziś te same media (te same co w styczniu wieściły katastrofę w Polsce) piszą teksty na temat tego, że banki zagraniczne mocno inwestują w Polskie papiery wartościowe. Dla mnie jest to sygnałem, że być może ten cwany kapitał zagraniczny właśnie uznał, że warto zrealizować zyski i zamknąć swoje pozycje w złotym. Ale, aby to zrobić potrzebują fali euforii i kogoś, kto im sprzeda tanio walutę - tak samo jak w styczniu sprzedali im tanio złotego. Jestem mocno przekonany (tak samo jak w styczniu byłem), że moment przesilenia jest już bliski. Ale musi nastąpić kapitulacja ze strony tych eksporterów, którzy nie zabezpieczyli ryzyka i będą w panice pozbywać się waluty. www.bankier.pl/wiadomosc/Malis...W przypadku tej pary walutowej warto najpierw nakreślić tło, które jest przyczyną osłabienia funta do złotego. Wiemy już, że w czerwcu w Wielkiej Brytanii odbędzie się referendum unijne. Wiemy też, że oficjalne sondaże pokazują równowagę głosów za pozostaniem w Unii i za opuszczeniem Unii. Natomiast nieoficjalne sondaże mówią o miażdżącej przewadze zwolenników wyjścia z Unii. Najwyraźniej więc wielki kapitał - który decyduje o losach funta - bardziej ufa tym nieoficjalnym sondażom.
Edytowany: 6 kwietnia 2016 11:28
|
Wysłane:
10 kwietnia 2016 22:12:04
PGS SOFTWARE znowu znakomite wyniki kwartalne przychodów
|