PARTNER SERWISU
ythhmmew
7 8 9 10 11

Gwiazdy przyszłego tygodnia

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 19 lipca 2009 21:58:15
Witam bom tu po raz pierwszy!

Na Congorze many formacje objecia hossy na tygodniowym.
Bobas, na Tritonie widze zejscie do srednich na tygodniowym czyli 3zł.
Lotos po małej korekcie powinien testowac maksima tegoroczne.

ps Fajne rzeczowe forum. Będe zaglądał
Albo my ich, albo oni Was.

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 19 lipca 2009 22:38:18
Bobass napisał(a):

Chciałbym żeby Hardex w końcu się odbił choć zdaję sobie sprawę że stagnacja może jeszcze trochę potrwać.

Mnie do Hardexu zniechęca IDM w akcjonariacie. Wiemy już co to za koledzy. Wiem, że będą ode mnie sprytniejsi, oddaję im więc pole. Możliwe, że takich jak ja jest więcej i możliwe, że stąd te ich szorowanie dna.

Co oczywiście nie oznacza, że Hardex znacząco nie wzrośnie. W tej kwestii się nie wypowiadam.

Bobass
0
Wpisów: 78
Wysłane: 20 lipca 2009 00:22:13
wujek_staszek napisał(a):

wujek, przecież Triton nie zjechał poniżej 3.19 w zeszłym tygodniu

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 20 lipca 2009 00:24:12
enforces napisał(a):
Pitufo napisał(a):
Ja liczę, że w przyszłym tygodniu odpali nam Hardex Whistle

oj tak... szczególnie ze mamy nowe dno. czyżby BBi capital się kapnął że my się kapneliśmy że wywalają z automata po 34?

dziś mnie ubrali na petrolu po 46 i się wkurzyłem. ale jak znajdą (o ile znajdą) ropę to kosmos. tylko coś wolno wiercą

Co do tego Petrola,to uważajcie.Jak pojawi się na parkiecie spółka Kulczyka,to tak jakby konkurencja.Już to widzę,dwie chabety konkurujące o zdziesiątkowany przez bessę portfel drobnego inwestoraangry3 .Nie za różowo to wygląda.
No i najważniejsze.Jak już to wypompują i dowiozą,ciekawe za ile sprzedadzą.
Ten biznes ma cień szansy na sukces,pod warunkiem,że nie pogłębi się ta recesja.A tego nikt nie może zagwarantować.
"Fortuna favet fortibus"

szooler
0
Wysłane: 20 lipca 2009 00:29:08
nocnygracz napisał(a):
Bobass napisał(a):

Chciałbym żeby Hardex w końcu się odbił choć zdaję sobie sprawę że stagnacja może jeszcze trochę potrwać.

Mnie do Hardexu zniechęca IDM w akcjonariacie. Wiemy już co to za koledzy. Wiem, że będą ode mnie sprytniejsi, oddaję im więc pole. Możliwe, że takich jak ja jest więcej i możliwe, że stąd te ich szorowanie dna.

Co oczywiście nie oznacza, że Hardex znacząco nie wzrośnie. W tej kwestii się nie wypowiadam.

IDM w akcjonariacie?!A szkoda.Hardexu!
Ja dziekuję.
"Fortuna favet fortibus"

szooler
0
Wysłane: 20 lipca 2009 00:32:32
Bobass napisał(a):
Według mojej oceny najbliższy tydzień da zarabić na:

Triton: wzrost do okolic 3.6-3.8, obniżenie kursu uważam za tymczasowe
ABM: powrót do co najmniej 8.5, lekka korekta powinna się zakończyć i liczę że wyskoczy powyżej 9
Cashflow: rozpoczął się wzrost, w zasięgu 2.6-2.7

Cashflow mam na oku.I Inwestcon już od jakiegoś czasu. ;)
"Fortuna favet fortibus"

Bobass
0
Wpisów: 78
Wysłane: 20 lipca 2009 00:40:56
szooler napisał(a):
nocnygracz napisał(a):
Bobass napisał(a):

Ja dziekuję.

Jest IDM ale jest też i ponad 20% pakiet skarbu państwa o czym nie powinniśmy zapominać. Choć teraz mi taki czarny scenariusz przyszedł do głowy: co by było gdyby pękł opór na 33? ile nasz HDX może zjechać, podejmie się ktoś jakiejś konstruktywnej oceny?

szooler
0
Wysłane: 20 lipca 2009 00:45:44
TheBlackHorse napisał(a):
Bardzo ciekawie z technicznego punktu widzenia wygląda sytuacja na PowerMedia i Polrest...
Czas pokaże...

Powermedia?Mam nadzieję,że po odblokowaniu akcji nie będą zmuszony do uśredniania ponizej 2 zł blackeye .Chociaż ,gdyby do takiej sytuacji,hipotetycznie doszło (co mi pozostaje) uśredniałbym aż miło.Whistle .Zarząd nieco namieszał z tym skupem,88 % redukcja była.angry3
Polrest?rzucam okiem na wykres...hmm może być,że się wyklaruje w ciągu 2,3 tygodni.wave
"Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 20 lipca 2009 00:47

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 20 lipca 2009 00:52:06
Bobass napisał(a):

Jest IDM ale jest też i ponad 20% pakiet skarbu państwa o czym nie powinniśmy zapominać. Choć teraz mi taki czarny scenariusz przyszedł do głowy: co by było gdyby pękł opór na 33? ile nasz HDX może zjechać, podejmie się ktoś jakiejś konstruktywnej oceny?

Opss!! W takim wypadku nawet mój symboliczny pakiet zmienił by właściciela.
Oceny spadku się nie podejmuje.

wujek_staszek
0
Wysłane: 20 lipca 2009 00:52:19
Bobass napisał(a):

wujek, przecież Triton nie zjechał poniżej 3.19 w zeszłym tygodniu

Może źle sie wyraziłem. W rozkładzie tygodniowym widzę wsparcia (średnie) w okolicach 3zł i tam widzę zjazd kursu. Dodatkowo tam mamy sma200 na rozkładzie dziennym.

szooler
0
Wysłane: 20 lipca 2009 00:56:44
Bobass napisał(a):
szooler napisał(a):
nocnygracz napisał(a):
Bobass napisał(a):

Ja dziekuję.

Bobass,czy ty mnie nie bierzesz pod włos?Spadłby poniżej 30,ale nie niżej jak 26 zł.
Jeśli masz czytelny wykres,pociągnij linie od lokalnego dołka z sierpnia 2008 i w ten sposób ustalisz gdzie sięga dolne ramię.
"Fortuna favet fortibus"

nocnygracz
0
Wysłane: 20 lipca 2009 02:50:19
Jeśli rynek uwierzy w hosse, IDM powinno też przynieść ponadprzeciętne zyski. Zobaczymy jak WIG będzie sobie radził, może nie jest to kwestia już tego tygodnia, chociaż, kto wie?

Grać na tych samych akcjach co IDM mi do końca nie odpowiada, ale już kupować samo IDM - może być.
A jeśli Hardex się odbije od dna, pośrednio - poprzez IDM - też na tym zarobię :)

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 20 lipca 2009 23:01:03
To jeszcze PWR poproszę blackeye .
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

enforces
0
Wpisów: 1 506
Wysłane: 20 lipca 2009 23:05:39
a ja dziś kupiłem PPWK
obstawiam tam wybicie. dziś znaczące ruchy i wolumen o wiele wyższy niż zwykle

spekulacyjny petrol coś powinien pokazać. niedługo opróbują wszystkie odwierty będzie wiadomo na czym krauze i akcjonariusze stoją. krauze zastawił majątek [ktoś tutaj pisał] a więc stawia wszystko na petrola. ryzykuje. ale chyba wie co robi
Edytowany: 20 lipca 2009 23:07

TheBlackHorse
1
Wysłane: 20 lipca 2009 23:12:49
A, zapomniałbym! Na VST chyba już czas? Ten albo przyszły tydzień binky .

TheBlackHorse
1
Wysłane: 20 lipca 2009 23:14:19
enforces napisał(a):
a ja dziś kupiłem PPWK

spekulacyjny petrol coś powinien pokazać. niedługo opróbują wszystkie odwierty będzie wiadomo na czym krauze i akcjonariusze stoją. krauze zastawił majątek [ktoś tutaj pisał] a więc stawia wszystko na petrola. ryzykuje. ale chyba wie co robi

Ciekaw jestem czy to prawda z tym majątkiem Think . Ma ktoś jakieś sprawdzone informacje?

SlawekW
0
Wpisów: 878
Wysłane: 20 lipca 2009 23:14:30
Czy ktos jeszcze wierzy w "sell in May and go away"? :)
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....
Edytowany: 20 lipca 2009 23:14

nocnygracz
0
Wysłane: 20 lipca 2009 23:44:33
enforces napisał(a):
a ja dziś kupiłem PPWK

Jeśli MNI ma jeszcze PPWK dużo dokupić, nie pozwoli na duży wzrost. Nie sprawdzałem ile jeszcze mają do kupienia, ale jeśli ktoś chce wejść, proponowałbym uprzednio sprawdzić.
Edytowany: 20 lipca 2009 23:44

wujek_staszek
0
Wysłane: 21 lipca 2009 08:09:10
nocnygracz napisał(a):
enforces napisał(a):
a ja dziś kupiłem PPWK

Jeśli MNI ma jeszcze PPWK dużo dokupić, nie pozwoli na duży wzrost. Nie sprawdzałem ile jeszcze mają do kupienia, ale jeśli ktoś chce wejść, proponowałbym uprzednio sprawdzić.

A to nie oni kupili od Zientary?

enforces
0
Wpisów: 1 506
Wysłane: 21 lipca 2009 09:59:59
nocnygracz napisał(a):
enforces napisał(a):
a ja dziś kupiłem PPWK

A to nie oni kupili od Zientary?

kupili i to 10% drożej niż cena rynkowa. więc nawet jak MNI bedzie kupowało to ma 10% zapasu na zwyżkę ceny. 1,34 kupili od niego, a teraz jest 1,20

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

7 8 9 10 11

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,473 sek.

hyntvksf
xvzenybj
eboiekvw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ncftnxvy
gurckoqv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat