Temat:
CAPITEA
w mojej ocenie to dziwne że p. Mariuszowi dają zarobić 6% w skali roku niewątpliwie ma ten człowiek zdecdydowaną wiedze na tenat interesów tej spólczki (pracując jescze zreszta poprzednio u leszka )bedąc w jej zarządzie, że wie że mu zpłaca kasę z odestkam i sie nie boi nawet na papierze pozyczyć kasę getbackowii, pytanie jest też innej masci , czyją w istocie pożycza, czyżby obligatariuszy i akcjionariuszy , skad inad dziwie sie że brak jest dowodów na stanie się tego pana Mariuszem B
ps w uchwale jest wpsane błędnie słowo nie a może i nie tu błedu, ciekawe się robi złodzieje z postępowania restrukturyzacyjego zrobili upadłościowe , co skąd inąd zle świadczy o nazwisku sędziego z wrocka prowadzącego tą sprawę.
|
|
Temat:
CAPITEA
nikt nie mówi o fazie ipo ja tez nie kupuję w ipo choć dino było okazją , radzę prześledzić posty analityka jak już zaczęło wokół spółki śmierdzieć, a ten dalej uspokajał i polemizował jaki to KK jest skuteczny w raportach gdy inni wprost sugerowali malowanie trawy , wytrawny analityk powinien takie kwiatki wychwycić lub je lekko zakomunikować tak jak to zrobiło kilku innych wskazując na rozbierzność raportów kierowanych na rynek i do urzędu skarbowego, zatem może swego czasu lepiej byłoby skorzystać z rady niejakiego Mitteranda złożonej oniegdaj Polakom ?
|
|
Temat:
CAPITEA
FiddlerOnTheRoof napisał(a):Dobry wieczór!
Rozumiem że emocje sięgają zenitu ale starajmy się trzymać nerwy na wodzy. Analityk fundamentalny ocenia dostępne dane: raporty spółki i jej konkurencji, prognozy odnośnie rynku etc. Na nieszczęście dane prezentowane przez GBK były wiarygodne, nikt nie zakładał ordynarnego kłamstwa w raportach jakim była karuzela na portfelach. Proszę zwrócić uwagę: tu nie chodzi nawet o "optymistyczne" szacowanie wartości portfeli "bo mamy lepszy model windykacji". Tu chodzi o karuzele na portfelach by uniknąć ich wyceny w oparciu m.in. o odzyski! IMHO to jest furtka do unieważnienia IPO i zmuszenia Abrisu do odkupienia akcji które były oferowane z istniejącej puli która była w rękach Abrisu (czy spółki wydmuszki kontrolowanej przez Abris). Właściciel sprzedał wówczas akcje a oferta opierała się o fałszywe dane. Nowe akcje emitowane wówczas to już inna sprawa... Mimo wszystko spokojnej nocy! Pozdrawiam! Trudno nie mieć emocji jak się poukłada wszystkie klocki tej wydmuszki i udział w tym całego rynku w tym medialnego Co do zmuszenia abrisu jestem za tylko jako prawnik zastanawiam się jak przełożyć to na zarzut pozwu wobec abrisu i jest to wielce skomplikowany problem o ile w ogóle możliwy do rozwiązania., w przypadku akcjonariuszy pozwać można póki co 4 członków zarządu z majątku osobistego i szarą eminencję III RP niejaką A.K za brak nadzoru z ówczesnej RN która podwijając ogon myśli że się wywinęła ( o ile majątku osobistego w lesie nie zakopała) Jest szansa co do abrisu że KK zacznie sypać i wyjdzie że abris wiedział że getback to lipa, zapewne tak było ale wiedzieć że LC z abris zrobili se dil, a to wykazać to dwie różne rzeczy. niestety
|
|
Temat:
CAPITEA
Mam pytanie do antyTeresy Drogi analityku autorze jakże pozytywnej otwartej ostatniej rekomendacji dla getback, piewco cudownego modelu biznesowego KK , jak inni negowali to cudo , dlaczego milczysz . Potrzebuje Twojego światła latarni, bo błądzę we mgle czy odbije z 1 grosza do 2 gr ?
|
|
Temat:
CAPITEA
zastanawia mnie tylko czy abris będzie chciał wyciągnąć getback za uszy do góry jako spory i jedyny większościowy udziałowiec , czy już pogodził się że dla niego jako akcjonariusza pozostaje zero . Czy tez nie ma takiej potrzeby. bo pieniądze " odzyska" w inny sposób Oczywistym jest bowiem że nie ma żadnych inwestorów a abris dalej brnie w konkolowa bajeczkę , wszak wspólnie zapewne opracowaną na potrzeby rynku w tym względzie.
|
|
Temat:
CAPITEA
Mam takie nieskromne pytanie , czy abriś za akcję płacił gotówką w całości czy w części się posiłkował się kredytem którego spłata była zabezpieczona tymi akcjami ?
Pytanie jest o tyle ciekawe. że gdzieś o takim dilu obiło mi się o oczy nie wiem tylko gdzie o takiej opcji na poważnym blogu czytałem, oczywiście umowa także w tym względzie jest objęta tajemnicą handlową, ale gdyby tak było to mamy wytłumaczenie dilu na getbacku . Abris wziął kasę z ipo , nie zamierzał spółki nigdy dofinansować a papiery getbecku sa problemem ideabanku , a w zasadzie niczyim problem bo LC wyczyścił sobie bilanse swoich banków i tak na tym sporo zarobił . Idę o zakład dnl holding czy jak mu tam to jedno i to samo co LC Składu tej spółeczki nigdy nie poznamy i to chodzi . Prawo karne tu nie działa niestety dowodów będzie brak jak zawsze. Charles Bronson już zmarł a szkoda może by pomógł.
|
|
Temat:
CAPITEA
[Mam też wątpliwości, czy ta firma przetrwa do 2025 roku. myślę ze da porządnie zarobić jak układ się ostanie, abris ma końcu lockup do lipca na papier , do grudnia 2018 spółka może zatem nie padnie
|
|
Temat:
CAPITEA
proponuję zauważyć, że zgoda abris na wniosek getbacka może być cofnięta 1) w każdej chwili 2) ipso jure samej umowy z dniem 31 lipca b.m., chyba że abris sam zmieni ten termin
Ponadto z dniem 31 lipca konczy się abris lock up na papierze Wszystko zależy od abris, dalej wiemy , że nic nie wiemy a pożyczka wygląda na papierową
W interesie samej spółki jak i póki co abrisu jest zmniejszenie presji na obligacjach, jak się to uda załatwić to pożyczka będzie jak nie to nie, stąd te warunki zawieszające - pożyczka na zaakceptowany wniosek która może być do czasu jej udzielenia cofnięta , brak jakikolwiek terminów rozpoznania wniosku o pożyczkę - mogą długo rozpoznawać a potem uznają że jest ona niecelowa bo już za późno
Wracam do tematu konwersji oblgów na akcje, teraz temat wydaje się aktualny jaki ewentualnie parytet ?
|
|
Temat:
CAPITEA
wiecie teraz po co kk założył niedawno fundację
|
|
Temat:
CAPITEA
nie wiem czy kk jest jeszcze w kraju może byc już dawno w Palestynie jak panowie z artB Przecież to jawny przekręt gorszy niż ambergold należałoby przewietrzyć knf
|
|
Temat:
CAPITEA
Bierze ktoś z was pod uwagę że obligi skupuje sam abris a kase jak dojdzie do emisji odbierze se w obligacjach bo spółka wykupi je jak powiedziała co do joty w całości Abris i getback szukają zatem jeleni na emisję po to żeby spłacić obligi prywatne i inne tajemne i po kasie w spółce. Brak w istocie odbicia na tej perle mówi jednak wiele
|
|
Temat:
CAPITEA
dzięki, pytałem także a propos ruchu quercusa czy nie było to jakieś przygotowywanie pod tego typu ruchy na przyszłość , wiadomo że pierwszym celem była ochrona w tym " psychologiczna" klientów ich tfi.
|
|
Temat:
CAPITEA
czy ktoś pokusi się o parytet ewentualnej konwersji obligacji na akcje i jak taki model mogłoby matematycznie wyglądać ?
|
|