PARTNER SERWISU
xzimwkqs
topcia

topcia

Ostatnie 10 wpisów
Ma Angel dwa lata kombinował przecież z TFI.

Tak, tak, mnie też Angel

Angel Frog, nie czujesz się jak na konferencji prasowej? Angel Ja mam takie wrażenie, czytając wątek. No ale jak ma się wiedzę... thumbright

Zatem idąc dalej, zapytam, jakie były przyczyny powrotu wzrostów?

anty_teresa napisał(a):
Pamiętam jak na tzw korekcie majowej w 2006 roku miał być koniec świata :)

Tzn.? Nałożyło się czasowo? Nie pamiętam akurat "tego" końca świata.
Czy wg Was koniec/początek roku może jakoś istotnie wpływać na rynek?

Angel Jakim cudem w takim razie widzę prawidłowości w ubiegłych latach? Autosugestia? Angel . Skłoniłam się ku AT, odnalazłam zależności a tu porażkaAngel .
V3nom, a tak się starałam. Not talking

Patrzę na wykres W20 historycznie i z tego co widzę, rajd św. Mikołaja od 2005 r. oprócz 2006 i 2007 kończył się mniej więcej w połowie stycznia a potem wielka korekta. I trwał m-c czasu,oprócz tych dwóch lat. Przewidujecie końcówkę tegorocznego na konkretnej dacie?
v3nom liczę na Twoją opinię.Angel

v3nom, coś Ci się poplątało z tymi sugestiami Angel . PIsałam, że AT to dla mnie pomoc dodatkowa. Główne znaczenie ma AF i sytuacja na rynku/świecie.
I nie unoś się taklove4 , bo pękniesz jak ta Heyahowa bańkaAngel . Nie każdy pracuje na tych samych koncepcjach co Ty.
AT znam, podstawy-tak przynajmniej mi się wydaje Angel . Nie znaczy to, że z niej nie korzystam i na pewno jest przydatna. Uratowała mnie ostatnio przed pozbyciem się akcjiAngel.
Irytuje mnie jedynie narzucanie swojego punktu widzenia Angel .

Heyahpanama napisał(a):
Myślę, że teraz da się zauwarzyć taką euforie na złocie i na srebrze, nie wiem ile może to potrwać, moze trwać miesiąc, pół roku, a też może za kilka tygodni bańka pęknąć

czy ta bańka ma związek z akcjami? Zapewne wszystko jest ze sobą powiązane....?

NIe wydaje mi się, żeby Heyah robił sobie jaja-ale nie znam się.... jeszcze. Z tego co wiem, przed załamaniem rynku panuje na nim ogólna euforia.
v3nom dzięki, ale AT traktuję jako pomoc dodatkową, także sugestia co do zakupu porządnej książki i wałkowania jej.... ALe dzięki za wykres.

mrk dzięki za rzeczową odpowiedź.Angel

Frog napisał(a):
dzięki którym odrobiłem straty z bessy.

to mnie nurtuje. Jak to jest z tą bessą. Czy nie ma sygnałów, które pozwoliłyby rozpoznać, że na rynku źle się dzieje i w czas sprzedać?

Frog, sądzisz, że mimo bieżących info. o postępach w produkcji gry, wiadomość o dacie wejścia jej na rynek mimo tego podbije kurs do góry?

Miejmy nadzieję, ze do tego czasu 2600 nie pęknie.

Pytałam, ponieważ nie łączyło mi się logicznie jedno z drugim. ALe może nie traktowałeś sytuacji, która wygląda "za dobrze", jako czynnika sprawczego zakupu po tańszej cenie, tylko jako powód ukrytego kupna.
Tylko dlaczego zaraz jest w tym podstęp?

Inaczej to ujęłam niż zamierzałam. Fakt, faktem, ze Tauron ustąpił (w części) miejsca innym spółkom. NO ale może to nieistotne.

Teraz zastanawiam się, dlaczego MSCI pozbywa się Taurona.

anty-teresa, no dobrze, ale dlaczego na fixie akurat to zrobili?

anty-teresa wg Ciebie mogło to mieć znaczący wpływ na dzisiejszy spadek rynku, czy raczej dalej ciągnie się za nami sytuacja Irlandii i jej pochodne?

anty-teresa pięknie dziękuję Angel .

anty-teresa czy mogłabyś rozwinąć? Dlaczego tak się stało i jak to rzutuje na najbliższą przyszłość?

Może mi ktoś wyjaśnić co się stało na końcu sesji ?
raczej co się stało na całym WIG. ALe jazda-ciekawe zjawisko społeczneAngel .

Ale dlaczego? Tak dobrze szło. Nie znam też żadnej wiadomości, która mogłaby tak zdołować rynek.

ktos stoi na ukrytym kupnie

constant, co przez to rozumiesz?

Czy takie wydarzenia jak ostatnio typu: problemy ekonomiczne państw, obecna polityka Chin itp zdarzały się w czasie "hoss" Angel i nie mieszały bardzo czy to pierwsze wydarzenia tego typu w czasie pozytywnym dla giełdy? Trudno jest porównywać, wiadomo, że rynek reaguje różnie, ale pytam o wydarzenia "tej miary".
Nie znam historii ekonomii i historii giełdy, tylko tyle, że orientuje się kiedy była bessa. Także jeśli ktoś ma ochotę poteoretyzować, to proszę.Angel

Zastanawiam się też, czy ktoś z Was sprzedał już swoje akcje?

WIem, ze dziwne pytania, ale teraz taki dziwny czas mamy....Anxious

Mówisz o odwróceniu trendu czy korekcie?

Czy możecie skomentować porozumienie Francji i Niemiec w sprawie udziału prywatnych nabywców obligacji w kosztach ewentualnej pomocy dla krajów potrzebujących pomocy?

Szczytów z sierpnia czyli magiczne 2600?

Czyli jedziemy w górę? Khmm... chyba, że to prezent od Dziadka Maroza to uwierzę Angel

kos123 napisał(a):
@ v3nom
na giełdzie nie przegram więcej niż X, a po ewentualnym przegraniu X znikam z parkietu na zawsze.

hmmmm... raczej bym napisała-znikam z parkietu na zły czas, ew. na czas douczenia się Angel .

Zgadzam się. Ja natomiast pisałam o poczuciu bezpieczeństwa jakie Ty masz i tym, czym jest ono warunkowane Angel .

v3nom, ile czasu inwestujesz? Chciałabym mieć takie poczucie bezpieczeństwa, jak Ty. Angel

Mam rachunek w mbanku, także obawiam się, że takie opcje są niedostępne. Aczkolwiek popytam.Angel
O ruchu w dół piszesz w kontekście korekty, czy odwrócenia trendu? CHociaż pewnie nikt tego nie wieBoo hoo! .

Myślisz, że krótkoterminowy? To moje pierwsze przygody ze spadkami, także...

A tak na poważnie-czy możecie skomentować dzisiejsze wydarzenia na rynku (nie tylko polskim)? Zapewne nie tylko ja na to czekam.
Dzięki za góry.

No to może rządzący się przychylą do naszego pomysłu Angel

varden, khmm.... w takiej sytuacji wolałabym w ogóle nie zarobić..

mathu napisał(a):
Ja się tylko głośno zastanawiam, po co te zabawy na zamknięciach.

tak odnośnie komentarzy na temat kursu w czasie sesji i w ogóle tego co się dzieje w czasie sesji: być może osoby z doświadczeniem nie widzą nic pozytywnego w takich komentarzach i dla nich jest to zbędne. Ja natomiast, dużo się uczę czytając je. Ciągle wnoszę coś nowego do swojej wiedzy. Nie znaczy to, że nie mam dystansu do opinii innych. Ale dobrze jest znać inny punk widzenia.
Dobrze też, żeby w watkach o spółkach były suche info. na ich temat.
Może wiec wydzielić miejsce na komentarze na temat życia na giełdzie?

Fajter napisał(a):
witam

Pan Majka z Nicolas jeżdzi po świecie i podpisuje umowy na dystrybucję optimus jednak idzie podwójna drogą w pudełkach jak i chyba jednak ktoś bierze przykład z 11bit bo Wiedźmin 2 będzie też rozpowszechniany przez internet (tzn. będzie go można ściągnąć przez sieć) za pośrednictwem platformy Gog.com, należącej do CD Projektu. jesli dobrze zrozumiałem to Pan Watchdog jest szefem rady nadzorczej 11bit w dodatku w obrocie jest 376 tys PDA ponieważ główni udziałowcy nie będą narazie sprzedawać swoich akcji wiec może więcej optymizmu skoro załozyciele dali szansę rynkowi ocenić grę. hello1

Ale monolog jednym tchem-bez znaków interpunkcyjnych. Trudno się połapać.Angel

Jakie ząbki na stoku i zboczu? crybaby

Myślisz o jakichś ramach czasowych, w których rozkręcą produkcję w nowym miejscu?

Helio jest fajne, kiedy wszystko leciało, nasza spółka rosła Angel .

jarox12 napisał(a):
Mi sie wydaję ze topci chodziło o interday'owe dolki/gorki. Na świeczkach widać to w ciągu kilku ostatnich dni.

Tak, o to mi chodziło. Ale to był żart Angel .

Albo jest jeden i łapie dołki i szczyty Angel

Dzięki Angel .
Skoroś taki pewien, to kiedy wg Ciebie GPW się odbije? Tylko nie każ mi "rysować" SLwave .

WYdaje mi się, że w jakimś celu cena na fixingu podskoczyła tak wysoko. I w tym samym celu zapewne jutro poleci w dół-tak jak pisze kurp.

Jakie informacje, które mogą zaważyć na dalszym kierunku indeksów, mogą się jutro pojawić? Środa, to chyba ogólnie dzień większej liczby wiadomości ze świata?

adam1226 wiem, o co pytam.
Wiem także, że w dniu jutrzejszym nic wyjątkowego nie stanie się w "sferze spółki" co by wpłynęło na kurs. No może z wyjątkiem 10:00 Śniadanie prasowe Deloitte pt. "Czy energetykę czeka rewolucja?", choć wątpię, czy miałoby to większe znaczenie.
A zatem pytam w kontekście gospodarki ogólnoświatowej.

Coś mi się wydaje, że najlepszym sposobem na zachowanie ładu na forum jest kontrola jedynie siebie samego, bo poprawianie zdań współużytkowników i tym samym zmienianie ich sensu oraz złudna świadomość tego, co autor miał na myśli prowadzi jedynie to większego chaosu i konfliktów, nie mówiąc już o postawie krytykujących.
Zostawmy to moderatorom Pray . Wszak każdy patrzy subiektywnie.

Czy uważasz, ze nawet wówczas, gdy rynek będzie dalej leciał w dół, Tauron zatrzyma się na magicznym poziomie 6,11?

WIele razy już tu czytałam, że akcje polecą w dół po emisji nowych. Dzięki za przypomnienie.

Chcę zadac pytanie, ale zastanawiam się, czy już takie nie padło... Jeśli tak, to wiadomo, że usłyszę.... A nie mam kiedy grzebać w wątku. Jeśli więc znajdzie się dobra dusza, będę wdzięczna. CHciałabym kupić akcje, ale nie wiem, czy kupować te droższe z PP czy te tańsze. Jak to potem będzie. ZMieszają się zapewne i tyle. Więc chyba te tańsze... W sumie sama sobie już odpowiedziałamd'oh! .

Wiedziałam, że się odbije, chociaż korciło mnie dzisiaj. Ale na szczęście moje Dziecko skutecznie odwróciło moją uwagę od akcji. Przed 15 musiałam wyjść, no i proszę-ale niespodzianka Angel .

mathu, kocham Cię Angel

[moderator: a nie lepiej przez priv?]

mlis, znajdziesz coś w tym stylu na stronie firmy.

Elmer napisał(a):
Topcia, proszę nie siej fermentu na forum. 10 dni temu piszesz , że czekasz na dołek żeby dokupić, następnie dokupujesz na górce, a kiedy cena spada stwarzając okazję do owego kupna zastanawiasz się nad sprzedażą. Nic mi do twego portfela, ale możesz mieć zły wpływ na niedoświadczonych inwestorów. No offence oczywiście.

Ps: Ja trzymałem, trzymam i jeśli nie nastąpi katastrofa, to będę trzymać. salute

Widzę, że bacznie śledzisz moje poczynania. Nie wiem, co Tobą kieruje, jeśli poszukujesz inspiracji, to nie u mnie-jestem niedoświadczoną inwestorką. Moje decyzje inwestycyjne natomiast mogą się zmieniać wraz z sytuacją na szerokim rynku.
To, co piszę, jest moją indywidualną sprawą i nie czuję się zobowiązana do dawania wzorców postępowania niedoświadczonym inwestorom. Za wiele wymagasz. Zresztą nie po to służy to forum.
Także liczę na to, ze powstrzymasz się od dalszych komentarzy pod moim adresem.

Jaką katastrofę masz na myśli?

mathu, a wziąłeś pod uwagę sytuację na szerszym rynku?
Czy jest jeszcze jakiś śmiałek, który trzyma akcje? Angel

Dzięki za wykres. Trzyma mnie jeszcze fakt, że spółka jest niedowartościowana-to raz. I dwa-że zyski ciągle rosną. Chciałabym posiedzieć na papierze do raportu za ostatni kwartał.
ALe..... jeśli rynek będzie spadał, raport będzie dobry, co wtedy?
Jeśli o mnie chodzi, nie kupiłabym akcji w tym czasie. Zapewne tak by było też z innymi inwestorami. Urośnie-ale na pewno nieadekwatnie to wzrostów, jakie dałby rynek rosnący?

anty_teresa napisał(a):
topcia napisał(a):
Czyli kurs jest celowo dołowany pod zbiory. To dobrze świadczy na przyszłość Angel .

Ach... Żebyś się Topcia nie przejechała wierząc w sterników, blokujących, celowych zaniżaczy itd...

No dobrze. A co Ty w takim razie sądzisz o spadkach na Tauronie?

Czyli kurs jest celowo dołowany pod zbiory. To dobrze świadczy na przyszłość Angel .

Khmmm.... miałam na myśli cenę za akcję. Pytam, ponieważ piszesz, że łatwiej będzie jej ROSNĄĆ pod tę wartość.

Jaka jest faktyczna wartość spółki wg CIebie, Frog?

Tygrsek322 napisał(a):
Wczoraj 19 listopada br. Tauron otrzymał zawiadomienie o nabyciu 65 tys. akcji spółki przez KGHM Polska Miedź.

KGHM kupił akcję Taurona 10 listopada br. na GPW w trybie transakcji pakietowej sesyjne płacąc 6,11 PLN za akcję. Po tej transakcji KGHM ma ponad 5,15 proc. akcji Taurona.

Dziwne, że dopiero teraz o tym poinformowano. Z tego co się orientuję, należy to zrobić w ciągu kilku dni.

Tygrsek322 napisał(a):
Przypominamy, że w czerwcu rada nadzorcza KGHM wyraziła zgodę na osiągnięcie przez tę spółkę 11 proc. udziału w kapitale Taurona i zarząd spółki dotychczas potwierdzał chęć osiągnięcia tego celu. W trybie transakcji pakietowej sesyjne płacąc 6,11 PLN za akcję Think

Nad czym się zastanawiasz?

majama napisał(a):
Nie wiem kiedy planuja ale wiadomosc o możliwości nowej emisji pojawila sie niedawno przy okazji infa o przejeciu vatenfalla, jakiś tydzien temu.

Upatrywałabym przyczyny spadków w rekomendacji (mniej więcej w tym samym terminie). Już dużo wcześniej obiło mi się o oczy, że Tauron chce emitować nowe akcje.

majama napisał(a):
Zauważam że spadki trwaja od momentu opublikowania planów nowej emisji,

czy wiesz, kiedy dokładnie o tym poinformowano?
KIedy planują tę nową emisję?

W zasadzie temat nie pasuje do zadnego działu, dlatego zdecydowałam, ze umieszczę go tutaj.

Zastanawiam się, jak się mają przepisy prawne (i czy w ogóle) do spółek, które dążą do pozyskania kapitału poprzez wejście na rynek.
Czy mogę sobie założyć firmę, wskoczyć na NC, wziąć pieniądze, potem splajtować i forsa zostaje dla mnie?
PRzeglądam debiutujące spółki i w sumie nie wiem, jak to z nimi jest... Think

Dzięki za opinię Angel .

Frog, co myślisz o branży biotechnologii? Konkretnie zainteresowała mnie ta spółka http://www.blirt.eu/pl/ . Wg mnie nieźle się prezentuje.

TEraz będzie się bujać w tym przedziale, póki jakaś marionetka nie wystawi lepszej rekomendacji Eh?

Ale hardcoresalute

davio7 napisał(a):
Jak uważacie przełamujemy właśnie linię trendu, czy tylko się o nią ocieramy i zacznie się mozolne odrabianie strat ?

Wiesz, spółka jest dobra i sądzę, że ci rozsadniejsi, mając świadomość jakie posiada przed sobą perspektywy, nie będą chcieli oddać jej tak tanio. SPekulanci niech sie powytrząsają, tym lepiej na przyszłość Angel .

v3nom napisał(a):

Ale na najważniejsze pytanie: kiedy i jak głęboko spadniemy? nikt nie zna odpowiedzi Angel

Z drugiej strony można ustawić technicznego SL i się nie przejmować niczym.

Think to jak ostatecznie-wiesz, czy nie wiesz?
Jeśli jednak wiesz, to wyrysuj SL dla wszystkich, w ten sposób pozbędziemy się korekty Angel .

SpartaN napisał(a):
bo chyba takim spadkiem to się nie zakończy.

czy możesz rozwinąć?

URośnie, a jakże Angel.
Czułam, że będzie spadek, ale oczywiście dokupiłam drożej, bo nie chciało mi się czekać Whistle . TO moja główna wada-powinnam się jej wyzbyćEh? .

Frog napisał(a):
Tymczasem obecnie w sporej części za wzrosty odpowiadają spekulanci.

Właśnie z uwagi na udział spekulantów spodziewam się, że taki wzrost będzie mało stabilny.

Frogu, co sądzisz o spadkach na rynku. Korekta, którą przewidywałeś czy coś poważniejszego? Eh?

Dzisiaj pierwszy raz widziałam produkty HElio z nowej kolekcji na półce sklepowej. PRzyznaję, ze jestem pod wrażeniem. Inne firmy się chowają. ALe skubani tak ustanowili gramaturę (240 g), że trudno się doliczyć porównując cenę z innymi firmami. Zrobiłam to i niska nie jest, ale opakowanie tuszuje ten fakt.
Z drugiej strony, mnie jako konsumentce, nie podoba się taka ilość folii, zapewne rozkładającej się po kilkuset latach, jeśli w ogóle, w porównaniu z zawartością opakowania.

Frog napisał(a):
Z pozostałych spółek - sami widzicie co się dzieje z 11bit Studios. Zaczynam się bać Anxious

no właśnie miałam zapytać: skoro wiadomo, że 11 bit w korcu spadnie, nie korci CIę żeby skorzystać z tego?

Zestawienie trzech kwartałów z ostatnim. Wydaje mi się, że zestawienie jest celowe, żeby zmniejszyć "wrażenia" inwestora Eh? .
3 kwartały super. Natomiast ostatni, uhmmmm....
Mam kilka pytań: dlaczego tak wysokie koszty operacyjne (usługi obce?) .
ZYsk na minusie ze względu na poczynione inwestycje?
Czy ktoś może mnie oświecić?

Czy można się spodziewać analizy raportu?

Będę wdzięczna za odzew. Angel -moi Mili Angel

Think Czy widzicie raport na stronie spółki? ZNalazłam go na Money.pl, natomiast na firmowej nie widzę.

Raport miał być o 17:00 Whistle

Dzięki. Z tego co podają na SW, kolejny raport dopiero w maju 2011....?? Do tego czasu kurs może się bujać jak dotychczas? CHyba, że jakieś wieści ze spółki ruszą go wcześniej.

Aha Angel

Powiedzcie mi, moi mili, dlaczego nie ma raportu za IIQ tylko od razu IIIQ ?Think

Hmmm.... w obecnej sytuacji przy takim C/KW kurs trzyma jedynie obietnica założonych zysków za 2010 r?

Hmmmm..... kurs do góry, mimo, że jeszcze nie ma raportu.....Think

A czy mogę liczyć na Twoją opinię?

He, hej wave .
Czy czytał już ktoś raport? Bardzo proszę o słówko co o nim sądzicie?

Są przychody, ale nie ma zysku. Czy dobrze rozumuję, że pieniądze poszły na przenosiny? Think

Frog napisał(a):

Pytanie, czy trzymanie się spółek dobrych fundamentalnie jest najlepszym pomysłem. Znając historię lat 2006-2007 wiemy, że najlepiej w końcówce hossy można zarobić na tzw. "śmieciach"...
Think

Frog, brałeś pod uwagę Bbidevnfi? Tauron także wydaje się dobrą inwestycją, ale dłuuuugoterminową.

krewa, dzięki. Rzekniesz słówko co sądzisz o spółce, perspektywach itp?

Sadzicie, że jutro będzie dobrze? Think I jeśli tak, to czy kurs się ruszy na północ?
Ehhhhh.... spory kłopot, jeśli jednego dnia startują raporty kilku spółek z portfela i nie wiadomo, gdzie pieniądze włożyć... Angel

Ostatnie wyniki były pozytywne, zatem trzymamy kciuki Angel .

PEwnie macie rację i nie ma co czekać. CHociaż te 0,15 gr. na akcji to już jest coś Angel . Kiedy spodziewamy się kolejnego raportu? Na stronie firmy oraz SW nie znalazłam tej informacji.

Ja natomiast mam dylemat, czy brać po obecnym kursie, czy czekać...

Abner1984 napisał(a):
Zmiana w składzie WIG'u nastąpi po sesji 17 grudnia. Welcome Tauron, Goodbye(nie mylić z "good buy"blackeye ) Bioton.

Dzięki Angel .

Coś jednak mi mówi, że będzie korekta Angel .

kiedy to konkretnie ma nastąpić? Sądzę, ze nie, ponieważ info. jest już w cenieAngel

W chwili obecnej nie da się wyliczyć C/WK, ale jak oceniacie obecną cenę po raporcie? Proszę o opinie. Angel
Zastanawiam się też jak kurs się teraz zachowa-zapewne systematyczny spadek?

o fajnie, dzięki za zracjonalizowanie. Angel
Zastanawiam się jeszcze nad ceną docelową tej hossy. Mniemam, że na 8 zł się nie skończy....?

No dobrze, a kiedy spodziewacie się korekty?

CHciałabym jeszcze dokupić, ale cena jest wysoko i czekam na korektę-ok. 7 zł zapewne powinna nadejść?

Dzięki, dzięki hello1 . Sporo wolnej kasy muszą mieć, skoro mogą sobie chomikować na cienkie okresy Angel .

Frog napisał(a):
Poprosimy więc analityków StockWatch o zajęcie się raportem, zarówno jednostkowym jak i skonsolidowanym. Myślę, że wyjaśnią wszelkie wątpliwości. wave

Frog, a jaka jest Twoja opinia? Angel

Z tego co się orientuję, nie mają czym się pochwalić w stosunku do III kwartału 2009. Czy jest dostęp do raportu z II Q 2010? Na stronie firmy nie ma. Chciałabym porównać te dwa okresy.

JEst raport. Cy może ktoś się wypowiedzieć?

nonname napisał(a):
Co myslicie o wynikach, ktore sie ukaza w poniedzialek przed sesja?

Dlaczego przed sesją?

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 29 grudnia 2010 15:35:38
Liczba wpisów: 274
[0,06% wszystkich postów / 0,05 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,759 sek.

ulnclgfx
ijmoouiz
mrxfaxyi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dgiqjfly
tgjxagwa
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat