PARTNER SERWISU
eioqzsso
merams

merams

Ostatnie 10 wpisów
Wsparcie obronione na dzień dzisiejszy... pytanie jak będzie dalej? Sytuacja na giełdach wygląda nieciekawie (wysokie poziomy, czerwień, COVID, bezrobocie, u nas wybory itp.). Jak się zachowa kurs dalej? Przyznam mam ochotę wejść w ten walor jak wsparcie wytrzyma. Dziś troszkę wpadło w okolicach wsparcia, ale ta czerwień mnie niepokoi...

Jeśli obronimy poziom 23-24zł będzie konsolidacji ciąg dalszy i jest szansa na pokonanie oporu 28zł i dalsze wzrosty. Jeśli zejdziemy poniżej 23 złociszy to pogłębimy ostatnie dołki. Ogólnie moim zdaniem sytuacja nie jest za ciekawa ale warta obserwowania.

tak

kto to kupuje? Sytuacja spółki jest wręcz tragiczna. Owszem rozumiem zainwestować ze 3-5 tysięcy najwyżej się straci, ale od jakiegoś czasu tu są spore obroty jak na tę spółkę i na NC. Czy czasem ktoś tu nie mieli? Co tu jeszcze robią w RN Głuchowski i nowo powołani? Jeśli to bankrut, co jest raczej pewne, to nie przynosi to chluby co poniektórym...

ciężko cokolwiek wywnioskować... pojawiały się jakieś dziwne infa o funduszu, była też jakaś śmieszna wzmianka o Węglopexie, ale zero konkretów. Nie pozostaje nic innego jak poczekać do walnego... tylko czy coś to zmieni? Czy faktycznie pojawi się jakiś konkretny inwestor i da jakiś promyk nadziei, czy będzie to jakieś cudo cypryjsko-luksemburskie, które dobije spółkę na dobre.

wygląda na to, że już nikt nie wierzy w tę spółkę... a tyle było ochów i achów na początku. Zaprzepaszczono olbrzymi potencjał, jakim dysponowała spółka. Teraz to już nawet pies z kulawą nogą omija walor z daleka...

konik napisał(a):
kolega z okolicy pulawy lub pracownik?

tak sie sklada, ze i jedno i drugie...

chemia.wnp.pl/msp-chce-zblizyc...

hmmm... to niekoniecznie dobra informacja dla Puław. Ja pchnołem część papiera bo uważam, że w okresie styczeń-luty kurs może spaść kilkanaście % jak to bywało w ubiegłych latach. Myślę, że uda mi się wskoczyć przed dywidendą na nieco niższych poziomach.

PS. Większość instalacji pracuje na 100-tu % obciążeniu lub takim na ile pozwala stan techniczny instalacji(zwiększono pobór metanu do 90 000 Nm/h)

mitsuban napisał(a):
merams napisał(a):
dobrze by bylo...bo robilo sie coraz bardziej nieciekawie

Wszystko zalezy od tego, w ktorym momencie wszedles .Ja mam srednio po 3,16 .Mysle ,ze powinno byc dobrze,bo juz nie ma duzo spolek na GPW ,ktore sa tak zdolowane i jednoczesnie maja tak dobre fundamenty.To znakomita okazja dla fundow.Poziom 3,00 wydaje sie byc b.silnym poziomem wsparcia.Ostatnio dobierano juz po 3,06 i nie pozwolono by cena dotarla do 3,00.Jesli przebijemy 3,55 to naprawde moze byc dobrze.Mysle ze 4,2 to poziom min. zasiegu pierwszej fali wzrostowej.Pozdrawiam wierzacych w potencjal HB!

no ja to mam srednia grubo ponad 6,50zl, ale mysle, ze ten papier w perspektywie 2-3 lat powinien dac sporo zarobic... Trzeba obserwowac. Jak zacznie sie trend wzrostowy najwyzej troszke dokupie. Na razie miejmy nadzieje, ze juz nizej nie zejdziemy.

dobrze by bylo...bo robilo sie coraz bardziej nieciekawie

nieukrywam ze licze na odbicie bo ilez mozna spadac... Akcjonariat niezle wymeczony. Oby wybicie bylo warte czekania...

ja tam jeszcze potrzymam... mam zbyt duże plecy żeby teraz oddawać. Najwyżej potraktuje to jako lokate dłuuuuugoterminową.

ładnie pulawy się zachowują od paru dni:) oby tak dalej. Myślę, że ponad 60zł w przyszłym tygoniu całkiem realne. Melamina 1 (linia 1) w trakcie przygotowania do rozruchu. Kapro dociążone, nawozy i ADBlue też bardzo dobrze się sprzedają.

Witam,

ja uśredniam od października i jakoś nie widzę końca:) Ale mam nadzieje, że koniec lutego początek marca ruszą pełną parą nawozy jak co roku i cena waloru znacząco wzrośnie.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 lipca 2020 10:01:03
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,461 sek.

eprrhacu
vxspbvdd
nhsutgxi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oxdpnzkc
xoqqpkxm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat