|
|
Jednak ktoś skupuje w pakietach po 10, 20 szt., różnie. Może ktoś coś wie więcej (np. jakieś refinansowanie bankowe się szykuje itp.), albo spółka skupuje poniżej 40% nominału. W ostatnich dniach obrót dość znaczący (dziś 114 szt., wczoraj 257 szt., przedwczoraj 266 szt.). Jeśli to spółka to dobrze, jednak przydałby się komunikat.
|
|
Ciekawe, czy to Włodarzewska skupuje WLO0516 od dwóch dni? Czy ktoś wie, czy muszą podać info o dokonywanym ewentualnym skupie?
|
|
Temat:
Zortrax
Skąd informacja o takiej redukcji???
|
|
Ja miałem taką sytuację w kwietniu tego roku. Bank zaksięgował odsetki na koncie 10 kwietnia (w piątek), choć datą płatności był 9 kwietnia (czwartek - a więc nie weekend). Miejmy nadzieję, że to tylko kwestia księgowania przelewów między bankami.
|
|
OK, jest i WLD0615. Dopiero teraz
|
|
Czy macie odsetki od WLD0516? Bo do mnie do BOSSY wpłynęły tylko odsetki od WLO0516.
|
|
@np Skąd wiadomo, że konwersja z redukcją 65%-ową? W raporcie nie ma takiej informacji.
|
|
yodyod napisał(a):czy ktoś po wysłaniu pieniędzy i dokumentu o zaufaniu poufności otrzymał do dziś potwierdzenie uczestnictwa w porozumieniu? Tak, dzisiaj miałem telefon z NOMAD z potwierdzeniem przyjęcia dokumentu i potwierdzeniem otrzymania przelewu. czosnek napisał(a):nie chce nikogo urazić ale nie dajcie się wyrolować po raz drugi, naprawdę liczycie na to że jest sposób na odzyskanie kasy z obligów UBT? chyba że chcecie tylko napsuć nerwów misjągowi i dużo za to zapłacić. Jest strata na obligach do tego jeszcze wydać kasę na prawników i wyjdzie 150% na minusie z inwestycji. Kto miał kiedykolwiek doczynienia z prawnikami to powinien wiedzieć jak potrafią zręcznie skubać klientów. A czy masz jakieś inne konstruktywne propozycje?
|
|
Michoo napisał(a):Jak zaptrywalibyscie sie na uklad o ktorym niektorzy juz wspominali, tzn. wydluzenie terminu splaty wszystkich serii np. o 5 lat (liczac od czasu ich zapadniecia) z ewentualnym obnizeniem oprocentowania wszystkich serii to identycznej wartosci? Jeśli spółka wypracowuje środki, aby bez problemu płacić odsetki, to propozycja jest do zaakceptowania ewentualnie z jednoczesnym obniżeniem oprocentowania o 3-4 p.p. Natomiast z jednym - wg mnie - bardzo istotnym warunkiem: oszczędności z tytułu niższego oprocentowania + nadwyżka dochodu ponad odsetki (jeśli taka jest) powinna być wykorzystywana do regularnego skupu obligacji z rynku przez cały okres 5 lat ( to powinien być warunek zawarcia porozumienia ze spółką przez obligatariuszy). Jeśli ktoś będzie chciał wyjść wcześniej z obligacji (po 100% lub poniżej 100%) to spółka powinna takie transakcje zawierać. W ten sposób sytuacja zbliży się do sposobu spłaty kredytu, co dla spółki powinno być lżejsze do udźwignięcia niż jednorazowa spłata zadłużenia (całej serii - jednej lub kilku naraz).
|
|
Także zgłaszam swój akces do porozumienia obligatariuszy i do wspólnych działań. Mam kilkadziesiąt k (info do wiadomości wybranej kancelarii prawnej, mam nadzieje, że NOMAD, ewentualnie innej, ale doświadczonej w tych kwestiach).
|
|
Zwróć uwagę, że na taki poziom zysku miały wpływ pozostałe przychody operacyjne (czyli przeszacowanie wartości nieruchomości) na kwotę 6,65 min zł, a więc przychody niegotówkowe. Czystej gotówki w skali roku wygenerowano mniej niż 1,5 mln zł.
|
|
Pieniądze z wykupu obligacji serii B wraz z odsetkami za II okres już na rachunku bankowych.  Udało się tym razem. Mam nadzieję, że Minox kończy definitywnie przygodę z rynkiem obligacji. Ja w każdym razie będę wszystkich ostrzegał przed tą firmą, żeby nigdy już nie dali się wkręcić.
|
|
Są odsetki z obu serii: EKA0515 i EKA1115.
|
|
Na stronie http://www.gpwcatalyst.pl jest informacja, że seria M (EKA1014) ma wartość 4.972.000, co przy emisji na 6,5 mln oznacza, że skupili już ponad 1,5 mln, czyli 23,5% emisji.
|
|
Udało mi się znaleźć jeden fundusz, który ma (miał) E-Kancelarię. To NWAI Obligacji SFIO, który ma być likwidowany. Ze sprawozdania finansowego za 2013 r. wynika, że fundusz na koniec roku 2013 miał serię O (EKA0616), ale tylko 67.000 zł nominału (670 szt. po 100 zł): file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Moje%20dokumenty/Downloads/NWAI_Obligacji_SFIO_2013%20(1).pdf
|
|
Potwierdzam wpływ odsetek na rachunek bankowy z serii B
|
|
|
|
Czy przyszła oferta akcji skierowana do nabywców obligacji jest w jakikolwiek sposób związana z liczbą nabywanych obligacji?
|
|
Witam, Dzisiaj pojawiły się duże zlecenia sprzedaży po cenach 96% - 607 szt., 98% - 707 szt. Wykup obligacji ma nastąpić za półtora miesiąca 17 lutego br. Czy ktoś z Państwa miał styczność ze spółką? Czy wypłacała regularnie odsetki? Czy nie było opóźnień? Jak oceniacie spółkę?
Jak myślicie - czy to Copernicus wystawił (wg raportu na 30 czerwca 2013 miał tego 20.000 szt.) Czy to dobra okazja na większy zysk w krótkim okresie, czy może coś niedobrego dzieje się ze spółką?
|
|
Odsetki od obligacji WLD0516 terminowo wpłynęły do DM BOŚ. Dziękujemy
|
|
Czy mogę prosić Was o pomoc: jak powinno wyglądać formalnie zgłoszenie wierzytelności z tytułu niewykupionych obligacji? Przede wszystkim chodzi mi o pismo do sądu (druk zgłoszenia).
|
|
Uboat-Line obsługuje firma Certus Capital S.A. http://www.certuscapital.plCertus Capital S.A. ul. Krupnicza 13 50-075 Wrocław a z emaila otrzymanego z WDB Brokerzy Ubezpieczeniowi wynika, że sama spółka. "Szanowny Panie, Emisja Obligacji serii A jest skierowana zarówno do inwestorów indywidualnych jak i instytucjonalnych. Spółka korzystając z wypracowanych kontaktów z inwestorami, którzy uczestniczyli w emisjach akcji Spółki, bądź kontaktowali się ze Spółką (z działem relacji inwestorskich) z zapytaniami o potencjalne możliwości inwestycyjne oraz kontaktów z klientami Spółki i jej kontrahentami wytypuje grono potencjalnych Obligatariuszy. W związku z czym Zarząd Spółki nie widzi potrzeby korzystania z pomocy instytucji zewnętrznej przy obsłudze emisji. W związku z czym Spółka jest Oferującym obligacje. W przypadku nie pozyskania w ten sposób niezbędnych środków Spółka rozważy zwrócenie się o wsparcie do domu maklerskiego, w celu pozyskania dodatkowego finansowania. Jednakże Spółka współpracuje ze swoim Autoryzowanym Doradcą w zakresie sporządzenia dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia emisji. Jeżeli byłby Pan zainteresowany uzyskaniem dodatkowych informacji uprzejmie proszę o kontakt."
|
|
Info z KDPW: "Informujemy, że do chwili obecnej Emitent nie przekazał wymaganych kwot świadczeń z tytułu wykupu i wypłaty odsetek od obligacji spółki MEW S.A. oznaczonych kodem PLMEWSA00027". www.kdpw.pl/pl/Uczestnicy/ONP/...Z większymi obligatariuszami to się dogadali, a mniejszych mają w ... Czy to jest zgodnie z prawem, żeby traktować obligatariuszy nierówno? Nawet jeśli to jest porozumienie o zrolowaniu obligacji.
|
|
Nie zauważyłem wcześniej. Jest Raport Bieżący Nr 19/2013 i 20/2013. Pozyskali z emisji 3.859.000 zł, więc pewnie w poniedziałek wszystko będzie rozliczone.
|
|
beataD napisał(a):Sprawdzałem wpłacili całość wraz z kuponem w KDPW a więc księgowanie chyba w poniedziałek rano. Skąd wiesz beataD, że wpłacili całość? Ja znalazłem komunikat (ONP/03/116) na stronie KDPW, że nie wpłacili: www.kdpw.pl/pl/Uczestnicy/ONP/... Czy jest jakiś inny sposób, żeby się dowiedzieć, czy spółka uregulowała swoje zobowiązania z tytułu obligacji, oprócz strony KDPW: www.kdpw.pl/pl/Uczestnicy/Stro...
|
|
Witam, W DM BOŚ też odsetki się pojawiły.
|
|