|
|
Temat:
PEPCO
januszw napisał(a):Z tego co pamiętam to sypanie, a właściwie to poprawnie to jest sprzedaż przez ABB, to było dość dawno i z tego co pamiętam to w ok 40 zł odpowiedz niewlaściwa czyli pudło ,bardzo prosze o merytoryczne odpowiedzi . Jesteś peny, że następnej sprzedaży nie będzie. Nic nie czytałem, aby właściciel był już doskonałej sytuacji.
|
|
Temat:
PEPCO
januszw napisał(a):KrzysztofK napisał(a):Albo jakiś grubszy trup w szafie gnije... Czy Pepco miało jakiś biznes w Rosji ,tak tylko pytam, bo ja cały czas zastanawiam sie nad powodem spadku kursu o 60%? Powodem spadku jest sypanie akcji przez właściciela. Główny akcjonariusz ma gigantyczne problemy.
|
|
Temat:
ANSWEAR
W tym wątku Answear.com nie ma aktualnych notowań. Inne spółki na swoich wątkach mają aktualizowany kurs.
|
|
U mnie też zwrócona. Szkoda, że rozpoznawalna spółka wycofuję ofertę. Bardzo bym chciał, żeby wszystkie znane marki w Polsce były notowane na GPW.
|
|
Jak oceniacie warunki oferty? Drogo czy tanio?
|
|
Temat:
XTB
19r20 napisał(a):Kto prowadzi zapisy? Fragment prospektu: Cytat: Globalny Koordynator i Współzarządzający Księgą Popytu: J.P. Morgan
Współzarządzający Księgą Popytu: Pekao Investment Banking S.A. również jako Oferujący UniCredit Bank AG, Oddział w Londynie IPOPEMA Securities S.A.
|
|
Temat:
JSW
Cytat:Mam pytanko, czy pracownicy dostali po 382 szt? Tak mi wychodzi z analizy transakcji. To chyba zależało od stażu pracy w JSW.
|
|
Hiszpania i Włochy wprowadzają zakaz krótkiej sprzedarzy. Narazie nie na zawsze, ale mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu.
|
|
Serpico to ty aż do Września chcesz nas batożyć ?
|
|
serpico napisał(a):duuuuże spadki zaczynają się powoli....kierunek 19xx...
to ostatnia chwila na S w dobrej cenie Twoja pewność może cię zmylić. I oby tak było.
|
|
A ile baza będzie wynosić teraz i we wrześniu po odjęciu od wartości indexu dywidend spółek w skład niego wchodzacych ? Nie jest narazie znana ostateczna dywidenda min. z KGHM.
|
|
Krewa tylko w drugą stronę jest dużo trudniej dostrzec sygnały kupna.
|
|
Jeszcze dodatkowo występuje ujemna baza.
|
|
Macie to napisane chyba na trzeciej stonie : tutaj
|
|
Zmienio regulamin obrotu i teraz dla ozliczenia nie liczy się średnia z ostatniej godziny, tylko wartość instrumentu bazowego na koniec dnia.
|
|
Dzisiaj dzień wygasania kontraktów a tu taka cisza.
|
|
Temat:
JSW
pop napisał(a):Generalnie wg mnie wszystko powinno być w rękach prywatnych,a nie państwowych. Wojsko też.
|
|
Temat:
JSW
Jeśli chodzi o ścisłość to debiut był 6 - tego lipca. Więc stabilizacja jest do ostatniego dnia roboczego przed 6 sierpnia. Czyli do piątku 5 - tego sierpnia.
|
|
Po dzisiejszej sesji zaangażowanie grubego znów spadło.
|
|
W tym przedziale gruby pojawił się ostatnio dwa razy. Pierwszy raz to po ostatnim dniu trzech wiedźm. Potem w czasie spadków przeskoczył do niższego przedziału koncentracji. Powrót powyżej 30% nastąpił podczas ostatniego odreagowania z poziomu 2680 pkt. na Wigu 20.
Jakie z tego mamy teraz wnioski ?
|
|
Tylko ile te odcięcia wynoszą ? Miał bym wtedy pełniejszy obraz. Co do reszty to moja bycza natura niestety musi się zgodzić z twoją wypowiedzią.
|
|
Mam pytanie do specjalistów z kontraktów. Baza na nowej serii wynosi ponad (- 40 pkt.) Ile ta sama baza wynosi po odcięciu dywidend od indeksu WIG 20 ?
|
|
Temat:
JSW
Cena 146 zł nie jest ostateczna. Jeśli instytucje wynegocjują taniej to drobni też dostaną taniej. 114 zł jest dolną granicą widełek, a nie ceną sprzedaży.
|
|
Temat:
KGHM
Rekomendacja to jeszcze nie ostateczność. Potem najczęściej przychodzi MSP i mówi, że chce więcej.
|
|
A my znowu musimy być gorsi od Jankesów
|
|
1. Każda bańka kiedyś pęka. 2. OPEC zwiększył wydobycie.
|
|
Nie no pramacierz krewa potrzebujesz potężnej bessy w której akcje po spadku warte są 0,01 zl. Tylko wtedy na co będziesz grał na spadki.
|
|
USA ostatnio wybiły się ponad szczyty na S&P, więc ich test jako wsparć jest raczej naturalny. Nam z kolei jakiekolwiek wybicia idą jak "krew z nosa".
|
|
daniel93 nie zapomnij o tym, że dzisiaj handlujemy sami. Więc w środę wszystko może ulec zmianie.
|
|
Mam jaszcze jeden kamyczek do ogródka. Jest to opinia Roberta Parkera. Można o niej przeczytać tutaj
|
|
Z drugiej strony wczoraj szef FED stwierdził, że pieniądze uzyskane z odsetek od obligacji będą ponownie inwestowane, a nie jak myślano, że pozostaną tyko na rachunkach rezerwy federalnej.
|
|
To na naszej gpw zachowaliśmy się dzisiaj jak wariaci.
|
|
Temat:
KINOPOL
Być może powodem jest to, że siostrzany kanał "Kino Polska Nostalgia" dostał koncesję na nadawanie naziemne w pierwszym multipleksie naziemnej cyfrówki.
|
|
Mathu nie sądzę.
|
|
Już baza była na zero. Ale znowu my byki nie możemy sobie z tymi posiadaczami zimowego futra poradzić.
|
|
mathu napisał(a):Ooo, jest Vox, idą wzrosty :) Pewnie na wzrosty jeszcze poczekamy. Nie dość, że sytuacja na rynkach jest zła to jeszcze w piątek wygasają kontrakty na których przecież wszyscy grają na spadki i psuja reszcie zabawę.
|
|
Temat:
GPW
Moim zdaniem spadek minimum to kilkanaście groszy poniżej ceny po jakiej kupował detal na debiucie. Czyli poniżej 43 zł. Mój skromny typ to 42,50 zł.
|
|
buldi napisał(a):Czy na te L po 2677 miałeś ustawionego stopa? edit: albo mi się zdaje, albo to co widzę na 2630 - grubas (co to go niby nie ma) zaczyna zamykać krótkie? Jeśli dobrze myślę to tak było. Świadczył by o tym spadający LOP z wieczornej piątkowej tabelki. Teraz rodzi się moje pytanie czy gruby (mający już zysk z zamkniętych krótkich)zacznie i kiedy grać na L ? Czy nastąpi to w przyszłym tygodniu ? Czy dopiero po ewentualnym ponownym teście 2600.
|
|
Gecko napisał(a): @paya: 1. Zamykane były s-ki otwarte w okolicach ostatniego pobytu przy 2800 z 18 stycznia.
To raczej nielogiczne. Po co mieli by zamykać S'ki? Powinni się cieszyć, i jeszcze zacierać rączki. Racja?
Myślę o chęci zamiany zysków z krótkich otwartych przy 2800 na gotówkę przy obecnych poziomach.
|
|
daniel93 napisał(a):Widzieliście jak spadł LOP po 16:45?  3 tys w 40min Moim zdaniem są dwie możliwości: 1. Zamykane były s-ki otwarte w okolicach ostatniego pobytu przy 2800 z 18 stycznia. 2. Zamykane były l-ki w obawie przed przełamaniem trendu wzrostowego. Ale może krewa i buldi wymyślą coś innego.
|
|
Grubasa w tabeli nie ma to niedźwiedzie harcują.
|
|
Buldi działasz ostatnio jak anty wskaźnik. Postaw na spadki to rynek zwów zacznie rosnąć.
|
|
Temat:
CIECH
Nie myślałem,że zobaczę Cię na jakiejś spółce Buldi. Myślałem, że ty tylko grubasami się interesujesz a biznes w skali mniejszej od globalnej cie nie interesuje.
|
|
Nie zdziwił bym się, jeśli za pomysłem tej czy innej agencji stał telefon od Sorosa lub innego człowieka, który nie może zarabiać bo rośnie a on ma znowu krótkie.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Proponuję jedną z takich firm z branży samochodowej. Kiedyś widziałem w jakimś Biuletynie Informacji Publicznych, że była taka wystawiona taka firma przez MSP. Bodajże nazywał się Polmo S.A. czy podobnie. Pierwszy przetarg chyba się nie udał. Brak chętnych.
|
|
Gruby wskoczył szczebelek wyżej w tabelce.
|
|
Buldi skoro masz taki wpływ na KGHM to czy mogę prosić o jakiegoś szorta na PKO BP.
|
|
Nie wiem czy patrzyliście dzisiaj w tabelkę bo widać w niej znowu grubego.
|
|
|
|
Jeśli chodzi o wydłużenie sesji zawsze byłem za.
|
|
krewa napisał(a):taaaaak? a weźmiesz mnie na utrzymanie? Chodzi mi o to, że gdy nie będzie można grać na krótko to nikomu (w tym grubasom) nie będzie zależało na spadkach cen bo na tym nie zarobią.
|
|
Wprowadźmy wreszcie zakaz gry na krótko na całym świecie i na wszystkie instrumenty finansowe.
|
|
buldi napisał(a):Naszego grubego znowu na fixie poniosło. Trza chyba zacząć zbierać na wieniec dla niego. A taki był fajny, "proamerykancki". Pozostanie po nim żal i wspomnienie. Cześć jego pamięci Nie wiem o co Ci dokładnie chodzi. W tabeli koncentracji jest nadal widoczny.
|
|
Temat:
PZU
Raczej gorsza sytuacja na GPW. Eureko raczej przeprowadzi budowę księgi popytu tak jak zrobił SP z PGE ostatnio.
|
|
Temat:
GPW
Dywidenda w tym roku była już wypłacona. Następna gdzieś w połowie przyszłego roku. Spółka deklaruje przeznaczanie co roku większości zysku.
|
|
Bo to Chińska agencja a nie Fitch ani Moody`s.
|
|
dominikk11 napisał(a):paya wytłuściłem pierwszy człon tego postu:) tzn czy DM od razu w picie nie uwzględnia tej opłaty za konto u nich-bo wydawało mi się to oczywiste a tu widzę, że niektórzy mają inne wiadomości w tym temacie. co do abonamentów np za ten serwis zdania podzielone są. Dom maklerski uwzględnia wszystkie opłaty za operacje, które od ciebie pobrał: opłata za prowadzenie rachunku, prowizje od transakcji, rozszerzone notowania i jeśli korzystasz przez ich stronę z PAP-u, Notorii itp. to też.
|
|
dominikk11 napisał(a):nocnygracz napisał(a):mathu napisał(a):Czy opłatę za konto w DM można wliczyć w koszt uzyskania przychodu?
A abonament Stockwatch? To pierwsze można.To drugie: zależy od interpretacji, ale można by próbować bronić tezy, że można. Najbezpieczniej zapytać ministra. To DM nie robi tego "z automatu"? A skąd dom maklerski ma wiedzieć z jakich płatnych serwisów korzystasz.
|
|
Temat:
GPW
style napisał(a):Witam!
Chciałbym jutro dokupić akcje na debiucie ale niestety nie musze byc w tym czasie w pracy. Czy aby kupić akcje wystarczy złożyć np. o 8:45 zlecenie wyższe np. o 5 zł od TKO a i tak zrealizowane ono zostanie po najbardziej korzystnym dla mnie kursie ( pod warunkiem że TKO o godz. 9.15 bedzie sie miesciło w widełkach ceny zlecenia danego przezemnie o godz.8:45 ?
pozdro Niekoniecznie. Bo jeśli twoja cena w rozrachunku będzie niższa od ustalonej w czasie notowań to nie kupisz. Ale jeśli w czasie całego dnia notowań cena będzie niższa (ewentualnie równa) to kupisz.
|
|
Temat:
GPW
Dokładnie tak. Jeśli będzie spoza widełek to zostanie odrzucone. I pamiętaj o prawidłowym kodzie papieru. Bo jeśli wystawisz zlecenie na papierach z przed asymilacji to też nie sprzedaż.
|
|
Temat:
GPW
Jeśli nie będzie przeciwstawnego odpowiedniego zlecenia to spowodujesz panikę. A poza tym zlecenie 1 zł będzie najprawdopodobniej spoza widełek i najprawdopodobniej zostanie odrzucone.
|
|
Temat:
GPW
We wszystkich debiutach o których słyszałem ten dzień nie był jeden i nie był z góry określony. Zazwyczaj jest to dzień otrzymania akcji na rachunek. Dla GPW będzie to najbliższy piątek.
|
|
Temat:
GPW
Spin napisał(a):Zapisałem się na 100 akcji, wiem, że dostanę max 25 ale podobno resztę pieniędzy z pozostałych 75 akcji zostanie zwrócony do jakiego czasu? Bo czytałem, że nawet do 14 dni można czekać na pieniądze. Wszystko zależy od domu maklerskiego.
|
|
Tak
|
|
Temat:
GPW
Te 25 akcji jest prawidłowym wynikiem tylko wtedy gdyby wszyscy z 32 tyś. zapisali by się na 100 sztuk.
|
|
Temat:
GPW
mark62 napisał(a):paya napisał(a):EinRam napisał(a):Jeżeli będzie redukcja przydziału max. do 25 akcji, to każdy, kto zapisał się na większą liczbę dostanie 25 akcji, a pozostali tyle, na ile się zapisali. Dokładnie to znaczy że jak ktoś zapisał się na 35 akcji dostanie 35? Nie !!!!!!!!!!!!!!!! Dostaniesz 25
|
|
Temat:
GPW
EinRam napisał(a):Jeżeli będzie redukcja przydziału max. do 25 akcji, to każdy, kto zapisał się na większą liczbę dostanie 25 akcji, a pozostali tyle, na ile się zapisali. Dokładnie
|
|
Temat:
GPW
kokospl napisał(a):Jeśli okażą się prawdą ,że instytucjonalnych popyt jest tak duży jak przedstawia to prezes Sobolewski to może się okazać,że na debiucie będzie rakieta... Jest dużo jeśli. Następnymi są wybory do kongresu i reakcja na QE2
|
|
Temat:
GPW
Raku napisał(a):jesli zlozysz zapisz na 100sztuk...a bedzie redukcja 60% dostaniesz 40akcji, przy tym samym poziomie redukcji jesli zlozysz zapis na 40akcji to otrzymasz 24akcje... Też dostaniesz 40 akcji
|
|
Temat:
GPW
marcos napisał(a):Mam pytanie jak to jest z ta redukcją powiedzmy że będzie 50% to przy zapisie na 100 akcji dostaje 50szt., a jeśli zapisze się na 50 to tyle dostane czy 25?? Dostaniesz 50
|
|
Temat:
GPW
55piotras napisał(a):Kiedy jest zwrot kasy z redukcji? Zależy od domu maklerskiego. Najczęściej do kilku dni po dniu otrzymania akcji.
|
|
Temat:
GPW
Elliott napisał(a):kiedy opublikowane zostaną dane nt. zapisów instytucji, będzie to dzisiaj czy jutro? W piątek
|
|
Temat:
GPW
Oj polityka wkracza w biznes nie dobrze.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Mylisz się. KNF musi tylko zatwierdzić prospekt emisyjny.
|
|
Temat:
GPW
_Tomo_ napisał(a):Tutaj pytanie z pogranicza polityki, finansów i prestiżu. Czy koordynatorzy ponoszą odpowiedzialność za IPO skończone na minusie ? Odpowiedź brzmi "NIE". Na resztę pytań nie jestem wstanie odpowiedzieć.
|
|
Temat:
GPW
pop napisał(a):Ale obym się mylił,życzę w każdym razie nabywcom,aby dobrze zarobili na ofercie,bo to chyba ostatnia z wielkich prywatyzacji... Zapomniałeś o BGŻ-cie, Banku Pocztowym, Enerdze (przy założeniu realizacji planów PGE) i ewentualnie o operatorze sieci wysokiego napięcia (PSE).
|
|
Temat:
CEZ
Proszę bardzo. Trochę jest to nie gramatyczne. ale można się domyśleć o co chodzi: Cytat: CEZ: Rząd wprowadził zestaw środków mających na celu zapobieganie wyższe ceny energii, zaczyna spekulować na temat wpływu dywidendy
Rząd podejmie decyzję w sprawie środków w celu ograniczenia spodziewanego wzrostu energii elektrycznej w przyszłym roku. Według scenariuszy omówione przez rząd użyje zestaw środków, w tym specjalnego podatku pobieranego u źródła od energii słonecznej, wyższe opłaty za usunięcie ziemi z Funduszu Rolnego oraz sprzedaż uprawnień do emisji. Żadne dalsze szczegóły zostały ujawnione. Zdaniem premiera Nečas minister energii elektrycznej wzrosną w przyszłym roku powinno być dla gospodarstw domowych i przedsiębiorstw w 5 i 8%. Więcej informacji na temat ewentualnych opóźnień w zakończeniu Temelin Nečas elektrowni jądrowej premier powiedział, że decyzja należy wyłącznie na zakończeniu stanu. Sytuacja w zakresie realizacji Temelin będzie w porządku obrad Rady Nadzorczej, który spełnia obecnie. Negatywne informacje dla CEZ zmniejszenia bezpłatnego przydziału uprawnień do emisji. Informacje te są omawiane na wtorek. Udział CEZ osłabiła cena od tego czasu o 2,3%. Dzisiejsze wiadomości gospodarczych także informują o możliwych skutków negatywnych informacji w sprawie dywidendy CEZ. Zdaniem przewodniczącego Rady Nadzorczej ČEZ Eduard Janota rząd oczekuje, że firmy dywidendy pozostaje niezmieniona w wartościach bezwzględnych. Wręcz przeciwnie, minister przemysłu i handlu Martin Kocourek przyznaje, że utrzymanie dywidendy nie może być odpowiedni dla CEZ planuje inwestycje. Uważamy, że utrzymanie dywidendy za bieżący stan rzeczywisty (nie licząc negatywnego scenariusza wszystkich zakupów przydziałów na okres 2013-2020, znaczny wzrost wydatków inwestycyjnych), ale uważamy, że wszelkie dyskusje na temat możliwego spadku dywidendy na rynkach negatywnie.
|
|
Temat:
CEZ
To dodam jeszcze jedno spostrzeżenie. Potencjalne słabe ilości praw do emisji CO 2. Jeśli tak to cez na nich nie zarobi. A może będzie musiał jeszcze je dokupić.
|
|
Jeśli myślisz o drukowaniu złotówki to chyba nie za prezesury prof. Belki
|
|
Temat:
TAURONPE
dolarman napisał(a):Tauron zainteresowany przejęciem części Vattenfalla
i emisją akcji.
|
|
Temat:
GPW
kokospl napisał(a):Czy to prawda,że jeżeli gotówkę na debiut GPW chcemy wziąść ze sprzedaży innych akcji to musimy się ich pozbyć do 21? Chyba 22. Bo do 22 plus 3 robocze dadzą 27 października.
|
|
Temat:
BORYSZEW
gfx napisał(a):mój pakiet jest stosunkowo nieduży :> dopiero zaczynam i się uczę, więc nawet jak "kilka" akcji wpadnie, to zawsze coś Jeśli się zapiszesz w dodatkowych zapisach to dostaniesz z nich 1 akcję plus te co przysługują Ci z pp. No chyba, że się z lewarujesz.
|
|
Temat:
BORYSZEW
gfx napisał(a):A mnie męczy jedno pytanko, znowu... Słyszałem, że można się zapisać na dodatkowe akcję z tytułu PP oprócz tych, które przysługują mi za akcję, które miałem na zakończenie sesji 5.10.2010 Jeśli będą to są one rozdzielane pomiędzy wszystkich, którzy się zapisali. Moje pytanko... Te dodatkowe też będą po 10gr czy? Fajnie by było... Te dodatkowe reż są po 10gr. Ale są to te akcje na które nie zapisali się posiadacze praw poboru (zmarnowali swoje prawo poboru). Najczęściej jest to około 1% takich inwestorów. Przy takim założeniu redukcja w czasie dodatkowych zapisów wyniesie 99%.
|
|
Temat:
PKOBP
mariustan napisał(a):SpartaN napisał(a):[quote=susel]kiedy będzie ta dywidenda? bo inormacje na StockWatch są mocno nieaktualne 20.12.2010quote] PKO BP: Dzień dywidendy - 23 października. Czy trzeba mieć akcje do końca notowań w dniu 20 października, czy może do końca notowań 19 paźdz? – bo 23 to sobota! Na koniec sesji 19 października.
|
|
Temat:
GPW
wasilewski napisał(a):paya napisał(a):Mam pewien pomysł na uniknięcie redukcji. Najprościej zrobić jedną pulę akcji z pierwszeństwem zapisu dla detalu. Pozostała reszta akcji nie kupionych przez kowalskich trafiła by do instytucji. Oczywiście instytucje na końcu poznały by przyznaną ilość akcji. Pozostała część niewykorzystanego zlecenia kupna z book buildingu obligowała (zmuszała) instytucje do nabycia tych akcji na rynku w ciągu 30 dni od debiutu. Czyli zabrać bogatym i dać biednym i jeszcze zrobić to tak, żeby sami na to przystali :) Nie chodzimi o rozdawnictwo tylko oto, żeby nie było redukcji.
|
|
misza napisał(a): no rzeczywiście ostatnio ten pan dość często nadmienia o wzrostach. Co do złota można go chyba potraktować jako antywskaźnik - trend na złocie jest w bardzo dojrzałej fazie(poniżej wykres tygodniowy) - tworząca się wg mnie hiperbola cenowa i dywergujący negatywnie MACD-histogram, o "medialnej" reklamie złota już nie wspomnę,co zapewne już każdy z nas zauważył - reklamy różnych platform transakcyjnych na tle zarobków na złocie,rozdawnictwo podobno za free sztabek "na dobry początek", a kończąc na reklamówkach złota nawet na stronach edukacyjnych dla naszych dzieci
O widzę, że nareszcie ktoś się zemną zgadza.
|
|
Temat:
CEZ
Dodam jeszcze, że patrząc na wykres spółka zachowuje się gorzej od innych spółek z naszej giełdy z tej samej branży.
|
|
Temat:
GPW
Mam pewien pomysł na uniknięcie redukcji. Najprościej zrobić jedną pulę akcji z pierwszeństwem zapisu dla detalu. Pozostała reszta akcji nie kupionych przez kowalskich trafiła by do instytucji. Oczywiście instytucje na końcu poznały by przyznaną ilość akcji. Pozostała część niewykorzystanego zlecenia kupna z book buildingu obligowała (zmuszała) instytucje do nabycia tych akcji na rynku w ciągu 30 dni od debiutu.
|
|
hukers napisał(a): No ale jeśli teraz jeszcze mam zysk(z PZU), a przykładowo wchodząc w PP Borka, sprzedałbym go ze stratą i w sumie na koniec roku miałbym stratę, to PITa też muszę składać? Zysku nie będzie więc podatku i tak nie będę miał za co płacić?
Jeśli byś nie złożył zeznania ze stratą to przez kolejne 5 lat nie możesz pomniejszy podatku od zysku.
|
|
Temat:
OTMUCHOW
wasilewski napisał(a):Tak, PDA stanie się akcjami z prawdopodobieństwem 99,9%, wtedy, kiedy zdecyduje o tym KDPW. To ryzyko polega na tym, że KDPW może się dopatrzeć jakichś przewinień czy braku formalności i nie dopuści akcji do obrotu. Ale to się chyba nie zdarzyło nigdy.
Pewnie jest szansa na jakieś działania arbitrażowe, ale płynność nie jest tak duża, żeby na tym sporo zarobić, a prowizje kosztują... Nie KDPW tylko sąd gospodarczy może się dopatrzeć nieprawidłowości. A jeśli się nie dopatrzy, to KDPW będzie mogło zamienić walory.
|
|
Nie do końca mathu. Jeśli w systemie nie widać danej spółki nie da się na nią złożyć zlecenia.
|
|
Ja dla przykładu mogę wziąć udziału w emisji bez zakładania rachunku u innego brokera jeśli mój broker jest wymieniony w prospekcie. Inaczej nie mogę.
|
|
Temat:
CEZ
Dzisiejszy obrót jest jeszcze większy, a mamy dopiero 10:30
|
|
Temat:
CEZ
mariustan napisał(a):paya napisał(a):Jedyne co pewne to dzisiaj mieliśmy stosunkowo duży obrót. Był on porównywalny z ostatnim dniem trzech wiedźm. Co to, ten dzień trzech wiedźm? Coś z magii...? A wiesz co to jest kontrakt terminowy ? Bo w tym właśnie dniu wygasają i są rozliczane wszystkie notowane na gpw i na całym świecie. Dni trzech wiedźm jest tyle ile kwartałów ( po jeden na koniec każdego).
|
|
Temat:
CEZ
Jedyne co pewne to dzisiaj mieliśmy stosunkowo duży obrót. Był on porównywalny z ostatnim dniem trzech wiedźm.
|
|
Temat:
CEZ
Co jest z ta spółką ? Jeszcze trochę i będzie warta tyle co w czasie paniki z przed 2 lat.
|
|
Temat:
ORBIS
|
|
Temat:
TAURONPE
Najprawdopodobniej zależało to od stażu pracy w firmie. Jeśli pracownik był długo związany z Tauronem otrzymał odpowiednio więcej od osoby , która pracowała krótko.
|
|
To co teraz test 1130 na S&P500 i jeśli będzie pozytywny to idziemy dalej na północ ?
|
|