PARTNER SERWISU
chdsqljr
SzymonJ

SzymonJ

Ostatnie 10 wpisów
Wyniki Zortraxa za 2016 r.:

https://stooq.pl/n/?f=1169936

Jednak ktoś skupuje w pakietach po 10, 20 szt., różnie. Może ktoś coś wie więcej (np. jakieś refinansowanie bankowe się szykuje itp.), albo spółka skupuje poniżej 40% nominału. W ostatnich dniach obrót dość znaczący (dziś 114 szt., wczoraj 257 szt., przedwczoraj 266 szt.). Jeśli to spółka to dobrze, jednak przydałby się komunikat.

Ciekawe, czy to Włodarzewska skupuje WLO0516 od dwóch dni? Czy ktoś wie, czy muszą podać info o dokonywanym ewentualnym skupie?

Skąd informacja o takiej redukcji???

Ja miałem taką sytuację w kwietniu tego roku. Bank zaksięgował odsetki na koncie 10 kwietnia (w piątek), choć datą płatności był 9 kwietnia (czwartek - a więc nie weekend). Miejmy nadzieję, że to tylko kwestia księgowania przelewów między bankami.

OK, jest i WLD0615. Dopiero teraz wave

Czy macie odsetki od WLD0516? Bo do mnie do BOSSY wpłynęły tylko odsetki od WLO0516.

@np
Skąd wiadomo, że konwersja z redukcją 65%-ową? W raporcie nie ma takiej informacji.

yodyod napisał(a):
czy ktoś po wysłaniu pieniędzy i dokumentu o zaufaniu poufności otrzymał do dziś potwierdzenie uczestnictwa w porozumieniu?

Tak, dzisiaj miałem telefon z NOMAD z potwierdzeniem przyjęcia dokumentu i potwierdzeniem otrzymania przelewu.

czosnek napisał(a):
nie chce nikogo urazić ale nie dajcie się wyrolować po raz drugi, naprawdę liczycie na to że jest sposób na odzyskanie kasy z obligów UBT? chyba że chcecie tylko napsuć nerwów misjągowi i dużo za to zapłacić. Jest strata na obligach do tego jeszcze wydać kasę na prawników i wyjdzie 150% na minusie z inwestycji. Kto miał kiedykolwiek doczynienia z prawnikami to powinien wiedzieć jak potrafią zręcznie skubać klientów.

A czy masz jakieś inne konstruktywne propozycje?

Michoo napisał(a):
Jak zaptrywalibyscie sie na uklad o ktorym niektorzy juz wspominali, tzn. wydluzenie terminu splaty wszystkich serii np. o 5 lat (liczac od czasu ich zapadniecia) z ewentualnym obnizeniem oprocentowania wszystkich serii to identycznej wartosci?

Jeśli spółka wypracowuje środki, aby bez problemu płacić odsetki, to propozycja jest do zaakceptowania ewentualnie z jednoczesnym obniżeniem oprocentowania o 3-4 p.p. Natomiast z jednym - wg mnie - bardzo istotnym warunkiem: oszczędności z tytułu niższego oprocentowania + nadwyżka dochodu ponad odsetki (jeśli taka jest) powinna być wykorzystywana do regularnego skupu obligacji z rynku przez cały okres 5 lat (to powinien być warunek zawarcia porozumienia ze spółką przez obligatariuszy). Jeśli ktoś będzie chciał wyjść wcześniej z obligacji (po 100% lub poniżej 100%) to spółka powinna takie transakcje zawierać.
W ten sposób sytuacja zbliży się do sposobu spłaty kredytu, co dla spółki powinno być lżejsze do udźwignięcia niż jednorazowa spłata zadłużenia (całej serii - jednej lub kilku naraz).

Także zgłaszam swój akces do porozumienia obligatariuszy i do wspólnych działań. Mam kilkadziesiąt k (info do wiadomości wybranej kancelarii prawnej, mam nadzieje, że NOMAD, ewentualnie innej, ale doświadczonej w tych kwestiach).

Zwróć uwagę, że na taki poziom zysku miały wpływ pozostałe przychody operacyjne (czyli przeszacowanie wartości nieruchomości) na kwotę 6,65 min zł, a więc przychody niegotówkowe. Czystej gotówki w skali roku wygenerowano mniej niż 1,5 mln zł.

Pieniądze z wykupu obligacji serii B wraz z odsetkami za II okres już na rachunku bankowych. hello1 Udało się tym razem.
Mam nadzieję, że Minox kończy definitywnie przygodę z rynkiem obligacji. Ja w każdym razie będę wszystkich ostrzegał przed tą firmą, żeby nigdy już nie dali się wkręcić.

Są odsetki z obu serii: EKA0515 i EKA1115.

Na stronie http://www.gpwcatalyst.pl jest informacja, że seria M (EKA1014) ma wartość 4.972.000, co przy emisji na 6,5 mln oznacza, że skupili już ponad 1,5 mln, czyli 23,5% emisji.

Udało mi się znaleźć jeden fundusz, który ma (miał) E-Kancelarię. To NWAI Obligacji SFIO, który ma być likwidowany. Ze sprawozdania finansowego za 2013 r. wynika, że fundusz na koniec roku 2013 miał serię O (EKA0616), ale tylko 67.000 zł nominału (670 szt. po 100 zł):
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Moje%20dokumenty/Downloads/NWAI_Obligacji_SFIO_2013%20(1).pdf

Potwierdzam wpływ odsetek na rachunek bankowy z serii B hello1

No i mamy konkurencję.

proseedmag.pl/aktualnosci/pols...

www.forbes.pl/zmorph-polski-pr...

Czy ktoś na forum zna się trochę bardziej na technologii drukarek 3D?
Czym się one różnią? Która firma jest w tej chwili bardziej innowacyjna / konkurencyjna?

Czy przyszła oferta akcji skierowana do nabywców obligacji jest w jakikolwiek sposób związana z liczbą nabywanych obligacji?

Witam,
Dzisiaj pojawiły się duże zlecenia sprzedaży po cenach 96% - 607 szt., 98% - 707 szt. Wykup obligacji ma nastąpić za półtora miesiąca 17 lutego br.
Czy ktoś z Państwa miał styczność ze spółką? Czy wypłacała regularnie odsetki? Czy nie było opóźnień?
Jak oceniacie spółkę?

Jak myślicie - czy to Copernicus wystawił (wg raportu na 30 czerwca 2013 miał tego 20.000 szt.)
Czy to dobra okazja na większy zysk w krótkim okresie, czy może coś niedobrego dzieje się ze spółką?

Odsetki od obligacji WLD0516 terminowo wpłynęły do DM BOŚ. DziękujemyAngel Angel

Czy mogę prosić Was o pomoc:
jak powinno wyglądać formalnie zgłoszenie wierzytelności z tytułu niewykupionych obligacji? Przede wszystkim chodzi mi o pismo do sądu (druk zgłoszenia).

Uboat-Line obsługuje firma Certus Capital S.A.
http://www.certuscapital.pl
Certus Capital S.A.
ul. Krupnicza 13
50-075 Wrocław

a z emaila otrzymanego z WDB Brokerzy Ubezpieczeniowi wynika, że sama spółka.

"Szanowny Panie,
Emisja Obligacji serii A jest skierowana zarówno do inwestorów indywidualnych jak i instytucjonalnych. Spółka korzystając z wypracowanych kontaktów z inwestorami, którzy uczestniczyli w emisjach akcji Spółki, bądź kontaktowali się ze Spółką (z działem relacji inwestorskich) z zapytaniami o potencjalne możliwości inwestycyjne oraz kontaktów z klientami Spółki i jej kontrahentami wytypuje grono potencjalnych Obligatariuszy. W związku z czym Zarząd Spółki nie widzi potrzeby korzystania z pomocy instytucji zewnętrznej przy obsłudze emisji. W związku z czym Spółka jest Oferującym obligacje. W przypadku nie pozyskania w ten sposób niezbędnych środków Spółka rozważy zwrócenie się o wsparcie do domu maklerskiego, w celu pozyskania dodatkowego finansowania. Jednakże Spółka współpracuje ze swoim Autoryzowanym Doradcą w
zakresie sporządzenia dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia emisji. Jeżeli byłby Pan zainteresowany uzyskaniem dodatkowych informacji uprzejmie proszę o kontakt."

Info z KDPW: "Informujemy, że do chwili obecnej Emitent nie przekazał wymaganych kwot świadczeń
z tytułu wykupu i wypłaty odsetek od obligacji spółki MEW S.A. oznaczonych kodem
PLMEWSA00027". www.kdpw.pl/pl/Uczestnicy/ONP/...
Z większymi obligatariuszami to się dogadali, a mniejszych mają w ...
Czy to jest zgodnie z prawem, żeby traktować obligatariuszy nierówno? Nawet jeśli to jest porozumienie o zrolowaniu obligacji.

Nie zauważyłem wcześniej. Jest Raport Bieżący Nr 19/2013 i 20/2013. Pozyskali z emisji 3.859.000 zł, więc pewnie w poniedziałek wszystko będzie rozliczone.

beataD napisał(a):
Sprawdzałem wpłacili całość wraz z kuponem w KDPW a więc księgowanie chyba w poniedziałek rano.

Skąd wiesz beataD, że wpłacili całość? Ja znalazłem komunikat (ONP/03/116) na stronie KDPW, że nie wpłacili: www.kdpw.pl/pl/Uczestnicy/ONP/...
Czy jest jakiś inny sposób, żeby się dowiedzieć, czy spółka uregulowała swoje zobowiązania z tytułu obligacji, oprócz strony KDPW: www.kdpw.pl/pl/Uczestnicy/Stro...

Witam,
W DM BOŚ też odsetki się pojawiły.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 6 listopada 2017 21:10:42
Liczba wpisów: 27
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,386 sek.

pqncupmh
bcbulhjx
jwpvdlqq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sfywprau
mgiewfdx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat