|
|
Trochę się pozmieniało w spółce od 2013 roku Dość dynamicznie się rozwija - stabilne zyski - ciekawe plany - nowe projekty UE Może teraz warto się nią zainteresować
|
|
Temat:
MINOX
Nie zaklinajcie rzeczywistości. Minox to bankrut i już od roku upadają. Teraz już nic ich nie uratuje. Mają zbyt wielkie zadłużenie.
|
|
Temat:
MINOX
Jesteśmy o kwartał dalej i spółka prezentuje się coraz lepiej Zobowiązania spółki po 1 półroczu w porównaniu r/r spadły z 27 mln zł do 16 mln zł ale aktywa obrotowe w tym należności spadły tylko z 20 mln zł do 18 mln zł
Spadek zobowiązań o 11 mln zł w porównaniu do spadku aktywów obrotowych o 2 mln zł to prognostyk wzrostu wartości spółki
A jak jeszcze uda się ta emisja to wkrótce będzie kosmos !!!! Bo jeszcze o 7 mln zł spadną zobowiązania długoterminowe czyli z 16 mln zł do 9 mln zł
Wtedy nastąpiłoby całkowite uzdrowienie finansów spółki !!!
|
|
Temat:
EKIOSK
Znam osobiście tych dwóch Chłopaków z Yellowhat Oni postawili na iOS, a w Polsce króluje Android
e-Kioskowi się uda bo to już przesądzone a że ludzie nie czytają w ogóle to zupełnie inna sprawa
Szczęśliwego Nowego 2015 Roku
|
|
Temat:
EKIOSK
Brawo, brawo, brawo Trzy sklepy: Nexto.pl, e-kiosk.pl i eGazety.pl czyli razem 82,5% rynku e-prasy pracuje na zyski akcjonariuszy spółki e-kiosk S.A. Cytat:[cyt:] Ruch SA, dotychczasowy właściciel marki Nexto.pl, przejął 28 proc. akcji e-Kiosk S.A. Ten ostatni natomiast do e-Kiosk.pl i eGazety.pl dołączył trzeci znany czytelnikom e-publikacji serwis - Nexto.pl, stając się największym graczem na rynku. Według szacunków Izby Wydawców Prasy (IWP) te trzy serwisy sprzedają 82,5 proc. e-wydań dystrybuowanych za pośrednictwem e-kolporterów. To oznacza poważną konsolidację na rynku. Kod:mod: usunięto treść niezgodną z regulaminem [źródło:] www.wirtualnemedia.pl/artykul/...
|
|
Temat:
BAUMAL
O czym wy tu piszecie ?
Baumal już nie istnieje - to bankrut. Mają Większe długi - ponad 20 mln zł - niż roczne przychody. Niby jak to spłacą. Ten dług ciągle rośnie.
Dwaj główni akcjonariusze poszli do Pozbud na kolanach aby wzięli ich udziały i jakoś ratowali ten Baumal. Jak chłopaki z Pozbud dowiedzieli się ile trupów jest w szafach Baumalu to zrezygnowali.
Baumal już zbankrutował choć jeszcze tego nie ogłosił.
|
|
Temat:
GENRG
Oni mają fakturę na 6 wiatraków a nie sześć ferm wiatrowych - jak pisze Kolega. Niby kupili 6 staruteńkich zardzewiałych wiatraków ale ich nie zainstalowali, bo na mapie googla nie ma śladu wiatraków w okolicy Nieszawy. Mają tylko fakturę i to są ich aktywa - ten papierek. No to już wiesz dlaczego spółka nie ma przychodów. Znajomy znajomego sam prywatnie zakupił i zainstalował 4 wiatraki 300kW każdy co daje 2 razy większą moc jak ich niby wiatraki. Ten znajomy normalnie pracuje na etacie i nie ma spółki na NewConnect i setki napalonych akcjonariuszy. Takie wiatraki to śmiech a nie biznes. Oszukują was.
|
|
Temat:
EKIOSK
Czy są spodziewane jakieś komunikaty ze spółki przed wynikami ? Czy będzie cisza do wyników ? Czy oni to nexto.pl już zlikwidowani ? Był komunikat, czy było to zawarte w umowie z Ruchem, że likwidują onego ? Byłoby dobrze, niech skutecznie ogarną e-kiosk.pl i e-gazeta.pl najlepiej z zyskami w setkach tys złotych.
|
|
Temat:
GENRG
Scarry napisał(a):jakim cudem 6 elektrowni wiatrowych 100kW każda, z terenem itd może być warte księgowo 10 000 zł? Normalnie w cenie złomu kupujesz od Niemca wiatrak o mocy 500kW i z pocałowaniem w rękę pomaga zorganizować transport. Nowe montuje się o mocy 2000kW lub mocniejsze. Wiatraki o mocy 100kW można znaleźć wyłącznie na złomowisku i zapewne niedziałające. Ale jak kupisz coś takiego to dostaniesz fakturę i masz aktywo w kwocie 10.000 zł za wszystkie razem. Bo to złom. Ot cała tajemnica tej firmy. Ona nie istnieje w realu za to istnieje na NewConnect.
|
|
Temat:
EKIOSK
Dopiero 14 sierpnia będzie raport za 2 kwartał 2014 Jeszcze musimy poczekać 35 dni
|
|
Temat:
EKIOSK
Zwyczajne Walne Zgromadzenie zwołane zostaje na dzień 25 czerwca 2014 r. w Warszawie, w lokalu Spółki, początek godzina 10:00.
|
|
Temat:
EKIOSK
e-kiosk.pl w ostatnie 3 kwartały wypracował 1.240 tys. zł zysku netto
3Q 2013 zysk 180 tys zł 4Q 2013 zysk 520 tys zł 1Q 2014 zysk 540 tys zł
nie kłamali, i w drugiej połowie 2013 roku weszli w wysokomarżowe produkty - brawo, brawo jak tak dalej będzie to zysk za 2014 może oscylować w okolicach 2 mln zł
akcji tylko 18 mln a free float to niecałe 4 mln akcji
|
|
Temat:
EKIOSK
Przekazanie do publicznej wiadomości raportu rocznego za 2013 rok nastąpi w dniu 05.06.2014 roku. Czekamy
|
|
Temat:
MINOX
Przypominam, że 25 kwietnia 2014 r. zapadają obligacje MINOX na kwotę ponad 5 mln zł Spółka ma na to pieniądze i nie ma żadnych zagrożeń dla obligatariuszy. Co więcej, spółka nie planuje kolejnych emisji obligacji, bo dysponuje już dużymi zapasami gotówki jako zysk z 2013 i 2014 roku.
|
|
Temat:
MEDAPP
Koledzy, oczywiście macie rację co do reklamodawców jednak oczekujecie niemożliwego. Pisałam o tym może miesiąc może dwa miesiące wcześniej. A teraz to już tylko między wierszami zniechęcałam was do waszych oczekiwań. No to wyjaśnię to czarno na białym. Indesign to świetne narzędzie, a stworzone dzieła na platformie Mag+ wyglądają znakomicie. Platforma Mag+ znakomicie współpracuje z iOS. Yellow Hat ma wyłączność na rok na Mag+ na Polskę. Robią świetne rzeczy, zarabiają, jest znakomicie, pną się w rankingach, budują pozycje lidera na iPady - re-wel-ka. I koniec, bo mają związane ręce. Niby mogą za pomocą Mag+ zamieścić coś na Androida, ale (i o tym pisałam) wychodzi mały koszmarek, bo w każdym tablecie nawet Galaxy są różna matryce, rózne procesory i różnie zmodyfikowane systemy Android. Nikt nad tym nie panuje i (próbowałam robić to sama dla zabawy) na każdym tablecie dzieło wygląda inaczej, to jest obcięte z lewej to u góry, to czegoś nie wyświetla, to się nie przewija - kosz-ma-rek. A Apple tak dopracował iOS, że wszystko działa nawet na mini iPadach wszystko ładnie się skaluje i wygląda identycznie i nie ma znaczenia czy to iPad1 czy iPad4. Po prosty działa i nie wystawia Yellow Hat na pośmiewisko, które by miało miejsce jakby puścili coś na jedną specyfikację tabletu z Androidem, a na innych kilkunastu by magazyn wyglądał inaczej. Nie mogą sobie na to pozwolić, bo robią bardzo nowoczesne reklamy, a konkurencja tylko czeka na ich potknięcie. Konkluzja, niech Google poprawi Androida, lub niech YH robi zwykłe pdf'y swoich magazynów tak jak AutoŚwiat.pl, Dziecko.pl i pdf'y EGO czy iAM będą działać równie dobrze jak Rzeczpospolita, Puls biznesu i in. na tanich tabletach z Androidem. Nie oczekujmy, że na Androida będzie ten sam magazyn co na iOS, bo nie będzie z powyższych przyczyn. Zarząd nie może tego powiedzieć wprost choć o tym doskonale wiedzą, ale ja mogę bo już to sama sprawdzałam.
|
|
Temat:
MEDAPP
Cytat:Wzrost przychodów oraz zysku w porównaniu do III kwartału 2012 roku wynika z intensywnego budowania pozycji lidera w segmencie premium magazynów na tablety. Wynika z tego, że należy zapomnieć o Androidzie. Ale najważniejsza przeszkoda to, że tanie tablety są niestabilne i mają zmienną konfigurację podzespołów co sprawia, że Mag+ też nie jest identyczny na każdym urządzeniu. Ale to właśnie dobrze, że nie zajmują się androidem. Co by tam mieli reklamować? Wodę mineralną czy coca-colę? Bo posiadaczy androida nie stać na: Cytat:Klienci reklamowi "EGO" to między innymi: Lexus, Tissot, Opel, Adidas, Ford. . Moim zdaniem nigdy nie będzie potrzeby reklam na androida, bo jeśli już ktoś kupi taki tani tablet to po kilku dniach wie, że zrobił błąd. Tylko segment premium ma siłę nabywczą dóbr luksusowych. I to do nich są kierowany magazyny YH
|
|
Temat:
MEDAPP
|
|
Temat:
MEDAPP
Yellow Hat S.A. (YEL): Korekta prognozy wyników finansowych na koniec 2012 roku Yellow Hat S.A. (raport nr 2/2013 ) 2013-02-14 21:25:02 /GPW/
Yellow Hat S.A. (YEL): Raport okresowy za IV kwartał 2012 r. (raport nr 3/2013 ) 2013-02-14 21:35:02 /GPW/
|
|
Temat:
MEDAPP
Będzie trudno Ci uzyskać odpowiedź na to pytanie, bo nikt z nas nie ma iPada. My przecież drobne inwestory na dorobku a nie wypasione beneficjenty.
|
|
Temat:
MEDAPP
topfacet napisał(a):A ty znowu z tym nadzorem... Nad NC nie ma zadnego nadzoru czego przykladem sa spolki typu Religa-Dev czy inne ktore zostaly wykluczone... Rozumiem, że masz takie przekonanie niepoparte wiedzą więc nie mam zamiaru Cię dokształcać. Ale jak się zastanowisz to dojdziesz do wniosku, że nie masz racji bo wszystkie spółki na każdym rynku są monitorowane a szczególnie te z NewConnect. Ja osobiście znam osobę odpowiedzialną za kontakty z nadzorem na rynkiem NewConnect, która taki telefon otrzymała w dniu planowanego podania wyników kwartalnych. Pani zatelefonowała i stwierdziła, że po wynikach za poprzednie kwartały widać, że nie zrealizują prognozy, a nie ukazała się jeszcze odpowiednia korekta. I zadała pytanie: Czy ma rację, czy może się myli? Uzyskała odpowiedź od mojego znajomego, że ma rację i jej nie zrealizują. Na to odpowiedziała, że jeśli chcą uniknąć kary finansowej to jeszcze przez komunikatem o wynikach za kolejny kwartał musi ukazać się korekta w odrębnym komunikacie. I tak zrobili, przed ogłoszeniem wyników kwartalnych musieli jeszcze podać komunikat o korekcie prognoz. Tamtego dnia ukazały się dwa komunikaty w odpowiedniej kolejności w odstępie czasowym niecałe 40 minut. No już bardziej nie potrafię Cię doinformować.
|
|
Temat:
MEDAPP
topfacet napisał(a):Wazne komunikaty dzis: Digital Solutions, kontrolowana przez prezesow, zbyła 1.958.500 akcji- kto kupil? po ile? z jakim zamiarem? Ciekawa sytuacja, niestety ten ktos bedzie pod progiem 5%. gielda.onet.pl/yellow-hat-sa-z... Stare pytanie ale ciągle aktualne. Nadal nie wiemy kto kupił te akcje, ale wydaje się że jest to ktoś kto musiał wycenić te papiery w swoim portfelu na dzień 31 grudnia 2012. Było to widać po kursie akcji na ostatnich dwóch dniach notować w 2012 r. Ta sytuacja powtórzy się na koniec marca. Ale skoro wycenił je wtedy na 10 groszy x 1.958.000 akcji czyli na 195.850 zł to może tak co kwartał będzie podnosił wycenę o 1 grosz czyli o 19.585 zł i w grudniu 2013 roku będzie 14 groszy. Może OFE Polsat to kupił - też są żółci. Czy ktoś może sprawdzić który fundusz ma w swoich aktywach żółte papiery?
|
|
Temat:
MEDAPP
No wiesz, po ostatnich doświadczeniach tzn. korekty prognoz na 2012 r. na 2 dni przed wynikami za 3 kwartał - to nie mam pewności. Możliwe, że na 2 dni przed ogłoszeniem wyników za 4 kwartał 2012 r. czyli np. 12 lutego będzie korekta wyników za 2012 rok. Może to być korekta w dół albo w górę. Dostaną jeden krótki telefon z nadzoru nad NewConnect i będą musieli tak uczynić.
|
|
Temat:
MEDAPP
Bardzo jestem ciekawa wyników za 4 kwartał.
Jak zrealizują prognozy na 2012 r. to znaczy ze złapali wreszcie "kurę znoszącą złote jaja".
|
|
Temat:
MEDAPP
Takie Newsy to bardzo lubię. Jeśli w 2013 roku ukaże się 35 magazynów i na każdym zarobią (zysk) średnio 20.000 zł to razem za 2013 szykuje się zysk 750.000 zł Ciekawe Na razie czekamy na 14 lutego, zobaczymy jak zrealizowali prognozy na 2012 rok
|
|
Temat:
DEPEND
Ale tu się przez rok wycena zmieniła. Depend został
|
|
Temat:
MEDAPP
Dlaczego?
Łączna informacja:
ile było pobrań aplikacji
ile było sesji, bo niektórzy oglądali 2-3 razy aby pokazać wymarzony zegarek odpowiedniej osobie lub sprawdzić czy torba z zakupami zmieści się do bagażnika
ile czasu średnio w minutach zajmuje czytanie i oglądanie reklam
w jakich województwach i w jakich miastach byli odbiorcy tej danej reklamy - z tego nr magazynu
w jakich przedziałach czasowych (z dokładnością do 1 godziny) było najwięcej sesji - czy rano czy wieczorem
Takie informacje łącznie dają obraz osoby do której dociera reklama w tym magazynie i kolejni kontrahenci już będą wiedzieć, że za pośrednictwem aplikacji iAM to sznurek do snopowiązałki będzie się sprzedawał dość słabo.
|
|
Temat:
MEDAPP
topfacet napisał(a):"Wszystkie informacje łącznie to świetne narzędzie pokazujące skuteczność reklamy."
Co to znaczy? Też zakładam, że umiesz czytać, nawet jeśli jesteś bobo.
|
|
Temat:
MEDAPP
Nie wiem czy będzie kolejny magazyn, ale wydaje się, że to słuszna koncepcja. Ważne aby zespół się zbytnio nie powiększył. Jak już są przychody na niezłym poziomie, to dbałość o koszty w kolejnych okresach będzie kluczowa dla zysków w firmie.
|
|
Temat:
MEDAPP
Dostępne są również dane w jakich godzinach - przedziałach czasowych - czytana jest gazeta. Te nasze, najczęściej miedzy 18-tą a 20-tą.
Wszystkie informacje łącznie to świetne narzędzie pokazujące skuteczność reklamy.
|
|
Temat:
MEDAPP
Koledzy, wszyscy mamy swoje racje i upodobania. Część tych upodobań jest spowodowana większą funkcjonalnością, a część przyzwyczajenie. Nie rozstrzygniemy które urządzenia są lepsze bo nie oto chodzi. Nie ma nawet o co się sprzeczać. Ja mam tablet ASUS'a ekran full HD świetny sprzęt, sprzężony teraz z laptopem ASAS'a też świetnym. Na laptopie Windows 7 i emulatorem na Windowsa 8 ale też mam na tym ASUS'ie obok Windows'a ustawionego Mac'a z emulatorem iPada. I fajnie. Mam iPada na ASUS'ie z Windowsem, ale nie mogę odtworzyć iAM oraz EGO, bo one są pisane na mobilne procesory iPadów.
Zrobiłam małe dziełko (fotka i tekst) na tym Mac'u, oczywiście w tym InDesign (fajny) na Mag+ i odtwarzam na tablecie ASUS'a full HD i nie skaluje - dzieło mam na środku ekranu za małe litery słowem nieczytelne, jak odtwarzam to na telefonie to nie wyświetla całego zdjęcia. Jest zbyt dużo różnych specyfikacji urządzeń z androidem, różne procesory, różne grafiki, różne ekrany i dzieło się sypie. Nie można produkować poważnych rzeczy na urządzenia na których dzieło będzie uważane za bubel, bo skończy się obśmianiem w sieci i powolną, a może nawet nagłą śmiercią.
Dlatego tłumaczę działania Zarządu Yellow Hat, że na razie nie będą tworzyć na androidy bo nie dla nich obecnie odpowiedniego narzędzia. Nawet jak androidy zdobędą 80-90% rynku, to nie to nie zmieni.
Każdy iPad - czy 7 czy prawie 10 cali, jedynka czy czwórka - bez problemów skaluje dzieło na cały ekran i na wszystkich urządzeniach będzie taki magazyn wyglądał jednakowo. To jest ich główna zaleta.
|
|
Temat:
MEDAPP
Jeszcze jedna sprawa - ci co raz bawili się iPadem już nie chcą tabletów z androidem. Jest takich wielu. Nie wiem czy większość czy tylko kilku moich znajomych ale takie są fakty. Nie mając iPada możemy uważać, że iPady znikną z rynku, bo przegrają konkurencję z tańszymi tabletami na androidzie. Śmiem twierdzić, że to nieuzasadniona teoria. iPady są po prostu lepsze i dużo łatwiej uzupełnia się na nich oprogramowanie. Tablety na androidzie też będą miały swoich zwolenników i to jest oczywiste. Pewnie w sprzedaży zdobędą większość rynku, ale to nie jest powód do zmartwień, bo obydwa rynki rosną. Nie da się zdobyć całego rynku i musimy się z tym pogodzić. Niech działają i wynikami potwierdzą, że to bardzo dobra ścieżka rozwoju. Mi to już wystarczy. Życzę Kolegom Szczęśliwego Nowego Roku
|
|
Temat:
MEDAPP
topfacet napisał(a):Zobaczylem strone Mag+, z ich informacji wynika, ze bez problemu w tym programie mozna tworzyc tresci na Androida. Oczywiście, że się da. Cokolwiek zrobisz na iPada, to bez względu na model od 1 do 4, bez względu na wielkość ekranu i jego rozdzielczość, to Twoje dzieło będzie wyglądać tak samo, wypełni cały ekran i wykorzysta maksymalną rozdzielczość. To jest zaleta iPad'ów i całej rodziny Apple. Na androidzie (na razie) to wygląda źle, bo się sypie. Jest za dużo producentów urządzeń z androidem, jest wiele specyfikacji. A przez to, ta sama aplikacje w jednym urządzeniu wyświetla się centralnie i jest za mała, w innym nie wyświetla całego zdjęcia. To co zrobisz w InDesign na Mag+ na każdym androidzie będzie wyglądało inaczej właściwie za każdym razem będzie wyglądało źle. Na razie nie ma alternatywy dla iPad'ów i musimy to zaakceptować i nie łudźmy się, bo na razie na androida YellowHat nie będzie tworzył. Na razie jest problem, ale zapewne już ktoś nad tą niedogodnością pracuje i w 2013 pojawi się program który radzi sobie z różnorodnością procesorów, grafik i matryc w tabletach z androidem.
|
|
Temat:
MEDAPP
Scarry napisał(a):@wapkill wnoszę że masz Anita Asusa Pad Transformera 300, bo on ma ekran z matryca IPS o jasności ok 600 cd/m2.. bardzo dobry sprzęt tak btw ;) )
Dzięki, rzeczywiście jest świetny.
|
|
Temat:
MEDAPP
Jeszcze kwestia sprzętu. Wydaje się, że w tabletach najważniejsze są ekrany a nie procesory.
Mam ASUSa full HD który ma 600 lumenów i przy ostrym słońcu daje sobie radę. Ponoć 300 lumenów jest granicą dobrego ekranu. Chińskie ekrany mają niekiedy 120 lumenów. Jakościowo, to iPady są nadal najlepsze na rynku i chyba chińskie sprzęty długo nie będą dla nich konkurencją. Jedne i drugie będą miały swoich zwolenników.
A co do właścicieli i potencjalnych klientów. Moim zdaniem - generalizując, bo od reguły jest wiele wyjątków - siła nabywcza posiadaczy iPadów jest trochę wyższa od posiadaczy chińskich tabletów. Jeżeli reklamuje się markowy zegarek, luksusowy samochód czy złota biżuteria to wybiorą gazety na iPady niż na chińskie tablety. Ale dobra powszechnego użytku na pewno będą chętniej reklamowane w nośnikach o większym zasięgu i występujących w większej liczbie. YellowHat celuje w klientów grupy premium i niech tak będzie. Mam nadzieję, że kolejne czasopisma będą kierowane do innej grupy docelowej. Dajmy im czas. Niech zarobią kasę na tych dwóch i reinwestują ją dalej. Ja jestem optymistką i spokojnie czekam.
|
|
Temat:
MEDAPP
W USA prawe nikt nie słyszał o androidzie. Tam jest rodzina Apple.
Co do tabletów to 9 na 10 to iPady. O telefonach dotykowych Nokia czy Samsung też niewielu słyszało. Tam jest to trochę inny świat a Mag+ wpisuje się w ten świat.
|
|
Temat:
MEDAPP
Oczywiście, że można. To nie Mag+ a ten InDesign sypie się na platformie Mag+ jak chcesz pracować w nim na androidzie. Próbowałam bawić się w to i niestety na razie tak własnie jest. Nie skaluje, wyświetla część projektu - jeszcze się nie nadaje. Ale może za kilka miesięcy będzie działało równie dobrze na iPadach i na Samsungach z androidem. Musimy poczekać.
|
|
Temat:
MEDAPP
Co wy z tym androidem ?
Wszystkie iPad'y są właściwie identyczne. Mają ten sam stabilny system, mają pamięć w tej samej technologii, właściwie identyczną grafikę, taką samą matrycę. Więc każdy nowszy nie będzie bardzo różnił się od starszego modelu mimo, że będzie szybszy będzie miał większą rozdzielczość ekranu (full HD) to jego parametry będą zgodne ze starszym modelem. Mag+ świetnie daje sobie radę z iPadami i tak już zostanie.
Tablety na androidzie produkuje wiele firm i każdy jest inny o innej konfiguracji. Do wyporu jest na rynku kilka różnych ekranów, kilkanaście procesorów i grafiki, to samo z pamięcią. Jeżeli na rynku jest dużo różnych elementów to składając takie tanie tablety każda średnia partia zmontowanych tabletów będzie inna. Mag+ nie nie ma możliwości dopasowywania się do każdej konfiguracji i po prostu czasopismo się sypie na takich składakach. Wynika z tego, że na tanich tabletach z androidem na razie mogą działać gazety w pdf'ach, a ten Mag+ na razie jeszcze nie i może w ogóle nie będzie takiej możliwości.
|
|
Temat:
MEDAPP
Świetnie, są konsekwentni i nie odpuszczają. A teraz regularnie co miesiąc dwie pozycje. Wydali już 6 numerów i zobaczymy po wynikach jaki to biznes.
|
|
Temat:
MEDAPP
A dlaczego sądzisz, że nie poniżej nominału? Przecież po 5-6 groszy to idealna cena, najlepsza jak na aktualną sytuację spółki. Moim zdaniem poszły jeszcze taniej po 2-3 grosze na zewnątrz lub po 1 groszu do znajomego.
|
|
Temat:
MEDAPP
W treści raportów nie ingerują ale sprawdzają je. Złóż spółkę, zadebiutuj na NewConnect, nie dopełniaj obowiązków emitenta a na pewno dostaniesz taki telefon. Jeżeli twoje musi być na wierzchu to niech będzie.
|
|
Temat:
MEDAPP
Cytat:To co piszesz o "Jest taka Pani przy NewConnect która sprawdza komunikaty" to juz jakas mega farsa... Może treści komunikatów ta Pani nie sprawdza, ale jest taka komórka która działa dla dobra akcjonariuszy NewConnect i sprawdza chronologię i braki w komunikatach wysyłanych przez spółki z tego rynku, bo ludzie tam odpowiedzialni za informacje z rynkiem są często odpowiedzialni za to właśnie jako obowiązki dodatkowe i mimo dużej staranności czasami o czymś zapominają i że czegoś nie dopatrzą a wtedy taka Pani pisząc czy telefonując do nich np., że nie sprostowali do dziś obowiązującej prognozy (jeszcze z prospektu emisyjnego) pozwala wtedy w takiej spółce szybko naprawić niedopatrzenie, stąd może ten komunikat 16 pojawił się na 32 minuty przed komunikatem 17 czyli wynikami za 3 kwartał. 2012-11-14 17:46:34 - bieżący - 16/2012 - YEL - Korekta prognozy wyników finansowych na koniec 2012 roku Yellow Hat S.A. 2012-11-14 18:18:24 - kwartalny - 17/2012 - YEL - Raport okresowy za III kwartał 2012 r. Ale nie mam tu pretensji do polityki informacyjnej ogromnej ilości spółek z tego rynku a jedynie cieszę się i wyrażam uznanie do organizatorów rynku NewConnect. Pozdrawiam Kolegę
|
|
Temat:
MEDAPP
rybeusz napisał(a):Raport raportem, w sumie 3 strony na krzyż, więc nie ma się czym ekscytować. Ale jakoś nikt nie zwrócił uwagi na komunikat z odwołaniem prognoz • zysk netto pierwotnie - 550.000 PLN • zysk netto po korekcie - 20.000 PLN Widzieliśmy komunikat 16 i o tym, ze stara prognoza jeszcze z prospektu była nierealna to wiemy - tak jak piszesz nawet po pobieżnej analizie - już od roku ale że wycisną zysk w 2012 to nie marzyłam i nadal nie wierzę w takowy bo mają do odrobienia 199 tys zł rybeusz napisał(a): Najbardziej boli nawet nie samo odwołanie prognoz (bo o tym można się było zorientować już skanując wyniki z poprzednich kwartałów, choć Zarząd zorientował się o tym dopiero w listopadzie
Jest taka Pani przy NewConnect która sprawdza komunikaty, wytyka błędy, wręcz nakazuje poprawki i wymusza uzupełnienia. Czuję, że to była Jej interwencja - w naszej sprawie.
|
|
Temat:
MEDAPP
Skąd w raporcie za 3 kwartał 2012 r. zysk netto 57 tys. zł ???
Ostatni kwartalny zysk widzieliśmy dokładnie rok temu. Czy to odwrócenie trendu ? Czy nadchodzą tłuste lata ?
|
|
Temat:
MEDAPP
Ja nie znam odpowiedzi dziś, ale w środę będziemy mądrzejsi. Chyba Prezes wypowie się w tej kwestii w sprawozdaniu. Moim zdaniem to nadal będą działać w reklamie i mimo entuzjazmu miesięcznikami to reklama będąc gałęzią działalności o najwyższej marży nie będzie zaniedbywana. Dywersyfikacja jest bardzo wskazana. Mam nadzieję, że Zarząd o tym wie.
|
|
Temat:
MEDAPP
YELLOW HAT - Debiutuje EGO - kolejny magazyn wyłącznie na tabletyadmin, pon., 2012-11-12 13:47 Warszawa, 12 listopada 2012: Spółka Yellow Hat, zachęcona sukcesem magazynu iAM, debiutuje z męskim magazynem EGO - kolejnym tytułem przeznaczonym wyłącznie na tablety. EGO jest kolejnym po iAM tytułem wydanym przez Yellow Hat. Pierwszy magazyn dla kobiet – iAM - miał premierę we wrześniu. Na iTunes właśnie został udostępniony trzeci numer magazynu.- Jesteśmy zgranym zespołem osób, który chce wziąć aktywny udział w cyfrowej rewolucji mediów. W trzy miesiące upewniliśmy się, że naprawdę działa nasz innowacyjny model biznesowy – sprawdzony w naszym pierwszym magazynie iAM przeznaczonym wyłącznie na tablety – a opierający się na dystrybucji wartościowych treści bezpłatnie dla konsumenta. Wprowadzamy więc kolejny, tym razem męski tytuł, oraz planujemy kolejnu na pierwszy kwartał 2013 roku - komentuje Sławomir Szymański, wydawca magazynu i Prezes Zarządu z Yellow Hat. W pierwszym kwartale 2013 roku spółka zamierza wprowadzić na rynek kolejny, trzeci już tytuł dedykowany na tablety.Redaktorem naczelnym magazynu „EGO“ jest Piotr Dunaj, dziennikarz z wieloletnim doświadczeniem. Ostatnio pełnił funkcję redaktora prowadzącego i szefa działu „Lifestyle“ w polskiej edycji magazynu „Top Gear“. Wcześniej przez wiele lat był związany z Wydawnictwem Bauer i działem pism telewizyjnych. EGO - magazyn lifestylowy dla mężczyzn - dostarcza rozrywki na najwyższym poziomie. Zaskakuje interaktywnością, wykorzystując wszystkie dotychczasowe media. W premierowym numerze Mateusz Damięcki opowiada o ciężkim życiu gwiazdy i jego największym wyzwaniu, czyli wyprawie żukiem dookoła świata. Natalia Lesz podaje swój przepis na idealnego faceta. Fani motoryzacji obejrzą 10 najdroższych aut świata, poznają nowości i wybiorą się w podróż do Bonneville, czyli w miejsce, gdzie prędkość nie ma granic. A dla czytelników, którzy wolą oglądać niż czytać - magazyn przygotował obszerny blok o gadżetach hi-tech, ekskluzywnych zegarkach, modzie i pielęgnacji. – Oferujemy różnorodne, prawdziwie męskie treści i uzupełniamy je o dodatki niedostępne w tradycyjnej prasie, jak chociażby obszerne galerie zdjęć, wideo, fragmenty nagrań. Uważamy, że tablety w krótkim czasie staną się uniwersalnymi narzędziami do codziennej komunikacji. Będą wszechobecne w każdym gospodarstwie domowym. Dzięki dużemu, dotykowemu ekranowi, dostępu do setek tysięcy aplikacji, publikacji i swej interaktywności otwierają zupełnie nowe, niemożliwe do tej pory możliwości interakcji z czytelnikiem – podkreśla Piotr Dunaj, Redaktor Naczelny magazynu EGO. Magazyn EGO, podobnie jak kobiecy iAM, zaskakuje przede wszystkim wielowarstwowym sposobem prezentacji treści, jej interaktywnością, multimedialnością i płynnym układem treści dostosowującej się do orientacji ekranu. Wśród reklamodawców, którzy znaleźli się w pierwszym numerze EGO znaleźli się między innymi marki: Lexus, Tissot i Ford. W zakresie sprzedaży powierzchni reklamowej Wydawca „iAM” oraz „EGO” współpracuje z AtMedia. źródło: Profeina z www.newconnector.pl/yellow-hat...
|
|
Temat:
MEDAPP
Na pewno działają ostro. Bez magazynu w 2011 mieli ponad 2 mln zł przychodów. Chwalili się w raporcie za 2 kwartał, że idą w sprzedaż wysoko marżową i mimo mniejszych przychodów niż w 1 kwartale to w 2 kwartale był większy zysk operacyjny. Na pewno to kontynuują, bo za iAM odpowiadają 2-3 osoby. Reszta pracuje u podstaw. Liczę na wynik brutto/netto na poziomie zero za 3 kwartał. Jeżeli wypracowali zysk to będę w lekkim szoku i bardzo zadowolona.
|
|
Temat:
MEDAPP
Witam, gdzie ten 3 numer iAM, czyżby tuż przed wynikami? Wyniki za tydzień więc chyba lada dzień wypuszczą kolejny numer. Zrobiliby psikusa jakby przed 14.11. był No3 iAM dla Kobiet a po wynikach na osłodę No1 dla Mężczyzn o jeszcze dla nas nieznanej nazwie. Czekamy.
|
|
Temat:
MEDAPP
W te liczniki to nie wierzę. A gdzie znajomi pracowników YH, a gdzie znajomi znajomych ? Nie chcą zobaczyć nad czym pracują ich koledzy, znajomi ? A gdzie konkurencja branżowa ? Ich też nie interesuje co wymodziły Panie z YH ? Coś tu jest nie tak. Myślę, że dużo więcej się tego rozeszło po tabletach.
|
|
Temat:
MEDAPP
Jak panowie nie macie tabletów tylko wypasione kompy to możecie poczytać o zawartości naszego wspólnego dziecka: www.iammagazine.pl/iam-nr-1-wr...Może was zachęci do czytania prasy kobiecej.
|
|
Temat:
MEDAPP
Marketing szeptany. Info się rozłazi, w dość sprytny sposób.
|
|
Temat:
MEDAPP
No właśnie, czytałam, że przyjęli amortyzację aportu rozłożyć na 20 lat. Czy to możliwe? Będą amortyzować te 3,2 mln zł wniesione do spółki akcyjnej? Jeżeli w równych kwotach, co nie byłoby rozsądne to 3.200.000 / 20 = 160.000 rocznie. W pierwszych latach powinni odpisywać wyższą amortyzację.
To byłoby bardzo dobrze przyjęte przez rynek.
Czy możesz to trochę przybliżyć?
|
|
Temat:
MEDAPP
No właśnie - polityka informacyjna. I o to chodzi.
|
|
Temat:
MEDAPP
Te prognozy są z połowy 2011 roku. Widać, że było to wróżenie z fusów. Za 2011 zrealizowali większe przychody bo powyżej 4 mln zł ale planowanego zysku nie. Za 2012 również zrealizują większe przychody od prognozy ale ten zysk to już jest bardzo bardzo wątpliwy. Ale może, może.
|
|
Temat:
MEDAPP
Zarząd podtrzymuje chyba tylko prognozę przychodów na 2012 rok. Niemożliwe, aby wypracowali taki zysk www.newconnect.pl/?page=1045&a... strona 59 4.12.8. Prognozy wyników finansowych Emitenta na lata 2011-2012 2011 ______________________ 2012 przychody netto ze sprzedaży (w PLN) 2.050.000 ______________ 2.300.000 zysk netto (w PLN) 350.000 _________________ 550.000 Źródło: Zarząd Powyższa prognoza oparta jest na analizie dotychczas osiągniętych wyników oraz założeniu stałego pozyskiwania kolejnych zleceń i klientów (rozwój organiczny), a także uwzględnia spodziewany wzrost rynku mobilnych usług marketingowych i reklamy. W ocenie Emitenta stopniowa realizacja przyjętych założeń pozwoli na realizację przewidywanych w prognozach na lata 2011 - 2012 wyników finansowych.
|
|
Temat:
MEDAPP
W ciemno można założyć, że jest 8-10 osób w firmie i 5 członków Rady Nadzorczej to licząc średnio po 6.000 zł (bo członkowie zarządu po 10 tys., członkowie rady po 3 tys., reszta pracowników po ok. 6 tys. zł brutto) to wychodzi 15 x średnio 6 tys. zł czyli na miesiąc fundusz płac to ok. 90 tys. zł a na kwartał 270 tys zł Nie dają rady zarobić na siebie. Nie wiem jak chcą wyjść na zysk netto za cały 2012 rok. Wszak Prezes podtrzymuje prognozy.
Będzie ciężko przyciąć koszty więc pozostaje 2-3-krotny wzrost przychodów w III kwartale do 1,5 mln i do 2 mln w IV kwartale 2012 przy rentownej robocie z dobrą marżą. Jak tego nie będzie to słabo to widzę.
Mam nadzieję, że zaskoczy ten Mag+ i to będzie główne źródło niewysychającego strumienia ciągle płynącej gotówki nie obarczone sezonowością i koniunkturą. Ale znaczące finansowe korzyści z Mag+ nie są pewne. Jakiś zysk z tego będzie, ale nie będą to kokosy. Oby się nie okazało, że najwięcej zamieszcza ta Yellow Hat.
Koniecznie muszą zadbać o zysk netto, bo inaczej to...... takie niedomówienie.
|
|
Temat:
MEDAPP
A tu bez emocji ? Mimo Mag+ ? Czyżby Was to nie zaskoczyło ?
|
|
Temat:
MEDAPP
Moim zdaniem wyniki za 2 kwartał nie mają większego znaczenia - choć i ja jestem ciekawa tychże. Niech wyjdą na zero w 2 kwartale, a czes na duże plusy to 4 kwartał. Najważniejsze będą wyniki publikowane na Walentynki czyli 14 lutego.
|
|
Temat:
MEDAPP
Co sądzicie o tych rozmowach z dyrektorami Lub czasopisma na tabletach cz. 1 i 2.
Czy rzeczywiście da się zarobić na tych publikacjach na tablety? Czy Polacy zechcą płacić za informacje, które będą bezpłatne w innych portalach informacyjnych?
Czy optymizm Zarządu Yellow Hat jest uzasadniony?
Czy możecie przedstawić swoje opinie?
|
|
Temat:
MEDAPP
Przecież obejrzeć ich siedzibę można w sieci, ładny biały 7-kondygnacyjny budynek. Włączcie sobie Street View. Żaden barak, eleganckie biura a w nich pełno komputerów.
|
|
Temat:
MEDAPP
Yellow Hat nie tworzy akcji sms’owych – to już ustaliliśmy. Yellow Hat nie tworzy gier na komórki, po 1 zł i nie oczekuje z drżeniem serca na to jak szczeniakom spodoba się taki drobiazg i jak nie będą chcieli zapłacić nawet te 1 zł.
Yellow Het rozmawia z sieciami handlowymi (Saturn już zapowiedział, że zaprzestanie druku gazetek ze sprzedawanymi produktami). Yellow Hat rozmawia z producentami i wystawia za swą pracę faktury w setkach tys. zł i milionach złotych. Znasz już zapewne kody QR używane w kampaniach promocyjnych miasta, gdzie po jego skanowaniu można odsłuchać mp3 z informacją o danym zabytku czy w muzeum o oglądanym właśnie obrazie czyli tym przed którym stoisz.
Dla Amici zrobili wizualizacje jej produktów.
Czyli sam dla pozyskania informacji o produkcie zamiast szukać sprzedawcy będziesz mógł samodzielnie odsłuchać ją z telefonu lub zamiast szukać folderu w którym wybrany przez Ciebie piec stoi w dębowej ciemnej kuchni, zeskanujesz kod QR i wybierzesz, że ma stać między białymi szafkami a podłoga ma być jak u Ciebie w kuchni jasno-turkusowa, na ścianie białe kafle i właśnie tata – Twoja – kuchnia wyświetli Ci się na ekranie z tym piecem. I na takiej podstawie podejmiesz decyzję zakupową.
Musieli poczynić inwestycje na odpowiednie maszyny i oprogramowanie. Mają już to za sobą a dodatkowo zmusiło Zarząd do takiego kroku jakieś bardzo wymagające zlecenie lub zlecenia.
Przynajmniej mam taką nadzieję.
|
|
Temat:
MEDAPP
O tym właśnie pisze Zarząd w sprawozdaniu, że zwrot i efekty tej inwestycji zobaczymy w następnych okresach (liczę że już w 1 kwartale).
Co do sezonowości, to szał zakupowy mamy przed Bożym Narodzeniem, przed Wielkanocą, w wakacje, po wakacjach czyli na początku roku szkolnego i od nowa Boże Narodzenie. Branże "szczytują" w różnych okresach. Problem w tym czy będą chciały pomocy YellowHat i czy nasi sprzedawcy dotrą z właściwą ofertą pod odpowiedni adres. Ta AMICA to bardzo fajny pomysł i rzeczywiście dobrze zrealizowany, bo aż pofatygowałam się aby to sprawdzić. Niech działają. Wszak podstawowym zadaniem Zarządu jest utrzymanie i następnie zwiększanie wartości spółki. Dalej, wypracowywanie dywidendy dla akcjonariuszy. Nadal jestem dobrej myśli, że Zarząd wie co robi. Szwankuje tylko komunikacja między Zarządem a mniejszościowymi akcjonariuszami. Nieco szacunku by się przydało, bo to mniejszościowi akcjonariusze złożyli się na parasol finansowy dla Spółki - dali kasę.
|
|
Temat:
MEDAPP
Może ktoś obyty w komunikacji podeśle link do naszego forum do prezesa YH. Nie chodzi o to by raz w tygodniu od dwóch lat rozmawiał z forumowiczami przez 2 godziny jak Tomasz Majka prezes NICOGAMES, ale nich czasem coś zakomunikują oficjalnie lub nawet na forum bezpośrednio do zainteresowanych akcjonariuszy. Rozumiem,że ich prace o sukcesy obserwuje konkurencja, ale tu jest trochę przesada z tym brakiem komunikacji. Przyjedziemy w czerwcu na Walne, usiądziemy naprzeciw siebie i powiemy, że co, że przez te pół roku od debiutu to wszystko było OK
|
|
Temat:
MEDAPP
I rynek odbiorców pracy wykonywanej przez YH ciągle rośnie. Jak masz coś ciekawego dotyczącego spółki w której poprzednio pracowali nasi dyrektorzy to wrzuć, popatrzymy.
|
|
Temat:
MEDAPP
Kwota kosztów o których piszecie to maksymalnie 200 tys zł, ale ja też nie widziałam nigdzie dokładnej kwoty.
W tym biznesie najlepsze są 4Q bo promocje na Boże Narodzenie oraz 1Q bo analogicznie zbliża się Wielkanoc i wakacyjne promocje.
Moim zdaniem to bardzo sprawny i doświadczony Zarząd, ale nie ma jednak pojęcia jaki będzie każdy następny kwartał bo rosną w zaskakująco szybkim tempie. Ale to tylko dobrze świadczy o popycie na ich usługi.
Nikt nie wie jakie mogą być przychody spółki Yellow Hat SA za 2012 rok, ale po wynikach za 4Q 2011 widać, że będzie to powyżej 8 mln złotych. To wiemy już dziś. A czy będzie 12 czy 14 mln zł przychodów - to już raczej nie bo to byłby naprawdę szokujący rozwój młodej Spółki.
|
|
Temat:
MEDAPP
Niech utrzymają rentowność, i owszem. Ale może jeszcze zainwestują gotówkę. Mają ok. 1 mln zł w kasie. Może jeszcze jakieś przejęcie w 2012 r. Ale najlepiej niech rozwijają swoją ofertę i rosną organicznie.
|
|
Temat:
MEDAPP
topfacet napisał(a):Ktos postawil 902 000 akcji na 0,40, ciekawe czy wyniki beda az tak dobre zeby nas tam zaniesc:) wcześniej te akcje stały po 35 gr a dopiero od trzech dni są przestawione na 40 groszy
|
|
Temat:
MEDAPP
Minął miesiąc od ostatniego wpisu. Najbliższą informacją ze spółki to będzie oficjalny raport za IV kwartał 2011 r. Pocieszające jest to, że 4 kwartał i 1 kwartał to w tej branży najlepsze miesiące. Na koniec 4 kwartału są Święta i na początki II kwartału też.
Możliwe, że wyniki za IV kwartał uda się powtórzyć w I kwartale 2012 roku. Od maja do września to mogą mieć wtedy wakacje.
Ciekawe, jakie plany rozwoju spółki dojrzewają w głowach członków Zarządu? Najwcześniej dowiemy się coś na WZA na które chętnie pojadę. Wcześniej nic nie napiszą, bo nie ma takiej potrzeby a i konkurencja nie śpi.
|
|
Temat:
MIDAS
EBOiR przekaże do 200 mln euro na przejęcie Polkomtela PAP - Biznes 14 Paź 2011, 13:42 14.10. Warszawa (PAP) - Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju przekaże należącej do Zygmunta Solorza-Żaka spółce cypryjskiej Metelem Holding kwotę do 200 mln euro na zakup akcji Polkomtela - poinformował bank w komunikacie. Dzięki tej inwestycji EBOiR obejmie 16,2 proc. udziałów w Metelem Holding. W komunikacie podano, że finansowanie EBOiR przyspieszy również wprowadzenie przez Polkomtel mobilnych usług szerokopasmowych 4G, niedostępnych obecnie w Polsce. Ponadto projekt zakłada wzmocnienie nadzoru korporacyjnego spółki i poprawę efektywności zarządzania. W lipcu akcjonariusze Polkomtela podpisali ze Spartan Capital Holdings umowę sprzedaży 100 proc. akcji Polkomtela. Całkowita wartość transakcji wyniesie 18,1 mld zł. Po odjęciu zadłużenia Polkomtela i dywidendy, którą Polkomtel wypłaci na rzecz obecnych akcjonariuszy (czyli sprzedających), całkowita kwota płatności wynosi 15,1 mld zł. Umowę ze strony sprzedających podpisały: PGE, PKN Orlen, KGHM, Węglokoks oraz Vodafone Americas i Vodafone International Holdings. Posiadają oni łącznie 100 proc. akcji Polkomtela. Transakcja wymaga zgody Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. (PAP) źródło: http://stooq.pl/n/?f=523973
|
|
Temat:
MIDAS
Stare akcje Karkosika są warte O,00 zł i to już historia. Zastanawiam się nad wyceną tych 1,24 zł które zapłacili za nowe akcje. Cześć z nich sprzedano po 1,60 zł i więcej, ale większość z nich pozostała u Solorza i innych inwestorów ale także tych grających na krótko jak się zagapili.
Teraz mają stratę. W nagrodę będą mogli kupić po taniości akcje serii D od 0,30 zł do 0,50 zł
Gdy dodamy 1,24 zł i 6 x 0,30 zł to da razem 3,04 zł a podzielone przez 7 da 0,43 zł Gdy dodamy 1,24 zł i 6 x 0,50 zł to da razem 4,24 zł a podzielone przez 7 da 0,61 zł
Akcje wszystkich serii A, B, C i D już po asymilacji gigantycznej emisji powinny kosztować:
0,43 zł przy cenie emisyjnej 0,30 zł oraz 0,61 zł przy cenie emisyjnej 0,50 zł
Ale na taką wartość byłoby pokrycie niemal w 100% i byłaby cena do wartości księgowej = 1.
A gdzie wycena planów i możliwości pomnożenia zgromadzonych pieniędzy.
Może to:
1. spowodować wzrost ceny akcji po asymilacji tej gigantycznej emisji z np 0,61 zł do 0,80 zł
lub
2. spowodować wzrost ceny akcji serii A, B i C jeszcze przed emisją np po walnym 17 października bo jak uchwalą, że kasa będzie no to będzie. Więcej albo mniej ale będzie.
JAK TO WIDZICIE ?
Oczywiście przy założeniu, że to "Aero 2" nie jest nic nie warte i Solorz nie opycha ciemnemu ludowi wydmuszkę.
|
|
Temat:
DEPEND
Cena emisyjna to 0,65 zł
|
|
Temat:
DEPEND
Uchwały Zarządu
Uchwała Nr 1399/2010 2010.12.22
Uchwała Nr 1399/2010 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 21 grudnia 2010 r.
w sprawie wprowadzenia do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect akcji zwykłych na okaziciela serii A i B spółki DEPEND S.A.
§ 1 Na podstawie § 5 ust. 1 w związku z § 3 ust. 1 i 2 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia wprowadzić do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect następujące akcje zwykłe na okaziciela spółki DEPEND S.A. o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda: 1) 5.000.000 (pięć milionów) akcji serii A, 2) 925.000 (dziewięćset dwadzieścia pięć tysięcy) akcji serii B.
§ 2 Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
|
|
Temat:
DEPEND
Depend SA Firma Depend to dynamicznie rozwijająca się spółka, działającą w najnowocześniejszych sektorach gospodarki. Naszymi klientami są zarówno duże , międzynarodowe korporacje, przedsiębiorstwa reprezentujące sektor SMB, jak też klienci indywidualni. Efektywnie współpracujemy z wieloma branżami. Nasza oferta obejmuje świadczenie szeroko pojętych usług w obszarze marketingu, reklamy i promocji. Motoryzacja to nie tylko nasze hobby. Kreujemy, realizujemy i obsługujemy: * mobile marketing * portale internetowe * strony internetowe * programy lojalnościowe * programy motywacyjne * sklepy internetowe * promocje konsumenckie * prezentacje multimedialne * spoty reklamowe, filmy promocyjne * sesje zdjęciowe * loterie * pozyskanie i zarządzanie bazami danych * projekty graficzne włączając 3D * druk Przywiązujemy wielką wagę do bezpieczeństwa i wysokiego standardu świadczonych usług. Współpracujemy z firmami badań rynku. Na podstawie uzyskanych informacji na bieżąco modyfikujemy naszą ofertę. Jesteśmy przykładem prężnie rozwijającej się, nowoczesnej firmy, w której bezpieczeństwo, informacja oraz zakres oferty doskonale ze sobą współgrają. strona spółki http://www.depend.pl
|
|
Temat:
11BIT
zaskoczyło, że jednak trochę ludzi to przegląda
|
|
Temat:
11BIT
Użytkownicy przeglądający ten wątek: AnitaT, bldn, cynk, Frog, Gość, kukson, rzaba001, Spin, zbigniew1 trochę mnie to zaskoczyło
|
|
Temat:
CWPE
Te 13,20 zł to była ostatnia transakcja o godz. 10:06 Potem to już cały dzień wisiał i fix na godz. 16:20 to 16,51 zł (+54%) ale powyżej 13,20 zł nie było transakcji. Oto całe arkusze zleceń na koniec dzisiejszej sesji:
Kupno 30,00 ......... 150 .......... 15:27:30 17,00 ......... 250 .......... 15:58:42 17,00 ......... 250 .......... 15:59:45 16,80 ......... 650 .......... 15:52:18 16,55 ......... 423 .......... 16:19:53 16,52 ......... 60 ........... 16:19:03 16,51 ......... 2500 ......... 15:54:31 16,06 ......... 800 .......... 15:51:31 16,06 ......... 154 .......... 15:51:58 16,02 ......... 30 ........... 15:31:45 16,02 ......... 70 ........... 15:33:44 _______________________________________ 15,84 ......... 50 ........... 15:51:58 15,43 ......... 2597 ......... 12:58:08 15,10 ......... 654 .......... 13:39:13 15,04 ......... 247 .......... 12:42:55 15,00 ......... 50 ........... 11:30:37 14,60 ......... 200 .......... 11:46:32 14,00 ......... 329 .......... 10:26:49 13,00 ......... 100 .......... 10:10:06 12,30 ......... 200 .......... 10:06:07 12,00 ......... 100 .......... 10:05:39 _______________________________________ 11,50 ......... 100 .......... 10:01:36 10,50 ......... 500 .......... 08:22:12 10,25 ......... 100 .......... 08:49:40 10,10 ......... 100 .......... 08:00:12 10,00 ......... 60 ........... 13:10:11 10,00 ......... 250 .......... 10:55:21 9,50 .......... 100 .......... 11:14:51 8,36 .......... 170 .......... 08:24:53 8,00 .......... 100 .......... 11:28:14 8,00 .......... 1000 ......... 08:57:17 _______________________________________ 4,00 .......... 500 .......... 11:36:48 3,00 .......... 500 .......... 11:36:50 2,50 .......... 500 .......... 11:36:52 2,00 .......... 500 .......... 11:36:53
Sprzedaż 13,30 ......... 100 .......... 10:08:15 13,50 ......... 200 .......... 08:21:34 13,80 ......... 228 .......... 10:24:52 14,00 ......... 200 .......... 08:21:51 14,00 ......... 250 .......... 14:33:37 14,10 ......... 300 .......... 08:01:14 14,50 ......... 200 .......... 08:22:07 14,99 ......... 239 .......... 11:32:19 15,00 ......... 20 ........... 10:31:15 15,00 ......... 100 .......... 10:41:02 15,00 ......... 300 .......... 13:52:41 _______________________________________ 15,00 ......... 92 ........... 14:19:49 15,00 ......... 400 .......... 15:01:27 15,35 ......... 46 ........... 12:37:42 15,40 ......... 35 ........... 13:04:59 16,00 ......... 55 ........... 09:20:59 16,00 ......... 280 .......... 13:20:50 16,00 ......... 100 .......... 15:11:00 16,50 ......... 170 .......... 16:14:30 16,51 ......... 100 .......... 16:02:27 17,00 ......... 100 .......... 10:20:28 _______________________________________ 17,43 ......... 400 .......... 14:22:19 18,00 ......... 2423 ......... 13:29:08 19,00 ......... 100 .......... 10:20:39 20,00 ......... 200 .......... 13:17:17
|
|
Temat:
CWPE
CENTRUM WSPIERANIA PROJEKTÓW EUROPEJSKICH S.A.
Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki uchwałą nr 3 z dnia 15 czerwca 2010 roku w sprawie zmiany struktury kapitału zakładowego Spółki oraz zmiany statutu Spółki, podjęło decyzję o podziale 501.000 akcji imiennych serii A na: - 351.000 akcji imiennych serii A, o wartości nominalnej 1 zł (jeden złoty) każda, uprzywilejowanych co do głosu w stosunku dwa głosy na jedną akcję, - 150.000 akcji zwykłych na okaziciela serii B, o wartości nominalnej 1 zł (jeden złoty) każda. Powyższa zmiana nie została zarejestrowana przez Sąd. Akcje serii B zostaną wprowadzone do obrotu na NewConnect i zostaną objęte 1-rocznym lock-upem. Zatem przynajmniej przez rok będzie w obrocie tylko 150.000 akcji serii C - 150.000 akcji serii C sprzedano po 4 zł i teraz można prawami do nich handlować na NC.
W sumie 651.000 akcji i zysk ponad 600.000 zł czyli 1 zł na akcję.
[***ocenzurowano nagonkę***]
|
|
Kupiłam po 0,07 zł i też liczę na min. 150% Wiele na to wskazuje A ci co sprzedali po 4-5 zł teraz czują się
|
|
Temat:
POLREST
No..., zaczęło się Idzie ku dobremu. Pojawił się drugi akcjonariusz, który też ma ok 30% akcji (pierwszy ma 34%) W obrocie pozostało tylko ok. 2,8 mln akcji (36%) Coś będzie się działo i to grubo.
|
|
Temat:
POLREST
iktorn napisał(a):Dalej z Twojej listy - Polcolorit, wiesz jak wygląda sytuacja finansowa tej spółki a Polrestu??
No ludziska, patrzcie czy kupujecie zgniłe jabłko czy pomarańczę nawet jak są w tej samej cenie no chyba, że chcecie zjeść zgniłe jabłko... A gdzie tu pomarańcza ? Przecież to dwa zgniłe jabłka ! A miało być tak pięknie. Od debiutu przez cały 2007 rok byli powyżej 20 zł Oj,.... obcięli kurze złote jaja
|
|
Temat:
JWCONSTR
Wczoraj znowu do góry. A końca wzrostów nie widać.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Przecież tu jest wszystko ustalone. Na początku notować PDA chodzą o ok. 5% niżej od ceny akcji, a im bliżej do asymilacji tym różnica zdecydowanie zmniejsza się do 0% po 3 tygodniach notowań PDA kosztują dokładnie tyle samo co akcje.
Przecież wyceniając dziś 1 akcję Borka na 2,30 zł to wyceniano tak jedną z 376.119.282 akcji.
Pozdrawiam poświątecznie.
|
|
Temat:
AMICA
Nie ma akcji, ale miałam Kupiłam 4200 akcji po 10,00 zł na widłach i sprzedałam po 4-5 dniach jak spadały z 12 zł  poooooo 11,80 zł Amica to w tym roku moje największe odkrycie i zarazem największa porażka
|
|
magnat napisał(a):zapomnniales o hipotece tej nieruchomości do spłacenia... dlatego podają, że na czysto (czyli po uregulowaniu związanych z nią zobowiązań) zarobili minimum 4 mln euro
|
|
Temat:
TFONE
 to mi się bardzo podoba, ale czy podbiją całą Europę tort jest duży jakby zamiast okruchów zdobyli konkretny kawałek to będą  biznesu w Polsce
|
|
Temat:
TFONE
tomaszu79 ile jeszcze takich myphonów jest na świecie
|
|
Temat:
TFONE
rafalania napisał(a):Nie wiedziałem że na Filipinach też istnieje firma myphone... Ale telefony mają ciekawsze. oni są my Iphone
|
|
Temat:
TFONE
A ja bym nie bała się ruchów na szeroki rynku. Wiem, że może zwalić się wszystko, ale nie co roku. Tak dzieje się co 5-6 lat, po napływie "nowej krwi". Zauważcie np wczoraj: rynek na czerwono, a TFO +8%. Dzisiaj nie, ale wysoko jesteśmy a rynek trochę runął. TFO już jest mocniejszy od rynku. I moim zdanie będzie nadal do wyników za IQ, które mogą być przeciętne, ale nie muszą. Zapewne już na koniec lutego, początek marca będzie wiadomo jak będzie wyglądał IQ w TFO. Moim zdaniem może być 2 fala zakupów, jak obdarowani Seniorzy pochwalą się co dostali pod choinkę. Ale TFO to nie tylko ten telefon i w ogóle to nie tylko telefony, co oczywiście wiecie. Pozdrawiam i bez urazy
|
|