PARTNER SERWISU
pumtmgga
karp

karp

Ostatnie 10 wpisów
Ostatnio Bomi po przełamaniu wsparcia na poziomie 4 zjechało na 2,29, tracąc w krótkim czasie 43%. A stało się to niemal dokładnie w rocznicę pamiętnego wodospadu, gdy po przełamaniu wsparcia 10,5 osiągnęło dołek 5,96, tracąc, zgadnijcie ile? 43%!
To oczywiście czysty przypadek, jednak może zainteresować łapaczy dołków (noży), zwłaszcza, że obecny spadek dokonał się przy małym wolumenie i (imo) nie świadczy o wycofywaniu się funduszy.
Primum non amittere.

Mi też tak się wydaje, ale to jest giełda, czyli emocje i może się zdarzyć wszystko. Wyniki sprzedaży, miejsce gry na top listach, nawet sytuacja w Iraku- wszystko to może teraz szamotać kursem. Będzie ciekawie.
Primum non amittere.

Najbliższe wsparcie w okolicach 19,5 ale można spróbować i ustawić się ze zleceniem kupna na 19.
Primum non amittere.

Frog napisał(a):

Widać że spółka wzbudza wiele emocji. Myślę, że zdrowa korekta przydałaby się dla schłodzenia rozpalonych głów, zarówno niektórych posiadaczy jak i tych którzy nie kupili we właściwym momencie.

Również tak uważam, zwłaszcza że RSI osiągnął wczoraj wartość 90. Jeśli do tego dziś zamknięcie będzie na plusie, to według mnie pachnie szczytem (oczywiście lokalnym) i korekta jest jak najbardziej prawdopodobna. Osobiście uważam, że nie zejdzie poniżej 20.
Primum non amittere.

Racja, chodziło mi o wsparcie. I zdaje się byłe wsparcie.
Primum non amittere.

W okolicy 350 jest dość istotny opór, więc ja bym tam umieścił raczej zlecenie kupna a SL nieco niżej.
Primum non amittere.

Nie wygląda to wszystko najlepiej...
Jednak według mnie wejście w tym momencie ma sens. RSI już po wczorajszej sesji był na bardzo niskim poziomie. Może oczywiście spaść jeszcze, ale to bardzo rzadko się zdarza, dlatego rozpatrując rzecz tylko od tej strony spodziewałbym się lokalnego odbicia.
Ja w każdym razie się skusiłem po 8,3 i czekam z zaciekawieniem na koniec sesji.
Primum non amittere.

,,Techniczny stop na Impexie powinien być ulokowany poniżej 3,60''

Irfy ma po prostu krótszy horyzont inwestycyjny i w jego przypadku techniczny stop wypada poniżej 3,8.
Pozostałe reguły bez zmian, czyli dużo zysków mało strat.
Primum non amittere.

Witam!
Dziękuję wszystkim za prognozy i cenne uwagi. Co do mojego ulubionego wskażnika RSI, to pewnie nie wiem o nim wszystkiego ale wiem, że nieczęsto osiąga on poziom 90 (np. na wykresie amiki nie osiągnął go nigdy) i że w głowie każdego inwestora powinna się wtedy zapalić czerwona lampka.
Ja w każdym razie od poniedziałku zaczynam z powrotem kupować Borka, a czy zatrzymam się na 4,5 czy 4 to zobaczymy.
Pozdrawiam wszystkich, i zestresowanych i tych spokojnych.
Primum non amittere.

Witam!
Obserwuję od jakiegoś czasu to forum i jestem zbudowany jego rzeczowością.
A ponieważ udało mi się dziś przewidzieć z grubsza zachowanie kursu Borka (i sprzedać go po 4,9)postanowiłem się dołączyć i spytać doświadczonych forumowiczów jak głęboka może być teraz korekta, bo tu już wiedza mnie zawodzi. Czy w pon i wt będą minimalne spadki, czy dojdzie do 4?
Dziękuję z góry i pozdrawiam longowców, których podziwiam za stalowe nerwy!
Primum non amittere.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 28 listopada 2011 00:53:27
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,228 sek.

kbhlkwil
eegwlabs
luukthok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
obwcpnhf
gxyccdcg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat