PARTNER SERWISU
ylvmwnpq
Vigokumak

Vigokumak

Ostatnie 10 wpisów
Witam, ma pytanie widziałem coś takiego na ambibrokerze na stronie /www.atinwestor.pl na wykresie zaznaczone były ceny: wyższa niż maksimum z 20 dni. i cena minimum z 20 dni. jako sygnały kupna i sprzedaży spółek, czy ktos wie jak to zrobić ma Metastocku. wielkie dzięki

W poniedziałek jest szansa na dalsze wzrosty waloru? Co myślicie

Witam, dzięki za pomoc ale pojawil się kolejny problem:
ściągnąłem z bossa plik sesjacgl.prn rozpakowałem odpaliłem metka i wszedłem w folder, . Przy próbie otwarcia pliku wyskakuje komunikat, że plik nie obsługiwany przez Windows

Czy ktoś ma może lub podpowie jak po zaktualizowaniu danych oglądać wykresy w Metastock ( jak z niego korzystać) wielkie dzięki

Witam, jak kupiłem jakiś czas temu po0,38 teraz dokupiłem po,25 i ,29 . Zastanawiam się co by sięmusiało wydarzyć, aby pojechało ponad 30. Info z stanów o wzroście na rynku nieruchomości to edno ale myślę, ze potrzeba jakiś działań ze strony spółki, czy list z KAMAREM wystarczy, chyba nie raczej jakieś ruchy na lokalnym(polskim ) rynku nieruchomości. Co sądzicie?

Snake napisał(a):
anty_teresa napisał(a):
NEGATYWNEGO DMI.... TZN takiego gdzie linia DI- jest wyżej niż DI+

Tak właśnie, czyli gdy ostatnio "świeczki idą raczej w dół, niż w górę" (przewaga L<L nad H>H).

A od siebie dodam jeszcze tyle, że sprawdzanie skuteczności taktyk (w szczególności tych próbujących załapać się na trend, a nie na odbicie) po jednym dniu wprowadza tylko w błąd. Zaczekaj 2-3 tygodnie. Albo cofnij się do wcześniejszych dni, żeby sprawdzić, jak działało.

Podana interpretacja jest moja, a jak szukasz bardziej oficjalnej i szybszej, to proszę:
W dniu następującym po otrzymaniu sygnału kupna musi być sprawdzony warunek C>H (kurs musi wyjść ponad wczorajszą świeczką). Zauważ, że zgadza się to też z próbami yarola. Sygnał jest tym pewniejszy, im dłużej wcześniej ADX przebywał poniżej wartości 20. Ważne jest też to, czy sygnał przychodził w sytuacji przecięcia się linii DMI nad czy też pod linią ADX.

Według mnie to słaba interpretacja - ale ja jestem tylko snake, a nie giełdowy guru od almanachów.

Czyli dodając warunek dzisiejsza C>wczorajsze H i ustawiając zlecenie kupna na kwocie wczorajsze H + jakiś% można ewentualnie wejść w spółkę.
Mam dwa pytania
1. Kilka postów wcześniej nadmieniłeś o tym, że do tej "metody" należałoby dodać jakiś dodatkowy wskaźnik potwierdzający sygnał . Co być proponował?
2. Kwestia wyjścia z spółki bazując na DMI. Encyklopedia AT podaje:"...zaś dobrym sygnałem do sprzedaży jest sytuacja, gdy linia DI+ przecina od góry linię DI-. ..Warto też zwrócić uwagę na położenie punktu przecięcia względem linii ADX. Mocnym sygnałem do sprzedaży jest sytuacja w której linia DI+ przecina od góry linie DI- i jednocześnie wartości obu (DI+ i DI-) są mniejsze od wartości ADX ( DI+ < DI- < ADX )." Czy coś jeszcze należy mieć na uwadze ( potwierdzenie innym wskaźnikiem?)

W piątek 09-01-2009 wygenerował się sygnał na CCC i MMPPL, blob3 przyjrzę się tym spółkom w okresie najbliższych 3 tygodni czyli do 30 stycznia.
Szczegóły oczywiście przedstawię na forum

Vigokumak napisał(a):
Przeżyłem mały szok.
Posługiwalem się wykresem DMI zgodnie z zasadami: Dwie podstawowe linie, zwane DI+ (zielona linia) oraz DI- (pomarańczowa linia), służą odpowiednio do prezentacji pozytywnych i negatywnych ruchów instrumentu. Trzecia linia, średnia ADX (niebieska linia), mierzy siłę rynku - wskazuje czy rynek jest w trendzie zwyżkującym, zniżkującym lub czy trend jest chaotyczny i nieokreślony.
Odczytywałem pozycję linni adx w przypadku Ganta wartość ma dwadzieścia parę(?).
wszystkie wartości DMI są dodatnie mam na myśli wartość podawaną obok indeksu DMI [wartość] na wykresie.
Chyba, że chodzi o coś innego.
Tak jak napisałem uczę się i każda lekcja jest mi pomocna

Doszedłem do tego gdzie popełniłem błąd: zasugerowałem sie opisem kolorów z innej encyklopedii AT, u mnie wygląda to trochę inaczej.
Nadal jednak nie rozumiem określenia ujemnego DMI
dzięki za sprawdzenie poprawności mojej weryfikacji spółek.

Przeżyłem mały szok.
Posługiwalem się wykresem DMI zgodnie z zasadami: Dwie podstawowe linie, zwane DI+ (zielona linia) oraz DI- (pomarańczowa linia), służą odpowiednio do prezentacji pozytywnych i negatywnych ruchów instrumentu. Trzecia linia, średnia ADX (niebieska linia), mierzy siłę rynku - wskazuje czy rynek jest w trendzie zwyżkującym, zniżkującym lub czy trend jest chaotyczny i nieokreślony.
Odczytywałem pozycję linni adx w przypadku Ganta wartość ma dwadzieścia parę(?).
wszystkie wartości DMI są dodatnie mam na myśli wartość podawaną obok indeksu DMI [wartość] na wykresie.
Chyba, że chodzi o coś innego.
Tak jak napisałem uczę się i każda lekcja jest mi pomocna

Zadałem to pytanie, ponieważ napisałeś w swoim poście"W dniu spełnienia się tych warunków mamy w miarę pewny (choć opóźniony) sygnał. " Miałem, na myśli to czy , któraś z przedstawionych przez Ciebie propozycji daje sygnał wcześniej, może rzeczywiście szybciej to złe słowo".
Wczoraj pokusiłem się i zgodnie z Twoją propozycją interpretacji sygnałów wysyłanych przez jeden tylko wskaźnik (DMI) przejrzałem spółki mwig40.warunki sepłniały:BUDIMEX, ECHO, GANT, GRAJEWO, HANDLOWY, KOPEX, KREDYTB, LC CORP, MMPPL, MOSTOSTALEXP, NETIA.
W góre poszły:MMPPL+3,38%; BUDIMEX 1,01%; NETIA 5,31%; GRAJEWO 0,76%.
A więc skuteczność niezbyt imponująca: 11/4
Też skłaniam sie ku sugestii, że sam DMI nie wystrarczy i nie chce się mądrować, bo dopiero zaczynam edukację w tej dziedzinie, czy mógł byś coś podpowiedzieć lub zasugerować

Snake napisał(a):
jeszcze do propozycji C).... opiera ci tylko na jednym wskaźniku (DMI) i proponuję to skonstruować następująco:
1. Sprawdzenie, czy DM+ > DM-
2. Jeżeli tak, to sprawdzenie, czy ADX jest większy niż 15
3. Jeżeli tak, to sprawdzenie, czy ADX jest rosnący

W dniu spełnienia się tych warunków mamy w miarę pewny (choć opóźniony) sygnał. Niektórzy dodają do tego warunek większego High w dniu następnym niż w dniu sygnału, ale to chyba już za wiele...

Mam pytanie, która z podanych metod jest najszybsza, tzn w miarę wcześnie daje sygnał wejścia w pozycję. Pozdr.

Czy to oznacza dalszy spadek ceny ( sorki jeśli to głupie pytanie, dopiero się uczę )

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 1 października 2009 15:41:32
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,253 sek.

gsoqqocd
mxaobdld
kykhcups
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
exbzsoxm
feliytdb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat