Temat:
ASSECOPOL
Musisz kupić prawa poboru na rynku, Assecopol-PP
|
|
Temat:
ASSECOPOL
Porównaj cenę PP i akcji, to będziesz miał odpowiedź. A ja mam inne pytanie, do kogoś bardziej doświadczonego. Jeśli po stronie S stoją oferty po 0,05 grosza, po stronie K również 0,05 grosza, to dlaczego żadne transakcje nie są zawierane?
|
|
Ktoś może był albo słyszał o szkoleniach organizowanych przez XTB. Zastanawiam się czy się nie wybrać, ale nie wiem czy to nie strata czasu.
|
|
Temat:
ASSECOPOL
Gdzieś wyczytałem, że Prokom zagwarantował sobie w umowach z ZUS obsługę sieci informatycznej do 2013 roku. W tym może kryć się przyczyna...
|
|
Temat:
TUEUROPA
Instytucje nie po to kupują, żeby za chwile sprzedać. Program emisji jest od dawna znany, więc rynek już wiadomości zdyskontował. Pozdrawiam!
|
|
Temat:
ASSECOPOL
Nie sądze, żeby takie zachowanie akcjonariuszy było jakimś wyjątkiem na naszej giełdzie. Czas pokaże kto miał rację!
|
|
Temat:
TUEUROPA
Nurtuje mnie pytanie. Dlaczego zredukowano ilość akcji przypadających na inwestorów indywidualnych. W zapowiedziach miało być 10%, czyli ponad 300tys, a ostatecznie jest 90tys. Uważacie, że spowodowane to jest nikłym zainteresowaniem ze strony drobnych inwestorów?
|
|
Temat:
ARTEFE
Chodzi mi konkretnie o ten fragment "Mniejszy zysk operacyjny i zysk netto podobnie jak nieznaczny spadek przychodów wynika z niezakończenia i niewyfakturowania przed upływem II kwartału kilku zleceń dla Netii S.A." Czy wobec tego możemy spodziewać się dobrego raporu za 3Q ?
|
|
Temat:
ARTEFE
Jeśli dobrze zrozuniałem, to w następnym raporcie zobaczymy zyski za 3Q + zaległe z 2Q
|
|
Temat:
ARTEFE
W monitorze spółki nic nie ma na temat drugiej nogi. Jakieś niedopatrzenie, czy raczej spółka wstydzi się swojej działalności budowlano-montażowej?
|
|
Temat:
RAFAKO
Kilka tygodni temu był wywiad w CNBC z Prezesem Rafako. Prowadzący spytał o sposób finansowania tej inwestycji. Odpowiedź była troszkę wymijająca. A co do samego paku, jeden blok nowy, reszta złom do remontu. Jeśli chodzi o kopalnie to praktycznie na zero wychodzą, a patrząć co zieloni wyprawiają, może być tylko gorzej. Podsumowując: RAFAKO może ciągnąć ten interes w tym stanie jaki jest, co doprowadzi do powolnej agoni, lub ładować ogromne środki na remont pozostałych bloków. Ale patrząc z perspektywy czasu na sposób finansowania bloku PĄTNÓW II, czarno widzę dalsze inwestycje
|
|
Temat:
TUEUROPA
Widocznie nie ma potrzeby reklamować. Krótkie wzmianki i tyle. Część portali giełdowych to nic więcej jak ulotki reklamowe, płacisz jesteś...zamiast garków i proszku do prania spółeczki reklamują. Też w to wszedłem, zobaczymy co z tego będzie
|
|
Temat:
TUEUROPA
A ja czy nie będzie powrotu na 120-130
|
|
Temat:
RAFAKO
Kupno PAK i okolicznych kopalni. Jakieś spostrzeżenia na ten temat macie? Chyba w niedalekiej przyszłości sprawa powinna się wyjaśnić.
|
|
Temat:
TUEUROPA
Patrząc na ilość postów... szaleństwa nie widać.
|
|
Temat:
TUEUROPA
Witam! Ktoś ma może jakieś przemyślenia na temat ofert publicznej a obecnego kursu notowanych akcji?
|
|