Temat:
WAWEL
Le Rom rozwiń swoją wypowiedź: przewidujesz że przestaną wypłacać dywidendę?
|
|
Temat:
SANOK
Przeglądałem i nie znalazłem.
|
|
Teresa napisał(a):Aktualizacja danych finansowych spółek: MIRBUD MEGARON KOPEX SNIEZKA ELEKTROTI
Tak na szybko zauważyłem, że w profilu Sniezki zysk netto z 12 miesiecy wzrosl o 10%, podczas gdy w rzeczywistości spadł on z 4,2%
|
|
Temat:
CEZ
Ja mam pytanie ze strony formalnej: Czy udało się komuś uzyskać stawkę podatku od dywidendy u źródła w wysokości 5%? Jeśli tak, to ile zapłacił za wystawione dokumenty?
|
|
Temat:
ASSECOBS
Z tytułu ostatniego komunikatu ESPI dowiadujemy się, że osoba zarządzająca nabyła akcje spółki. Z treści komunikatu wynika, że jednak sprzedała akcje. Taka drobna różnica.
|
|
Temat:
CEZ
Moim zdaniem KDPW jest bardziej wiarygodnym źródłem niż czeskie forum dyskusyjne ;)
|
|
Temat:
CEZ
W Czechach podatek od dywidendy wynosi teraz 35% - źródło. Istnieje (istniała) możliwość zapłacenia podatku po preferencyjnej stopie 5% - źródło. Teraz ręka do góry, czyje biuro maklerskie poinformowało klientów o tym wcześniej, bo na pewno nie Alior.
|
|
Proszę o następny wpis na blogu! :)
|
|
Powyższy post jest mojego autorstwa.
|
|
Przykładem takiej spółki jest Snieżka. Nie mam dostępu do archiwów transakcji dziennych żeby wskazać konkretną datę.
|
|
Przecież takie coś na (banana?) GPW jest na porządku dziennym. Można znaleźć wiele takich spółek, gdzie w czasie sesji handluje się setkami tysięcy akcji po kursie X, a na koniec sesji jest jedna transakcja z jedną akcją (no, może kilkoma) po kursie = X + kilka%
|
|
Jestem oczarowany od pierwszego akapitu. Błagam o więcej.
|
|
Temat:
CEZ
Wg mnie polski trójpak energetyczny ma tutaj znikome znaczenie, a niski kurs CEZ'u jest pochodną ryzyka tego, że rosjanie mogą wygrać przetarg na budowę nowego bloku jądrowego.
|
|
Temat:
CEZ
Nie tylko CEZ spada, cała energetyka dołuje: wykres.
|
|
Temat:
KGHM
Wartość księgowa to nie wszystko, rynek dyskontuje przyszłe zyski.
|
|
Proponuję na stronie "Obserwowane spółki" w kolumnie "Obserwujesz od kursu" dać userom możliwość ręcznego wpisania wartości. Wpisując tutaj średnią cenę zakupu będzie można łatwo sprawdzić swój wynik na danym papierze.
Pozdrawiam
|
|
|
|
Scarry, ja widzę znaczną część postów opierającą się na AT WIG'a. Ale luz, EOT i no offence z mojej strony :)
|
|
serpico śmiejesz się ze mnie, a sam w pocie czoła analizujesz dołki, górki, opory, daxy..
Pozdrawiam
|
|
Wg mnie nie ma co się zastanawiać czy WIG przebije X punktów, czy nie przebije. Wszystko zależy od USA. Spójrzcie na ten wykres 5 letni:  kliknij, aby powiększyćPorównanie WIG, WIG20, NASDAQ i S&p500 jest jasne. Jak Ameryka tak i GPW. Zatem bardziej przydatna będzie analiza sytuacji w USA.
|
|
Temat:
PGNIG
Tfu, z NWZ z 10 sierpnia 2011 (nie można edytować postów).
|
|
Temat:
PGNIG
W raporcie z wczorajszego NZW brakuje informacji o uchwałach 8,9 i 10.
|
|
Pozwolę sobie zacytować Watchdoga: Cytat:c. w krótkim terminie kursy są nieprzewidywalne - naukowcy twierdzą, że ruchy są całkowicie przypadkowe - nie zgadzam się z tym, ale widzę bezradność wszelkich metod naukowych - warto zgłębiać psychologię, bo kurs mówi o tym, co robią ludzie, a robią to, co czują (nie co myślą! - to różnica)
|
|
W tak krótkim horyzoncie czasowym daruj sobie AF, zajmij się AT. Pozdrawiam
|
|
147,00
|
|
Temat:
CEZ
Mam pytanie do akcjonariuszy CEZ z dłuższym stażem - czy nie ma żadnych problemów z wypłatą dywidendy na polskie rachunki?
Pozdrawiam
|
|
61,00
|
|
|
|
43,2
Myślę że na otwarciu cena trochę wzrośnie, ale w kolejnych kilku dniach spadnie poniżej ceny emisyjnej.
|
|
Temat:
SYNTHOS
Sołowow zamiast na dywidendy, woli przeznaczyć pieniądze na zakup akcji innych firm które posiada, bądź na sponsoring siebie (swojego teamu) w rajdach samochodowych.
|
|
Temat:
MENNICA
Wiem że Mennica SA bije monety, ale o tym że drukuje pieniądze nie wiedziałem
|
|
Temat:
MENNICA
Banknoty nie wiem gdzie, ale monety bije Mennica SA.
|
|
Temat:
MENNICA
|
|
Temat:
CEZ
Mam pytanie do Watchdoga ad. wskaźnika C/Z. Dla aktualnej ceny 131.20 Notoria podaje wartość C/Z 9,00 a tutaj mamy ten wskaźnik równy 10,88.
Pozdrawiam
|
|