PARTNER SERWISU
pfqgkvzk
marekmilan1

marekmilan1

Ostatnie 10 wpisów
100mln *19%=19 mln - udział innych w 2010
125mln *21%=26,25mln - udział innych w 2011
26,25-19= 7,25 mln

chodziło mi oczywiście o odpowiedz e w pytaniu 2

Mój kolega taki wypełniał starając się o pracę. Wydawało mi się że w pytaniu drugim dobra odpowiedz to wzrost o 7,25 mln. a na temat pierwszego nie mam zdania. Dzięki Watchdog

Mogę prosić Watch Doga lub inną osobę która potrafi poprawnie odpowiedzieć na kilka pytań bo sam nie jestem pewien odpowiedzi. Z góry dzięki. Oto one:

1. Poniższa tabela przedstawia wartości wzięte ze sprawozdań rocznych banków. Zaznacz
Bank, który podał nieprawdziwe informacje:
Bank suma bilansowa wartość udzielonych kredytów Wskaźnik Kredyty do Depozytów
A 50 000 000,00 zł 37 500 000,00 zł 0,76
B 100 000 000,00zł 90 000 000,00 zł 0,93
C 10 000 000,00 zł 8 600 000,00 zł 0,84
D 75 000 000,00 zł 57 750 000,00 zł 0,78
a. A
b. B
c. C
d. D

2. W 2010 roku firma XYZ osiągnęła przychód na poziomie 100 000 000 PLN. W roku 2011 jej
przychody wzrosły o 25%. Na podstawie poniższej tabeli wyznacz ten asortyment, którego
sprzedaż nominalnie wzrosła najbardziej
Udział sprzedaży
2010 2011
Proszki 25% 25%
Mydła 22% 23%
Lusterka 18% 20%
Perfumy 16% 11%
Inne 19% 21%
a. Proszki
b. Mydła
c. Lusterka
d. Perfumy
e. Inne
3. Firma XYZ zajmująca się budową mieszkań jest w trakcie budowy osiedla ABC. Firma
otrzymała zaliczkę od klienta na poczet kupna mieszkania na osiedlu ABC. Jaki wpływ
będzie miała przekazana zaliczka na sprawozdania finansowe firmy XYZ.
a. Aktywa bez zmian, pasywa wzrosną, zysk wzrośnie, przepływy operacyjne bez zmian
b. Aktywa wzrosną, pasywa wzrosną, zysk bez zmian, przepływy operacyjne wzrosną
c. Aktywa wzrosną, pasywa wzrosną, zysk wzrośnie, przepływy operacyjne wzrosną
d. Aktywa bez zmian, pasywa bez zmian, zysk bez zmian, przepływy operacyjne bez
zmian
4. Wzrost skłonności ludności do otrzymania większej ilości pieniądza
w formie gotówki, mniejszej w formie depozytów na żądanie spowoduje:
a. wzrost podaży pieniądza
b. wzrost rezerw ponadobowiązkowych banków
c. zmniejszenie podaży pieniądza
d. wystąpienia każdego z wymienionych wyżej zjawisk

Buldi może to taki stan niezdecydowania po ostatnich sukcesach. Czy to już koniec korekty i można oczekiwac na osuwanie sie indeksu?? Strach teraz stawiać na wzrosty. Co o tym sądzisz panie Buldi w końcu te ostatnie sukcesy nie były przypadkowe

trochę żal tych zysków taka masakra była ale za to możesz spać spokojnie

Buldi pozamykałes swoje S-ki czy dalej przynoszą Ci sowite zyski ??

czas szybko zleciał tylko cężkie chwile dla inwestorów

masz fantastyczną średnią tylko pogratulować a co przyniesie jutrzejszy dzień wydaje się że mocne odbicie jaki zasięg? ale przy tych emocjach jakie są trudno być czegoś pewnym co sądzisz Buldi

Panowie od jakiego poziomu siedzicie na tych S-kach ? pewnie spokojnie wystarczy na wycieczkę dookoła świata z dłuższym pobytem w USA

Frog uczestniczyłeś w kilku pre IPO na NC czy wymagało to udania się osobiscie do siedziby firmy, która przeprowadzała pre-IPO ?

Morfeusz abstrachujac od tematu Oila wyjasnisz mi coś. Co znaczy, że w parametrach oferty pre IPO na NC spółka ustala 6-miesięczny lock-upcenowy do 125% ceny z oferty prywatnej.

Frog można mieć dość "osobiste" pytanie do Ciebie. W jakim przedziale jest kapitał jakim dysponujesz poniżej 100 tys zł , <250 tys zł czy Ty bliżej pierwszego miliona jesteś ?

po tak dynamicznych wzrostach należałoby spodziewać się korekty jak to wyglada technicznie wypowie sie ktoś znający się dobrze na AT

Morfeusz sprzedałeś wszystkie akcje GPH sądzisz, że to koniec dynamicznych wzrostów na tej spółce? spodziewasz się korekty

zapisy na akcje KRUK S.A będzie prowadzić BRE Bank i BZ WBK ale co w sytuacji gdy nie mam rachunku maklerskiego w żadnym z tych biur maklerskich?

Morfeusz żadnych operacji nie przeprowadzasz. Trochę żal, że brak wolnej gotówki

Co się dzieje z tą spółką, obroty drastycznie spadły w dodatku te otwarcia sesji dziwna sprawa

Morfeusz wyciszony pewnie szykuje jakąś ofensywę.

gembol sory jesli uraziłem ale Twoja wypowiedz miała rozpaczliwy ton

chyba nie oczekujesz, ze będzie Cię prowadził za rękę i dbał o Twój portfel inwestycyjny

Morfeusz sie pojawił i od razu wróciło życie na wątku

Morfeusz Twój portfel bez przetasowańn czeka na wzrost czy jakieś zmiany szykujesz ?

Morfeusz po weekendowych przemyśleniach teraz moze być tylko up

jutro chyba jest ostatni dzień notowań patrząc z boku to niezły zysk można było osiągnąć tylko, że ryzyko jeszcze większe

Może teraz będzie okazja żeby zarobić na GZU-PP

Morfeusz masz juz jakiś dobry plan przygotowany

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 25 września 2012 09:54:08
Liczba wpisów: 27
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,376 sek.

nxyacpjt
feisriov
rqenehdx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
egyebyly
jxljcpeo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat