PARTNER SERWISU
zjpxhyrd
namado

namado

Ostatnie 10 wpisów
[quote=karad]
To, że kupują, to wiadomo przynajmniej od wczoraj. Stał duży podbierak na 3,30.
Martwi mnie (jako posiadacza), że znalazł się ktoś, kto wypuścił relatywnie duży pakiet. A że duży, to wiadomo przynajmniej od czasu gdy podaję te statystyki.
[quote]

Tak.
Nie zrozumiałem dokłanie Twojego przesłania.

Też mam HB, przyjąłąm taktykę skupowania małymi pakietami (po 500a), dziś płaciłem po 3,21, w sumie śrenia mi wychodzi 3,31, jak jeszcze spadnie - to jeszcze kupie. Na ten czasu ustawiłem się na 3,01.

Pozdrawiam.

karad napisał(a):
Jadą coraz szybciej.

1 Ostatnia transakcja 11:55:47
2 Suma wolumenu 334636
3 Wolumen/godzinę 114275
4 Liczba transakcji 294
5 Średni wolumen 1138,22
6 Mediana 588,5
7 Średni/mediana 1,93
8 Maximum 50000 (!)(ktoś tyle sprzedał jednorazowo),
9 Minimum 12

156 2009-11-26 10:46:22 3,24 50000 162000,00

W sakli całego wolumenu nie wydaję się aż tak duże.

Skąd wiadomo, że sprzedał a nie kupił??
Znaczy jeśli jest to w jednej transakcji tzn, że ktoś sprzedał a ktoś inny kupił - cały pakiet.

owner napisał(a):
tu nie ma żadnej linii wsparcia bo i nawet nigdy jeszcze kursu nie było na tym poziomie, jeśli już coś rysować to po szczytach nie po dołkach

Dzięki.
właśnie
Taką pierwszą narysowałem, nazywa się linią trendu.

Ale obserwuję ten wątek, i ktoś wyżej napisał o linii wsparcia.
Założyłem, (może nie słusznie, bo linię wsparcia rysuje się inaczej), że chodzi o linię
linię po dołkach, więc sobie narysowałem również i wychodzi z tego tak zwany kanał trendu. A ta lina nazywa się linią kanału spadkowego.

Pozdrawiam.

Maciek1981 napisał(a):

a skąd bierze się poziom 2zł?

Tu troszkę przesadziłem, 2,3 ; 2,5.
Jeśli przełamie długoterminową linię wsparcia (poprawka - linię kanału trendu spadkowego) ok poziomu 3,10 to wydaję się prawdopodobny spadek szybszy:
1. polecą StopLoosy
2. rynkiem rządzą emocje (ktoś napiszę, że spadnie do 2 zł) i ludzie będą podejmować decyzje.

W każdym razie jak poleci poniżej 3,1 - przełamie linie kanału trendu spadkowego, a przy tym duży Volumen, zostanie przełamana bariera psychologiczna.

Witam,
Jeśli już patrzymy na wykresy to: w/g mnie jest to korekta dalszego spadku, bo Volumen jest duży przy spadku, a mały na wzroście. A odbicie od linii kanału trendu spadkowego przypada (u mnie na ok. 3.10 i na pon. wt.)
Oczywiście jeżeli w ogole ma sens przy tej spółce analiza i dyskusja AT.
Ja wkażdym razie kupuję małymi partiami, pierwsza partia za 3,52 i zastanawiam się czy nie skupić małej party po 3.30 dziś, ale bardziej nastawiam się na granice 3,10 na fixing albo na przyszły tydzien.
I wtedy, albo do góry powyżej 4 i czekamy.
Albo w dół w okolice 2 zł.

Pozdrawiam.
Ale oczywiście mogę się mylić. Nie mam doświadczenia.

Cytat:
Amerykański koncern oponiarski Goodyear ogłosił wezwania na 34 proc. akcji fabryki opon Dębica po cenie niższej niż bieżący kurs giełdowy. Inwestorzy zareagowali pozbywaniem się akcji.
Obecnie Amerykanie kontrolują blisko 66 proc. akcji. Na pozostałe chcą wyłożyć w wezwaniu prawie 280 mln zł. Akcjonariuszom proponują cenę skupu 59,52 zł, która jest wyższa o 10,5 proc. od średniej z ostatnich sześciu miesięcy. Wezwanie rozpocznie się 12 października i zakończy 10 listopada.

źródło:
wyborcza.biz/biznes/1,100896,7...

Witam WAS,
Jestem tu "nowy", na giełdzie z resztą też.
Zabrałem się za analizę spółki i nie wiem czy warto.

Jest dziś 17 listopada a spółka jeszcze jest na giełdzie?! W wiadomościach i komunikatach cisza. Czy KTOś coś wie i może w skrócie powiedzieć o procedurze "wezwania".

W komunikacie z dnia 07-10-2009 (www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...)mamy:
W związku z powyższym Zarząd Dębicy:
- wyraża pozytywną opinię odnośnie Wezwania;
- wyraża opinię, iż cena zaproponowana w wezwaniu tj. 59,52 zł za każdą akcję, została ustalona zgodnie z wymogami Ustawy;
- wyraża opinię, iż cena zaproponowana w Wezwaniu jest wyższa niż wartość księgowa akcji Dębicy, która na dzień 30 czerwca 2009 r. wynosiła 51,15 zł w przeliczeniu na jedną akcję;

Nie wykupiłem jeszcze abonamentu i nie wiem jaka teraz jest wartość księgowa i czy to ma wpływ na wzrosty.

Pozdrawiam

Po edycji!
ups.
Witam, to pierwszy mój post i chyba go za długo pisałem, bo po kliknięciu zapisz - został tylko cytat, a moje słowa wcięło.
To co chciałem napisać jest w poście poniżej.

Do admina, można to usunąć.
Sory.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 27 listopada 2009 08:51:15
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,205 sek.

byytgnjy
yidtfskp
yxykmdeo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fghlojll
xtsbvhvu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat