AnitaT napisał(a):Jeszcze jedna sprawa - ci co raz bawili się iPadem już nie chcą tabletów z androidem.
Jest takich wielu.
Nie wiem czy większość czy tylko kilku moich znajomych ale takie są fakty.
Nie mając iPada możemy uważać, że iPady znikną z rynku, bo przegrają konkurencję z tańszymi tabletami na androidzie.
Śmiem twierdzić, że to nieuzasadniona teoria.
iPady są po prostu lepsze i dużo łatwiej uzupełnia się na nich oprogramowanie.
Tablety na androidzie też będą miały swoich zwolenników i to jest oczywiste.
Pewnie w sprzedaży zdobędą większość rynku, ale to nie jest powód do zmartwień, bo obydwa rynki rosną.
Nie da się zdobyć całego rynku i musimy się z tym pogodzić.
Niech działają i wynikami potwierdzą, że to bardzo dobra ścieżka rozwoju. Mi to już wystarczy.
Życzę Kolegom Szczęśliwego Nowego Roku
Anita - po raz trzeci czytam delikatnie pisząc niezbyt mądre słowa w Twoim poście.. osobiście zmieniłem iPada 3 na Asusa Infinity.
Pokazałem Ci wczesniej wykresy jak kompletnie mylisz się do co Samsunga w USA (smartfonów Samsunga Amerykanie kupują blisko 2 razy tyle co smartfonów Apple), i jak źle oceniasz partycypację Apple w rynku. Ale widzę dalej swoje...
topfacet napisał(a):Co do iPad potwierdzam- nie chciałbym teraz jak go mam używać już Androida. Ale to moje ogólne przyzwyczajenie do jabłuszka
to nie wiem co potwierdzasz jeśli masz cały ekosystem Apple.. to pewnie że sensowniej kupić kolejną część z tego samego ekosystemu.
...aczkolwiek nie w wypadku iPada 3, którego uważam za wyjątkowo nieudany model, co samo Apple pośrednio potwierdziło, niezwykle szybko wprowadzając iPada 4. Dobrze że przynajmniej na allegro szybko schodzi :p
dlaczego bardzo chętnie odszedłem od tabletów Apple (ok.. na początku nie miałem wyboru, iPada 1 kupiłem bo nie miał konkurencji, iPada 3 bo miał doskonały ekran - potem się okazało że to w sumie jedyna jego zaleta)?
- otrzymałem otwartą strukturę plików i dostęp do czego chcę bez jailbreaka a tylko z rootem.
- otrzymałem wolne porty USB-OTG, SD-card i HDMI
- możliwość instalacji aplikacji spoza jednego "słusznego" źródła
- widgety, które imho bardzo poprawiają użyteczność sprzętu i ogólnie ogromną customizację systemu.
- ogromną ilość urządzeń do podłączenia bez bardzo drogich przejściówek.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD