Aktualne wyniki portfela

kliknij, aby powiększyćWartość portfela zmniejszyła Alma. Zagranie było czysto spekulacyjne – szybkie kupno, szybka sprzedaż (z zyskiem). Takie zabawy właśnie się tak kończą. Kurs po wybiciu niemal od razu wrócił do trendu. Pomijam puste półki w sklepach, transakcję oceniałem wyłącznie przez pryzmat analizy wykresu. Spodziewałem się, że kurs powędruje nieco wyżej i potem zjedzie. Wodospad nastąpił nieco szybciej.
Zupełnie inaczej jest z Polwaxem. Coś mi się wydaje, że jego sprzedaż była pochopna. Niestety, w trakcie korekty został aktywowany stop loss, który miałem tuż pod linią wsparcia, widoczną na wykresie. Zasady to zasady jednak i należało sprzedawać.

kliknij, aby powiększyćNadal obserwuję Forte, ale decyzję o ew. kupnie dopiero podejmę. O ile na dziennym wykres wygląda zachęcająco, o tyle na interwale tygodniowym sytuacja niejednoznaczna. Jest spadająca gwiazda i następna świeca tygodniowa z długim dolnym cieniem, świadcząca o tym, że byki nie dają za wygraną. Moim zdaniem tak jednak nie powinny wyglądać silne wybicia. Dlatego na razie się waham i obserwuję kurs.
Obydwa wykresy prezentuję niżej.
Forte - dzienny

kliknij, aby powiększyćForte - tydzień

kliknij, aby powiększyć