Temat:
VEDIA
Jednostkowy i skonsolidowany raport za I kwartał 2011 roku. Zarząd VEDIA S.A. przekazuje do publicznej wiadomości jednostkowy i skonsolidowany raport kwartalny za I kwartał 2011 r. Podstawa prawna: § 5 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect". Załączniki: newconnect.pl/?page=get_ebi_fi...newconnect.pl/?page=get_ebi_fi...Osoby reprezentujące spółkę: * Mirosław Włodarczyk - Prezes Zarządu * Dariusz Kwiatkowski - Członek Zarządu Opublikowanie raportu rocznego za 2010 przesunięte na 19 maja 2011. www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
|
|
Temat:
SOBET
Nie wiem dlaczego się to tak dzisiaj obsunęło W każdym razie jest nowe info newconnect.pl/?page=1045&p...Cytat:W nawiązaniu do raportu bieżącego EBI 44/2010 z dnia 12.10.2010 r., Zarząd Sobet S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, iż w dniu 13.12.2010 r. do Spółki wpłynęła podpisana umowa zawarta pomiędzy Emitentem a Bickhardt Bau Polska Sp. z o.o. ("Zamawiający").
Przedmiotem ww. umowy jest realizacja kanalizacji sanitarnej w ramach projektu pn. "Budowa połączenia Obwodnicy Śródmiejskiej z Portem Lotniczym we Wrocławiu - Etap III".
Wartość umowy wynosi 6.142.879,50 PLN netto.
Termin zakończenia prac został ustalony na 30.06.2011 r.
|
|
Udało mi się problem rozwiązać. Jak ktoś jest zainteresowany mogę udostępnić pliczek z Arkuszem i ewentualnie służyć poradą w miarę swojej wiedzy :)
|
|
Mam w Excelu zrobiony swój portfel i chciałbym, aby kursy zamknięcia moich walorów były automatycznie wpisywane w odpowiednie komórki z ogólnodostępnych notowań dostępnych na serwisie Bossa.pl. Wie ktoś jak coś takiego zrobić i mógł by mnie trochę naprowadzić.
|
|
Ostatnio sporo było tu pisane o ofertach prywatnych na NC, wiele osób pisało jak wziąć udział w takiej prywatnej ofercie. Jakież było moje zdziwienie gdy przyszła do mnie prywatna wiadomość z forum parkietu (gdzie jestem zarejestrowany) proponująca mi kontakt z pewną osobą w celu wzięcia udziału w tego typu preIPO.
|
|
Temat:
VEDIA
No i pomału do przodu :) Zgodnie z przygotowywaną strategią Emitent zdecydował się na rozpoczęcie procesu poszerzania asortymentu o nową klasę produktów oświetleniowych i innych produktów wykorzystujących najnowsze technologie oświetleniowe. W początkowym okresie Emitent będzie koncentrował się na wyświetlaczach i ekranach diodowych. W celu przygotowania atrakcyjnej oferty Emitent podpisał umowę o współpracy i rozpoczął współpracę z wyspecjalizowanym przedsiębiorcą działającym pod firmą Yamatei Ltd. z siedzibą w Hong Kongu. Zarząd Emitenta informuje, ze obecnie prowadzone są zaawansowane rozmowy z odbiorcami w celu zaoferowania pierwszych wyświetlaczy i ekranów diodowych. Zarząd VEDIA S.A. dodatkowo informuje, że opracowuje strategię rozwoju Vedia S.A. Emitent będzie koncentrował się na zwiększaniu skali działalności poprzez wzrost liczby klientów, rozszerzenie asortymentu, profesjonalizacji procesów biznesowych i wzrost zdolności wytwórczych. Dokument przedstawiający główne założenia strategii i ich opis zostanie podany do publicznej wiadomości w styczniu 2011 roku. Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 1 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu. Osoby reprezentujące spółkę: * Mirosław Włodarczyk - Prezes Zarządu * Dariusz Kwiatkowski - Członek Zarządu źrodło: www.newconnect.pl/?page=1045&a...
|
|
Nieznam Ninja Trader-a, ale Power Trader NIE MA funkcji testowania i optymalizowania systemów.
|
|
Temat:
VEDIA
Podpisanie listu intencyjnego z GridPocket SAS Zgodnie z przygotowywaną strategią Emitent zdecydował się na rozpoczęcie procesu poszerzania asortymentu o urządzenia elektroniczne ułatwiające zarządzanie zużyciem energii elektrycznej w gospodarstwach domowych. W celu stworzenia konkurencyjnej i kompleksowej oferty Emitent podpisał list intencyjny i rozpoczął współpracę z firmą GridPocket SAS, z siedzibą we Francji, specjalizującą się w tworzeniu oprogramowania i serwisów służących zarządzaniu zużyciem energii (smart grid). Firma GridPocket SAS posiada doświadczenie zdobyte podczas realizacji projektu na południu Francji z lokalnym dystrybutorem energii. Aktualnie prowadzone są intensywne rozmowy ze spółkami z branży energetycznej oraz innymi instytucjami zaangażowanymi w rozwój nowoczesnych metod pomiaru i optymalizacji kosztów zużycia energii w Polsce. Według opinii Emitenta rynek inteligentnego zarządzania energią elektryczną jest bardzo obiecujący i wykazuje intensyfikację działań w roku 2011. Zarząd VEDIA S.A. dodatkowo informuje, że opracowuje strategię rozwoju Vedia S.A. Emitent będzie koncentrował się na zwiększaniu skali działalności poprzez wzrost liczby klientów, rozszerzenie asortymentu, profesjonalizacji procesów biznesowych i wzrost zdolności wytwórczych. Dokument przedstawiający główne założenia strategii i ich opis zostanie podany do publicznej wiadomości w styczniu 2011 roku. Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 1 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu. www.newconnect.pl/?page=1045&a...Powyższa informacja pozwoliła kursowi na odbicie.
|
|
Temat:
MWTRADE
26.11. Warszawa (PAP/ESPI) - 178/2010
Zarząd M.W. Trade SA z siedzibą we Wrocławiu informuje, że w dniu 25.11.2010 roku Spółka przeprowadziła niepubliczną emisję zerokuponowych, niezabezpieczonych obligacji zwykłych serii U. Środki pozyskane z emisji Obligacji będą przeznaczone na aktywność w obszarze podstawowej działalności operacyjnej, tj. finansowania i restrukturyzacji płynności finansowej Samodzielnych Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej (SP ZOZ). Zarząd M.W. Trade SA informuje, że nie istnieją przesłanki mogące wpłynąć na zdolność Emitenta do wywiązania się ze zobowiązań wynikających z obligacji.
Emitent wyemitował obligacje o łącznej wartości 5 126 mln PLN. Wartość nominalna jednej obligacji wynosi 1 000 tys. PLN. Obligacje oferowane były po cenie emisyjnej - 968,77 PLN za jedną obligację.
Obligacje zostaną wykupione w terminie 181 dni od daty przydziału, nie później niż pierwszego dnia roboczego następującego po terminie wykupu obligacji po cenie nominalnej. Obligacje nie uprawniają do żądania świadczenia niepieniężnego od Emitenta. Obligacje nie są zabezpieczone.
Obligacje są obligacjami na okaziciela, nie mają formy dokumentu oraz zostały wpisane w ewidencji, o której mowa w art. 5a ust.2 Ustawy o Obligacjach.
Wartość zaciągniętych zobowiązań Emitenta na ostatni dzień kwartału poprzedzającego udostępnienie propozycji nabycia obligacji, tj. trzeciego kwartału 2010 roku, wynosi 143 mln PLN. Emitent planuje zwiększać wartość zobowiązań poprzez emisje dłużnych papierów wartościowych, w celu pozyskiwania dalszych kapitałów dłużnych.
|
|
Temat:
TAURONPE
topcia napisał(a):Coś jednak mi mówi, że będzie korekta  . Jak będzie to zamierzam ją wykorzystać do odebrania części akcji których się pozbyłem.
|
|
Temat:
GPW
Wystarczy popatrzyć co się działo z kursem po debiucie PGE i PZU. Wiem, wiem GPWu z nimi nie można "porównywać" bo to inna liga....., ale jednak debiut państwowej spółki to debiut i rządzi się swoimi prawami.
|
|
Temat:
MWTRADE
|
|
Temat:
GPW
menager napisał(a):a kto wam ma niby taniej sprzedać ?
nie po to pakują do wora żeby taniej oddać za mało jest akcji żeby cena spadła
WSZYSCY CHCĄ KUPIĆ TANIEJ TYLKO KTO SPRZEDA TANIEJ JAK DROBNI SIĘ WYSPRZEDALI W POSPIECHU A gdzie Ci pakują duzi do wora? Z rana poszło kilkanaście większych pakietów, a później tylko drobnica handlowała. Po co instytucje mają skupować wszystko w jeden dzień podbijając tym samym kurs jak mogą to rozbić w czasie vide Tauron.
|
|
Temat:
GPW
Miałem inwestować długoterminowo a z rana pogoniłem akcje po 52,8. Jestem ciekaw do ilu się skorekci w następnych dniach? Jak zejdzie do jakiegoś sensownego poziomu to kupie pakiecik na dłuższe trzymanie. Dzisiaj kupno do dla mnie osobiście czyste szaleństwo :). Myślę, że podobną strategie do mojej ma wielu inwestorów.
|
|
Temat:
TECHMEX
Wcale bym się nie zdziwił jakby TEX podzielił los Monnari :D.
|
|
Temat:
GPW
Ktoś zamierza dokupić akcje, czy pozostają wszyscy z pakietem 25? Ja mam w planach dokupienie trochę waloru w celu dłuższego przytrzymania. Z tym, że na pewno nie będę dokupywał w dniu debiutu. Pewnie jakieś 4-10 dni po zależy od rozwoju sytuacji.
|
|
47,15 zł.
|
|
Temat:
GPW
Moim zdaniem debiut będzie na plus, no bo raczej większość będzie chciała dokupić niż pozbyć się tych paru akcji. Związku z pokaźną redukcją sam planuje dokupić trochę akcji na rynku wtórnym z tym, że rozważam czy to będzie w dniu debiutu czy może dopiero wtedy gdy emocje trochę ostygną.
|
|
Temat:
TECHMEX
Jestem ciekaw decyzji sądu i wpływu jej na kurs. Jak myślicie czy tą firmę da się jeszcze ratować czy to już tylko równia pochyła prosto do upadku? Czy pozytywny wyrok może jeszcze coś tu zmienić?
|
|
Temat:
TECHMEX
Ja jestem ciekaw bardziej kiedy w końcu będzie ten wyrok sądu? A co do jutrzejszych spadków to pewnie rano na dolnych widełkach zawiśnie.
|
|
Temat:
TECHMEX
sbyszek napisał(a):Jaki jest powód zawieszenia notowań ? Komunikat w sprawie ukarania TECHMEX SA za niewykonywanie obowiązków informacyjnych spółki publicznej W dniu 28 października 2010 r. doręczono spółce Techmex SA w upadłości likwidacyjnej podjętą przez Komisję Nadzoru Finansowego (KNF) na posiedzeniu w dniu 27 października 2010 r. 1 decyzję o wykluczeniu z obrotu na rynku regulowanym, na okres 12 miesięcy, papierów wartościowych Techmex SA w upadłości likwidacyjnej za niewykonywanie obowiązków informacyjnych spółki publicznej, polegające na nieprzekazaniu do publicznej wiadomości informacji okresowych, tzn.: • raportu kwartalnego i skonsolidowanego raportu kwartalnego za IV kwartał 2009 r., • raportu rocznego oraz skonsolidowanego raportu rocznego za 2009 r., • raportu kwartalnego i skonsolidowanego raportu kwartalnego za I kwartał 2010 r., • raportu półrocznego i skonsolidowanego raportu półrocznego za I półrocze 2010 r. KNF nałożyła też na Techmex SA w upadłości likwidacyjnej karę pieniężną w wysokości 50 tysięcy złotych za nieprzekazanie do publicznej wiadomości informacji poufnej o złożeniu przez syndyka masy upadłościowej zawiadomienia o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa i powiadomieniu Krajowej Izby Biegłych Rewidentów w związku z brakiem prawdziwości i rzetelności danych finansowych zawartych w sprawozdaniach finansowych opublikowanych przez spółkę przed ogłoszeniem jej upadłości, polegającym w szczególności na kilkukrotnym zawyżeniu wyniku finansowego wskazanego w sprawozdaniu finansowym sporządzonym przez zarząd spółki na dzień 30 września 2009 r. Ustalając wysokość kary pieniężnej, KNF wzięła pod uwagę sytuację finansową spółki. Wykluczenie papierów wartościowych z obrotu, na okres 12 miesięcy, następuje po upływie 30 dni od dnia, w którym decyzja Komisji stanie się ewentualnie ostateczna.Decyzja Komisji podjęta w pierwszej instancji nie jest ostateczna – spółce przysługuje prawo do złożenia do KNF, w terminie 14 dni od daty doręczenia decyzji, wniosku o ponowne rozpatrzenie sprawy. W przypadku złożenia przez spółkę wniosku o ponowne rozpatrzenie sprawy, KNF weźmie pod uwagę m.in. ewentualną poprawę w wykonywaniu przez spółkę obowiązków informacyjnych. Gdyby w drugiej instancji decyzja została utrzymana, stałaby się ona ostateczna w dniu doręczenia spółce decyzji Komisji podjętej w drugiej instancji. Z kolei w przypadku niezłożenia przez spółkę wniosku o ponowne rozpatrzenie sprawy, decyzja KNF wydana w pierwszej instancji stałaby się ostateczna po upływie 14 dni od dnia jej doręczenia spółce. Komunikat będący załącznikiem do uchwały KNF.
|
|
|
|
Temat:
TECHMEX
A czy wiadomo kiedy mniej więcej ma zapaść wyrok sądowy dotyczący upadłości Tex-a?
|
|
Temat:
GPW
Cena maksymalna 43 złote. Jak dla mnie to dosyć drogo. Jak ktoś liczy na bardzo szybki zarobek może się przeliczyć, nie wspominając o małej kwocie inwestycji.
|
|
Przymierzam się do założenia rachunku podstawowego (żółtego) w DM BOŚ. Czy rachunek ten pozwala na automatyczny import notowań online do zewnętrznych programów AT(chodzi mi głownie o MetaStock-a)?
|
|
Frog napisał(a):Chyba Ci nie posmakowały - dzisiaj kurs na sporym minusie Jeszcze nie kosztowałem, ale paczuszka ich spogląda na mnie z półki. Na pokładzie nie jestem, ale firmie życzę wszystkiego najlepszego.
|
|
mila napisał(a):
tylko czy aby na pewno firmuje je Helio a nie Bakalland?
U mnie były HELIO.
|
|
Dzisiaj robiąc małe zakupy w lokalnej Biedronce natrafiłem na produkty marki HELIO, a konkretnie na dwa produkty z pod znaku tej firmy: Mieszanka Studencka i Mieszanka Jumbo. Trochę mnie to zaskoczyło bo przyznając się szczerze nigdy na wyroby tej firmy w żadnym sklepie nie trafiłem. Wykorzystując okazję zakupiłem po jednej paczce obu rodzaju mieszanek. Jeszcze nie degustowałem, ale wygląda zachęcająco/
|
|
FROGiem nie jestem, ale ja od pewnego czasu przyglądam się firmie VEDIA z NC. Ale nie mam zaufania za bardzo zaufania do spółek notowanych na tym alternatywnym rynku.
|
|
Temat:
TAURONPE
Też trzymam, ale żałuje że nie wywaliłem jak Tauron chodził po 5,17-5,19
|
|
Temat:
MWTRADE
No i jednak pomyliłem się, wyszedłem z tej spółki zdecydowanie za wcześnie. Ależ do ilu to może urosnąć? W najbliższym czasie pewnie jakaś mała korekta na papierze się zdarzy.
|
|
Temat:
VEDIA
Trochę kurs zanurkował, pytanie do ilu może spaść?
|
|
Temat:
VEDIA
Jednak nie obronił. Czyżby głębsza korekta? Jeśli tak to chwilę poczekam i dobiorę na taczkę trochę papieru.
|
|
Temat:
MWTRADE
Wole przeczekać ten niepewny okres stojąc z boku i obserwując :). Ale reszcie życzę wzrostów.
|
|
Temat:
MWTRADE
Ja tu widzę w najbliższym czasie korektę do poziomu z okolic ceny wezwania. Wyzbyłem się wszystkiego przy cenie 7,37 i planuje tu jeszcze powrócić gdy pojawi się 6 z przodu.
|
|
Temat:
TAURONPE
Kupować, kupować puki tanio :)
|
|
Temat:
TAURONPE
5,56
|
|