W ostatnim tygodniu wykonałem kilka transakcji
1.Zamknąłem
ClnPharmę, miałem już 6% portfela, zrealizowałem około 1,5% zysku dla portfela. Powód - dotarcie do strefy oporu. Miałem już kilka udanych transakcji na spółce i będę się rozglądał za miejscem gdzie mógłbym wejść ponownie.
2.Zamknięty
Zepak, niewielki zysk. Powód techniczny, chyba jeszcze nie czas na jakieś wyraźniejsze wzrosty. Spółka do obserwacji.
3.Podobnie
DOM, zamknięty z niewielkim zyskiem po brzydkiej czarnej świecy. Pewnie czas na korektę styczniowych wzrostów. Obserwacja i ewentualne odkupienie.
4.Krótka przygoda z
Agorą. Kupno na marubozu z obrotem, sprzedaż na czarnej świecy , negującej wzrost. Niewielkie zaangażowanie , niewielka strata.
5.Kupno 2% portfela
SCP. Zgapione od kolegi Wojeteka. Ciekawe story, obiecująca technika. Warte ryzyka.
6.Odkupienie 1%
XtPl, trochę słaby timing bo trwa sprzedawanie faktów (wejście na GPW). Miałem tu kilka udanych kółek, ale każda sprzedaż była błędem. Do tej pory najlepszą strategią na spółkę było "kup i trzymaj". Ale mądry Polak po szkodzie.
7.Chemia trzyma się mocno. Pogłębiona korekta na
PCR, ale na małym obrocie, więc trzymam. Zaangażowanie w
Ciech, ATT i ZAP bez zmian.
8.Odbicie na
Kruku trwa!
Obecne zaangażowanie to 50% obligacje/ 25% akcje/ 25% gotówka. Czyli umiarkowane zaufanie do trwałości ostatnich wzrostów i wolne środki na ewentualne okazje. Tylko czasu mało na analizy, trzeba będzie przysiąść w weekend
Wartość portfela, jak to u mnie, powolutku - ale rośnie