PARTNER SERWISU
dmgkwpoa
giawr

giawr

Ostatnie 10 wpisów
Cytat:
Tylko jak tymi akcjami handlować... Boo hoo!

Niestety to jest problem. Niepopularna spółka w niepopularnej branży, na niepopularnej giełdzie w niepopularnym kraju :)
Sam wybrałem metodę systematycznego dokupywania z długim horyzontem czasowym. Czyli typowo pod fundamenty.
Od około 3 lat mamy trend rosnący. Zakładam, że jesteśmy gdzieś pod koniec pierwszego etapu tego trendu. Popularność spółki, jeżeli utrzymają tempo rozwoju powinna rosnąć. Ze wzrastającą popularnością powinna pojawić się też większa płynność. Wtedy handel mógłby być normalniejszy, a trend zdrowszy.
Sytuację uzdrowić mógłby też jakiś większy inwestor, który nie bałby się skupić trochę akcji z rynku. Co ciekawe przez pewien czas taką rolę przejęła spółka.

Co będzie, czas pokaże. Sporo w tym ryzyka.

Tutaj raport w całości:
Raport 3Q

To co się ostatnio dzieje w firmie zaczęło wyglądać interesująco. Chyba warto odświeżyć temat.

Photon zadebiutował równolegle na praskiej giełdzie.
www.newconnect.pl/?page=1045&a...

Emitują obligacje za 170 mln PLN

Za co chcą wybudować w Australi 2 elektrownie o łącznej mocy 34MW

Dziś wrzucli info o podpisaniuu nowych kontraktów (8.3 MWp) na obsługę elektrowni w Czechach.

Ursus rośnie prawdopodobnie po tej informacji.
stooq.pl/n/?f=1087598&sear...

Cytat:
Zarząd Photon Energy a.s. 29 czerwca 2012 r. podpisał z Photon Energy Investment SK N.V., w 100 proc. zależnej od Photon Energy N.V., akcjonariusza kontrolującego Photon Energy a.s. umowy sprzedaży swoich spółek w Australii, Niemczech, Czechach i Słowacji. Łączna wartość transakcji wynosi ok. 5,6 mln zł.

Dalsze porzadki?

Raport miesięczny za czerwiec 2011

Fajnie widać jak firma się rozkręca na nowych rynkach.

Jak myślicie? Czy teraz operatorzy będą mogli składać nowe oferty czy zostają przy stole ze starymi?

W trakcie czatu z inwestorami była mowa ze podadzą termin wejścia na GPW gdzieś za 2-3 tygodnie. Termin się powoli zbliża, ciekawe co z tego wyjdzie. Ostatnio było mało wiadomości ze spółki.

kliknij, aby powiększyć

Mnie z kolei wydaje się, że jesteśmy w środku trójkąta. Co jest formacją kontynuacji trendu z zasięgiem gdzieś do 3,1. Od czasu pojawienia się tej formacji wolumen jest cały czas na podobnym poziomie z tym, że podaż oddaje na coraz to niższych poziomach. Popyt jest aktywny głównie w Okolicach 4. Ludzie są zniecierpliwieni. Jak w pewnym momencie popyt z 4 nie zrównoważy podaży pojedziemy niżej. Jeśli trafi się bardzo dobre info pojedziemy w górę.
Tak to widzę, ale mam mało wprawne oko jeszczewave

Ja przyjmuję strategię ze połowę zapasu wstawię w SL, a drugą trzymam co by się nie działo.

Raport miesięczny bardzo ciekawy, tylko zacząłem się zastanawiać jak oni te nadwyżki energii magazynują. W małej skali to pewnie mogą być jakieś akumulatory, ale w dużej skali to pewnie nie jest takie proste. Macie jakieś pomysły?

Witam wszystkich,
to mój pierwszy post na forum chociaż jestem tu już od jakiegoś czasu.
Z MW Trade jestem jakoś od końca kwietnia- początku maja. Fajnie to się zbiegło z wejściem Leszka więc od razu na starcie uśmiechnęło się do mnie szczęście :)

Chyba najwyższy czas na koniec tej konsolidacji co ?
Zbliżamy się do dolnego ograniczenia kanału wzrostowego. Jak do tej pory ta linia była całkiem nieźle broniona.

kliknij, aby powiększyć

Pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 stycznia 2021 18:50:14
Liczba wpisów: 12
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,468 sek.

ueqbixtv
lmfzbsrk
hcqicsrr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
asewyofn
vggapeqo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat