Temat:
HAWE
no fundamentalnie to wygląda dobrze po za podwyższeniem kapitału zakładowego spółki o 2 mln, cena emisyjna 1 zł, stąd też spadek wczorajszy akcji.
|
Temat:
HAWE
Technicznie to źle wyglądało na końcu marca, kiedy RSI był wykupiony, pojawiła się gwiazda wieczorna, następnie potrójny szczyt, kolejno dywergencja z RSI i wolumenem, a ponad to wskaźnik Fibonacciego (0.618 całości korekty). W tej chwili RSI wchodzi w obszar wyprzedania, cena znajduje się na linii trendu. Poczekać na jakiś sygnał poważniejszy i kupować. Weźcie pod uwagę, że Hawe te spadki notuje na wyjątkowo niskim wolumenie... spada bo spada poważniejsi gracze czekają jeszcze bo wiedzą, że ludzie w panice zaczną wyprzedawać akcje (wczoraj pierwsza fala, podejrzewam że linia trendu zostanie przebita i kolejne wyprzedaże. A później za jakąś ładną cenę, taką w przedziale 3.20 - 3.30 zaczną skupować. Nie sądzę aby walor miał zanurkować poniżej poziomu dołka z początku lutego. Szczerze mówiąc liczę na to, że ten scenariusz się nie spełni i akcje będą skupowane już teraz... bo sam je posiadam i żałuję, że tak bardzo wierzyłem we wzrosty gdy widziałem sygnały sprzedaży - teraz bym właśnie skupował po lepszej cenie, no ale cóż, człowiek uczy się na błędach czyż nie? :)
Fundamentalnie wygląda to dobrze, wskaźniki ceny do zysku itd fajne. Sądzę, że ludzie czekają co się wydarzy jak już zostanie rozstrzygnięty wynik walki o Dialog, ale cóż.. jak już będzie rozstrzygnięcie to będzie za późno :D Bo jak to niektórzy słusznie mówią, na giełdzie kupuje się plotki a sprzedaje fakty.
|
Temat:
HAWE
Jeżeli Żak wejdzie jak większościowy akcjonariusz to tak się pewnie stanie, ale czy coś to zmienia? :) ważne, że akcje rosną, tylko czy ktoś zastanawiał się dokąd dolecą? mój cel 5,4 :)
|
Temat:
HAWE
Myślę, że niewiele osób wie co powiedzieć o tej spółce... grono z nas (akcjonariuszy) liczy na wywiązanie się z obietnic spółki, co przełożyłoby się na pokaźne zyski, ale podejrzewam że tak naprawdę to niewiele osób jest pewnych tego, że tak się stanie :) Osobiście uważam, że spółka jest godna co najmniej zainteresowania a w dłuższym okresie czasu przyniesie pokaźną stopę zwrotu (a jak ktoś kupował za niecałą złotówkę to już się cieszy z ogromnych zysków). Jak dla mnie to realizacja projektu idzie w dobrym kierunku, spółka nie ma problemu z pozyskiwaniem kapitału, a połączenie z Sferii jest kolejnym plusem.
|