Temat:
SERINUS
|
|
Temat:
SERINUS
Witam, Wie ktoś gdzie znajduje się dokument o którym informuje komunikat ESPI (...Pełna treść dokumentu jest dostępna w języku angielskim na stronie internetowej Spółki http://www.kulczykoil.com...) ? Szukam i szukam i nic nie widzę.
|
|
Temat:
MIDAS
|
|
Temat:
SERINUS
Rosenkranz napisał(a):Mam pytanko do osób obeznanych z forum: Czy ktoś napisałby jak można, o ile to możliwe, ustawić przeglądarkę tego forum tak aby np. wyświetlić tylko posty autorstwa Prezesa? Witam. Kliknij na Szukaj i wybierz: 1. Spółki od A do Z, 2. 50 wyników na stronie (możesz ustawić mniej jak chcesz) 3. Autorstwa 4, Wpisz słowo Redface 5. Szukaj Jest jeden problem, nie wyszukuje wszystkich. Wyświetla max 100 wpisów. Najstarszy wpis to 13 lipca 2011 10:03:40 a jest ich więcej (pewnie jakieś ograniczenie forum - może administrator mógłby to zmienić) Pozdrawiam.
|
|
Jesteś pewny, że przełączasz się pomiędzy plikami Charts (*.mwc) a nie między SmartChart ? Zrobiłem tak: 1. Otworzyłem MS, potem File/Open/(typ SmartCharts) i wybrałem pierwszą spółkę 04Pro. 2. Narysowałem coś na wykresie i dałem File/Save as/(typ Charts(*.mwc)) zapisałem jako 04pro. Zrobiłem tak samo punkty 1 i 2 dla kolejnych spółek, czyli 06magna i 08octavia. Tak więc w folderze ...Equis/Metastock/Charts mam zapisane 3 spółki jako pliki Charts(*.mwc), wszystkie mają narysowane jakieś linie. I teraz, otwieram znów MS File/Open/(typ Charts(*.mwc) wybieram pierwszą spółkę, co przed chwilą została zapisana, czyli 04pro. Otwiera mi się to co narysowałem. Teraz chce przejść na następną spółkę. Daję więc strzałkę w prawo, no i zamiast przełączać się miedzy plikami Charts, automatycznie otwiera się następna spółka (06magna), ale już bez tych linii co rysowałem. Dając strzałkę w lewo przechodzi mi na 04pro, ale również bez linii. Oczywiście wybierając File/Open/(typ Charts(*.mwc) - 06magna otwiera mi się już z narysowanymi liniami, no ale przecież nie będę otwierał każdej spółki poprzez File/Open/.... - szkoda czasu :) Na samej górze po lewej widać co jest otwarte. W momencie, gdy dam File/Open/(typ Charts(*.mwc) i wybiorę pierwsza spółkę to mam: [04pro.mwc - 04PRO Progres dając strzałkę w prawo wyskakuje [06MAGNA POLONIA] zamiast [06magna.mwc - 06MAGNA POLONIA]. Także u mnie jakoś nie chce się przełączać pomiędzy Charts.
|
|
DarkestLie napisał(a):a nie mozecie otwierac waloru (format SmartChart) nanosic zmiany i zapisywac jako Chart.. mozecie kasowac cala baze, sciagac na nowo a Charty zostaja, MS gdzie indziej je zapisuje... zasada nie bazgrac po SmartChart Witam, Właśnie przetestowałem Twój sposób. Rzeczywiscie, po zaktualizowaniu plików, linie trendów itp. są na swoich miejscach. Niestety jest jedna wada tej metody. Chcąc przełączyć na inną spółkę, otwiera się następna lecz nie z Charts.mwc lecz z SmartCharts oczywiście z pozmienianymi liniami. Tak samo w przypadku wpisaniu określonej spółki (Choose a Security), też otwiera się z pliku SmartCharts. Tak więc szybkie przełączanie (ALT+lewo/prawo) pomiędzy spółkami jest utrudnione. No chyba, że robię coś nie tak.
|
|
raul07 napisał(a):do AT uzywam Metastocka i mam nastepujacy problem:sciagam dane z bossa.pl i gdy w bazie danych pojawia się nowa spolka, moje wszelkie linie trendu czy wskaźniki kasują się zupełnie z wykresow poszczegolnych spolek lub przenosza sie na nastepna spolke, tworzac mi jakies bohomazy :) czy ktos wie jak sobie z tym poradzic ?? dzieki Witam, Kiedyś też mi rozwaliło "bazgroły" na jakieś spółce, więc postanowiłem podpisywać wykresy i w momencie zmiany kopiować linie i przenosić na swoje miejsce. Ale.... Ostatnio były zmiany, ale tym razem, porozwalało mi większość linii. Kopiowanie każdego z osobna mijało się z celem. Niestety na bossie nie maja plików archiwalnych całej bazy "metacgl.zip". Miałem gdzieś w tmp jakąś starszą wersję pliku - inaczej lipa. Rozwiązałem w ten sposób, że wróciłem do wcześniejszej wersji, gdzie linie były OK, a następnie przez "downloadera" ręcznie konwertuje z plików "sesjacgl.prn". Troche mi to zajęło, no ale co zrobić. I teraz używam tylko tych plików. Może komuś się przyda na przyszłość
|
|