PARTNER SERWISU
bzdzyfeh
tomekinv

tomekinv

Ostatnie 10 wpisów
Firma EUROPROP® Trading, jest firmą typu Proprietary Trading której przedmiotem działania jest gra na instrumentach finansowych w celu uzyskania zysku z transakcji. EuroProp® Trading dostarcza możliwości tradingu zarówno na rynkach akcji jak i na rynkach kontraktów terminowych. Wysoki payout (nieporównywalny z oferowanymi przez konkurencję na rynku polskim), niskie opłaty commision fee, bardzo dobre wsparcie oraz staly rozrost firmy - to coś co odróżnia EuroProp® Trading od dostępnych obecnie ofert na rynku polskim!

Firma poszukuje traderów zainteresowanych współpracą w formie Remote Day Trader. Z możliwością tradingu zdalnie z biurą bądź z zacisza domowego.

Poszukujemy kandydatów na stanowisko: Trader.

EUROPROP® oferuje: Firma dostarcza traderowi firmowy kapitał, dzięki czemu istnieje możliwość zawierania transakcji. Firma oferuje trading na amerykańskich giełdach akcji: NYSE, Nasdaq, AMEX. Zapewnie dostęp do platformy tradingowej oraz wszelkiego wsparcia technicznego. Trader ustawia własnego godziny pracy. Może pracować w godzinach najbardziej odpowiadających jego stylowi tradingu - wszak to zysk jest miernikiem jego pracy.

Trader ograniczony jest przez maksymalny dzienny limit strat - stop loss, którego przekroczenie blokuje możliwość dokonywana dalszych transakcji danego dnia.

Każdy Trader ma możliwość wzięcia udziału w szkoleniu skupionym na: rynku akcji lub rynku kontraktów terminowych. Jest to najlepsze uzupełnienie w pracy tradera giełdowego. Istnieje również możliwość wykupienia szkolenia "Mentorship Program", w którym to trader wspierany jest przez profesjonalnego tradera, który staje się jego mentorem.

Wynagrodzenie:

* Prowizja na najwyższym światowym poziomi. Zapomnij o 35-50% jakie otrzymujesz w biurze. Możesz dostawać od 70% w górę!

Wymagania:

Każda kandydatura rozpatrywana jest indywidualnie i uzależniona od doświadczenia oraz danych opisujących styl grania tradera.

Zaletami są:

* wcześniejsze doświadczenie w daytradingu
* znajomość giełd amerykańskich
* znajomość języka angielskiego

W celu otrzymania dodatkowych informacji o firmie, a także oferty skierowanej dla Ciebie, proszę wysłać poniższe dane na email tomek@europroptrading.comAdres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. :

1. Imię i nazwisko
2. Adres email
3. Średni miesięczny obrót
4. Średnia miesięczna liczba transakcji
5. Średni miesięczny NET PNL
6. Wysokość potrzebnego Buying Power
7. Wymagany dzienny STOP LOSS
8. Miasto

Po otrzymaniu powyższych informacji skontaktuje się z Tobą osoba odpowiedzialna za przygotowanie oferty.

http://finviz.com/map.ashx

Tutaj masz podzial sektorowy -> po wybraniu danego tickera masz konkretne dane o spolce.

marcin78 napisał(a):
Szukam amerykańskiego odpowiednika stockwatcha, najlepiej z takim samym zakresem dostępnych za darmo informacji. I jeszcze jedno - w komentarzach analitycy czasem podają obrót na giełdach amerykańskich, tymczasem ja nie mogę nigdzie znaleźć takiej informacji. Na stooqu jest podany wolumen, czyli jak rozumiem ilość obróconych papierów - czy obrót na giełdach USA jest informacją niejawną?
Jeszcze przy okazji, choć to niewłaściwe forum: czy ktoś może mi podesłać linki do analogicznych danych dla rynku niemieckiego?
Z góry dziękuję i pozdrawiam,

finviz.com
finance.yahoo.com
finance.google.com

Kwestia jakich danych tez szukasz.

http://freestockcharts.com -> darmowe, ale zczytuje tylko ostatnie transakcje z Batsa. Ale do analizy wystarczy, chyba ze analizujesz spolki z bardzo niskim dziennym wolumenem, wteyd moze byc nieco niedokladnie.

Tanio wyjdzie Cie Alpha Trade - http://www.alphatrade.com
lub Live Charty z Esignala - http://www.esignal.com

A moze podejscie pod gorne ograniczenie i nastepnie wybicie dolem? Zasieg bylby blisko 70 punktowy w sumie.

kliknij, aby powiększyć

stodopl napisał(a):
Hej, myślicie że warto iść na studia związane z giełdą?
Np matematyka stosowana ze specjalnością matematyka finansowa (Politechnika Łódzka)?
Albo inzynieria finansowa lub matematyka finansowa (uniwersytet Łódzki) ?
Dodam jeszcze że jestem młody i planuje być baardzo bogatyblah5 .
Nie chciałbym później robić żadnych analiz tylko grać dla jakiejś instytucji na giełdzie...
No, generalnie może być też forex(ale na forexie jeszcze nie grałem).Może lepiej sobie odpuścić (bo i tak grać trzeba nauczyć sie samemu) i iść na inne studia?Z góry thx za odpowiedzi.

Jestem absolwentem Inzynierii Finansowej w Katedrze Matematyki Stosowanej na Akademii Ekonomicznej. Ładnie brzmi, ale to wszystko. Przynajmniej wedlug mnie.
Tutaj wiedz jedno:
-> tego typu przedmioty nie naucza Cie pracy tradera (bo rozumiem, ze to Cie interesuje), bo nie wiem jak procesy stochastyczne, metody aktuarialne, sztuczna inteligencja w inzynierii finansowej itd. ma sie do grania.
-> nauczy Cie to matematyki teoretycznej, roznego rodzaju teorii, schematow - ktore pozniej moglbys wykorzystac w instytucji finansowej do przygotowania nowych produktow bankowych na przyklad, badz w kierunku aktuariusza w segmencie ubezpieczen (b. dobrze platna praca)
-> rzadko trafisz na wykladowce/cwiczeniowca, ktora przelozy Ci ta teoretyczna wiedze na konkretne przyklady

Jezeli chcesz grac wybierz studia, ktore Cie zainteresuja, taka prawda ze wiedze zdobedziesz ogolna. Ale nie trac czasu i przez lata studiow graj - i to nie tylko na koncie demo. Codzienne granie Ci pomoze - przez kilka lat studiow zdobedziesz solidne umiejetnosci i na starcie bedziesz do przodu.

I pamietaj przy okazji - jest to smutne i bolesne, ale niestety: nie kazdy do bycia traderem sie nadaje. Wiec lepiej smak poznac juz teraz, by wiedziec czy sie to "czuje". Pamietaj przy okazji ze taka praca moze psychicznie czlowieka wykonczyc.

Jest rewelacyjna jezeli dla kogos jest pasja :)

Najlepiej chyba IB jak ktos juz wymienil. Sprawdz jeszcze ThinkOrSwim.

Badz w Polsce - najprosciej w idmtrader.pl - 7.5k zl jak sie nie myle minimalna wplata.

aviano napisał(a):
Kiedyś w swoim blogu ( jimrogers-investments.blogspot... ) Jim Rogers napisał :“As I was not smarter than most people, I was willing to work harder than most.” (W swobodnym tłumaczeniu: Ponieważ nie byłem mądrzejszy niż większość ludzi, chciałem więcej pracować niż ta większość.) Jak wiadomo doszedł do dużych pieniędzy dzięki inwestycjom giełdowym. Czy na to forum zagląda ktoś, kto mógłby o sobie powiedzieć: "Mój zawód - Inwestor Giełdowy"?
Whistle

Aviano - osobiscie znam w Polsce kilkadziesiat osob, ktore utrzymuja sie z grania na gieldzie juz od dlugiego czasu. Wlacznie ze mna. Tutaj masz naprawde szerokie mozliwosci jezeli chodzi o zdobycie kapitalu pod gre w wypadku jezeli wlasny kapital nie jest wystarczajacy do bezpiecznego grania. Poczatki na daytradingu zwykle determinuja czy do tego sie czlowiek nadaje czy nie. I na ten okres trzeba miec odpowiednie zabezpieczenie na zycie - innego rozwiazania nie widze.

A cytat jest jak najbardziej zyciowy. Zaprzyjaznieni traderzy to nie tylko osoby z wyksztalceniem, to nie jest najwazniejsze. A wlasnia te druga czesc cytatu: chcialem wiecej pracowac niz ta wiekszosc. :)

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 9 marca 2013 15:24:19
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,214 sek.

pihizlmn
rsrwbkfk
vbqhwwge
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pqusrkyh
qvtejrfs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat