Do NFI Victoria trafił prezes J&S Energy
|
|
Temat:
JWCONSTR
|
|
Temat:
JWCONSTR
|
|
opennetpr napisał(a):Jesteś przy górnym ograniczeniu kanału, tam będzie opór czyli podaż, poczekaj aż rynek się zrównoważy w krótkim terminie, jak zobaczysz wybicie dołem wywal natychmiast bo rynek może przestrzelić w drugą stronę. Zobaczysz czy się zrównoważy po spadku wolumenu w krótkim terminie, będzie to oznaczało, że dochodzi do granic i coś będzie musiał zrobić, albo tę granicę przebić albo się poddać, jak się podda, to może spróbować przetestować dno ale nie wiadomo czy krótko, średnio czy długotermionwe, dopiero jakby nie udało się dna walnąć to myślę, że była by szansa na mocne wybicie. Artykuły typu czy rynek mieszkaniowy ożywa ? , coś będzie musiał zrobić, albo tę granicę przebić albo się poddać, Tak bym to napisał, że to trzeba zrobić. OK! jak zobaczysz wybicie dołem wywal natychmiast bo rynek może przestrzelić w drugą stronę. "-) Każdy ma swój systemik "-) coś będzie musiał zrobić, albo tę granicę przebić albo się poddać, "-) Tak bym to napisał, że to trzeba zrobić. "-) hahahahhahahhha Jeszcze raz dzięki ! papa!
|
|
To jest ogólna analiza , i nie dotyczy chyba wyłącznie JWConstruction.
Jutro przypuszczam bedzie ponad 7,xx
Dzieki !
może Ktoś zrobi i wklei jakiś wykres i opis
pozdrawiam
baskerville
|
|
addi napisał(a):Baskerville napisał(a):Hehehe ..........w takim razie JWC będzie budował banki baskerville A po co budować banki? Zwróć uwagę np. na ToyotaBank, jeden z lepszych w rankingach. A teraz odpowiedz uczciwie czy widziałeś gdziekolwiek oddział tego banku? Deweloperka , to nie jest osiedlowy bazarek , gdzie ludzie kupują bo jest tanio. Takie ograniczanie JWConstruction , wyłącznie do budowania mieszkań jest Twoim brakiem ---------------informacji, albo -------------- się ośmieszasz ? Polecam archiwum ! Szukaj informacji o apartamentach , hotelach i kompleksach wypoczynkowych z 4 **** na Morzem Czarnym.
|
|
Tym razem juz na powaznie ! Dla speców od AT.
Czy ta opinia ma podstawy do takiego twierdzenia, czy może wnioski są mylne:
_"ja bym tego nie kwalifikował jako podwójne dno, raczej złożoną odwr.RGR i dziś przerwanie linii szyi, przebicie poparte obrotami "
_"nie ma bata, to nie W, no chyba że ja mam cos z oczami, po czasie okaże się co to było, najgorsze rozwiązanie to zwykla korekta jako zygzak do 7,2-7,5 i na tym koniec"
_"wszystkie 4 pkt zostały zrealizowane, a 4pkt nawet dzisiaj, ja to tak widzę (wykres liniowy) pkt 1czyli pierwsze minimum (lewe ramię) pod koniec października ok.5,80 2 pkt głowa z dołkiem koniec grudnia ok.4pln 3 pkt wzrost pod 7pln i spadek pod 4,50 w połowie lutego jako prawę ramię 4 pkt linia szyi dzis przebita na zwiększonym vol. linię szyi prowadzę po szczytach z koniec października, koniec stycznia i ostatni szczycik z ok.10 marca i jeszcze jedna ciekawostka, jak poprowadzimy dwie lekko nachylone w dół linie równoległe to mamy kanał z którego dzis wyszliśmy (po dołkach i górkach) "
|
|
addi napisał(a):He he he ... komu ten JWC ma budować mieszkania w sytuacji gdy banki nie udzielają kredytów? Okazja do ewakuacji ... i tyle. Hehehe ..........w takim razie JWC będzie budował banki baskerville Twoja Kasa ! Twoje ryzyko !
|
|
Witam Nie mam żadnej nowej informacji , ale to kolejny dzień JWC na PLUSIE ! Potwierdza to o czym napisałem wcześniej LITERA "W" na AT szkoda tylko , że spece od AT nie mają ochoty na odrobinę słów żeby potwierdzić lub zaprzeczyć lub ...............szkoda Muszę poradzić sobie sam !? pozdrawiam I  LODZ
|
|
Temat:
MAKOLAB
Polski rynek internetu wart 7 mld dolarów - Google
23.3.Warszawa (PAP) - Polski rynek internetu jest wart 7 mld dolarów, a rynek internetowej reklamy prawie 1 mld dolarów - poinformował w poniedziałek prezes Google na region EMEA (ang. Europe, the Middle East and Africa) Nikesh Arora.
Arora powiedział, że polski rynek internetu to "prawie 40 mln ludzi, niemal 50-proc. penetracja internetu (na 100 mieszkańców prawie 50 ma dostęp do internetu - PAP), 7 mld dolarów wartości". "To bardzo dobry rynek z punktu widzenia reklamy" - podkreślił.
Zaznaczył, że w Polsce jest dużo firm, które jeszcze nie mają dostępu do sieci.
"Dlatego uważam, że długoterminowe oczekiwania co do tego rynku są nawet wyższe niż względem innych rynków, które być może są bardziej nasycone (istnieje na nich większy dostęp do internetu - PAP)" - podkreślił.
Arora dodał, że na świecie dostęp do internetu ma 4,5 mld osób, co stanowi ok. 20 proc. populacji świata. Ta grupa wytwarza ok. 90 proc. światowego PKB - zaznaczył.
Podczas poniedziałkowej konferencji dot. innowacji i rozwoju internetu Arora powiedział też, że Google spodziewa się, iż w najbliższej dekadzie do 4,5 mld ludzi dołączy kolejny miliard osób, które będą podłączone do sieci za pomocą komputerów PC i telefonów komórkowych.
"Dzisiaj internet ma wpływ na reklamę, media, telewizję i wydawnictwa. (...) Firmy, które nie zaadaptują się do korzystania z internetu, będą wyeliminowane z rynku" - dodał. (PAP)
|
|
Witam . dzisiejszy wzrost jest nawet ładny , ale mam pewien niedosyt patrząc na konkurencje Orcogroup czy Immo Mimo to czekam na ten dzień / wzrost kursu na 1 sesji +30 % / pozdrawiam Jakiś problemik z kursem na pasku ,
|
|
Temat:
TRION
Dzisiaj na forum bankiera TRION jest naganiany przez członka SIM.
Trion C/Z 6,10; C/WK0,29 Spółka pomomo kryzysu radzi sobie całkiem nieźle. Branża ta będzie miała w czasie recesji spory portfel zamówień, bo przecież jeżeli nie będzie dużo nowego budownictwa, stare będzie trzeba remontować, czyli stolarka okienna + ocieplenia będą miały dalej rację bytu, przy wysokich kursach walut, eksport ma sie nieźle dlatego produkcja zarówno w Polsce i Czechach będzie opłacalna, Polecam!! Ps. cen docelowych nie podaję, jedank Prezes Zarządu w wypowiedziach piątkowych w CNBC mówił o zainteresowaniu wejść funduszy private equity z emisją akcji po 2 zł?
|
|
Temat:
MAKOLAB
Muszę to napisać Im wiecej szukam informacji o tej spółce , to coraz bardziej mi się podoba . Ocena nalezy do Was. Wklejam informacje oszczędzając wam czasu. Oto nastepne , System obliczeń finansowych w Niemczech i w Hiszpanii (27)[2008-07-10] MakoLab wprowadza wykonany przez siebie system obliczeń finansowych (kredyty i leasingi) w Niemczech oraz poszerza usługę dla Hiszpanii. System został zintegrowany z witryną marki Renault w Niemczech i poszerzony o witryny Dacia w Hiszpanii. System obliczeń finansowych we Francji i Italii (28)[2008-06-12] MakoLab wprowadza wykonany przez siebie system obliczeń finansowych (kredyty i leasingi) we Francji i we Włoszech. System został zintegrowany z witrynami marki Renault w tych krajach. Wdrożenie systemu Business Intelligence (30)[2008-05-22] MakoLab S.A. otrzymał zamówienie z Cefic Polska Sp. z o.o, firmy będącej częścią międzynarodowej firmy Simon Ivanhoe – zarządcy 14 centrów handlowych z całej Polski – na wdrożenie systemu informatycznego typu Business Intelligence z wykorzystaniem oprogramowania Business Objects firmy SAP. Zamówienie jest rezultatem partnerstwa MakoLab z Business Objects (SAP). Wdrożenie systemu obejmie jego zintegrowanie z systemem ColDis – autorskim rozwiązaniem MakoLab wspierającym procesy zarządzania centrami handlowymi i użytkowanym przez Cefic.
|
|
Czy mamy do czynienia z literą W ? Jeżeli tak to liczę na wzrost Średnia jednostkowa cena nabycia akcji przez JWC wyniosła 6,80 zł. Jeszcze trochę "inwestorów " odda poniżej tej ceny ( DT ) , ale pozostali będą czekać wyżej - 7,20 - 8,00 . Nawet do 30,00 ( tak jak ja  ) a moja srednia to 5,58 .
|
|
Wiedeń na zakończenie 0,95 Euro  X 4,62 Jutro zobaczymy 4,50 .
|
|
Dzieki za tą wypowiedź , przeczytałem z uwagą Znam opinię WD , Mam nadzieję , że spece od AT coś podpowiedzą. w roku 2009 wierzę w deweloperów jutro odpał na immo 4,50 na otwarciu!
|
|
Witam! Wiem , że jest tu kilku specjalistów od AT. Czy mogę prosić o AT dla JWC w roku 2009. pozdrawiam.
|
|
wzrost o 17 % dla IMMO oznaczało by  0,92  czy jest to możliwe ?
|
|
Mam trochę pp JWC , raz już mnie wkurzył i wywaliłem bez żalu (11.2008) i od pewnego czasu znowu mam i postanowiłem trzymać cierpliwie do 8,00 Może latem tam dotrze
|
|
Niestety , jutro nie zobaczę notowań ,  podróż służbowa  . To może ustawić S na 3,81 ?
|
|
Temat:
ECHO
konstef napisał(a):Jakos dziwnie sie zachowuje papierek, kurs w ostatnim czasie sie zwalil, ale wszystko sie na gieldzie zwalilo. obroty tez srednie, ktos zbiera ale malo zdecydowanie, bez pospiechu, w piatek troche zaszalał dwa razy po 300 000. Jak obstawiacie co dalej z Echem? Wtam! Krótkie info: Michał Sołowow zwiększył swój portfel Echo Investment SA 1.91 +1.058
|
|