Temat:
JSW
etam napisał(a):Kończąc temat uważam, że jeśli SP nagle na walnym ogłosi dywidendę to będzie to największy wałek w historii Jsw. Ale to tylko moje zdanie. A to możliwe, tak ad hoc, bez wcześniej zgłoszonych projektów ustalić dywidendę?
|
|
Temat:
JSW
No właśnie, po co obecna ekipa ma zostawić pieniądze w spółce, co im z tego? Znając życie, przed wyborami taka 'czysta i bezproblemowa' kasa bardzo by się im przydała.
|
|
Temat:
JSW
Co do wykresu to od razu go rozpoznałem  , podobnie jak krewa, ale patrząc na taki wykres w trendzie wzrostowym oceniłbym go raczej jako potencjalne miejsce zwrotne, stąd moje pytanie co do intencji autora.
|
|
Temat:
JSW
|
|
Temat:
MERCATOR
Aktualna rekomendacja zawiera tylko DCF, natomiast lipcowa chyba była 50% DCF i 50% porównawcza do spółek azjatyckich. W momencie tworzenia rekomendacji spółki azjatyckie były na zbliżonych poziomach co teraz - na przykładzie Top Glove. Ciekawe na ile dzisiaj wyceniłby BOŚ Mercatora stosując tą samą metodologię?
|
|
Temat:
MERCATOR
Przypominam rekomendację BOŚ z 8 lipca z ceną docelową 175.50.
08 lip 2020 Kupuj 175.5000 132.0000 DM BOŚ SA
Pamiętacie jaki prognozowali zysk roczny, bo mi coś świta, że około 160 milionów.
I jak to się ma do obecnej sytuacji według Was?
|
|
Temat:
MERCATOR
Może punktem odniesienia niech będą spółki z branży - producenci azjatyccy i austriacki dystrybutor Semperit. Czy Waszym zdaniem powyższe spółki mają lepsze perspektywy niż Mercator? Można by tak sądzić, patrząc na ich wyceny wskaźnikowe i rekomendacje.
|
|
Temat:
PATENTUS
|
|
Temat:
LARK
semperparatus napisał(a):Ale te strzępy są praktycznie równowazne pełnemu raportowi(w ogólnych zarysach)...juz wiadomo,ze wyniki swietne... Tym bardziej zadziwia upór z jakim wyrzucane są oba papiery w rynek przez ING ..... jak dla mnie jest to dziwne ..... aczkolwiek dzięki temu moglem trochę tych akcji w dobrej cenie - w moim odczuciu - zakupić. Pozdrawiam
|
|
Temat:
INDYGO
Robi się ciekawie proszę Państwa www.money.pl/gielda/komunikaty... ,LST,komunikaty;gieldowe,lst;capital;sa;podpisanie;listu;intencyjnego,237849.html oraz www.money.pl/gielda/komunikaty... ,LST,komunikaty;gieldowe,lst;capital;sa;zawarcie;umowy;inwestycyjnej;z;ya;global;master;spv;ltd,237850.html i jeszcze to www.money.pl/gielda/komunikaty... ,LST,komunikaty;gieldowe,lst;capital;sa;ogloszenie;o;zwolaniu;nwza;projekty;uchwal,237852.html Pozdrawiam
|
|
Temat:
JAGO
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 38 / 2010 Data sporządzenia: 2010-09-10 Skrócona nazwa emitenta JAGO Temat Całkowita spłata kredytu Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne Treść raportu: Zarząd Firmy Handlowej JAGO SA z siedzibą w Krzeszowicach ("Emitent"), informuje, że od dnia 2 czerwca 2010 roku ( raport bieżący nr 22/2010 ) do dnia dzisiejszego dokonano spłaty pozostałej części kredytu w wysokości 4.300.000,00 PLN zaciągniętego w BRE Bank SA ( zaciągniętego przez STORMM SA ). Obecnie Emitent nie posiada żadnego zadłużenia w BRE Bank SA.
|
|
Temat:
PATENTUS
|
|
Temat:
JAGO
Joker, jeśli można jeszcze zaspokoić ciekawość. Jak na walnym włodarze komentowali zachowanie kursu i aktualne poziomy?
Pozdrawiam.
|
|
Temat:
JAGO
Hmmm, a jakbyś mógł napisać jakie plany mają względem ZREMB'u oraz czy wspominano, kiedy JAGO operacyjnie zacznie wychodzić na plus? Pozdrawiam
|
|