Czy oprócz testowania systemów transakcyjnych, amibroker nadaje się do stosowania matematycznej analizy statystycznej wykresów (danych), czy ma jakies funkcje do takiej analizy statystycznej,czy tez trzeba i można je stworzyć samemu.
|
W internecie piszą dobrze o Amibrokerze. ale czy oprócz angielskiej jest też dostęona polska dokumentacja. a może jakies aktualne strony www. Z pomocą techniczną?
A może znacie inny równie dobry język do programowania dowolnych systemów transakcyjnych i szybkiego ich testowania (futures indeksy), który to język miałby dokumentację lub bogatą literaturę w języku polskim?
|
Witam
Napisałem jeden system transakcyjny w excelu, ale zajeło mi to zbyt dużo czasu.
1.Mam pytanie, jaki język programowania pozwala na sprawne i przejrzyste pisanie systemów transakcyjnych, oraz ich automatyczne i SZYBKIE testowanie dla wielu wariantów (wiele ustawianych parametrów) na danych historycznych (notowania dzienne dla futures na indeksch giełdowych)?
2. To nie musi byc koniecznie automat i uruchamianie u brokera, moze byc półautomat ktory daje mi sygnał dla notowań w nastepnym dniu. WAŻNE ŻEBY JĘZYK PROGRAMOWANIA BYŁ ELASTYCZNY I POZWALAŁ NA TOWRZENIE DWOLNYCH I PRZEJRZYSCIE ZBUDOWANYCH SYSTEMÓW TRANSAKCYJNYCH
3. Jesli taki nalepszy język do programowania automatow lub polautomatów mimo wszystko może działać u brokera to jakiego brokera polecacie
|