PARTNER SERWISU
fgfdumop
leszekzw

leszekzw

Ostatnie 10 wpisów
Owner : Nie mam na razie zamiaru pozbywać się papieru, bo wydaje mi się, że nawet nieźle rokuje na najbliższe miesiące, tylko ta zdolność informacyjna spółki jest trochę nie halo, a poza tym po takich jazdach jak w piątek i dzisiaj trzeba opracować strategię, bo myślę, że wielu po tych wyskokach mogło stracić zaufanie.

Mam pytanie?????? Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tą dywidendą, bo nawet w biurze maklerskim nie umieli mi na nie odpowiedzieć. W protokole z WZA spółki napisali: ...."dywidenda wypłacona zostanie akcjonariuszom,
którzy beda włascicielami akcji Spółki w dniu 8 lipca 2011 roku" - to oznaczałoby, że pomijając sobotę i niedzielę (9,10 lipca) dniem prawa do dywidendy byłby 13 lipiec i akcje rzeczywiście trzeba mieć 08.07.2011r.
W drugim przypadku na stronie newconnect piszą: "Ustalono, iż dywidenda wypłacona zostanie akcjonariuszom, którym przysługiwały będą akcje Emitenta w dniu 8 lipca 2011 r. (dzień dywidendy). Natomiast dzień wypłaty dywidendy wyznaczono na 30 września 2011 r." - a to z kolei oznacza, że żeby dostać dywidendę akcje trzeba mieć trzy dni wcześniej czyli 05.07.2011 roku.
Z góry dziękuję, bo ten gość z biura mówił, że oni sami nie są pewni ale przychylał się do drugiej wersji i zapewniał mnie,że będą wiedzieć na 100% w okolicach 5 lipca jak KDPW zada spółce pytanie kiedy mają odciąć te 0,18 zł od kursu.

Ten raport roczny to dzisiaj po sesji ma być?

[17-11-2010 09:31] CALATRAVA CAPITAL SA zawarcie umowy inwestycyjnej z Yorkville Advisors o wartości 50 mln PLN

17.11. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 90/2010
Zarząd Spółki CALATRAVA CAPITAL S.A. z siedzibą w Warszawie, w nawiązaniu do raportów nr 79/2010 oraz 87/2010 informuje, że w dniu 16 listopada 2010 r. Spółka zawarła umowę z YA GLOBAL MASTER SPV, LTD (Yorkville Advisors, LLC, http://www.yorkvilleadvisors.com), typu SEDA (Standby Equity Distribution Agreement) o wartości 50 mln PLN.
Zgodnie z warunkami umowy, Calatrava Capital S.A. może według własnego uznania, w okresie do 36 miesięcy od chwili podpisania umowy SEDA, zobowiązać Yorkville do zakupu transz nowych akcji spółki do łącznej wartości 50 milionów złotych.
Umowa jest dla Spółki atrakcyjna głównie z powodu jej elastyczności, tj. możliwości budowania optymalnej struktury kapitałowej. Koszt finansowania, w odniesieniu do chociażby rynkowych cen emisji wtórnych jest bardzo atrakcyjny. Inwestor nie może obejmować nowych akcji poniżej 50 groszy, jednocześnie im wyższy kurs giełdowy akcji CALATRAVA CAPITAL S.A., tym wynegocjowane finansowanie z tytułu umowy staje się bardziej atrakcyjne dla Spółki.
W perspektywie realizacji dużych projektów inwestycyjnych CALATRAVA CAPITAL S.A. pozyskała partnera o wysokiej reputacji, zabezpieczającego część potrzeb kapitałowych Spółki.
W 2010 r. CALATRAVA CAPITAL S.A. przeprowadziła akwizycje projektów o wartości ok. 38 mln PLN. Aktualny project pipeline Calatrava Capital S.A. obejmuje 7-9 projektów na kwotę blisko 200 mln PLN. W 2011 roku CALATRAVA CAPITAL S.A. zamierza również upublicznić dwie spółki z portfela, na rynku głównym GPW."
Warunki umowy nie odbiegają od warunków typowych dla tego typu umów.
Umowa została uznana za znaczącą z uwagi na fakt, iż wartość umowy przekracza 10% kapitałów własnych Emitenta.
Podstawa prawna: Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt 3
kom espi osz/

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 21 czerwca 2011 19:45:46
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,232 sek.

pugrdvfq
vtpxaeqr
lgodeutf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kzjjmvqh
jvtlfusb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat