PARTNER SERWISU
ailktwpt
maksimus

maksimus

Ostatnie 10 wpisów
Nic dodać, nic ująć. Wszystko w poniższym linku:
allegro.pl/show_item.php?item=...
Pozdrawiam

Chętnie wymienię się książkami. Poszukuję pozycji: "Analiza price action: trendy" Al Brooksa, bądź "Harmonic Trading" Macieja Żelaznego.
Za jedną sztukę gotów jestem oddać 4:
"Trader Vic" Victora Sperandeo, "Liczby Fibonacciego" Roberta Fischera, "Systemy transakcyjne" Joe Krutsingera i czwarta do wyboru: "Rynek opcji", "Krótka sprzedaż", "Zasada nr 1".
Pozdrawiam.

Tak jak mój przedmówca poszukuję tej pozycji- nowa bądź używana

Sprzedam książki, które nie są mi już potrzebne allegro.pl/gielda-zestaw-ksiaz... Pozdrawiam

Obecnie z chęcią wymienię się na któreś z książek:
Międzyrynkowa analiza techniczna- Morphy
Kiedy Sprzedawać Akcje- Cassidy
Szaleństwo, panika, krach. Historia kryzysów finansowych- Kindleberger
Łajdak na giełdzie- Leeson.
Sam mam na wymianę:
Giełda. Podstawy Inwestowania- Zaremba
Rynek Opcji- Baird
Systemy transakcyjne- Krutsinger
Liczby Fibonacciego- Fisher
Inwestowanie w Internecie- Patel
GG 39416690
Pozdrawiam.

Mi pasuje ;) Reszta na priv, bądź gg298348. Pozdrawiam!

Na Komara z chęcią, Eldera mam, Fischer może być- Baird także. Napisz które z moich chcesz. Za te 3 oddam 4. Jak Ci tam pasuje?

Z chęcią wymienię się książkami, które kiedyś przeczytałem i teraz tylko leżą na półce: "Systemy transakcyjne" Krutsingera, "Inwestor jednosesyjny" Bernsteina, "Giełda-Podstawy inwestowania" Zaręby, oraz "Inwestowanie w internecie" Patela, na takie, które mnie ominęły. Książki są w stanie bardzo dobrym- jedynie okładki w troszeczkę gorszym- i to nie wszystkie. Czekam na propozycje-interesują mnie tylko książki w nienagannym stanie.

Póki co wybicie nie zostało jeszcze zanegowane- znowu dobierałem 4,44.

Technicznie spółka wygląda bardzo dobrze. Po przebiciu oporu 6,95 na bardzo dużym wolumenie, nastąpiła korekta przy zmniejszonych obrotach i skuteczna obrona nowego wsparcia. Okolice 7zł powinny służyć do zwiększania posiadanych pozycji. Od połowy lutego spółka znajduje się w kanale wzrostowym.

dolarman napisał(a):
Czyżby niektórym brakowało dzisiaj cierpliwości?

Normalna rzecz- lekka korekta, którą ja wykorzystałem na dokupienie, broniąc nowego wsparcia. Kurs 4,47

Wolumen tylko potwierdza wiarygodność wybiciathumbright

Taurus80 napisał(a):
Dla mnie najwazniejszy opor to 4.98 reszta sie nie liczy poki tego nie przebijemy caly czas bedzie konslidacja.
Zastanawia mnie rpzyczyna tego wzrostu jedno to ze konsola trwala dlugo i czas sie ruszyc ale jeszcze cos jest na rzeczy, na info o przejeciu chyba za wczesnie ale kiedys slyszalem ze Jutrzenka stara sie o dofinansowanie na rozbudowe zakladu w Bydgoszczy i chyba jakos do konca marca mialo sie rozstrzygnac wiec kto wie.
Cos jest na rzeczy i w tym roku czeka nas pare pozytywnych wiadomosci.

Minimalny zasięg wybicia z trójkąta, który tworzył się już od października daleko przewyższa zakładany przez Ciebie poziom, czyli maksimum z 3 listopada- 4.98.

Jeszcze nie zacząłeś grać, a już jesteś niecierpliwy. Jeśli nie zmienisz tej przywary, to nie masz czego szukać na giełdzie. To dopiero początek...
Patrząc na wykresy spółek które bardzo podskoczyły kierujesz się złymi emocjami (żal, że nie kupiłeś więcej, lub, że wcale nie kupiłeś). Nie będziesz mógł się skupić na tym co masz zrobić, będziesz zdekoncentrowany- kolejny powód by popłynąć- bynajmniej nie z prądem.
Kolejna sprawa- nie gra się za cudze, czy pożyczone pieniądze, zwłaszcza bez doświadczenia. Mam tu na myśli wiele straconych pieniędzy, zszargane nerwy, nieprzespane noce, ciągłe przemyślenia, upór w dążeniu do celu, itd. Zanim coś zyskasz- dużo stracisz.
Pytasz o sens gry na giełdzie? Jeśli tego zasmakujesz, zrozumiesz i pokochasz, to jesteś na dobrej drodze.
Z tego co piszesz: "czytam niby analizę techniczną murphygo ale jestem dopiero na formacjach i zaczołem czytać zawód inwestor eldera" wnioskuję, że nie do końca przykładasz się do tego, do czego zamierzasz. No, ale książeczki jak najbardziej w porządku- polecam! Pozdrawiam i życzę aby Tobie się udałothumbright

Mnie również udzielił się ten optymizm, dlatego trochę pomogłem przy jedzeniu batona na 4,33.

Pewnie tak, bo w tygodniu zawsze znajdę czas na kilka partii- w zasadzie to gram po kilka godzin na raz, z reguły na 3 minuty. Zauważyłem, że ranking na kurniku jest najczęściej odzwierciedleniem mojej formy psychicznej, co ma ogromne znaczenie przy grze na giełdzie. Wiem kiedy nie mogę grać- gdy jestem rozdrażniony, mam jakieś problemy, jestem niewyspany. Czy chcę, czy nie chcę, to wtedy nie potrafię przebić pewnego poziomu, odpowiadającemu mojej normalnej formie. Ba, nawet dzieje się coś gorszego- ranking spada jak szalony, a ja chcę się odegrać i dalej nie idzie. W końcu przychodzi opamiętanie: jak ja mogłem tak grać, jak mogłem dopuścić do takiej obniżki rankingu, jak mogłem grać skoro mi nie szło, dlaczego grałem skoro każda kolejna partia działała na mnie frustrująco, dlaczego grałem skoro ledwo widzę na oczy z przemęczenia, itd.d'oh! W przeciwieństwie do giełdy- dobrze, że to nie była gra na pieniądze. I wnioski:Think graj tylko wtedy, gdy jesteś w optymalnej formie psychicznej zarówno w szachy jak i na giełdzieAngel

A mój nick na kurniku to maksimus13. W realu gram przeszło 17 lat z różnymi przerwami. Z wiekiem doszło do mnie, że z szachów nie będzie kokosów, dlatego obecnie numerem 1 jest giełda- ona stała się celem i sensem w moim życiu.

W ostatnim czasie wsparcie trendu średnioterminowego zostało trochę naruszone. Wywalanie papieru na całego, AD ciągle zniżkuje. Zauważyłem sprytne zagrywki kursem od kilku sesji, gdyż ten walor mam pod obserwacją-jestem przekonany co do spadków. Od 2 miesięcy kanał spadkowy, wzrosty przy niskim wolumenie- spadki przy większym. Dochodzi do tego sytuacja na szerokim rynku.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 22 lipca 2025 12:56:20
Liczba wpisów: 18
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,236 sek.

zdthzkqm
sidkhcvr
lowdmxei
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
btupiyge
keduqtqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat