PARTNER SERWISU
tvxkawtq
fabularasa

fabularasa

Ostatnie 10 wpisów

Instalujesz Rainmeter kopiujesz skin w katalog ze skinami uruchamiasz i po wszystkim :)

miłej zabawy i szukajcie błędów bo pewnie ich sporo :)

fabularasa.deviantart.com/art/...

filiżanka zaczyna się realizować po przebiciu ostatniego szczytu zasięg formacji to 45-50 ;)

Wygląda na to że zaczęła się filiżanka ;)

korekta do 18-17.50 i mamy prawe ramię oRGR

zdecydowanie faworyt na ten tydzień :)

8 podstrona forum - :) a dla mnie technicznie wygląda bardzo dobrze; dywergencje prawie 61.8 ostatnich spadków, myślę że warto kupować

kliknij, aby powiększyć

chyba już większość zapomniała o tej spółce a w porównaniu do Komputronika (i nie tylko) spółka na wykresie prezentuje się rewelacyjnie - zrealizowany Gartley + sygnał na RSI wcześniejsze dywergencje

kliknij, aby powiększyć

wygląda na to że spółka po korekcie - pomimo sygnału sprzedaży na SAR świeczka bardzo ładna z dużym wolumenem

kliknij, aby powiększyć

life napisał(a):
W nieco dłuższym okresie:

kliknij, aby powiększyć

jakby się przypatrzeć można się doszukać trójkąta kończącego - w ostatnich tygodniach zwiększony wolumen tylko ostatnie świeczki zapowiadające małą korektę (równie dobrze może jej nie być) ale po niej wraz z pojawieniem się sygnałów kupna ... :)

ależ macie ciszę na tym wątku a papier wygląda bardzo dobrze na najbliższe dni - zaliczył już większą korektę ... jak dla mnie do kupowania

kliknij, aby powiększyć

tylko tę ostatnią świeczkę mogli troszkę ładniejszą zrobić - no ale wszystko na zielono

kliknij, aby powiększyć

na tygodniowym podobnie

kliknij, aby powiększyć

dobrze że ktoś jeszcze został na spółce - nie było tu tej informacji więc wklejam

PAP - Biznes
21 Gru 2009, 15:33
21.12. Warszawa (PAP) - Polnord, Kopex, Rafako, Bumar, Procom System, Energoprojekt-Katowice i Coal Energy podpisały porozumienie w sprawie prowadzenia prac przygotowawczych zmierzających do ustalenia warunków realizacji projektu budowy kopalni i elektrowni w Nigerii - poinformował Polnord w poniedziałkowym komunikacie.

W sumie komunikat był ze strony Polnordu stąd większość dziś nie wiedziała skąd nagle zlecenia kupna na kopku który od tygodni męczy się z amplitudą 1zł

Na wykresie dziś już bardzo ładnie pokazał się sygnał kupna na MACD (wersja nieco przyspieszona nie wiem jak ze standardowymi wartościami) sygnał kupna również na RSI jeśli jutro skończymy na plusie to pojawi się również kupno na DMI.

pozdrawiam

WatchDog - czy mógłbyś napisać jak to dokładnie wygląda z tym PDA : dlaczego notowane jak z tego powstaną akcje itp.

dzięki

WatchDog czy mógłbyś podsumować ostatni raport tj podsumowanie emisji : promocja 1mln

liczbero napisał(a):
fabularasa napisał(a):
dziś można było zredukować ze względu na sygnały sprzedaży na godzinnym ale ten kanał wg mnie źle narysowany

Byloby mi milo gdybys powiedzial dlaczego zle? Ale mniejsza o to. Liczylem na ogolna zla atmosfere na GPW i zjechanie do(intraday)23, ale wychodzi na to ze sie przeliczylem. Moze jeszcze zleci troche, ale wg mnie paliwo do spadkow juz sie skonczylo. Zostali chyba juz sami na dlugi termin i nie ma co sie dziwic. Brak panikarzy na spolceangry3 , a tak chcialem kupic taniej!

dla mnie prawidłowy kanał to taki który rysujemy po górkach lub dołkach - patrząc na Twój wykres jest jeszcze niższy dołek od tego który był u Ciebie punktem wyjścia, oczywiście można się czepiać ale niestety w ten sposób można narysować wiele kanałów a który rynek wybierze jako istotny?

kliknij, aby powiększyć

kanały jakie widzę na chwilę obecną - na wykresie logarytmicznym na liniowym jest inaczej dlatego kanały na akcjach często się nie sprawdzają

kliknij, aby powiększyć

dziś można było zredukować ze względu na sygnały sprzedaży na godzinnym ale ten kanał wg mnie źle narysowany

666 napisał(a):
Zerknąłem na kurs jak co kwartał, zgodnie z przewidywaniami. Krzykacze, narzekacze, płaczki i lokalne mądrale poza pokładem. Długi termin liczymy kwartałami. Taka strategia w przypadku tej spółki się opłaca.

tak ale kurs po I kwartale 2010 już może się nieco różnić (kupując teraz sprzedając po I Q 2010)

mały ruch na wątku a ja sobie spokojnie trzymam na ale nie zaryzykowałbym wyłączenia notowań w najbliższym czasie a zwłaszcza w perspektywie kwartału

Zarząd Kopex SA oraz Kancelaria Prawna doradzająca Kopex SA oświadczają, iż zgłoszone roszczenia są całkowicie bezzasadne i pozbawione jakichkolwiek podstaw faktycznych i prawnych

na godzinnym świeczka prowzorstowa z małą pozytywną dywergencją na RSI i MACD

jeśli to korekta ostatniej falki to teraz powinno iść do góry - ale sygnałów kupna brak

wczorajszy zjazd wydawał się być wyprodukowany - niewielką ilością akcji kurs zjechał ok 7% co dało ostatecznie sygnały sprzedaży plus info o emisji spowodowało to co każdy widzi

... zobaczymy na koniec dnia co z tego wyjdzie

_soma_ napisał(a):
toimek napisał(a):
_soma_ napisał(a):
no to schodzimy na 22,4 - 22,6

Jakieś logiczne uzasadnienie? :-)

AT

a ja poproszę o rys - jeśli to nie tajemnica

dzięki

WatchDog napisał(a):
Na sztuczkach to się zbytnio nie znam...
p. Jędrzejewski nie może kupować bo jest na skraju limitu wezwania.
Musiałby parkować małe ilości po znajomych. Ale może to nie on.
Różne kręgi na pewno wiedziały, że jest przygotowywana emisja, bo wszystko jest dopięte na ostatni guzik, a harmonogram wskazuje na to, że mają dogadanego inwestora(ów).
Zastanawiam się co byłoby lepsze: fundusz czy ktoś z branży, ze świata. Komentarz niedwuznacznie sugeruje, że taki ktoś nie zaszkodziłby, a nawet pomógł. Ja bym jednak wolał fundusz, bo on ma czyste cele osiągania stopy zwrotu, natomiast jakikolwiek inwestor branżowy rodzi zagrożenie drenażu technologii, know-how czy kadry - za to może lepiej wypromować firmę, o ile jest duży i znany.

tak dla przypomnienia czy to nie fundusze kupowały powyżej 50? jakoś nie widziałem chęci do osiągania stopy zwrotu...

... a jeśli emisja dla kogoś to może pewien Rosjanin?

re mathu

...cóż jak dla mnie autor blogu to dziecko piszące artykuły w stylu Fakt gdzie szuka się sensacji wszystko obraca się o 360stopni a o istnym fakcie pisze się tylko ogólnikowo...

Codex - na liście leków do wycofania jest np Rutinoscorbin

...jak dla mnie kontrargumenty są zawarte w filmach w mojej stopce

a jeśli ktoś nie wie jak na organizm ludzki działa witamina C lub D co wywołuje obecność ciężkich metali lub rtęć to szczerze współczuję

edit:
...tu masz coś na temat szczepionek żebyś nie mówił że teorie takie to tylko w alternatywnych źródłach:
www.rp.pl/artykul/297248,38532...

vonplezdi napisał(a):
fabularasa napisał(a):
jeśli przebiją dołek z 29.10 to mamy pierwszą piątkę w dół (okolice 2250) jeśli pójdą w górę na ponad 2400 to czeka nas nowy szczyt

widze ze Kolega lubi ciekawe filmy.
sam sie zastanawiam ile w takich filmach jest prawdy. Jak zawsze trzeba byc obiektywny, ale fakty np w Zeitgeist trudno zweryfikowac.

z łatwością można zweryfikować fakty w filmach w stopce :)

DarkestLie napisał(a):
Link 1 intraday 1h dla kontraktu
Link 2 intraday 8 min rowniez dla kontraktu

media.stockwatch.pl/data/2009/...
media.stockwatch.pl/data/2009/...

prosze nie grac pod te ilustracje ;)

na tych rysunkach 4 zachodzą na 1 ;(

jeśli przebiją dołek z 29.10 to mamy pierwszą piątkę w dół (okolice 2250) jeśli pójdą w górę na ponad 2400 to czeka nas nowy szczyt

niedługo zacznę sam do siebie pisać
GRYPA

... jest tu jeszcze ktoś ?

dzisiejsza świeczka troszkę poprawiła wczorajszy widok na godzinnym jest mały sygnał kupna - ale żeby nie było tak dobrze to zakończyliśmy na 61.8 fibo spadku od ostatniego szczytu

guffy napisał(a):
fabularasa napisał(a):
siedzi jeszcze ktoś na tym papierze - wczorajsze sygnały na S (wykres godzinny) zostały anulowane d'oh!

Witaj!!!!
Pisałem już wcześniej na tym forum i pozostałych, że z szacunkiem do Waszej wiedzy na temat AT, ale to nie ta spółka!!!!!! Ona rośnie jak nikt się tego nie spodziewa. Można na niej troche ugrać kierując się AT np. kaszabe, ale miodzik spijają najwytrwalsi. Pozdro.
PS.
Ja osbiście myslę ze toroche jeszcze urośniemy pod info które bedzie w przyszłym tygodniu, a pozniej wyniki ale tu moze byc roznie ( nie mam na mysli zysku tylko historie).

19.96 tam padł ostatnio sygnał kupna na dziennym więc trzymam - dlaczego ciągle się upierasz że AT nie działa ? Dlaczego nikt miał się tego nie spodziewać?

siedzi jeszcze ktoś na tym papierze - wczorajsze sygnały na S (wykres godzinny) zostały anulowane d'oh!

raczej prowzrostowo nie wygląda - no ale wszystko wygląda zniechęcająco...

kliknij, aby powiększyć

gdyby ktoś się zastanawiał dlaczego nie rośnie

24,00 .......... 100 ........... 11:14:13
24,00 .......... 36509 ......... 12:44:42
24,00 .......... 4321 .......... 16:30:33
24,00 .......... 94 ............ 08:01:33
24,00 .......... 1000 .......... 10:19:17
24,00 .......... 15 ............ 08:00:19
24,00 .......... 40 ............ 08:00:51
24,00 .......... 40 ............ 08:53:05
24,00 .......... 25 ............ 09:11:02
24,00 .......... 1000 .......... 09:18:17

historycznie to ładnie wygląda

kliknij, aby powiększyć

hajdi87 napisał(a):
ja kupilem troche akcji po 10,71. nie widze powodu zeby wychodzic nawet przy cenie 28zl. jak dla mnie tylko długoterminówka :)

Co którzy kupowali w 2007 roku też tak mówili ;)

co jest już nikogo tu nie ma ?

na petardę można liczyć jeśli na dużym wolumenie skończą powyżej 24 ;)

morfeusz czy masz coś z tym wspólnego ?

www.fwig20.pl/gpw/kopex-25-wrz...

Dodane przez morfeusz September 26, 2009 (9:40PM)

dobrze by było gdyby chociaż tak zakończyła się dzisiejsza sesja

kliknij, aby powiększyć

albo okazja na tanie zakupy albo zjeżdżamy

kliknij, aby powiększyć

mamy potwierdzone sygnały kupna na godzinnym - jestem ciekawy jak to rozegrają

obrazek z wczorajszego zakończenia - jak widać figurka zrealizowana

na godzinnym nie ma jeszcze sygnałów kupna ale to może być dobry moment na wejście

kliknij, aby powiększyć

młot nie z tej ziemi a Wy o spadkach... ???

mi wychodzi że teraz w górę - i nawet kontrakty się pojawiły (AT + fundamenty ;) )

apropos fundamentów dla nowej hossy http://www.usdebtclock.org ;)

henry_2 napisał(a):

Specjalnie pomijam ten jednorazowy wcześniejszy wystrzał, bo jak dla mnie zakłamuje trochę wykres

notworthy

henry_2 napisał(a):

29,30 - 38,2% zniesienie fibo całych spadków

38.2 jak i 23.6 fibo całych spadków są w innych miejscach

Frog napisał(a):

;) - to są te fundamenty

Co takiego dzieje się obecnie na świecie co przemawiałoby za nową hossą?

... nie mówię że nie będzie nowego szczytu bo pewnie będzie

Frog napisał(a):

Co będzie za rok nie ma znaczenia, skoro wg mnie szczyt hossy będzie za 4.

a możesz napisać jakie fundamenty za tym przemawiają

Frog napisał(a):
morfeusz napisał(a):
kopex wynagrodzi jeszcze wiele osób za cierpliwość;)

Podobnie jak 90% spółek na GPW w ciągu najbliższych 4 lat :D

to się zdziwisz i to już za rok ;)

siedzimy w weekendowej dziurze tj w luce bessy 3.10.2008 - 6.10.2008 czyli pierwszy poziom osiągnięty

przed danymi ktoś ładował w Kopex aż miło - czyżby grubasek który wie więcej...

DDN napisał(a):
Klocek to ustawka oczywista. Nie ma wątpliwości.
natomiast "bearish butterfly" miałby zasięg aż do 21,69 ?
No to nieźle... Whistle

maksymalne odchylenie - potem negacja

ale jako że to bearish więc teoretycznie powinno spadać - teoretycznie bo jak wszyscy wiemy Kopex nie jest płynną spółką a co za tym idzie harmoniczność jest znikoma... chociaż ostatni Bat wypełnił się w 100%

DDN napisał(a):
Trochę martwi ten sypacz co się w końcówce uaktywnił.
Ale z kolei nieco wcześniej klocuszek 83 kilo papiera został gładko wchłonięty po 21,20.
Mozna mieć nadzieję. Trochę ten górny knot wadzi ale... jutro poznamy kto golas...
Czy my? Czy sypacz?

klocek wg mnie to ustawka - a w końcówce może motyl przeszkadzał ;)

kliknij, aby powiększyć

Frog napisał(a):

1. Bywam na Bankierze i Parkiecie. Znam forumowiczów na obu forach. Żaden nie jest dla mnie autorytetem. I radzę Ci, poszukaj sobie autorytetów gdziekolwiek, tylko nie na anonimowych forach Internetowych.

2. Inwestujesz wirtualnie?? Anxious

naucz się czytać ze zrozumieniem

napisałem Ci o macieju_z_krakowa jako przykład kogoś kto z powodzeniem inwestuje w spółki tylko na podstawie AT nie patrząc tylko na fundamenty kiedy rynek czy dana spółka jest zdołowana

o inwestowaniu też napisałem - przeczytaj jeszcze raz nie używałem żadnych przenośni metafor czy tego typu badziewi z lekcji języka polskiego.... wszystko masz napisane wprost

a co do autorytetu to nie posiadam go w żadnej postaci

Frog napisał(a):
fabularasa napisał(a):
Frog

Olej AT, inwestuj w fundamenty.
Powiedz to tym, którzy kupowali Kopex powyżej 60 w 2007 roku

Taktyka "Olej AT, inwestuj w fundamenty" ma zastosowanie i działa przy zdołowanym rynku, nie na szczytach hossy.

Przy szczytach hossy można się bawić w DT, kupować balony i bankruty, ale nie teraz...

pewnie bywałeś lub bywasz na forum bankiera poczytaj sobie wpisy macieja_z_krakowa kupuje tylko zdołowane spółki i opiera się tylko na AT

z akcji mam tylko Kopex z sentymentu - gram na walutach

jakiś czas temu otworzyłem sobie wirtualne konto żeby z nudów popykać na akcjach - nie wiem nic o tych spółkach a pomimo tego gdybym miał je na rzeczywistym rachunku byłbym na plusie

kliknij, aby powiększyć

Frog

Olej AT, inwestuj w fundamenty.

Powiedz to tym, którzy kupowali Kopex powyżej 60 w 2007 roku

Swierszczu napisał(a):
Kupilem za 20.20 i oddalem za 20.20.. zrobilem duzy blad poniewaz nie zrobilem analizy przed zakupem.. to 20.20 wychodzi w gorym ograniczeniu kanalu wzrostowego.. na dniach odkupie taniej..

inni też to zauważyli stąd batony i jeszcze myśl że wigunia musi się skorekcić - tylko czy taki był zamiar tego który zbierał wczoraj i dzisiaj ... czas pokaże

konsolidacja trwa bo jak dla mnie jesteśmy w 4 i przybrała ona postać coś jakby trójkąt więc czekamy na wybicie - a dzisiejsze zachowanie może podpowiedzieć w którą stronę to wszystko zmierza binky

White_Wolf napisał(a):
fabularasa napisał(a):
w 3 transakcjach poszły 4 sztuki - chyba fundy robią porządki w portfelach

Fundy sie wczoraj zapakowaly i odrazu dzisiaj mamy ładne wzrosty, ciekawe kiedy dostaniemy info o zwiekszeniu zaangażowania Angel

patrzę na komunikaty i nie informacji o zgłoszeniu upadłości więc o co chodzi ... d'oh!

w 3 transakcjach poszły 4 sztuki - chyba fundy robią porządki w portfelach

Wartość umowy: 138.400,00 PLN netto - jedziemy do kopalni czy może tym razem nastąpi zmiana

wychodzi mi na okolice 18 i koniec korekty no chyba że ten który powinien być zgłoszony do KNF zechce inaczej i stwierdzi że ta figurka to RGR i zasięg 16 z kawałkiem

kliknij, aby powiększyć

Na Kopex to już tradycja jest info to jedziemy - jak zawsze do kopalni ;)

morfeusz napisał(a):
a mi sie wydaje ze to jędrzejewscy mogę po cichu akcje wyrzucać...

a co Ciebie skłoniło do takiego wniosku?

kliknij, aby powiększyć

komentarz na dzisiaj i trzymać mi kurs jutro i pojutrze - U2 CHORZÓW wita i pozdrawia

kliknij, aby powiększyć

wyborcza.pl/biznes/1,82244,689...

gielda.wp.pl/a,1,b,1,c,14,wid,...

Czy były wcześniej o tym informacje?

Bo może na dniach tak kopka będą sprzedawali - i stąd te dzisiejsze ruchy

owner napisał(a):
jakoś nie przekonuje mnie ten motyl. jego środek nie powinien wypadać na tym wierzchołku po lewej?

to nie motyl tylko Bat

Phenomen79 - wszystkie informacje są tu na forum tylko trzeba poszukać ;)

Jeśli korekta ostatniego wzrostu to jutro powinno iść do góry jeśli całej figury to 18.5 wita i pozdrawia

kliknij, aby powiększyć

Zachęcam do sprawdzania - jeśli coś nie tak proszę o info na Priv

kliknij, aby powiększyć

edit1:

2008-06-27 zejście poniżej 5% BZ WBK AIB Asset Management S.A. Ilość na ten dzień 3140063

dzięki

info z tego tego samego dnia

bossa.pl/komunikaty/_snews.htm...

3.399.159 akcji, co stanowi 5,03% w kapitale zakładowym - czy potem było jakieś info o zmniejszeniu bo nie mogę się doszukać a w obecnych informacjach o akcjonariacie brakuje tej pozycji

i jeszcze coś takiego Pioneer Pekao Investment Management SA 26.06.2007 ilość 1 143 520 - też nie wiem gdzie było info o zmniejszeniu

morfeusz napisał(a):
Wydaje mi się że dzisiaj jest dobra okazja na przebicie 20,20 :) w drugiej fazie sesji powinno się udać a to powinno następnie zaowocować atakiem na 21, niewykuluczone że kopex zrobi maksimum roczne w tym tygodniu.

a możesz dorzucić do tego jakieś kreski potwierdzające tezę

21 w tym tygodniu ale 28 thumbright

morfeusz napisał(a):
A państwo chce jak najdrożej sprzedać...

tylko kto w takich sytuacjach wygrywa - jak zawsze koperta

wiadomo że państwo chce jak najdrożej sprzedać (przynajmniej tak powinno być) ale cena na pewno będzie uzależniona od wyceny giełdowej

morfeusz napisał(a):
Tak jak myślałem 20,20 będzie ciężko pokonać, ale spekulacje o sprzedaży pakietówki sp napawają mnie optymizmem bo to znaczy że może ujawni się nowy akcjonariusz z większym pakietem niż tylko te akcjie od sp

ale to przecież nie jest dobra informacja, przynajmniej na najbliższy okres - ktoś kto poluje na część SP 2 168 300 akcji będzie robił wszystko, żeby kupić je tanio

Czy jest w ogóle jakiś przybliżony termin kiedy ma to nastąpić?

kliknij, aby powiększyć

Gartley zamienił się w Bat'a

20.65 - to teraz plan A

a zachowanie pod koniec sesji nie było optymistyczne - duże zlecenia po lewej stronie co dziwne na tym papierze nie były ukryte tak jakby ktoś chciał zachęcić do brania tego co po prawej stronie

kliknij, aby powiększyć

20.23 to max na Bearish Gartley jaki nam się zrobił jeśli to przejedziemy to zanegują formację jeśli nie to jak zwykle czeka nas korekta

quentin napisał(a):
fabularasa napisał(a):
morfeusz napisał(a):
Pierwsza godzina bardzo obiecująca :) bardzo:) chyba jakiś fundusz się ze spółką przeprosił

fundusze chyba się kapnęły że nie będzie już nowego dna - przynajmniej nie w tym roku

Uwazasz, że fundusze dzialaja na zasadzie kapnięcia sie? znasz jakiegos zarzadzajacego ktory podejmuje tak decyzje?

nie znam ale nie widzę innej metody - analitycy przestawiają swoje wizje i ktoś podejmuje decyduje czy wizja jest słuszna

jeśli jest inaczej to proszę oświeć mnie

morfeusz napisał(a):
Pierwsza godzina bardzo obiecująca :) bardzo:) chyba jakiś fundusz się ze spółką przeprosił

fundusze chyba się kapnęły że nie będzie już nowego dna - przynajmniej nie w tym roku

jak widać coś się ruszyło przed nami kolejne poziomy fibo no i 19.35 najważniejsze 61.8, w tych okolicach jest też linia morfeusza

na rysunku średnie 50x200 EMA bardzo ważne średnie tyle że jak na razie znajdują się w linii poziomej więc czekamy na wybicie

kliknij, aby powiększyć

Wartość umowy: 375.000,00 PLN netto. - hello1 to spadamy dalej hello1

doncarlos napisał(a):
fabularasa napisał(a):
doncarlos napisał(a):
Ta RGR to nie jest formacja kończąca wzrosty w tym przypadku tylko kontynuacji wczesniejszego trendu, nawet się nie wybuije dołem..

o czym piszesz bo nie kumam

Mam taką teorię, że kopex koryguje całą falę wzrostową, korekta przybrała formacje RGR, co sugerowałoby odwrócenie trendu i powrót do spadków, ale dotyczy to wyłącznie wykresu dziennego a na miesięcznym i tygodniowym nadal aktualne sa sygnały kupna. Problemem jest tylko zasięg tej korekty, min 16,40 ale może też sięgnąć nawet 14-15 zł przy czym mi wydaje się, że jednak poziom około 16 zł i powrót do wzrostów..

nie wiem jak wychodzi Ci 16,4 min - możesz wkleić rysunek bo mi wychodzi coś takiego ---- jeśli oczywiście dojdzie do realizacji bo po drodze jeszcze kilka wsparć

jeśli wg Ciebie robimy teraz korektę całego wzrostu to gdzie według Ciebie jest fala nr 4

kliknij, aby powiększyć

doncarlos napisał(a):
Ta RGR to nie jest formacja kończąca wzrosty w tym przypadku tylko kontynuacji wczesniejszego trendu, nawet się nie wybuije dołem..

o czym piszesz bo nie kumam

no i stało się kilka mocniejszych zleceń - mit i fakt - mocny zawodnik robi z kursem co tylko chce

teraz pewnie realizacja RGR'a na niższym poziomie dobieranie, przetasowania itp no a potem znowu będziemy czekali, aż ktoś ruszy tego ślimaka

edit:

kurs zdołowano przed czy po infie

Wartość umowy: 1.336.000,00 PLN netto.

edit2:

... sprawdzone przed infem - no i o ile łatwiej teraz pilnować kursu

miałem nadzieję że zanegują RGR'a, ale chyba ktoś bardzo chce, żeby się zrealizował

u mnie wstępny sygnał kupna na 60min ale co z tego skoro tu AT można sobie... zwłaszcza że na WIG20 już pojawiają negatywne dywergencje

Pytanko:

Kto sprzedawał w ostatnich tygodniach + ostatnia pakietówka - czy to tylko ruchy między portfelami - przetasowania ?

Wartość złożonej oferty: 220.238.989,64 zł brutto hello1

KOPEX KPX 12:41:40 2009-07-06 239 382 sztuk 8 138 988,00 17,00

SlawekW napisał(a):
fabularasa napisał(a):

W 2007 roku prezesi też mówili wile rzeczy i właściwie nic nie zrobili - teraz będzie trzeba długo czekać zanim inwestorzy odzyskają zaufanie do tego co mówią.

Swięta racja. Natomiast nie wrzucałbym "prezesów" do jednego worka i - dla przykładu - miał takie samo zaufanie do Banasiaka (Monnari), Dudy, jak do Olechnowicza, czy tez zarzadu Kopexu.

... ale ja o prezesach Kopex'u o tym jak obiecywali że kurs Kopex'u będzie wyglądał lepiej niż kurs Joy'a (Joy przez pierwsze pół roku bessy cały czas szedł w górę potem zatrzymał się potem... - chyba że chodziło im o to który będzie niżej ;) mieliśmy wejść na giełdę NY i na którąś z azjatyckich no i inne brednie... mieliśmy zaistnieć na rynkach w Azji, Afryce i Ameryce Południowej - minęły 2 lata i dopiero raczkujemy w Chinach - te wszystkie informację były miesiąc przed spadkami nie spadkami na całym rynku bo Kopex zaczął wcześniej... i na pewno nie jestem jedynym który patrzy w ten sposób, stąd brak reakcji kursu w momentach kiedy w gazetach koleś w krawacie w imieniu Kopex mówi o tym co będzie....

WatchDog napisał(a):
(Wreszcie) pogadaliśmy z wiceprezesem, od serca:
www.stockwatch.pl/artykuly/pos...

W 2007 roku prezesi też mówili wile rzeczy i właściwie nic nie zrobili - teraz będzie trzeba długo czekać zanim inwestorzy odzyskają zaufanie do tego co mówią.

61.8 ostatniego ruchu w górę no i mamy już wstępny sygnał na K - czy inaczej ? Łapacze dołków i górek pewnie zabiorą głos po fakcie binky

morfeusz napisał(a):
pytanie za 100 pkt. ile akcji jest w obrocie ? nie chodzi mi o ff nominalne tylko realne, moim zdaniem moze marny milion akcji

a możesz podać jakieś konkrety tj np tabelka z ilością papierka w workach OFE i/lub t.p.

19.3 okolice do osiągnięcia (61.8 ostatniego spadku) a potem albo korekta albo kolejna w dół - teoretycznie jeżeli godzinna świeczka powyżej 19.2 powinna być tylko korekta i dalej w górę

DDN napisał(a):
Fabularasa ... czy możesz skomentować tę prawie symetryczną figurę ?

zanegowali ją

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 22 maja 2012 10:12:09
Liczba wpisów: 187
[0,04% wszystkich postów / 0,03 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,902 sek.

jvutighq
nbwpdera
phrymlhg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
huyugqvk
ntqeryzo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat