jyrlhmfd
PARTNER SERWISU
Cash

Cash

Ostatnie 10 wpisów
nocnygracz napisał(a):
Cash napisał(a):
Niech szeroki rynek będzie z nami :] załadowałem się wczoraj więc jestem happy...
jakby tak przyciągnęło kapitał z Karena i komputrona Pray

Jako akcjonariusz Boryszewa mówię stanowcze NIE kapitałowi z "Karena i komputrona".
Nie wpadłem tutaj na 2 tygodnie.

Na szczęście, jak sadzę - za wysokie progi ...

Jak nie wpadles na 2 tygodnie to nie powinno ci to przeszkadzac.
Ja tez nie jestm na 2 tyg w tej spolce i nie jestem tu pierwszy raz ale kupuje dna i sprzedaje szczyty, a przynajmniej sie staram i kapital z karena i kompa by nam tu ladnie dal zarobic a pozniejsza korekta pozwolilaby sie odkupic na nizszym poziomie...
a samo wskoczenie na wyzsze poziomy nie oznacza ze nie zostana one utrzymane :]
takie moje przemyslenia
Im szybciej zrozumiesz, że nie jesteś nieomylny tym szybciej zaczniesz zarabiać.

To nie jest rekomendacja!!

Niech szeroki rynek będzie z nami :] załadowałem się wczoraj więc jestem happy...
jakby tak przyciągnęło kapitał z Karena i komputrona Pray
Im szybciej zrozumiesz, że nie jesteś nieomylny tym szybciej zaczniesz zarabiać.

sbyszek napisał(a):
nieładnie mi to wygląda. Po wsparciu na 1,9 to następne powinno być na 1,8.

Ja bym bardziej patrzył na poziom 1.97-1.91 który jest oporem po luce ostatniej. Poziom 1.96 nabrał dzisiaj nowego znaczenia, jeśli nie spadniemy niżej to będzie bardzo dobrze.
Ogólnie coraz ładniej to wygląda, dzisiaj mamy szpikulec na nie najgorszym obrocie, chociaż 200k więcej by nie zaszkodziło. Pozytywnym sygnałem wg. mnie będzie wyjście ponad 2.01 czyli całkowicie poza poprzednią lukę. W okolicach 1.96 kurs zatrzymywał się trzykrotnie.
Jutro może być ciekawie na wykresie :] ale nie koniecznie dobrze :P

Takie moje 3 grosze :P

jak zazwyczaj ksztaltuja sie kursy PP w stosunku do ceny akcji? bo nie znalazlem nigdzie takiego info a doswiadczenia w tym nie mam zadnego

terran napisał(a):

no tak wiadomo ze tak lepiej ale pytanie czy to jeszcze zjedzie w dol czy juz nie... ja kupilem i usrednilem do 1.3 wiec juz to tak zle nie wyglada. z 2 strony nie gram na dudzie tylko inwestuje wiec poczekam z wyplata kasy 1-2 lata.

tak wiem ale ja się nauczyłem na kontraktach grać i tam trzymam ciasne stopy i to samo robię na gpw, jak na razie wychodzę na tym dobrze, a jak się odbije to trudno, lepiej nie zarobić bo tu okazja się znajdzie zawsze niż tracić zdrowie w nerwach i pieniądze.
dlatego dziwie się dlaczego tak dużo ludzi pisze na tym forum o uśrednianiu

ja bym mimo wszystko poczekał do po świąt, dzisiejsze zamknięcie wyjaśni sporo...jak na razie wygląda ładnie, ale jak się zamknie niżej to może być kolejny rajd w dół..

ps. po co uśredniać? nie lepiej było zamknąć pozycje i odkupić się po niżej? albo przerzucić kase gdzie indziej?

Ja czekam na osiagniecie poziomu domniemanej emisji (1,10 nie bijcie jak sie myle) i dopiero wtedy zajme sie przygladaniem dokladniej tej spolce pod katem zakupu.

Jak na razie jako osoba powiazana z branza miesna moge powiedziec ze na hurtowniach ruch sie zwiksza u nich i ogolnie nastroje panowie maja dobre.. wiec chyba cos z tego bedzie

50% retrace??

jak dla mnie bardzo prawdopodobne po takim mocnym wybiciu...
tylko ten spory wolumen nie pasuje mi tu .... trzeba poczekac na dno kanalu :D

Cytat:
Doświadczenia nie mam, ale chce je zdobyc tak szybko jak się da- narazie wziąłem sie za studiowanie Murphy'ego i jego rynków, ale wiem, że to za mało...

jaki mógłbym być następny mój krok jesli chodzi o zdobywanie wiedzy ?
btn

olej analize miedzyrynkowa... obecnie rynki sa rozsynchronizowane.... takie drobne spostrzezenie z forexu...

ale za to jego AT jest niezla, tak samo shwagera, mozna tez nad psychologia popracowac, troszke ekonomii tez nie zaszkodzi ( polecam begga), a pozniej polecam Dynamic Trading,
i forum http://www.forexfactory.com tam jest sporo tematow z systemami AT pod forex, ale na rynkach akcji tez sie niektore sprawdzaja

Jak chcesz sie przeszkolic z AT to polecam forex, duze ryzyko ale czeste tranzakcje i mozna szybko nabrac doswiadczenia... ale odradzam granie realna kasa na poczatek... ja tak stracilem sporo, ale sporo mnie tez to nauczylo, gracze forexowi nie na darmo mowia ze pierwsze depo trzeba stracic i dopiero sie zacznie grac jak nalezy :]

doswiadczenie na rynku moje to 2 lata

ps. jesli chcesz jakas literature to odezwij sie na pw

Cytat:
Malkiel "Błądząc po Wall Street"

wg mnie tylko jako ciekawostka, zalozenie ze rynek dyskontuje wszystko jest zalozeniem AT zreszta shwager ladnie to wyjasnil u siebie w ksiazce, a z doswiadczenia wiem ze im wyzszy tytul naukowy ma autor ksiazki tym wieksze bzdety pisze i najlepiej czytac tych co sa praktykami a nie teoretykami... nie wykluczam ze sie myle

Swierszczu napisał(a):
cela22 napisał(a):
Swierszczu napisał(a):
cela22 napisał(a):
Swierszczu napisał(a):
Wczoraj mialem 1000k GANTA sprzedalem (z smiesznym 1% zyskiem) na FIXIE aby kupic dzisiaj CROPPA.. Zrobilem to i bardzo zaluje, ale gleboko wierze ze 2.00 bedzie tutaj jeszcze w tym tygodniu o ile USA nie zrobi nic nie milego jutro gdy nasz banan nie pracuje..

jakiego znowu croppa?

Mialo byc CCORP'a*

uwazasz ze warto wchodzic w lccorpa juz po takim wzrosnie przy 1.9 praktycznie z cena docelowa na 2? Troche smieszny stosunek ryzyka do zysku moim zdaniem. W lcc to mozna bylo wchodzic w przedziale 1.5-1.7 z cena docelowa na 2 to jeszcze

Jasne ze warto do kreski dobic musi aby sie od niej obci, zwykla AT

Zarobilem w ciagu 2 dni 7% mysle ze warto bylo.. nie porównoje do tego do np lokaty na ktorej taki procent mialbym po roku hahaha

to samo u mnie ;] teraz by bylo fajnie jakby spadlo znowu do lini dolnej i dopiero sie wybilo ponad ;] ale poczekamy zobaczymy, jak bedzie przekonujace wybicie ponad 2 zl to przemysle wejscie jeszcze.

btw. Witam to moj pierwszy post Watchdog kawal dobrej roboty z tym portalem ;]

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 7 października 2010 06:37:24
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,340 sek.

wmfjpves
itdezqzu
ydsavmix
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 261,87 zł +386,31% 97 261,87 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 113,17 zł 242,55% 125 018,33 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 544,87 zł 22,63% 24 665,61 zł
jrhvvcum
szoqcsuw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat