apyzofhk
Advertisement
PARTNER SERWISU
zitgwckw
12 13 14 15 16
constant
7
Wpisów: 278
Wysłane: 1 grudnia 2010 17:03:59 przy kursie: 11,18 zł
Cytat:
A to jedno z drugim ma cokolwiek wspólnego ?

Nie, kompletnie nic wspolnego. Jak uczy nas doswiadczenie,
pozytywne informacje wyplywajace ze spolek na temat ich
produktow, nie maja zadnej korelacji z kursem.
Dzisiejsze +28% to zludzenie, tego nie ma.
[***cenzura***]

Cytat:
Swoją drogą zakaz sprzedaży akcji przez władze spółki to chyba nie najlepszy pomysł

Rzeczywiscie, fatalny. Lepiej by bylo tak jak na petrolu - drukowanie
od 800 i wiooo, w rynek.

Cytat:
w ten sposób można tylko mocniej napompować kurs bez obawy, że ktoś z władz wyleje kubeł zimnej wody na głowy.

A to przerazajaca perspektywa! Czyli kurs bedzie tu pompowany, nikt nie wyleje kubla zimnej wody by ostudzic, bo nie ma jak, [***cenzura***]
Edytowany: 1 grudnia 2010 21:32

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 1 grudnia 2010 21:30:25 przy kursie: 11,18 zł
No ładne rzeczy: moje odpowiedzi są kasowane [nie użyłem ani jednego obraźliwego słowa], niemerytoryczne i chamskie posty constanta się ostają.
A może by tak ktoś przynajmniej wyjaśnił powód ?

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 1 grudnia 2010 21:36:16 przy kursie: 11,18 zł
Generalnie kasowane są wszystkie posty, które nie dają żadnej wartości dla postronnych osób czytających wątek i chcących dowiedzieć się czegoś o spółce. Zdarza się, że w trakcie moderowania wycięta zostanie także i jakaś sensowna wypowiedź (sam kilka razy byłem tego ofiarą). Czasem taka jest cena utrzymywania odpowiedniego poziomu na forum.
Nie ma co się obrażać, tylko starać się nie odpowiadać na zaczepki.

PS. Elementy wypowiedzi każdego użytkownika forum wypowiedziane 'ad personam' są cenzurowane.

EDIT: Uwagi odnośnie pracy moderatorów można zgłaszać na priv, aby nie zaśmiecać wątków.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum
Edytowany: 1 grudnia 2010 21:38

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 1 grudnia 2010 21:45:29 przy kursie: 11,18 zł
Fantomas napisał(a):
No ładne rzeczy: moje odpowiedzi są kasowane [nie użyłem ani jednego obraźliwego słowa], niemerytoryczne i chamskie posty constanta się ostają.
A może by tak ktoś przynajmniej wyjaśnił powód ?

Nie masz wglądu w to, co w międzyczasie wyleciało, więc nie formułuj tak daleko idących wniosków.
Powodem jest pyskówka. Zostało z niej meritum. Przedstawiłeś swój pogląd na lockup, Constant przedstawił swój. Nie dyskutuję z formą tego co zostało, fragmenty osobiste zostały usunięte. Temat może być ważny dla inwestorów, dlatego staraliśmy się ocalić istotę dyskusji.

Fajter
0
Wpisów: 24
Wysłane: 1 grudnia 2010 21:56:14 przy kursie: 11,18 zł
Uważam , że managment bardzo dobrze zrobił blokujac własne akcje. Fantomas zapytaj się managmentu czy wolą kurs po uwolnieniu lock upów 11 zł czy 111 zł ( do konkretnej ceny nie przywiązujcie wagi )własnie dlatego , że przyjęli taką strategię najpierw zrobimy grę wprowadzimy do sprzedaży potem uwolnimy akcje daje juz rezultaty. W przeciwieństwie do Nicolas games najpierw nadrukujemy miliony akcji część od razu uwolimy a całość razem z premierą wysypiemy a lud się dziwi , że Nicolas stoi albo spada po sprzedaży przez prezesa akcji. Rynek głupi nie jest boi się szczególnie start upów gdzie najpierw drukowanie potem coś tam coś tam , a ucziciwie podejście plus fajny produkt będzie doceniony zobacie ile pozytywnych opinii jest pod wczorajszą prezentacją 11bit. hello1

Frog
13
Wysłane: 1 grudnia 2010 22:06:41 przy kursie: 11,18 zł
Też uważam, że lock'upy z okresem obowiązywania do momentu po debiucie gry to dobre rozwiązanie.
Mam tylko nadzieję, że po zakończeniu ich obowiązywania nie zacznie się wysyp akcji. Jak to wpłynie na postrzeganie spółki nie muszę nikomu tłumaczyć.
Zresztą myślę, że spółkę tworzą pasjonaci i zawodowcy. Oni wiedzą ile ta spółka może być warta po wyprodukowaniu i sukcesie komercyjnym kilku gier. Wtedy można sprzedać większy pakiet po lepszej cenie inwestorowi branżowemu nie zwalając kursu.
Choć mam nadzieję, że nikt z założycieli sprzedawał nie będzie - i na starość wszyscy zasiądą w RN żyjąc z dywidend Angel
Follow me on Twitter

krishic
26
Wpisów: 582
Wysłane: 1 grudnia 2010 22:12:20 przy kursie: 11,18 zł
Przegladam sobie wyceny silnie rosnacych spolek i widze, ze przy dzisiejszej kapitalizacji ok 21 mln pln 11bit przegonilo wskaznikowo CIA (porownuje do najlepszych) tzn. wg prognoz przynajmniej do 2012r na poziomie c/wk i c/z 11bit bedzie drozszy niz CIA ktory juz pokazal, ze potrafi robic i sprzedawac hity i to w skali swiatowej. Jesli prognozy zostana wykonane to obie spolki nie beda drogie. Natomiast 11bit w przeciwienstwie do CIA nie ma jeszcze na swoim koncie sukcesu. Mysle, ze ta "premia" w wycenie to po pierwsze kwestia innej wielkosci spolek (wartosci FF). Po drugie kwestia zaufania akcjonriuszy, graniczacego z pewnoscia co do sukcesu Anomaly (i tu mysle, ze rynek sie troche zagalopowal). Mimo to gratulacje dla akcjonariuszy, zeby zarabiac takie % trzeba byc zuchwalym.

Frog
13
Wysłane: 1 grudnia 2010 22:18:07 przy kursie: 11,18 zł
Obecny C/Z dla CIA to nieco ponad 19 (wg Stockwatch i Stooq).
C/Z dla 11bit dla prognoz 2011 to 16

C/WK póki co nie ma sensu porównywać z wiadomych przyczyn.
Follow me on Twitter

topcia
0
Wpisów: 274
Wysłane: 1 grudnia 2010 22:18:58 przy kursie: 11,18 zł
Frog, sądzisz, że mimo bieżących info. o postępach w produkcji gry, wiadomość o dacie wejścia jej na rynek mimo tego podbije kurs do góry?

Frog
13
Wysłane: 1 grudnia 2010 22:25:02 przy kursie: 11,18 zł
Cytat:
Frog, sądzisz, że mimo bieżących info. o postępach w produkcji gry, wiadomość o dacie wejścia jej na rynek mimo tego podbije kurs do góry

Przykro mi to przyznawać, ale kursem obecnie rządzą spekulanci. Zrobią z kursem co zechcą.

Podanie daty debiutu gry rynek może zignorować, uzasadnić tym wzrosty jak dzisiejsze, lub wykorzystać do sprzedaży akcji. Odradzam granie na 11bit "pod podanie daty premiery gry".
Follow me on Twitter

krishic
26
Wysłane: 1 grudnia 2010 22:34:05 przy kursie: 11,18 zł
Frog napisał(a):
Obecny C/Z dla CIA to nieco ponad 19 (wg Stockwatch i Stooq).
C/Z dla 11bit dla prognoz 2011 to 16

C/WK póki co nie ma sensu porównywać z wiadomych przyczyn.

Jesli porownywac to obecny c/z dla CIA to 19,5 dla 11bit jest ujemny
Natomiast dla prognoz na 2011r c/z dla CIA to ok 9,5 dla 11bit wynosi 16
Natomiast dla prognoz na 2012r c/z dla CIA to ok 8 dla 11bit wynosi 12

Frog
13
Wysłane: 1 grudnia 2010 22:42:17 przy kursie: 11,18 zł
Ok, czyli w obu przypadkach brałeś pod uwagę prognozy - inaczej zrozumiałem wcześniejszy post. Sorki.

Nie znam prognoz CIA. Ale zauważ że im większa spółka tym wskaźniki są zazwyczaj bardziej atrakcyjne (zobacz C/Z i C/WK tuzów z WIG20).
Myślę, że obecna wycena 11bit wynika z wiary rynku w wykonanie prognoz (być może większej niż dla CIA) oraz z faktu, że 11bit ma o wiele większe możliwości wzrostu (zysku i wartości księgowej). No i póki co włodarze 11bit nie pchają akcji w rynek - co w przypadki CIA miało miejsce i zahamowało wzrosty.

Follow me on Twitter

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 1 grudnia 2010 22:56:17 przy kursie: 11,18 zł
Frog napisał(a):
Też uważam, że lock'upy z okresem obowiązywania do momentu po debiucie gry to dobre rozwiązanie.
Mam tylko nadzieję, że po zakończeniu ich obowiązywania nie zacznie się wysyp akcji. Jak to wpłynie na postrzeganie spółki nie muszę nikomu tłumaczyć.
Zresztą myślę, że spółkę tworzą pasjonaci i zawodowcy. Oni wiedzą ile ta spółka może być warta po wyprodukowaniu i sukcesie komercyjnym kilku gier. Wtedy można sprzedać większy pakiet po lepszej cenie inwestorowi branżowemu nie zwalając kursu.
Choć mam nadzieję, że nikt z założycieli sprzedawał nie będzie - i na starość wszyscy zasiądą w RN żyjąc z dywidend Angel

Czesc akcji starych emisji nie jest objeta lock-upem, mimo to nikt jeszcze ich nie sprzedal. Osoby te wiedza jaki jest potencjal w przedsiebiorstwie. W dluszej perspektywnie ze wzgledu na mala ilosc akcji (wszystkich) mozna spodziewac by spodziewac sie jakis emisji - ale to bardzo odlegla perspektywa ktora musialaby zostac poprzedzona albo fiaskiem produkcji i sprzedazy, albo nagla potrzeba kapitalu.

Winszuje wytrwalym zalujac ze sam w tej drodze wymieklem - 500% dla drobnych zysku (x5), 100000%(x110-120) zysku ksiegowego dla pierwszych posiadaczy akcji robi wrazenia, wszczegolnosc biorac pod uwage okres 2 lat. Niewatpliwie na sukces zebralo sie kilka czynnikow:
- mala ilosc akcji w obrocie
- doswiadczenie i dobry PR
- wygladaja na ciekawa produkcja w toku
- niesprzedanie zadnej z akcji seri A,B
- hossa w branzy

W przypadku 11bit studio porownywanie wskaznikow ni ema zadnego sensu! gdyz firma jest w fazie mocno zaawansowanego "start up'u" - ze wzgledu iz nie wypuscila na rynek zadnego produktu, a wszelki zysk jest obecnie zabiegiem ksiegowym. Pierwszy realny zysk zobaczymy w momecie rozpoczecia sprzedazy (chyba ze zostaly zawarte jakies inne umowy przedsprzedazy).
Edytowany: 1 grudnia 2010 22:58

krishic
26
Wysłane: 1 grudnia 2010 23:33:02 przy kursie: 11,18 zł
Cytat:

W przypadku 11bit studio porownywanie wskaznikow ni ema zadnego sensu! gdyz firma jest w fazie mocno zaawansowanego "start up'u" - ze wzgledu iz nie wypuscila na rynek zadnego produktu, a wszelki zysk jest obecnie zabiegiem ksiegowym. Pierwszy realny zysk zobaczymy w momecie rozpoczecia sprzedazy (chyba ze zostaly zawarte jakies inne umowy przedsprzedazy).

Wlasnie dlatego nie skupiam sie na porownaniu obecnych wskaznikow tylko tych, ktore powstaja na bazie prognoz spolki na najblizsze lata (kiedy juz przestanie byc startupem). Nie satysfakcjonuje mnie juz inwestowanie w wartosc celem ugrania kilkudziesieciu % z racji niedowartosciowania. Szukam obecnie spolek wzrostowych o potencjale o rzad wielkosci wiekszym. W celu analizy przegladam historie wielu spolek w silnych trendach wzrostowych. Zauwazam w nich pewne punkty wspolne. Jednym z nich sa prognozy (oficjalne czy nie bez wiekszego znaczenia). Dlatego wiem, ze musze wieksza wage przykladac nie do kupowania wartosci widocznej w raportach, tylko tej ktora dopiero jawi sie na horyzoncie. Nie widze wiec innej metody jak liczenie wskaznikow w oparciu o prognozy. W ten sposob moge tez porownywac spolki miedzy soba jak np CIA i 11bit. Pozostaje w tym wszystkim kwestia wiarygodnosci prognoz. Jesli spolka mowi, ze zarobi tyle i tyle za rok, dwa to w zestawieniu z obecna kapitalizacja mozna wyciagac pewne wnioski.
Na 11bit sie spoznilem dla mnie teraz to kolejne studium przypadku. Niewykluczone jednak, ze uwazna obserwacja pozwoli mi kiedys znalezc podobna perle przed takim wzrostem.
Edytowany: 1 grudnia 2010 23:37

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 2 grudnia 2010 00:10:39 przy kursie: 11,18 zł
Fajter napisał(a):
Uważam , że managment bardzo dobrze zrobił blokujac własne akcje. Fantomas zapytaj się managmentu /.../

Managment sam o siebie zadba i nasza troska nie jest mu potrzebna.
Rzeczą ciekawą jest pytanie czy te zakazy sprzedaży mają sens - zmniejszamy tylko w ten sposób sztucznie FF i zwiększamy tym samym skoki kursu akcji. Innymi słowy czy większa płynność nie prowadziłaby do lepszej wyceny samej spółki ?
W dodatku ewentualna sprzedaż akcji przez insajderów [lub jej brak] byłaby sygnałem dla inwestorów jak spółka jest wyceniana przez osoby mające najlepszą wiedzę o jej sytuacji. Dlatego uważam, że lockupy mają swoją negatywną stronę, którą się pomija.

Frog
13
Wysłane: 2 grudnia 2010 08:23:13 przy kursie: 11,18 zł
Cytat:
W dodatku ewentualna sprzedaż akcji przez insajderów [lub jej brak] byłaby sygnałem dla inwestorów jak spółka jest wyceniana przez osoby mające najlepszą wiedzę o jej sytuacji. Dlatego uważam, że lockupy mają swoją negatywną stronę, którą się pomija.

Tu wypada się zgodzić. Dla mnie też zachowanie insiderów po wygaśnięciu lock up'ów będzie czytelnym sygnałem jak postrzegają przyszłość własnej spółki.
Pokusa realizacji zysków będzie ogromna. Zobaczymy.
Follow me on Twitter

Fajter
0
Wpisów: 24
Wysłane: 2 grudnia 2010 08:53:15 przy kursie: 11,18 zł
hola hola moi Panowie City mając straty w 2009 roku była przy kursie 2 zł wyceniaan na 25 milionów Whistle

krishic
26
Wysłane: 2 grudnia 2010 09:43:34 przy kursie: 11,50 zł
CIA miala wtedy milionowe straty, ale i milionowe przychody i z 10 razy wiecej kapitalow wlasnych niz 11bit. Mysle, ze porownywanie powinno uwzgledniac przeskalowanie spolek poprzez wskazniki inaczej niewiele mowi. W tym przypadku porownanie na bazie prognoz bo 11bit dopiero sie rozkreca.

Frog
13
Wysłane: 2 grudnia 2010 09:47:17 przy kursie: 11,50 zł
Kapitalizacja CIA to obecnie ponad 300 mln.
Kapitalizacja 11B to około 20 mln.

Ja patrzę na to w ten sposób:
Czy większe szanse ma 11B aby być wycenianą w ciągu najbliższych lat na 100 milionów zł, czy CIA na bycie wycenianą na 1,5 miliarda zł?
Moim zdaniem od obecnej kapitalizacji większe szanse ma 11B. Czy mam rację - zobaczymy.
Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 3 grudnia 2010 11:11:01 przy kursie: 10,20 zł
Patrząc technicznie, to mamy wyrysowany podwójny szczyt, co powinno zapowiadać spadki.
Z kolei na wykresie dziennym przebiliśmy wczoraj szczyt historyczny, co powinno przynieść dalsze wzrosty Think

Z punktu widzenia analizy technicznej wniosek jest prosty, w zależności od tego w jakim kierunku pójdzie kurs, któraś z reguł AT zatriumfuje!!!

EDIT: Chętnych zapraszam na chat :)
Follow me on Twitter
Edytowany: 3 grudnia 2010 11:11

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

12 13 14 15 16

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,384 sek.

mvxfogxr
mtbsaqhp
tufywybt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pgubtqty
syhsfcsi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat