PARTNER SERWISU
tfqvmokz
silvari

silvari

Ostatnie 10 wpisów
ok na androida i przeglądarkę.

Co więcej ten gość na bloku opisuje jak się produkuję grę zaczynając od zera i to jeszcze na apple-a. Tutaj mamy kompletnie inną sytuację ekonomiczną - NEG nie musi płacić dodatkowych opłat za biuro, może wydzielić osoby już w spółce do tych produkcji i ograniczyć koszty do minimum.

Programiści mogą w czasie długich kompilacji zajmować się małym projektem, jedynie kogo by musieli zatrudnić to gościa od 3ds maxa - który by trzepał elementy graficzne.. nie jest to aż tak skomplikowane - a dobry pomysł na małą grę jeżeli jest dobrze przyjęty, przynosi dobry przychód.

Ten blog kompletnie nie przedstawia sytuacji firmy, która już jest nazwijmy to "w obrocie". Ta branża jest mi "bliska" i mówiąc poważnie, sprawy skomplikowane wcale takie nie są. Tutaj bardziej chodzi o ciężka mozolną, powtarzającą się w pewnym sensie pracę za którą trzeba dać wynagrodzenie.

AB darmowe jedynie było/ jest na androida - koniec kropka - reszta to czysta kasa.

Nie pisałem, że tanie gry się sprzedają jak świeże bułeczki - pisałem o małych dobrych produkcjach - mały zespół może takie stworzyć od 4 do 6 miesięcy w zależności o jakiej wielkości projekcie mówimy - one się sprzedają bardzo dobrze.

Z resztą co napisałeś się zgodzę.

Ale dobrze by było gdyby Nicolas zdywersyfikował swoje plany, a nie stawiał wszystko na jedną kartę.. to jest po prostu niemądre.

powiem Wam, że wprowadzenie gry na PC nie jest taką prostą sprawą, w szczególności dla studia, które przeciera szlaki.

Patrzyłem na listę zmian, które chcą wprowadzić do wersji 2.0 i akurat są to te wszystkie rzeczy które mnie wkurzały w tej grze. Jeżeli uda im się to doprowadzić do końca i dostaną certyfikacje na Xbox-a, gdzie przypomnę użytkowników jest ok 200 mln na świecie to Nico ma wielkie szanse wyjść z dołka.

Ale jak widzicie dużo założeń jest w tym myśleniu. Jednakże są w sytuacji podbramkowej obecnie - muszą wykonać plan albo.. .

W ostatnim wywiadzie, a bardziej artykule Prezes powiedział, że chce powołać mały zespół by tworzyli małe produkcje - to świetne posunięcie - jeżeli mają licencje na ds-a, apple itp do niech dorwie 3-4 osoby, które by trzepały małe gry tak jak to robią inne firmy na rynku - do androida nawet licencji nie potrzeba, a takie małe pocieszne gry sprzedają się jak świeże bułeczki - co z tego, ze gra kosztuje 1zł, jak jest dobra to nawet pół miliona osób lub więcej może ją ściągnąć - ekstremalny przykład Angry Birds --> 360 mln sprzedanych sztuk, a ta gra w cale takiego szału nie robi.

Więc niech się biorą do roboty.

Polygamia czytuje teraz Stockwatch - no to są już jajca :)) Świat się zawalił.. . :)

"Wg mnie firma sprzeda w 2011 max 0,9-1,3 mln wersji PC i 0,3-0,4 mln wersji konsolowej. Swoje nadzieje niezmiennie pokładam w roku 2012 i mocno dobajerowanej wersji PS3, do tego w nowej grze z gotowego engine, płatnych dodatkach do Witchera i może jakichś przejęciach? Nie mogą przecież całego biznesu długo opierać na jednej grze...."

W2 sprzedał się w rok 1,7 mln - W2 o wiele więcej - patrząc na Dragon Age 2 gdzie na konsole sprzedało się 2 mln bez mydła, a W2 bije tą grę na głowę w sondażach i sprzedaży na PC również - to ja mówię, że xbox zje ok 2mln W2, a PC lekką ręką sprzedadzą również 2 mln. - Zobaczysz pod koniec roku.

tvgry to portal o średniej reputacji. I masz rację ględzą bez sensu. To wiadome jest przecież, że na xbox-a gra będzie wyglądać gorzej a i tak jak na możliwości xboxa wyglada świetnie.

ponad 4 k obrotu i kurs stoi w miejscu - bardzo ciekawe, zbierają wszystko z ceny 1,55 i czekają na tych co sprzedadzą po 1,54 ale to się jeszcze nie stało. Po kilkudniowych obserwacjach, także zdecydowałem się zainwestować kilka groszy i czekam na informację na temat Brunei. Tap dzisiaj wydał informację - ale nie jest ona, aż tak istotna - pod tym linkiem możecie poczytać:

www.tapoil.com.au/investor-asx...

DRM to jest totalna porażka - co więcej prezes Electronic Arts kiedyś napisał, że sam nacioł się na DRM - wystapił mu problem z połączeniem - dość, że nie mógł gry uruchiomić to mu jeszcze wszystkie savy zjadło.. napisał wtedy, że DRM to chyba nie ta droga..

a crackerzy i tak obeszli to już. Miejmy nadzieję, że nie będą brneli w tą katorge dla graczy..

Cytat Z pb.pl:

2010-08-02 Jak można wytłumaczyć, że spółki Karen i Techmex są wyżej wyceniane przez rynek niż Komputronik? Kiedy rozpocznie się zapowiedziany skup akcji? Jakie korzyści finansowe z tytułu umów zawartych z p.Paszyńską osiągnie spółka w tym roku?

Wycena spółki Karen opiera się, podobnie zresztą jak spółki Techmex, na wierze w dobrą przyszłość. Ja osobiście wierzę w duży sukces rynkowy Karen SA, już pod nową nazwą Clean & Carbon Energy SA, która będzie zajmować się oprócz handlem elektroniką także szeroko rozumianą branżą energetyczną, głównie energią wiatrową i przemysłem związanym z węglem kamiennym. Tu perspektywy są dobre, jest Inwestor, który wyłoży blisko 400 mln zł na rozwój spółki.
Natomiast wiara inwestorów w Techmex SA nie jest poparta absolutnie czymkolwiek. Jak przyznaje Syndyk tej spółki, działalność operacyjna jest wygaszona, nie pracują tam już żadni specjaliści od technologii GIS. Rozumiem, że rynek rozpalają informacje o odkupie wierzytelności przez nowych inwestorów Karen, należy jednak pamiętać, że jest to po prostu element podpisanej umowy inwestycyjnej. Wydaje się, że Inwestor podobnie jak Komputronik SA, podchodzi sceptycznie do możliwości aktywowania tych wierzytelności.
Należy jednak kategorycznie zaprzeczyć wyższej wycenie Techmex SA - kapitalizacja spółki, nawet po silnych wzrostach spekulacyjnych wynosi 16 mln zł, czyli blisko 6 krotnie mniej niż wycena Komputronik.
Także kapitalizacja Karen jest niższa niż kapitalizacja Komputronik.
Niezależnie od wszystkiego, Komputronik podpisał bardzo korzystną dla siebie umowę, zamienił wątpliwe aktywa w postaci wierzytelności na atrakcyjne grunty budowlane, które dodatkowo ma prawo odsprzedać Inwestorowi za 2 lata za tę samą cenę, odkupi z mozołem budowaną sieć salonów działającą już dzisiaj pod własnym szyldem, uzyska wpływ co najmniej 48 mln zł w gotówce za pozostałe akcje Karen. Dziwi mnie obecne zachowanie kursu Komputronik - powinien wystrzelić w górę, bo spółka pozbyła się pewnego problemu z Techmex, korzystnie wykorzystała kontrolę nad spółką zależną Karen SA. Koniunktura na rynku, na którym działamy stopniowo poprawia się, więc liczymy, że ten rok zamkniemy dobrym zyskiem.
Także akcjonariusze Karen powinni być dobrej myśli - zyskali potężnego inwestora, który z pewnością doprowadzi do wysokiej rentowności spółki (jednak proszę wziąć pod uwagę, że jest to moja osobista opinia).
Pozdrawiam wytrwałych i cierpliwych,

Wojciech Buczkowski
Prezes Zarządu Komputronik SA

KOMPUTRONIK SA Autoryzowanym Dystrybutorem Kingston

04.08. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 22/2010
Zarząd Komputronik S.A. przesyła do publicznej wiadomości informację, że w dniu 4 sierpnia 2010 roku wpłynęło do spółki zawiadomienie, że Emitent, na podstawie podpisanej umowy, od dnia 4 sierpnia 2010 roku otrzymał status Autoryzowanego Dystrybutora produktów Kingston Technology oraz Kingston Digital. Status ten umożliwia dokonywania bezpośrednich zakupów od producenta z magazynu w Londynie oraz gwarantuje pełne wsparcie marketingowe, technologiczne i techniczne. Komputronik jest także, od marca 2010 roku, jedynym w Polsce partnerem, który posiada status Kingston Premium Partner. Status ten umożliwia nabywanie specjalnych produktów przeznaczonych na rynek detaliczny, otrzymywania dodatkowych rabatów i korzystania z rozszerzonego funduszu marketingowego, a tym samym zwiększenia rentowności na tych produktach. Komputronik i Kingston współpracują od ponad 10 lat, a otrzymanie tych niezwykle ważnych statusów partnerskich umożliwi
zwiększenie skali prowadzonego wspólnie biznesu.
Kingston Technology, z siedzibą w Fountain Valley w Kalifornii, to największy na świecie producent pamięci do wszystkich urządzeń (w roku 2009 przychody firmy wyniosły 4,1 mld dolarów amerykańskich) i niekwestionowany lider także polskiego rynku pamięci.
Umowa została uznana za znaczącą, gdyż przewidywane obroty z tytułu realizacji umowy w ciągu 5 lat wyniosą około 70.000.000 zł, tj. więcej niż 10% kapitałów własnych Emitenta.
kom espi mra

14.07. Warszawa (PAP) - Komputronik i Karen planują podpisać umowę z inwestorem, który ma objąć akcje Karen i doprowadzić do odkupienia wierzytelności wobec Techmeksu, jeszcze w środę. Jednak z powodu prac formalnych nad dokumentami możliwe jest także, że jej podpisanie może się opóźnić o kilka dni - poinformował PAP Jacek Piotrowski, prezes Karen i wiceprezes Komputornika
"Chcemy podpisać umowę jeszcze dziś, ciągle jednak trwają prace formalne nad dokumentami, których jest bardzo dużo. O tym, czy stanie się to dziś będziemy wiedzieli w ciągu kilku godzin" - powiedział PAP Piotrowski.
"Jeśli nie zrobimy tego dziś, to stanie się to z kilkudniowym poślizgiem. Wszystko jest jak najbardziej pod kontrolą i samej transakcji nic nie zagraża" - dodał.
Komputronik wraz ze spółką zależną Karen 14 czerwca podpisały z inwestorem, obywatelem USA, list intencyjny. Zgodnie z postanowieniami listu, Komputronik jako akcjonariusz dominujący Karen, ma doprowadzić do emisji nowych akcji Karen, skierowanych do potencjalnego inwestora, lub podmiotu przez niego wskazanego. Po przeprowadzeniu emisji Komputronik stanie się mniejszościowym akcjonariuszem Karen. Akcje nowej emisji mają zostać pokryte wkładami pieniężnymi i niepieniężnym o łącznej wartości około 250 mln zł.
Z treść listu intencyjnego wynika, że strony zobowiązały się do zawarcia umowy inwestycyjnej w terminie 30 dni od daty podpisania listu.(PAP)
gsu/ asa/

link

A jednak 0,83 - ale ostro walczył - zobaczymy jutro na TKO jak będzie - jeśli korekta to ja dobieram na dnie.

ten papier jest niesamowicie mocny.. obserwuje go od rana i powiem szczerze, że dzisiaj obroni poziom 0,86

nom - teraz można iść na śniadanie - szał pał przejdzie około 11-12 :)

w większości niewiedzą co robią.. pamiętacie te statystyki? 6% otwartych nowych rachunków maklerskich w PKO przynajmniej. Oddają pół darmo.. ciekawe jak się rozwinie sytuacjaNot talking

nawet jeśli wejdzie poniżej 5,10 to popyt będzie na tyle spory, że dzisiaj cenę wywinduje myślę do 5,30 spokojnie

p.s. oczywiście najpierw musi przejść ta masowa panika po prawej, wielu zaczęło od Tauronu i chyba naprawdę spanikowali, że stracą kasę.

mój pierwszy post hello1

Debiut Tauronu: 5,84 gr

Pozdrawiam salute

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 marca 2012 08:29:30
Liczba wpisów: 19
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,407 sek.

igjchgdv
vuqaidqf
nlmkypjn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
evhmjuwe
egyvmkyw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat