PARTNER SERWISU
ljcnooke
kemot22

kemot22

Ostatnie 10 wpisów
Witam. Czy mógłby ktoś biegły wyjaśnić na czym polegała strata finansowa w pierwszym kwartale? Rozumiem,że spadł kurs EUR, spółka podawała, że stosuje zabezpieczenia kursu poprzez wykup kontraktów na walutę. Nie bardzo to rozumiem. Chyba, że zabezpieczała kurs przed osłabianiem się złotego, a złoty się umocnił i poniosła straty na kontraktach. Badam temat w kontekście, czy ta sytuacja może się powtórzyć w 2 kw. ?

Nie rozumiem jakich raportów brakuje StockWatch do analizy, wszystkie były opublikowane nawet na trzy lata wstecz zanim spółka weszła na giełdę. Ja w swoim kompie mam wszystkie wraz z analizami, a u Was wciąż ten sam komunikat.

Witam.Proszę o wyjaśnienie, co się dzieje. Czy dzisiejsze otwarcie spowodowane było odcięciem dywidendy. Piszecie zmianę -2,86%, inne serwisy piszą +1,59%, czyli liczą od ceny odniesienia 110,35, tak jakby było odcięcie, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na w/w temat.

WatchDog, a czy byłoby możliwe, żebyś przejrzał moją analizę wyceny akcji, jak już ją przygotuję i wskazał co zrobiłem w niej niepoprawnie, a co dobrze? Jeszcze jedno pyt. skąd brać dokładne dane do tworzenia prognoz, o tym co planuje spółka w kolejnych latach /kiedyś próbowałem tworzyć prognozę zysków dla s. Groclin i brakowało mi danych o strukturze sprzedaży ile w kraju, ile w innych krajach, ile wyposażeń tapicerskich i foteli do aut, a ile fotelików dla dzieci, czy foteliki dla dzieci, też sprzedawane są na eksport, czy w ogóle możliwe jest uzyskanie takich danych?

Dzięki biorę się za przeglądanie.

Mam pytanie do specjalistów, kogoś może z ekipy SW. Interesuje mnie jak mógłbym nauczyć się analizy sprawozdań finansowych, wyceny akcji i oceny sytuacji spółki na podstawie różnych wskaźników. Interesuje mnie, profesjonalna wiedza, od strony praktycznej analizy, tak jak to wykonują zawodowi analitycy. Byłem na kilku szkoleniach i przyznam się szczerze, że uznaje to za pieniądze wyrzucone w błoto. Każdy tak mówi i tłumaczy, zeby nic nie powiedzieć lub przedstawić ogólny zarys analizy. Jestem po studiach z zarządzania finansami /niestety nie pracuję w finansach/, jakąś ogólną wiedzę na temat analizy posiadam, ale jestem pod wrażeniem komentarzy analitycznych pisanych przez ekipę SW. Chciałbym nauczyć się tego. Kiedyś, jak pamiętam były jakieś szkolenia organizowane przez SW, na ile skuteczne tego nie wiem.Może macie dla mnie jakąś radę.

WITAM. Dziś chyba powinien być raport. Czy ktoś z obeznanych coś na ten temat wie, bo nie mogę znaleźć?

Dystrybutor niekoniecznie musi zarobić na podwyżkach cen surowca, chyba, ze ma duże pow. magazynowe.

Mam konto w ING securities, czy nie powinienem mieć dywidendy zapisanej w koncie?

Kiedy ta relacja pojawiła się w necie, czy może spadki były pod to info?

Jeżeli mogę coś wtrącić, to nie podniecałbym się na zaś, 180 mln przychodów całkiem realne, ale spójrz na marżę za I kw., przy takiej marży zysk niewiele większy niż w poprzednim roku. Chyba, ze to tylko w Ikw.(wiosna jest tak słabo, bo to nie sezon), ale ja bym bacznie przyglądał się marży, bo jeśli nie wzrośnie w III i IV kw. to rewelacji nie będzie.

Dywidenda swoją drogą, fakt, że jest to pewny zysk, ale tą samą wartość tracisz na drugi dzień w cenie, więc to mnie aż tak nie motywuje, ważne żeby był stały dalszy wzrost, po wypłaceniu dywidendy a ten jest uzależniony od trwałego powiększania zysku przez spółkę i ja inwestuję głównie pod to, choć nie powiem, że jest to moja pierwsza inwestycja, w której głównie kieruję się fundamentami (do tej pory tylko AT).Muszę przyznać, że chyba źle na tym jak na razie nie wychodzęWhistle I podoba mi się to forum, gdzie można poczytać wypowiedzi ludzi na poziomie, porównując np z bankier, czy money.

Panowie, w najbliższych miesiącach począwszy od kwietnia spółka nie wykaże się specjalnymi przychodami, więc trudno spodziewać się szalonego wzrostu, trzeba wierzyć, że zrobią to 200mln, choć przy takich przychodach jak w ostatnich miesiącach, to wątpię, na pewno wzrost, ale czy realizacja prognozy???, będą mieli sporo do odrobienia w ostatnim kw., a swoją drogą, czy ktoś wyliczył wartość akcji na koniec roku, przy założeniu, ze zrealizują prognozę.

Tylko dlaczego, ktoś pozbył się w piątek około 250 tys. akcji, tuż przed wynikami, skoro jest tak dobrze, dziwna sprawa? Mógłby ktoś bardziej obeznany przedstawić, jak można sprawdzić, czy to jeden duży inwestor wywalał taką ilość, czy też nastąpiła mała panika i wielu inwestorów zdecydowało się na pozbycie się waloru. Dzięki.

Dzięki owner, który serwis najwcześniej publikuje raport?

Wydawało mi się, że pisało o publikacji raportu I kw. 2011, a teraz nie ma tam odnośnika, ani raportu nie mogę znaleźć.

Czy może, ktoś wypowiedzieć się, co dziś działo się w godzinach popołudniowych na sesji? Czy ta wyprzedaż akcji GPH na dużych obrotach w końcówce dnia i to tuż przed raportem, może świadczyć o jakiejś niespodziance?

DDN napisał(a):
A jeszcze żeby sie już całkiem dobrze poczuć dołóżmy do tego dywergencję na RSI i już mamy obrazek zmiany trendu blackeye
Jakby tylko nie ta świeca dzisiejsza, która skłania mnie do podejrzeń, że jutro zaczniemy luką w dół... sad10

Chciałbym dodać, że jeśli się nie mylę to ta świeca zatrzymała się dokładnie na 38,2% Fib., takie wsparcie chyba też ma jakieś znaczenie.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 5 sierpnia 2015 22:23:44
Liczba wpisów: 24
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,263 sek.

fvyxakmx
qmtxrjmt
pgcwfcye
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dddldpvx
regdyuyw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat