PARTNER SERWISU
tvxkawtq
manyman

manyman

Ostatnie 10 wpisów
piękna spółkaBoo hoo! 50 zł w tym rokusalute

ktoś ma jakieś przemyślenia co do raportu, sytuacji na kursi przyszłościThink

flesz napisał(a):
No właśnie, to czy biznes jest powtarzalny okaże się w raporcie w listopadzie. Wcześniej ciężko o jakieś miarodajne dane. A może ktoś z analityków tutaj pochyliłby się nad przeanalizowaniem raportów?

nie jest powtarzalny, proszę sprawdzić 2 i 3 kwartał 2023. Pozdrawiam.

no nie wiem czy jest się z czego cieszyć, jutro zjazd na dzieńdobry

skupują czy dystrybująd'oh!

a tutaj co tak cicho, ani o świetnych wynikach nikt nie wspomniał ani o kursie który coraz lepiej zaczyna wyglądaćBoo hoo!

to jak już mówimy o obrocie, chcoiaż wole wolumen, co powiesz o sesji czwartkowej?? był podjazd pod 4,15 tyle że sie skonczyło 4,03 a wolumen pod 4 mln. W piątek poprostu wrócilismy w rejony 4,15 naturalnie przy mniejszych obrotach. Ja bym tu nie lukał na obroty na pojedynczych sesjach tylko na to że mamy ciąglsc dużego popytu i wolumeny w granicach 2-5mln na kazdej sesji o 2 tygodni. Pozdro

Synthos-mimo że urósł najwięcej ze spółek chemicznych to ma najlepsze fundamenty,największe zyski, nejlepsze prognozy na najbliższą przyszłość, najlepsze wskaźniki, wydaje się że najbardziej stabilny akcjonariat który konsekwtenie trzyma akcje i je dokupuje, na mój gust nie chciało zjechać poniżej 4 nawet w nerwowoej sytuacj więc pójdzie w drugą strone...może sie cofnie z 4,50 ale z trendem nie powlaczymysalute ciekawe ilu jest takich co się wysypało powyżej 4 licząc na cofke do 3,7 a tutaj taki psikus i mamy 4,17...historyczny szczyt który może oznaczać dlaszy marsz na północ.Boo hoo!

ja to widze ta, obecnie mamy wskaźnik cena do zysku coś ponad 13 czyli powiedzmy zrobiło się normalnie,ewetualnie z jeszcze pewnym potecjałem. Zakładając że w 4 kwartale pękło 150 mln to i tak chyba konserwatywnie...to C/Z schodzi do 10 czyli znów ze sporym potencjałem...Synthos raczej nie powinien być stawiany w szeregu z pozostałymi spółkami chemicznymi z GPW, tam dopiero mają nadzieje na lepsze czasy a u Nas te lepsze czasy trwają od jakiegoś czasu i zapowiada się narazie na nic gorzej w ty roku. Spółeczke raczej bym rozpatrywał w kategorii globalnej gdyż to Chiny i reszta napędza tutaj zyski. A że wszędzie wzrosty USA, Azja, Europa Zachodnia to i akcje Synthosa rosną. Dobrze że przyszedł weekend i można spokojnie pomyśleć, jeszcze czwartek piątek myslałem kiedy sprzedawać teraz jednak myśle że to ryzykowane. Co więcej jeszcze bardziej w trzymaniu papiera uświadamiają mnie struktury OFE któe się pojawiły w piątek...Wszyscy mają Synthos i ciągle dokupują na mój gust...Wszyscy grają narazie do jednej bramki...systematyczny wzrost cen kauczuku...nie zawsze jest tak że jak coś dużo urosło to musi zaraz spaść, jeśli za wzrostami idą fundamenty nie widze problemu...jeszcze przypomne o tym że jakos mieli oddać nowoczesną linnie do produkcji kauczukuThink Nie wiem ale na mój gust możemy tutaj zobaczyć sydrom Boryszewa...kiedyś pamiętam Bioton tak zapierdzielał tylko tam kupowali przyszłośćLiar także ja widze 2 scenariusze:
1-wyjazd ponad 4 i przystanek,małe wahania
2-wyjazd ponad 4 i jedziem dalej ponad 4,5 a potem cofka spowrotem do 4
wszystko jeszcze zależy od sytuacji globalnej

u 30-40 mln ambitniethumbright

i teraz moge się tylko cieszyć że sprzedałem wszystko na dogrywce w 1 dnia po 360zł, pamietam jak dziśBoo hoo! nie zdziwie się jak zobaczymy emisyjną cene, generalnie wig 20 jest do dupyShame on you

no właśnie tylko technika ostatnio tutaj troszke zawodzi...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 7 stycznia 2025 10:53:27
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,198 sek.

jvutighq
nbwpdera
phrymlhg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
huyugqvk
ntqeryzo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat