Znowu 50k akcji sie przewalilo, jakies domysly ? Rynek spada a opn rosnie...
|
|
Bardzo trafna uwaga, i to mnie wlasnie martwi. Dywidenda raczej w celach "propagandowych" - moze chcieliby wyplacac dywidende x lat z rzedu (tylko co to za dywidenda 1gr:D)
|
|
ale rowniez ciekawe kto kupowal
|
|
magnat napisał(a):za społke przejmowana wg mnie zapłacono gdzieś ok. 4 mln za duzo, a jeszcze w ogole mam wątpliwośći czy to ma sens to przejecie jako takie.. Na jakiej podstawie sadzisz ze zaplacono 4mln za duzo? jakies wyliczenia ? Co do barier wejscia rowniez sie nie zgodze - owszem, sklep mozna zrobic bardzo szybko, lecz aby zdobyc zasieg, uzytkownikow, a zwlaszcza wypozycjonowac w google - to zajmuje duuuzo czasu.
|
|
OFE wywalały duzy pakiet akcji 23 lutego, czyli przed ogłoszeniem wyników i przed info o przejęciu opony.pl
|
|
Pare dni zimy wcześniej czy później nie rzutuje na sytuację spółki na rynku. Współczuję tym którzy zakupują akcje pod prognozę pogody albo pod kolejkę przed zakładem wulkanizacyjnymi :)
Spółka poszerza działaność (felgi) dostaje dofinasowania, rozpoczyna współpracę z warsztatami które montują opony - co dla wielu jest największym mankamentem kupowania opon przez internet. Ekspansja trwa w najlepsze i teraz tylko czekać aż się to wszystko rozkręci i zacznie generować $$$.
Naprawdę dobre wyniki to tylko kwestia czasu, a dokładniej wypozycjonowanie się w zagraniczych googlach.
|
|
w porę się załapałem - może jakaś spekulacja wracająca z PGE spojrzy łaskawym okiem na nasze Oponeo :)
|
|