PARTNER SERWISU
zjpxhyrd
adapi

adapi

Ostatnie 10 wpisów
Terminowo wpłynęły pieniądze za odsetki z serii EKA1115.

yayurek napisał(a):
mam przyjemność pierwszy raz pytać w DM o świadectwo depozytowe, w ALIORZE zażądano 30 zł, w porządku, ale jednocześnie zażądano opłaty za blokadę papierów w wysokości 250 zł!!!! czy ktoś się zetknął z podobnym przypadkiem?

Mnie też zaproponowali 250 PLN za blokadę papierów. Na szczęście udało mi się przekonać uprzejmego pana w Alior Banku, by zadzwonił do samej "góry" i upewnił się, czy w moim konkretnym przypadku ta opłata jest uzasadniona. W rezultacie zapłaciłem tylko należne 30 PLN za wydanie świadectwa (pobrane z rachunku maklerskiego).

Świadectwo (w e-mailu od f-my Minox wyraźnie żądają oryginału) wraz z wypełnionym formularzem wysłałem listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Powinien dojść w najbliższych dniach.

CASH FLOW SA od dnia 27 stycznia 2014 nie wypłacił odsetek od obligacji CFL0414.

Spółka Rodan Systems poinformowała, że nie wykupi obligacji (i nie wypłaci odsetek) zapadających w poniedziałek 5 sierpnia. Taka informacja ukazała się w godzinach popołudniowych na wielu portalach finansowych.

Rozwiązaniem problemu może być otwarcie rachunku w BM Deutsche Bank. Prowizja w przypadku obligacji wynosi 0,14%, ale nie ma prowizji minimalnej.

Obligacje spółki Kruk SA (np. KRU1114). Są oprocentowane w granicach 9% do 10%. KRU0514 będzie można kupować po 16 listopada (po ustaleniu prawa do odsetek).

Proponuję dodać więcej obligacji spółki Kruk. W tej chwili jest tylko KRU0316, ale pozostałe też są ciekawe.

AmiBroker. Do pobrania ze strony DI BRE. Jeśli masz konto w DI BRE, to bez trudu podepniesz AmiBroker'a do aplikacji BREStatica i będziesz miał notowania on-line. Wystarczy, że w wyszukiwarce Google wpiszesz frazę "Ichimoku w Amibrokerze" a wszystko stanie się jasne.

Prowizje pobierane są w chwili realizacji zlecenia (w chwili zawarcia transakcji). Po złożeniu zlecenia pieniądze (wartość zlecenia + prowizja) są tylko blokowane. W chwili anulowania zlecenia pieniądze są "uwalniane". Oczywiście może to trwać kilka do kilkudziesięciu sekund. Podsumowując: nie ma realizacji zlecenia - nie pobiera się prowizji.
Jeśli chodzi o BGŻ, to wszystko jest O.K. Po jakimś czasie (jeszcze przed debiutem) część pieniędzy zostanie "uwolniona" i wróci na rachunek. Zablokowane pozostanie tyle, ile wynosi iloczyn ostatecznej ceny i ilości przydzielonych Ci akcji (po ewentualnej redukcji) plus prowizja. Niczym się nie martw.
Twoje niepokoje nie mają związku z Sidomą. Na innych platformach jest podobnie.

Strona z wykresami XO to np. czasnazysk.pl

Zdaniem analityków DI BRE należało wybrać się na zakupy tydzień temu. Rekomendacja "kupuj" wydana 7 stycznia przewiduje cenę docelową 2,59 zł.
Warto poczytać tę analizę >>>>> Deweloperzy mieszkaniowi

Ja się nie znam, ale możesz przeczytać jakieś przemyślenia na blogu Rafała Hirscha Police zaczęły zarabiać.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 2 czerwca 2022 13:32:14
Liczba wpisów: 12
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,255 sek.

byytgnjy
yidtfskp
yxykmdeo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fghlojll
xtsbvhvu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat