Ssanie dzisiaj było ładne. Znowu 1,1 pln kluczowe dla dalszej jazdy na północ. Śmiem twierdzić że tym razem się z tym poziomem na trwałe uporają. Pierwszy przystanek okolice 1,38 - 1,4 pln. Połowa wielgachnej czerwonej świecy z 26.04.
|
|
Obstawiałem podwójne dno. Cena zeszła do tego poziomu, ale patrząc na presję podażową w piątek pod koniec sesji ( trochę sztuczną ) nie widzę dobrych perspektyw dla byczków. Ewidentnie ktoś gra swoje karty bez przeciwników z popytu. Z resztą W20 to banan wypisz wymaluj. Nic to z inwestowaniem nie ma wspólnego. Totolotek to chyba lepsza opcja Kolejny raz powtórzę, że śmierdzi mi tu kolosalnym trupem "szafiastym". Reasumując spadki od 1,7 pln były zdecydowanie reakcją na raport co wcześnie pisaliście, jednak osobiście twierdzę że raport za 1Q będzie tu kluczowy dla dalszego rozwoju sytuacji..Technika techniką ale fundament to podstawa a tego powoli mi tu brakuje
|
|
Przecież ładnie było widać jak bili głową w sufit przy oporze na 1,10 pln. Dwie sesje ładowania w mur bez sukcesu więc musiało się to tak skończyć. Powrót na 81-82 gr moim zdaniem się rysuje i ewentualna gra na podwójne dno.
Choć fundamentalnie śmierdzi mi tu jakimś trupem z szafy który po walnym i raporcie wyleci. Chyba że raport za 1Q jest tym trupem....
|
|
Temat:
INDATA
Buahahaha Dla mnie to jest powolna agonia. Obligi wypuszczone na ratowanie płynności. Zero informacji ze spółki co tu się dzieje. Ptak jakoś się zapadł pod ziemię i zajmuje się chyba drobiem :-) przeswietl.forbes.pl/company/i...
|
|
Temat:
INDATA
Witam,
Odnosząc się do raportu cyt:
"Roczny wynik w kwocie 6,5 mln zł nie jest do końca potwierdzony przepływami - 5,5 mln wpływów gotówkowych. Głównie przez zmianę „innych aktywów obrotowych”, którymi nie są ani zapasy, ani należności, czy zobowiązania handlowe"
czy można wnioskować że jest to wykorzystany np. kredyt kupiecki w kształtowaniu przepływów operacyjnych???
I jeszcze jedno pytanie jeżeli można. Wzrost zadłużenia krótkoterminowego jest spory a ilość przeterminowanych faktur w raporcie bardzo widoczna. Jak się to ma względem całego sektora informatycznego? Czy istnieje jakaś grożba bankructwa spółki w krótkim terminie oceniając tylko sam raport (cyferki)??? Bo zachowanie kursu ostatnimi miesiącami jest wielce zastanawiające.
Z góry dziękuje za odpowiedz Pozdrawiam
|
|
Temat:
SYNTHOS
Dzięki wielkie, ale z tego co patrzę to tam żeby założyć konto to trzeba dolarami sypać a darmowych info to tam mało A co do wyników to jakie odczucia ??
|
|
Temat:
SYNTHOS
A gdzie mogę odszukać jakieś notowania butadienu?? Szukam szukam i nigdzie nie mogę wyszukać.... Dzięks
|
|
Temat:
SYNTHOS
Witam, A jak ocenicie tak już na chłodno wyniki za 3Q ?? Dzięki za opinie Pzdr
|
|
Nie wiem czy ktoś to już pisał na forum bo zerkam bardzo mało i mogło mi umknąć ale BZWBK przecież idzie pod młotek. Więc ludziska boją się o przyszłość swojego pieniądza i nagminnie wychodzą z funduszu akcji !!! I ARKA sypie bo im się grunt pod nogami pali.
Może ktoś zerknął czy inne walory w portfelu ARKI też się zachowują irracjonalnie??
Pozdrawiam
|
|
Temat:
PAMAPOL
internet99 napisał(a): dobre info o dużym kontrekcie w UE i od razu widać ożywienie. więcej takich dobrych newsów! pozdrowienia Ożywienie rzeczywiście było jak najbardziej uzasadnione, tylko jak długo bedzie trwało?? Bo możliwe że za pare sesji znowu będzie kiszka na obrotach. Ogólnie to zapomniana spółka. I o to chodzi. Przyjdzie czas że po cenie emisji beda ludki kupować :-) Pozdrawiam
|
|